Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Váltók, váltókarok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
7437 hozzászólás a témában

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Még egy információ. Már rég nem követem az mtb technikát, de úgy látom, hogy az XT már csak low normal kiadásban létezik.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Mivel merevseggû nem kell hosszú kanalas elég lesz a közép is.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Itt nézd meg, hogy most mid van, illetve milyenre akarod cserélni, ha stimmelnek az adatok, akkor jó.

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház
Sziasztok!

Szeretnék kérni egy kis segítséget. A Polaris-omon szeretném lecserélni a Deore váltókat XT-re, illetve a négyszögtengelyes hajtókaromat egy SLX-re.
A hajtómû ilyen lesz: SLX Kurbel FC-M660 175mm

A kérdésem az lenne, hogy a hátsó váltónál és az elsõ átdobónál mire kell figyelnem a vásárlásnál.
Pl. azt hiszem az én gépemre csak hosszúkanalas hátsó váltó jó, illetve az átdobónál sem tiszta, hogy milyen rögzítésût vegyek.

Csináltam egy pár képet a váltórendszeremrõl. Hálás lennék bármilyen infóért ami segít.
Feltöltött képFeltöltött kép

"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager

feeder67

feeder67

vendég

• fórumtag
  • 120 hozzászólás

A 2010-es Shimano katalógus szerint IGEN, ha neked az FC-M660-as hmûved van.

Köszi a válaszod! Igen FC-M660 van a hajtómûre írva. Cross Trekking kerékpárra lenne, nem MTB-re.

löpapp

löpapp

törzsvendég

• fórumtag
  • 406 hozzászólás

Érdeklõdnék! A Shimano XT FD-M770-es elsõ váltó kompatibilis-e az SLX 48 fogas hajtómûvel?

A 2010-es Shimano katalógus szerint IGEN, ha neked az FC-M660-as hmûved van.

feeder67

feeder67

vendég

• fórumtag
  • 120 hozzászólás
Érdeklõdnék! A Shimano XT FD-M770-es elsõ váltó kompatibilis-e az SLX 48 fogas hajtómûvel?

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

Felül ne legyen golyós, mert hamar kihegyesedik. Alul nem lesz bajod a kerámiástól, kivéve ha így bele tud érni a kanálba a lánc.

Ó, már megreszeltem, nem aggódom. :) Köszi! Örülök, hogy nem csak szerintem van kissé összekeveredve a PDF-ek.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Vigyázni kell az xtr pdf-jeivel, mert összekevertek bennük pár dolgot, talán majd kijavítják egyszer.

Felül ne legyen golyós, mert hamar kihegyesedik. Alul nem lesz bajod a kerámiástól, kivéve ha így bele tud érni a kanálba a lánc.

A sebesség mindent megold.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
A Tacx, meg a BBB árul csere váltógörgõket és ott mindkettõ egyforma (golyóscsapágyas), ebbõl arra következtetek, hogy túl nagy jelentõsége nem lehet, hogy melyik van fent.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

http://bike.shimano....69830721346.pdf

Hádehát itt meg mintha alul lenne a kerámiás.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
http://bike.shimano....69830721346.pdf

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Mi történik, ha az alsót is kerámiásra cserélem? Származik ebbõl hátrányom? Elõnyöm nyilván, mert nem fog kerregni a görgõ egy bizonyos fokozatban. :)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
XT-ben a folso a keramias. mivel annak kell oldaliranyba csuszkalnia, az also meg fix. nomost nyilvan a persely tud csuszni a golyoscsapagy meg nem.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Shimano honlap gugli helyett?

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
XTR hátsóváltónál melyik görgõ a kerámiás, s melyik a golyóscsapágyas? Szétkaptam, s elfelejtettem, honnan vettem ki. De utána nagy bölcsen rágugliztam, s meglepõ módon, néha így:
http://www.masherz.c...railleurbig.jpg
néha meg így:
http://t2.gstatic.co...f-S2cOBtlaw&t=1
...van szerelve. Az egyik lyukacsos, a másik tömör. Most akkor mi az igazság? :)

löpapp

löpapp

törzsvendég

• fórumtag
  • 406 hozzászólás
A Deore-nak vinnie kell, de ha jól tudom az idei Alivio is 9-es lesz már.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás
A 12-36-os 9es Shimano sort melyik Sh. váltók képesek gond nélkül kezelni?

Irritum

Irritum

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás
Oké, köszi. CRC-n találtam (SRAM Jockey Wheels X9 | Buy Online | ChainReactionCycles.com), tehát ezzel valóban nem lesz gond.

Rapax

Rapax

vendég

• fórumtag
  • 154 hozzászólás

Üdv!

Sram X9 (2008) váltógörgõket kerestem magyar webshopokban, de csak ezt találtam (-- Bikemarket.hu -- Tacx*T4080 SRAM). Leírás szerint régebbi verzióval kompatibilis, "ránézésre" viszont egyezik a kialakítás. Változott valamit az évek alatt a konstrukció, vagy jó lesz?

Ez neked nem lesz jó. Itthon problémás a beszerzése a kérdéses alkatrésznek; érdemes betársulni külföldi rendelésbe. Németektõl, angoloktól könnyen beszerezhetõ.