Jelentkezz be Regisztrálj
Váltók, váltókarok
Írta 2011. április 11. - 19:28
Írta 2011. április 11. - 16:11
Az a jó beállítás lánchosszban, ha még pont tudod váltani a "nagy-nagyot" berugózott állapotban és persze le is tudsz róla váltani.
A sebesség mindent megold.
Írta 2011. április 11. - 15:56
2. Anthem X
3. Ha az "elsõ-hátsó nagylánckerék" eljárás a mérvadó a lánchossz meghatározásnál, akkor biztos nem.
Írta 2011. április 11. - 15:22
SLX shadow hosszúkanalas hátsó váltóról van szó. Normálisan vált, a techdoc alapján beállítottam a láncfeszességet, és a lánc sem hosszú. Neoprén láncvillavédõm is van, ennek ellenére a lánc lejtõn lefelé csapkod mint az állat, fémes csattogást hallat. Elõször azt hittem ez normális, de már többször figyeltem mások bicójának a hangját és ott nem csapkod ennyire a lánc. Nemrég vázat cseréltem, ugyanez a jelenség a réginél is megvolt. Laza lehet a rugó? Lehet feszíteni rajta valahogy? XT hátsóváltóra csere esetleg?
1. Lejtõn lefelé mindig a megfelelõ áttételbe kell váltani.
2. Milyen bringád van?
3. Lehet, hogy még hosszú a lánc.
A sebesség mindent megold.
Írta 2011. április 11. - 15:15
peace
Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers
Írta 2011. április 11. - 15:13
Írta 2011. április 10. - 13:03
Persze csak imbusz kulcs kell hozzá, a váltó védõ szerintem felesleges és valamennyire még a balesetveszélyt is növeli mert szélesíti a bringát és könnyebben beakad szûk helyeken.
sajnos nem sikerült megcsinálnom. a váltófület pikkpakk kicseréltem, de lett valami a váltóval is, olyan furán állt, mintha kifordult vagy megfordult volna, nem feszítette meg a láncot, és mintha a lánc is rossz helyen futna ki belõle. sajna ettõl féltem, hogy annyira nem értek hozzá, hogy nem fogok tudni mit kezdeni vele. utaztam 600 kilométert fölöslegesen... mondjuk lett helyette egy jó kis gyalogtúra, de akkor is... holnap viszem a szervízbe, én feladtam a vele való sz...kodást.
Írta 2011. április 08. - 18:37
960-as XTR top swing elsõ váltóm van, 34.9-es, 31.8-as a vázam ,szóval kéne a bilincs alá alátét, milyen jó hozzá és hol tudok beszerezni? A boltban ahol néztem nekik csak olyan volt ami nem jó hozzá. Esetleg ha valakinek van és nem használja megvenném Szerintem bármelyik mostani top swing váltóhoz való jó lenne talán.
Üdv
Írta 2011. április 07. - 10:51
lehet nem lehet vele mit csinalni de akkor meg legalabb elmagyarazzak hogy miert nem.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2011. április 07. - 09:28
Köszönöm a segítséget!
Elvittem egy szervízbe. Ott kicserélték a fogaskeréksort meg a láncot. Most nagyon fasza minden egy dolgot leszámítva (bár lehet, hogy én reagálom túl már a dolgokat) az 5.-ik fokozatban ha nem tekerek hanem hátrafelé tekerem, szabadon fut, akkor néha furcsa zörgõ-csörgõ-csilingelõ magas hangot hallok, de csak abban a fokozatban amúgy csöndes minden. Érdemes ezzel foglalkozni? Lehet köze ennek ahhoz, hogy ma elvittem lecsapatni egy autómosóba? (tegnap tették fel az új keréksort meg a láncot). Bocsánat a láma kérdésekért, de teljesen análfabéka vagyok a kerókhoz. Elõre is köszi a választ!
Megnéztem kicsit jobban a különbözõ sebességeket. A hang amit hallok attól van, hogy néha 5-ösben a lánc hozzáér az eggyel nagyobb fogaskerékhez. Mit lehet csinálni ezzel?
Írta 2011. április 05. - 15:29
Attól, hogy nem a legjobb váltó van rajta még nem kellene egyik fokozatban sen darálnia. Mielõtt vennél másikat próbáld meg rendesen beállítani/beállíttatni. Lehet hogy ferdén áll, vagy görbe a kanala, vagy bármi...
Köszönöm a segítséget!
Elvittem egy szervízbe. Ott kicserélték a fogaskeréksort meg a láncot. Most nagyon fasza minden egy dolgot leszámítva (bár lehet, hogy én reagálom túl már a dolgokat) az 5.-ik fokozatban ha nem tekerek hanem hátrafelé tekerem, szabadon fut, akkor néha furcsa zörgõ-csörgõ-csilingelõ magas hangot hallok, de csak abban a fokozatban amúgy csöndes minden. Érdemes ezzel foglalkozni? Lehet köze ennek ahhoz, hogy ma elvittem lecsapatni egy autómosóba? (tegnap tették fel az új keréksort meg a láncot). Bocsánat a láma kérdésekért, de teljesen análfabéka vagyok a kerókhoz. Elõre is köszi a választ!
Írta 2011. április 05. - 13:23
Mint kiderült, elgörbült a vége és kiakadt... Bosszantó, de már helyre lett állítva.
Írta 2011. április 04. - 17:14
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Írta 2011. április 04. - 10:31
Írta 2011. április 04. - 06:51
Sziasztok!
Ma sajnos, a 2008-as XT váltóm láncfeszítõ része szétugrott, megszûnt feszíteni. Gondolom a rugó környékén történt valami. kérdés, hogy lehet ezt javítani? Van errõl valakinek tapasztalata?
Ahol a kanál csatlakozik magához a váltóhoz az a forgáspont szétszed ott van egy rugó az vagy kiakadt vagy eltört ha kiakadt akkor megtisztít zsíroz összerak ha nem akkor csere és a folyamat ua.
Írta 2011. április 04. - 01:16
Nekem is kérdésem lenne. Vadonatúj (kb 100km.t futott) Sram szettet használok,a hajtómûvön kívûl (ami XT) minden Sram,azaz 9es PG980 fogaskoszorú,PC991 lánc,X.9 váltás + X.9 váltókarok. Olyan kérdésem lenne,hogy miért találom zajosnak az egészet?
A gyári zsírt már letakarítottam a láncról,már be van olajozva,s mégis menet közben elég zajos a hajtás,szinte minden fokozatban. Az elsõ átdobónál nem ér bele sehova a lánc,hátul is úgy látom,hogy szépen fut a váltó is és a sor is,és mégis fémesen csörögve s viszonylag hangosan lehet hallani a hajtást. Ez mitõl lehet?
Elõtte shimano hg50 fogaskoszorúm volt,és egy Sram PC951 lánc. Ott ha beolajoztam,szinte alig volt hangja,és ott is X.9 váltóim voltak. Lehet ez a shimano fogaskoszorú miatt volt halk? Köszi a válaszokat.
Írta 2011. április 03. - 23:29
Ma sajnos, a 2008-as XT váltóm láncfeszítõ része szétugrott, megszûnt feszíteni. Gondolom a rugó környékén történt valami. kérdés, hogy lehet ezt javítani? Van errõl valakinek tapasztalata?
Írta 2011. április 03. - 15:02
A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.
Írta 2011. április 03. - 15:01