Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Váltók, váltókarok

- - - - -

• Please log in to reply
7430 replies to this topic

wiloz

wiloz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,820 posts

Milyen shimano átdobó volt az ami kotyogott, acera alivio vagy altus ? Az én lx átdobom 10 éves és egy pici mozgása sincs!!
Feltöltött kép

Nekem is van egy ilyenem nem kotyog, semmi baja pedig 1999 óta nyúzom. A mostani LX már kotyog egy ismerõsömnek. :) Éljen a fogyasztói társadalom.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Ez lehet a rendszeres karbantartás miatt is ami már szinte a mániám! És ezt a bringa meghálálja:)

nem hiszem
azelõtt én kb akkor takarítottam bringát mikor eladtam a vázat. akkor se csillógóra :)
mégis mûködtek amint azt fentebb

amúgy volt kék lx-em is, az tényleg nem volt jó, azt nem tudom kotyogott e , de nem szerette felrakni középrõl - nagyra. annál szarabb még az e-type xt-m volt a karbon scott-on. na azt csak leszáll megáll kézzel rásegít módszerrel ment. és senki nem bírta beállítani.

és tényleg belegondolva Asszony Juliettjén vami tán még aceránál is puruttyább cucc van, az is pöpec mûxik. jó az sarat nem kap, meg kilómétert se annyit.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts
nekem egy 15-16 éves stx-em van és mûködik rendesen

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
nekem is gyári cucc volt

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,662 posts
Ha választhatsz, ne olyat vegyél és kész. Nem olyan sûrûn kell átdobót cserélni de akkor már érdemes egy jót venni. XT is 6ezer körül megkapható.
Nekem az Acera bringán volt gyárilag, csak ezért nem cseréltem le. A zörgés kicsit idegesítõ, ez igaz.
Marci

Kánya

Kánya

törzsvendég

• fórumtag
  • 846 posts
  • LocationMecsek
Ár- érték arány! Az acer 2300Ft-ért ennyit bír és nem xc felhasználásra gyártották! Nekem volt sram 3.0 ami még annyit se bír mint egy altus, kb az is 2500Ft
Azóta volt deore-xt-lx-x9 es rendszerem de híbát még sose véltem felfedezni!
Ez lehet a rendszeres karbantartás miatt is ami már szinte a mániám! És ezt a bringa meghálálja:)

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
Ja, gond nekünk sem volt! Csak baromira idegesített.

stellaz; kotyogás nem zavart volna, csak a velejáró zörgés

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

Nekem Acera volt, havernek kék LX. Most már csak azt lenne jó tudni a SRAM TS is kotyog-e...

meg az a kérdés, hogy egyáltalán fontos-e, hogy kotyog vagy sem

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,662 posts
Másodbringán nekem is Acera (topswing) van. Lötyög ugyan, kicsit zörög de a mûködésével nincs gond, vált normálisan.
Marci

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
Nekem Acera volt, havernek kék LX. Most már csak azt lenne jó tudni a SRAM TS is kotyog-e...

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,662 posts
A topswing rendszerû átdobók kotyognak de már szinte gyárilag. Elég alacsony építésûek, így bizonyos vázakra csak az rakható fel. Ez a képen nem olyan. Az én STX-em ennél kb. 5-6 évvel öregebb, azóta használom és semmi baja.
Marci

Kánya

Kánya

törzsvendég

• fórumtag
  • 846 posts
  • LocationMecsek
Milyen shimano átdobó volt az ami kotyogott, acera alivio vagy altus ? Az én lx átdobom 10 éves és egy pici mozgása sincs!!
Feltöltött kép

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,662 posts
Lehet, hogy az hibás széria volt de a 950es, szürke XTR átdobó nekem és haveromnak is eltört. Nekem õsrégi STX váltóm van és tökéletesen mûködik. Arra vigyázz, hogy a Shimano-topswing rendszerû elsõ váltók nagyon lötyögõsek.
Szerintem átdobóban fölösleges xtr-t venni.
Marci

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

és ha shimano-ból xt, vagy xtr? van értelme költeni rá?

nekem deore van a dawg-on, deore karokkal és teljesen jól mûködik (felûl húzos). a kellizen xt van (sram karokkal) ugyanaz a darab volt elõtte a specin (az alúról húzós konfigban volt) de elõtte ugyanez a darab már volt a régi dawg-on még elõtte a coileren, teljesen jó azóta is. (az így rövid számolás után vagy 8K de lehet több)de nem érzek különbséget a deore meg az xt közt. volt xtr-em a sárga konán, az pl picit bizonytalanabb volt, persze ez lehetett beállítás is. elõtte sram volt az viszont érezhetõen gyengébben teljsített. pedig a váltás többi elemébõl ha lehet sramot veszek.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
hát nem tudom. volt shimano árdobóm, havernak is. mindkettõ kotyogott párszáz km. után. sram-ok meg valahogy nem

kotovics

kotovics

vendég

• fórumtag
  • 178 posts

semmiel nem lesz jobb
átdobók jobbak a shimanok

és ha shimano-ból xt, vagy xtr? van értelme költeni rá?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

hi

Én is x9 irányába kacsintgatok. Jelenleg slx FD-M661 felsõ bilincses átdobót használok (ez volt gyárilag a scott spark 30-on), de sárban nem vagyok megelégedve vele, nagyon összeszedi a sarat, és néha nem akar rugó erõbõl váltani. Alul húzósként használom. X9 átdobó mennyire sártûrõ?

semmiel nem lesz jobb
átdobók jobbak a shimanok

kotovics

kotovics

vendég

• fórumtag
  • 178 posts
hi

Én is x9 irányába kacsintgatok. Jelenleg slx FD-M661 felsõ bilincses átdobót használok (ez volt gyárilag a scott spark 30-on), de sárban nem vagyok megelégedve vele, nagyon összeszedi a sarat, és néha nem akar rugó erõbõl váltani. Alul húzósként használom. X9 átdobó mennyire sártûrõ?

prof8

prof8

vendég

• fórumtag
  • 181 posts
Én most azon spekulálok, hogy lecserélném az X9-et X9-re :)
Csak 9-rõl 10 sebességes váltóra. Ugyanúgy 9-et váltanék vele mondjuk.
Az, amin nem jutok dûlõre, az az, hogy a vékonyabb 10-es lánc miatt vékonyabb lett-e a kanál, szóval odafér-e kényelmesen a 9-es lánc.
Valakinek tapasztalat?

jl578

jl578

újonc

• fórumtag
  • 3 posts
aloha

sram x9 váltókar szerelésében jártas varázslót keresek .
szétszedtem , de az összerakással problémáim vannak .
a hátsóváltó-kar visszatérítõ rúgóját nem tudom a helyére applikálni . :-(
mûködik így is csak váltáskor a kar nem tér vissza az alap állapotba .