Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Globális felmelegedés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1666 hozzászólás a témában

Bálna

Bálna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.708 hozzászólás

Ennyit arról hogy több ma az erdõ Magyarországon!
Papíron lehetséges, de....:confused:

Kedves jól hangzó nevû fórumozó...! :)
ne kezjük újra... :)

Baalna

Baalna

vendég

• fórumtag
  • 58 hozzászólás
Ennyit arról hogy több ma az erdõ Magyarországon! :mad:
Papíron lehetséges, de....:confused:

Keiko

Keiko

törzsvendég

• fórumtag
  • 419 hozzászólás
Ezek az emberek olyan sötétek, hogy nem érdekli õket, hogy mit tesznek a természettel. Persze mondhatja bárki, hogy szegények, de az orgazdaság és a lopás nem hivatalos szakmák. Olyan szinten felháborító, hogy az összeset bezáratnám a sitkóra! Ráadásul ebben az a legnagyobb gáz, hogy nem csak az államot károsítják meg, hanem az erdõ tulajdonosait is. És bárki elmehet a Természettudományi Múzeumba, ahol egy hatalmas alulról megvilágított térképen meg lehet nézni, hogy mennyi erdõ volt anno hazánkban. Most ezek a tolvajok - tök mindegy hogy cigány vagy nem, habár a képen legfõképp cigányok voltak - tovább rontják ezt a helyzetet, mivel naponta vágnak ki rengeteg hatalmas fát, amik több, mint fél évszázada nõnek, de legalábbis 20-30 éve biztosan. Ezt nem lehet helyrehozni!!! És ez Magyarország, ahol még ez sem szankcionálható! Szánalmas...

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
Rohadtul nem csak a cigányok lopják! Mindenki vazze, aki rájött, hogy ebbõl magyarországon nagyszerûen meg lehet élni mindenféle büntetés nélkül.
Azért kíváncsi lennék mondjuk Finnországban ugyanezért milyen büntetés járna.

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás
én csak hang nélkül tudtam megnézni, de arról van szó benne, hogy ózd mellett nem csak a cigányok durván lopják a fát.
még egy mondat.
oli a képeken barnák voltak, de nem akarom csak õket vádolni, ha nem úgy van....

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.275 hozzászólás

Dohogóba belinkeltem, biztonság kedvéért ide is:
http://www.hirtv.hu/...deoview_id=3409

Errõl ennyit....

leírná vki 3 mondatban, mirõl van szó ? köszi
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Baalna

Baalna

vendég

• fórumtag
  • 58 hozzászólás
Dohogóba belinkeltem, biztonság kedvéért ide is:
http://www.hirtv.hu/...deoview_id=3409

Errõl ennyit....

Hápi

Hápi

törzsvendég

• fórumtag
  • 952 hozzászólás

...
Ja,és az osztrák sógoroknál is van fatüzelésû erõmû...
-Tõlünk veszik a fát hozzá...

Most olvastam a Pilisi Parkerdõ Rt honlapján, hogy éves szinten bruttó 180 ezer m3 fát termelnek ki melynek a 70% tüzifaként értékesítik.

"A kerékpáros nem az autós ellensége, hanem olyan autós, aki már megtette az elsõ lépést a jó irányba!"(Karlovitz K.)
Rákosmente KerekSE;

Bálna

Bálna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.708 hozzászólás
ma bekapcsoltam a tv-t délután, és hihetetlen de pont a fatüzelésû erõmûvekrõl szó, és a különbözõ gazdaságossági lehetõségekrõl...
Pl: volt a lent említett hogy biodízelt tankolsz és megbüntetnek érte mo.-n...
De van jobb, ugyanugy ráraknak valami "terhet" a vízierõmûvön átfolyó víz mennyisége után...
Ez kemény, pedig abból nem lesz kevesebb...
Ja,és az osztrák sógoroknál is van fatüzelésû erõmû...
-Tõlünk veszik a fát hozzá...

Bálna

Bálna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.708 hozzászólás

és azt is láttad akkor hogy a némileg túltartott vadállomány milyen szépen leeszi /mintha metszõollóval lenne vágva/ a friss hajtásokat ezekrõl a sarjasokról, tehát az életben nem fognak cca 1,2 méternél magasabbra nõni.... papp réti út mellett pl láthatsz ilyen 15-20 éve tarra vágott területeket....

Ez sajnos így van... de legalább ez a dolog nem merül föl... mármint a vadászat.-hogy kell-e vagy nem...
Nálunk, Salgótarján, Ipolyerdõ, sok védett terület van, tarvágással nem sokszor találkozni, szerencsére. De bele se merek gondolni, mi lenne ha így vágnának, mert az országban területarányosan megnézve nálunk majd a legtöbb nagyvad...

És sajnos, lehet hogy az unokánknak fogjuk tényleg mutogatni mondjuk Mátrakeresztesnél, hogy amikor a Papa annyi idõs volt mint te, itt kivágtak mindent...
De tudjátok mit? Az nekem mindegy hogy Eu vagy akármi hatására, de ha én az unokámnak ott erdõt tudok majd mutatni, lehet hogy azért elérzékenyülök majd, hogy lám, és mégis újra lett erdõ...
Ugyhogy ha 20év is vagy 40-60, csak legyen...-mert egy középh-i tölgyesnek-bükkösnek kell annyi sajnos... Az akácnak nem... De az akác... Ez megint más téma.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.275 hozzászólás
és azt is láttad akkor hogy a némileg túltartott vadállomány milyen szépen leeszi /mintha metszõollóval lenne vágva/ a friss hajtásokat ezekrõl a sarjasokról, tehát az életben nem fognak cca 1,2 méternél magasabbra nõni.... papp réti út mellett pl láthatsz ilyen 15-20 éve tarra vágott területeket....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Hát, az nem vigasztal, hogy húsz év múlva majd benõ a Mátra. Ez olyan, hogy "majd a gyerekem meglátja", én addigra már 50 éves leszek. Egyébként ezt a képet ma készítettem:
http://img.tar.hu/ko...mg/20955058.jpg

A Nagy-Kevélynél. Ehhez jó sok fát kivágtak, de persze semmit se ültetnek vissza,mert ez nem tarvágás. Ilyesmit is látni manapság sajnos.

Sajnos azonban, még ha Eu-ban vissza is telepitik az erdõt, nem ez alkotja a föld erdejének a legjelentõsebbjét, hanem az Amazonas. Ott viszont ha jól informálódtam, nem történik visszaültetés, mivel a 3.világban ilyesmivel nem törõdnek. :(
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

lazus

lazus

vendég

• fórumtag
  • 112 hozzászólás

Mint asztalos és Faipari Mérnök-jelölt csak ezt mondhatom:
Mert az a szép, egészséges fa jól mutatna a bútorban, ajtóban, ablakban, stb... Ellenben egy beteg fa nem annyira.

Tökéletesen egyetértek. A "gond" az, hogy több egészséges fa van, mint amenynit a faipar fel tud használni. És itt most tényleg pénzrõl van szó: ha a faipar meg tudnák fizetni, akkor azért vágnák (eddig is kivágták!) a fát. Most az energiaipar fizeti meg. De mint Bálna megírta, többet, mint szabad nem vágnak ki!

Egy fa mire vágásérett -faipar számára használható- lesz min 60-100 év! Az eltüzeléséhez nem kell ennyit várni.

Ez nem feltétlen igaz. De persze vannak olyan fafajok, és velük ültetvények, amiket 3 évente aratnak.

és igen, járok erdõbe. Csak tudom azt is, hogy pl ha "tarra" vágnak egy területet, akkor (persze nem mindig) ott van alatta az 1-2 cm-es friss erdõ, amibõl majd 10-20 év múlva lesz valami látható. Voltam erdésszel olyan területen, amire az volt mondva, hogy kipusztították az erdõt, és megmutatta a fris sarjakat. Sõt, évente meg is kapálják, hogy a gaz el ne nyomja a fát!

Hápi

Hápi

törzsvendég

• fórumtag
  • 952 hozzászólás
Megjött ma a szokásos hírlevél és egy "aranyos" mondatot találtam benne:

"Ausztriában ingyenparkolást kap, aki öntevékenyen biodízellel hajtja az autóját, Magyarországon viszont jövedéki bírságot"

Teljes cikk:
http://zoldtech.hu/c...ldprojektek?h=1

A Duna áradása miatt ugyis problémás lehet a CM tervezett útvonala. Miért ne indulhatna az erdõbõl (pl: Hûvösvölgy). És akkor az erdõk helyzetére is felhívhatnánk a figyelmet.

"A kerékpáros nem az autós ellensége, hanem olyan autós, aki már megtette az elsõ lépést a jó irányba!"(Karlovitz K.)
Rákosmente KerekSE;

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Sajnos nagyon jól látod a problémát.

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2.025 hozzászólás
Ok, a CM egy üdítõ kivétel, amivel szerintem tényleg el lehet érni valamit, de rengeteg dolog van ami nem fog változni hacsak nem történik valami csoda.

Azon kevés országok közé tartozunk, ahol szinte mindent meg lehet tenni, mert az emberek 90%-a leszarja hogy mi történik.
Ha történik egy értelmes kezdeményezés, az esetek nagy többségében megakad, mert "mi" egy olyan nép vagyunk, amelyik ok nélkül keresztbetesz egymásnak. Tudom hogy ez elég pesszimista hozzáállásnak tûnik, de én ezt gondolom a realitásnak.
Nem azt mondom hogy végleg ez lesz, de évtizedekben lesz mérhetõ a változás szerintem.
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

Bálna

Bálna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.708 hozzászólás

Nagyon sokan beleesnek ebbe a hibába. Ki önkéntelenül, ki szándékosan. Például nincs szükség EU-s jogszabályra vagy szabályozásra ahhoz, hogy egy tisztességes erdõtörvény jöjjön létre és azt be is tartsák. És akkor, hogy erõsítsem az észrevételemet, hivatkozhatnék Svájc-ra, Ausztriára, Szlovákiára, etc...
A "Mi" most bennünket, e Fórum lakóit jelenti. Mi is tehetünk érte. És másért is. Lásd CM!

Ez így van ahogy mondod... Csak sokan vannak vele ugy hogy verik az asztalt meg hõbörögnek hogy így meg úgy, oszt csak beszélnek a levegõbe... (megint nem az itt beszélgetõkre gondolok - csak nehogy innen sértsek meg valakit...)
Szóval amit lentebb írtam apró lépés, de lépés: polgári természetõr vagyok, pontosabban kerékpáros(!) bükki np-s biciklis mez, stb...(pedig elvileg nem biciklizhetnék az erdõben sem...)
Saját egyesületünknél pl szemétzsedést szerveztem a hétvégére...
Ezek a lépések kellenek szerintem... De hogy ebbe a témába olyan magas szinten bele tudjunk szólni, ahhoz sok ember kis lépése kell még... De tény, hogy van elõttünk példa hogy nem lehetetlen...

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

ki az a "mi"? ha azok, akik beleszólhatnak ezekbe a dolgokba, akkor szerintem nem. Sajnos.

Nagyon sokan beleesnek ebbe a hibába. Ki önkéntelenül, ki szándékosan. Például nincs szükség EU-s jogszabályra vagy szabályozásra ahhoz, hogy egy tisztességes erdõtörvény jöjjön létre és azt be is tartsák. És akkor, hogy erõsítsem az észrevételemet, hivatkozhatnék Svájc-ra, Ausztriára, Szlovákiára, etc...
A "Mi" most bennünket, e Fórum lakóit jelenti. Mi is tehetünk érte. És másért is. Lásd CM!

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2.025 hozzászólás

Egy kicsit mélyenszántóan írtam volna, de az offtopic lenne, így töröltem.
Csak egy dolgot kérdezek; miért kell mindig másra mutogatni és mással példálózni? Mi talán nem tudunk józanul és ésszerûen gondolkodni?

ki az a "mi"? ha azok, akik beleszólhatnak ezekbe a dolgokba, akkor szerintem nem. Sajnos.
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

Bálna

Bálna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.708 hozzászólás

Egy kicsit mélyenszántóan írtam volna, de az offtopic lenne, így töröltem.
Csak egy dolgot kérdezek; miért kell mindig másra mutogatni és mással példálózni? Mi talán nem tudunk józanul és ésszerûen gondolkodni?

De tudunk... Csak ha sz@r a helyzet, akkor vigasztal hogy másnál mégsz@rabb... :)
Amúgy természetesen csak vicc...

De soroljuk be ezt ahhoz hogy csatlakoztak az objektivitásra való törekvésemhez...