Ennyit arról hogy több ma az erdõ Magyarországon!
Papíron lehetséges, de....:confused:
Kedves jól hangzó nevû fórumozó...!

ne kezjük újra...

Ennyit arról hogy több ma az erdõ Magyarországon!
Papíron lehetséges, de....:confused:
"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"
leírná vki 3 mondatban, mirõl van szó ? kösziDohogóba belinkeltem, biztonság kedvéért ide is:
http://www.hirtv.hu/...deoview_id=3409
Errõl ennyit....
Most olvastam a Pilisi Parkerdõ Rt honlapján, hogy éves szinten bruttó 180 ezer m3 fát termelnek ki melynek a 70% tüzifaként értékesítik....
Ja,és az osztrák sógoroknál is van fatüzelésû erõmû...
-Tõlünk veszik a fát hozzá...
"A kerékpáros nem az autós ellensége, hanem olyan autós, aki már megtette az elsõ lépést a jó irányba!"(Karlovitz K.)
Rákosmente KerekSE;
és azt is láttad akkor hogy a némileg túltartott vadállomány milyen szépen leeszi /mintha metszõollóval lenne vágva/ a friss hajtásokat ezekrõl a sarjasokról, tehát az életben nem fognak cca 1,2 méternél magasabbra nõni.... papp réti út mellett pl láthatsz ilyen 15-20 éve tarra vágott területeket....
Tökéletesen egyetértek. A "gond" az, hogy több egészséges fa van, mint amenynit a faipar fel tud használni. És itt most tényleg pénzrõl van szó: ha a faipar meg tudnák fizetni, akkor azért vágnák (eddig is kivágták!) a fát. Most az energiaipar fizeti meg. De mint Bálna megírta, többet, mint szabad nem vágnak ki!Mint asztalos és Faipari Mérnök-jelölt csak ezt mondhatom:
Mert az a szép, egészséges fa jól mutatna a bútorban, ajtóban, ablakban, stb... Ellenben egy beteg fa nem annyira.
Ez nem feltétlen igaz. De persze vannak olyan fafajok, és velük ültetvények, amiket 3 évente aratnak.Egy fa mire vágásérett -faipar számára használható- lesz min 60-100 év! Az eltüzeléséhez nem kell ennyit várni.
"A kerékpáros nem az autós ellensége, hanem olyan autós, aki már megtette az elsõ lépést a jó irányba!"(Karlovitz K.)
Rákosmente KerekSE;
Nagyon sokan beleesnek ebbe a hibába. Ki önkéntelenül, ki szándékosan. Például nincs szükség EU-s jogszabályra vagy szabályozásra ahhoz, hogy egy tisztességes erdõtörvény jöjjön létre és azt be is tartsák. És akkor, hogy erõsítsem az észrevételemet, hivatkozhatnék Svájc-ra, Ausztriára, Szlovákiára, etc...
A "Mi" most bennünket, e Fórum lakóit jelenti. Mi is tehetünk érte. És másért is. Lásd CM!
Nagyon sokan beleesnek ebbe a hibába. Ki önkéntelenül, ki szándékosan. Például nincs szükség EU-s jogszabályra vagy szabályozásra ahhoz, hogy egy tisztességes erdõtörvény jöjjön létre és azt be is tartsák. És akkor, hogy erõsítsem az észrevételemet, hivatkozhatnék Svájc-ra, Ausztriára, Szlovákiára, etc...ki az a "mi"? ha azok, akik beleszólhatnak ezekbe a dolgokba, akkor szerintem nem. Sajnos.
ki az a "mi"? ha azok, akik beleszólhatnak ezekbe a dolgokba, akkor szerintem nem. Sajnos.Egy kicsit mélyenszántóan írtam volna, de az offtopic lenne, így töröltem.
Csak egy dolgot kérdezek; miért kell mindig másra mutogatni és mással példálózni? Mi talán nem tudunk józanul és ésszerûen gondolkodni?
Egy kicsit mélyenszántóan írtam volna, de az offtopic lenne, így töröltem.
Csak egy dolgot kérdezek; miért kell mindig másra mutogatni és mással példálózni? Mi talán nem tudunk józanul és ésszerûen gondolkodni?