Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Váltók, váltókarok

- - - - -

• Please log in to reply
7430 replies to this topic

manston91

manston91

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,013 posts
Az lenne a kérdésem, hogy ha veszek újonnan váltókart akkor ahhoz adnak gyárilag bovdent avagy nem?
"Ride today, heal tomorrow"

Williams

Williams

vendég

• fórumtag
  • 79 posts
Hát, két váltógörgõ nincs 20e :) Azért szeretném valahol megvenni inkább.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Ha jól emlékszem 20000 felett ingyenes. :)
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Williams

Williams

vendég

• fórumtag
  • 79 posts
Jah, de az +1500...

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
megrendeled az ftw-tõl és elküldik
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Williams

Williams

vendég

• fórumtag
  • 79 posts
Sziasztok!

Hol tudok pesten ilyen váltógörgõt venni? Bergusont látom csak a forgalmazóknál, máshol nem kapható? Az nagyon messze van tõlem.

Üdv

breeze

breeze

vendég

• fórumtag
  • 149 posts
Yeah-yeah-yeah-yeah-yeah!
Megjött az xtr hátsó váltóm. Ügyes darab.
A 972-es modell, carbon hosszú kanál.
Meg is mértem, annak volt igaza aki 181 g-t tippelt. :-)
;) breeze :mad:

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,029 posts
Lehet,hogy szintévesztõ vagyok...

Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.

breeze

breeze

vendég

• fórumtag
  • 149 posts
:-)
Nem. Most fényképeztem, csak ide nem tudtam feltenni a fotót.
Csont fekete, és a felirat króm rajta.

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,029 posts
Nem inkább ilyen karbon szerû barnás cucc az?

breeze

breeze

vendég

• fórumtag
  • 149 posts
Srácok,

Fekete Jagwire reinforced with Kevlar,ilyen bowdenházat keresek, olyan 15cm kéne csak. A hátsó váltónál kicsit lenyúzódott, cserélném.
Tettem fel a hirdetésemhez képet, ilyen:
Kerékpár apróhirdetés: eladó használt és új bicikli és alkatrész ingyenes apró: Mach1 - MXdisc - fehér - mint az új - gumikkal
Tud vki segíteni?
Nem ingyen kérem.
Köszi.

gabor88

gabor88

vendég

• fórumtag
  • 61 posts
Sziasztok! Azt szeretném kérdezni hogy egy deore váltókar megfelelõen tud e mûködtetni egy 105-ös hátsóváltót 9-es 12-25ös soron?

löpapp

löpapp

törzsvendég

• fórumtag
  • 406 posts

Én ez alapján szervizeltem a sajátom: » Shimano XTR Rear Derailleur Overhaul - Sick Lines – mountain bike reviews, news, videos | Your comprehensive downhill and freeride mountain bike resource
Igen, tisztában vagyok vele, hogy a tiéd kicsit másabb típus, de az elv ugyanaz. Az általad linkelt pdf-ben a 7-es számú rugó mindkét végének illeszkednie kell a váltótest, illetve a váltókanál megfelelõ furataiba. Amennyiben nem illeszkedik a furatokba, úgy be tud feszülni, és a csavar meghúzása után, az általad vázolt hibajelenséget okozhatja. A másik lehetõség, hogy nem jó irányban van elõfeszítve ez a 7-es számú rugó.

Köszi szépen, el is mentettem ezt a linket.Asszem jól raktam össze, már minden lyuk+rugóirány kombót kipróbáltam, de sajna akad, ha meghúzom.A rugó egy kicsit el van hajolva, de sztem nem ez a gond, inkább valami hézagolóhiány vagy ilyesmi miatt lehet,Bár a rajz alapján nem hiányzik semmi.

menetrögzítõ a barátod

Szerinted az jó lenne?A menet alapján szerintem gyárilag nem így oldották meg.Persze lehet, hogy lekopott már és tévedek.Szeretném, ha eredeti állapotában lenne.

Papszi

Papszi

vendég

• fórumtag
  • 203 posts

Sziasztok!

Tegnap szétesett az xtr (rd-m972) hátsó váltóm.Konrkétan a carbon kanál esett ki a helyérõl.Ezt egy imbuszcsavar tarja (tartaná) a helyén, gondolom azért, h ha eltörik, akkor pótolható legyen.Remélhetõleg nem hagytam el belõle semmit, sikerült is összeraknom nagy nehezen, de ha meghúzom az imbuszcsavart, akkor nem mozog a kanál.Ha lazán hagyom, akkor ok, de így tuti szétesne ismét és gondolom nem ez a helyes.Találtam egy robbantott ábrát és aszerint minden megvan.Valakinek hasonló tapasztalat?Esetleg cserélt már valaki kanalat?Használtan vettem, lehet az elõzõ tulaj bütykölgette,én 3x használtam.Vagy küldjem be a paul-lange-hoz?Köszi a segítséget, itt a robbantott ábra: http://www.paul-lang...D-M980-3085.pdf

Én ez alapján szervizeltem a sajátom: » Shimano XTR Rear Derailleur Overhaul - Sick Lines – mountain bike reviews, news, videos | Your comprehensive downhill and freeride mountain bike resource
Igen, tisztában vagyok vele, hogy a tiéd kicsit másabb típus, de az elv ugyanaz. Az általad linkelt pdf-ben a 7-es számú rugó mindkét végének illeszkednie kell a váltótest, illetve a váltókanál megfelelõ furataiba. Amennyiben nem illeszkedik a furatokba, úgy be tud feszülni, és a csavar meghúzása után, az általad vázolt hibajelenséget okozhatja. A másik lehetõség, hogy nem jó irányban van elõfeszítve ez a 7-es számú rugó.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
menetrögzítõ a barátod

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

löpapp

löpapp

törzsvendég

• fórumtag
  • 406 posts
Sziasztok!

Tegnap szétesett az xtr (rd-m972) hátsó váltóm.Konrkétan a carbon kanál esett ki a helyérõl.Ezt egy imbuszcsavar tarja (tartaná) a helyén, gondolom azért, h ha eltörik, akkor pótolható legyen.Remélhetõleg nem hagytam el belõle semmit, sikerült is összeraknom nagy nehezen, de ha meghúzom az imbuszcsavart, akkor nem mozog a kanál.Ha lazán hagyom, akkor ok, de így tuti szétesne ismét és gondolom nem ez a helyes.Találtam egy robbantott ábrát és aszerint minden megvan.Valakinek hasonló tapasztalat?Esetleg cserélt már valaki kanalat?Használtan vettem, lehet az elõzõ tulaj bütykölgette,én 3x használtam.Vagy küldjem be a paul-lange-hoz?Köszi a segítséget, itt a robbantott ábra: http://www.paul-lang...D-M980-3085.pdf

Williams

Williams

vendég

• fórumtag
  • 79 posts
Az XTR is szétlötyög? :o Mondjuk errõl a 952-rõl elég rosszakat olvastam, úgyhogy végül egy 960 top swing mellett döntöttem.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
top swinges valtot csak akkor vegyel ha mas nem fer a vazra. Vannak olyan ossztelos bringak ahol a hatso rugozas forgaspontja pont a hajtomu folott van ezert a hagyomanyos felso bilicses valto nem fer oda. Ekkor jon kepbe a top swing, vagy meg rosszabb esetben az e-type.

Merev vazra inkabb tegyel felso bilincseset, az a jobbik. a top swing is mukodik, de sokkal hajlamosabb a kikopasra, es aztan csorog-zorog. Ugyanugy fog valtani, de meg fogsz orulni a csorompolestol.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Williams

Williams

vendég

• fórumtag
  • 79 posts
Sziasztok!

Top swinges elsõ váltóm még sose volt, állítólag ezek szarabbak, bár igazából amikor ilyet próbáltam nekem mindig pont hogy jobbnak tûntek :)
Na de konkrétan: a régi, 2003 elõtti 9-es XTR szériáról lenne szó, a FD-M953, vagy a top swinges FD-M952 a nyerõbb választás szerintetek? Gondolom mindkettõ elég jó, ha nem leharcolt, de van valakinek tapasztalata esetleg?

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,029 posts
Össztelósoknál sok esetben van így vezetve.
Nem vettem még észre számottevõ váltás minõség romlást,ha a bowdenház minõsége megfelelõ.
Javaslok összerekáskor olajat a házba,sokat segít.