Sziasztok!
Tegnap szétesett az xtr (rd-m972) hátsó váltóm.Konrkétan a carbon kanál esett ki a helyérõl.Ezt egy imbuszcsavar tarja (tartaná) a helyén, gondolom azért, h ha eltörik, akkor pótolható legyen.Remélhetõleg nem hagytam el belõle semmit, sikerült is összeraknom nagy nehezen, de ha meghúzom az imbuszcsavart, akkor nem mozog a kanál.Ha lazán hagyom, akkor ok, de így tuti szétesne ismét és gondolom nem ez a helyes.Találtam egy robbantott ábrát és aszerint minden megvan.Valakinek hasonló tapasztalat?Esetleg cserélt már valaki kanalat?Használtan vettem, lehet az elõzõ tulaj bütykölgette,én 3x használtam.Vagy küldjem be a paul-lange-hoz?Köszi a segítséget, itt a robbantott ábra: http://www.paul-lang...D-M980-3085.pdf
Én ez alapján szervizeltem a sajátom: » Shimano XTR Rear Derailleur Overhaul - Sick Lines – mountain bike reviews, news, videos | Your comprehensive downhill and freeride mountain bike resource
Igen, tisztában vagyok vele, hogy a tiéd kicsit másabb típus, de az elv ugyanaz. Az általad linkelt pdf-ben a 7-es számú rugó mindkét végének illeszkednie kell a váltótest, illetve a váltókanál megfelelõ furataiba. Amennyiben nem illeszkedik a furatokba, úgy be tud feszülni, és a csavar meghúzása után, az általad vázolt hibajelenséget okozhatja. A másik lehetõség, hogy nem jó irányban van elõfeszítve ez a 7-es számú rugó.