Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Globális felmelegedés

- - - - -

• Please log in to reply
1666 replies to this topic

scottraider

scottraider

törzsvendég

• fórumtag
  • 405 posts
Elõször is köszönöm Regent,fel sem merült bennem hogy ezt viccnek veszi valaki.Pontossan a figyelmeteket szerettem volna felhivni hogy ezeket a dolgokat nem szabad elfelejteni,sem szemet hunyni felettük.Engem ezek a dolgok foglalkoztatnak amikor globalizáciorol van szo nem a biokaja.A kifejezésmodom pedig ilyen minden témában és kész ,viszont bocsánatot kérek mindenkitõl aki ugy érezte hogy ezzel tréfálok,de legyünk õszinték a hamadik világ éhezõ hiv-pozitiv kisgyerekein is csak akkor szörnyülküdünk igazán amikor haljuk az Etiop vicceket,és nem akkor amikor vacsora közben nézzük a TV-ben a szenzációhajhász ocska riportokban öket.Kedves KEIKO amig nem ilyen gyerekekkel foglalkozol nap mint nap és othon mikor hazamész vidaman használod elektromos árammal mûködö eszközeidet,amik a föld kárára szívják az energiát,addig szavaid legalább olyan képmutatoak,mint amilyen hülye tréfát üzök én.DE zárjuk le a témát mert én hibáztam elismerem!

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5,944 posts
Regent: Oké, tök igazad van!!!

Szerintem a biokajához egy idõgép kell: fogod, beleülsz, beírod, hogy -1000, na akkor még - úgy képzelem - minden egészséges volt. Nem voltak permetezõszerek, nem volt levegõszennyezés.
Persze lehet, hogy nem is kell olyan messzire visszamenni a múltba, és talán vannak még a földünknek eldugott kis zúgjai ahol totál tiszta kaját lehet termeszteni.
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

Hápi

Hápi

törzsvendég

• fórumtag
  • 952 posts

...
Az a biokaja, ha én kimegyek a hátsó kertbe a cseresznyefákhoz, amik évek óta nem láttak sem metszööollót sem semmiféle vegyszert, felmászok rájuk, és addig eszem a cseresznyét, amig belevásik a fogam...

Hát azért ezt se nevezném biokajának -bár nem tudom hol laksz, magamból és a kertünkbõl indulok ki- mert ugyebár vannak szomszédok akik hébe-hóba néha permeteznek, festenek stb... és ott vannak a környezõ vegyiüzemek -ha vannak (nálunk tudtommal nincs csak egy elég nagy repülõtér :( ). Namármost ebbõl kiindulva elkerülhetetlen, hogy a kertbe és ezáltal a bionak hitt cseresznyefára ne kerüljön valami mesterséges anyag.
Egy viccel élve: "Bioélelmiszer az, amit éjjel permeteznek!"
Nagyapám mindig azt mondja, hogy azt a gyümölcsöt, zöldséget szabad megenni amiben benne van a kukac. Persze a megfelelõ élõlény eltávolítása után.

Más: most került kezembe egy könyv és abban azt láttam, hogy Angliában és Írországban csak bõven 10% alatt van az erdõsültség.

"A kerékpáros nem az autós ellensége, hanem olyan autós, aki már megtette az elsõ lépést a jó irányba!"(Karlovitz K.)
Rákosmente KerekSE;

regent

regent

vendég

• fórumtag
  • 233 posts
Irónia

Retorikai-stilisztikai fogalomként a meggyõzés eszköze. Domináns eleme a kettõsség, az ellentét. Valamely dolgot, tárgyat, személyt, tulajdonságot, eseményt stb. nem a valóságnak megfelelõen nevez meg, hanem olyasmit állít, aminek a szituáció ellentmond, s így azt tagadássá minõsíti át. Pl.

Hamlet: Ki tehet arról, ha jó kedve van; hisz látja, mily vidor az anyám is, pedig az apám most halt meg, csak két órája. Ophelia: Dehogy: kétszer két hónapja is van már, fönség. Hamlet: Oly régen? Gyászolja hát az ördög! én cobolyköntöst csináltatok. Uramfia! Két hónapja, s még el sincs felejtve! Úgy hát megérjük, hogy valamely nagy embert fél évvel is túlél az emlékezete; csakhogy, Mária úgyse, templomot építsen ám, különben eszébe sem jut senkinek...
(Shakespeare: Hamlet).

Az iróniát az különbözteti meg a gúnytól, hogy nem kívülrõl ítél, hanem az értékvesztésben érintett maga az ironizáló személy is. Pl.

Én is éltem...vagy nem élet
Születésen kezdeni,
És egynehány tized évet
Jól-rosszúl leküzdeni?
(Arany János: Visszatekintés).

Igenis ironizáljon mindenki minél többet írásban, és lehetööleg ne írja ki elé, vagy utánna, hogy ez most csak irónia volt.
Tessék az olvasónak elgondolkodni, mit is akart a hozzászóló mondani, és kéretik nem zsigerbööl válaszolni.
Persze ez csak magánvélemény.
Kaptam már én is figyelmeztetést meg nem értett irónia miatt más fórumon.

regent

regent

vendég

• fórumtag
  • 233 posts
Miért gondold, hogy a tartósítószer káros? Vagy hogy mindegyik káros?
Nagymama is elteszi a lekvárt és cukorral tartósítja. Akkor a cukor káros? Na persze nagy adagokban, vagy sokáig sokat fogyasztva az. De azért mégsem kell démonizálni. Vagy mondjuk az egyik legöösibb tartósítószer a só. Önmagában az sem káros, sööt szükséges a szervezetnek. Önmagában mégcsak nem is okoz magas vérnyomást, mint azt sokan hiszik. Persze éppen nem csökkenti a kockázatát az erre hajlamosaknál, de akinek normális a vérnyomása, sportol, amúgy egészségesen él annak a sok sótól nem lesz semmi baja, legfeljebb megszomjazik.
Amúgy szerintem olyan hogy biokaja nem létezik. Szerintem ez egy reklámfogás.
Az a biokaja, ha én kimegyek a hátsó kertbe a cseresznyefákhoz, amik évek óta nem láttak sem metszööollót sem semmiféle vegyszert, felmászok rájuk, és addig eszem a cseresznyét, amig belevásik a fogam.
De ha a boltban látok chilei biocseresznyét, akkor azért én szkeptikus vagyok.

Keiko

Keiko

törzsvendég

• fórumtag
  • 419 posts
Akkor egy új téma: Mitõl bio a biokaja? Én sokáig azt hittem, hogy az totál egészséges, mert ugye semmi vegyszer meg ilyesmi. No, tegnap sokkolt a tény, hogy a biokaják legtöbbjében ugyanúgy van pl tartósítószer, meg adalékanyagok, csupán az alapanyagok teremnek pl biokertészetben, stb. Viszont valahogy így még furább olvasni az összetételt, amiben ott van, hogy biorozsliszt, biopálmaolaj, bionádcukor és tartósítószer. Szerintem a legtöbb ember azt hiszi a bio totál egészséges is. Persze az átlag kajánál sokkal jobb, de miért nem lehet adalék nélkül megoldani? Ezek úgysem tömegigények kielégítésére készülnek (sajnos, meg drágák is), tehát ha egy közértben pár biokaja van az is elég, mert nem veszik sokan, de az tuti elfogy és nem rohad rá a kereskedõre. Tehát, ha más nem bio gyártók képesek - nagyritkán ugyan - tartósítómentes ételeket kínálni, akkor a bionál nem lenne sokkal inkább alapkövetelmény? Lehet, hogy én vagyok maximalista, de nekem fura, hogy jójó bio, de azért mégi "káros"

PR

PR

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,651 posts
  • LocationRákosmente
Írott formában irozálni eléggé veszélyes, mint ahogy a válaszokból kiderül.

De ezzel itt, tényleg nem kéne.

Aki másokat ismer, okos, aki magát ismeri, bölcs

Aki másokat legyõz, erõs, aki magát legyõzi, hõs

Lao-Ce

yola

yola

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,555 posts
szerintem iróniából írta, de nem a vicc kategóriába tartozik, a Holcaustal sem szoktak viccelõdni fõleg azok akik átélték.
...a legrosszabb, ha a hülyeség szorgalommal párosul!!!

Hápi

Hápi

törzsvendég

• fórumtag
  • 952 posts
Szerintem hagyjuk rá. Ha nem foglalkozunk vele akkor elõbb utóbb észreveszi magát, és talán ellátogat Csernobilba vagy ha oda nem is, de legalább Borsod megyébe megnézni az erdõírtást és rájön, hogy ez a való világ.

"A kerékpáros nem az autós ellensége, hanem olyan autós, aki már megtette az elsõ lépést a jó irányba!"(Karlovitz K.)
Rákosmente KerekSE;

regent

regent

vendég

• fórumtag
  • 233 posts
Tényleg nem vettétek észre, hogy csak ironizál?

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5,944 posts
Keiko, egyetértek. Ezek a témák egyáltalán nem poénosak. Ha ilyesmirõl szeretnél írkálni, menj át a világmegváltós-filozofálgatós topikba légyszives.

Egyébként gondolom csak viccelõdni akartál, és én is ismerem a vogonokat, meg az ûrhajójukat, ami felénk tart, úgyhogy talán még igazad is van. ;) De egy dologra készülj fel: nem te leszel az egyedüli stoppos, úgyhogy lesz némi nehézség a feljutás körül.
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

Keiko

Keiko

törzsvendég

• fórumtag
  • 419 posts

Tudom hogy fáj az igazság,de a csernobili atomkatasztrófát is csak radikális környezetvédõk találták ki,és a bébifokák bottal valo szétverése is ocska trükfelvétel.A bálnavadászok pedig ártatlan tisztességes halászok.

Szerintem rohadtul nem poénos, hogy ebbõl csinálsz viccet. Ha Csernobil kitaláció, akkor olvasd el a Geographic cikkét, aztán ruccanj már ki egy hónapra ás utána nézzük meg hogy vagy. És íme egy kép egy csernobili kisfiúról csak neked:

Feltöltött kép

Neki mondd már, hogy csak kitaláció!!! Ha pedig provokálni akarsz, akkor ne abban a topikban tedd, ahol a legtöbb ember nem olyan mint te.

Kösz

Többieknek sorry a képért :( , ez kifejezetten scottraider-nek szól

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,030 posts
"Minden, ami formát ölt - illúzió..."
(Ittam, na!)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,275 posts

Tudom hogy fáj az igazság,de a csernobili atomkatasztrófát is csak radikális környezetvédõk találták ki,és a bébifokák bottal valo szétverése is ocska trükfelvétel.A bálnavadászok pedig ártatlan tisztességes halászok.

Te gyárilag vagy ilyen hülye, vagy csak csinálod ?

tudom személyeskedtem.....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

scottraider

scottraider

törzsvendég

• fórumtag
  • 405 posts

köszönjük.

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8,694 posts
köszönjük.

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"

scottraider

scottraider

törzsvendég

• fórumtag
  • 405 posts
Szerintem ezeket a rémhireket a felmelegedésröl,meg a levegõszennyezésrõl csak a környezetvédõ csürhe találja ki.Azt is megmondom miért mert irigyek az ifju brokerekre meg plázacicákra,mert nekik nem telik harminc litert fogyaszto semmiértelme terepjárora.És a japcsik is irigyek mert nincs nekik aranyos kis füstpamacsokat eregetõ dizelmozdonyuk mint nekünk,meg olyan szép tiszta vagonok vagy vogonok?

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5,944 posts
Hú, ez tök jó! Milyen jó lenne, ha hirtelen a világ összes vasútja ilyen környezetbarát lenne. Ja és nemcsak vasútja, de az egész közlekedés így mûködne. Mennyivel jobb lenne a levegõ! És akkor Bp-en is szívesebben tartózkodnék!

Keiko: te akkor bringával jársz be suliba/dolgozni?

Hápi

Hápi

törzsvendég

• fórumtag
  • 952 posts
Japánok fejlesztik vasuti közlekedésüket:
http://zoldtech.hu/c...060406vonat?h=1

Amcsi egyetemi "zöld" rendõrautó:
http://www.origo.hu/...nyagcellas.html

És amcsi támogatás:
http://zoldtech.hu/c...usahidrogen?h=1

http://index.hu/tech...omany/killma699

Rákosmente KerekSE;

Keiko

Keiko

törzsvendég

• fórumtag
  • 419 posts

Egy kezdeményezés, amit a neten vagy a CMen is alá lehet írni:
http://www.petitiono...0/petition.html

Sajna én az ilyen pozitív kezdeményezésekben is pesszimista vagyok. Mindig voltak, vannak és lesznek értelmes emberek, akik nem piszkítanak maguk alá, azaz törõdnek is környezetükkel, nem csak használják azt. Viszont sajnos ilyen emberekbõl nincs elég. Nyugaton elvileg azt hallottam néhol a városhatárnál leparkolnak az intelligens polgárok és így a légszennyezettség csökkent a városban. Ám ez számomra inkább mende-monda, hiszen akármerre járok, akármilyen ism.terj. filmet nézek egy városról, mindenhol áll a forgalom és rengeteg az autó. Olaszországban tavaly szinte az összes nagyobb - sõt némely kisebb - városban volt kötelezõen betartandó korlátozás, miszerint nem lehetett autóba ülni. Ennek az volt az oka, hogy kábé az emberekre már olyan mértékben veszélyes légszennyezettség volt, hogy kénytelenek voltak ezt tenni. Nos, ez eleve szomorú. Nálunk is nagyon rossz a helyzet... Viszont! Amíg mindenki - és ebbe persze magamat is beleértem - autóra vágyik, addig ennek nem lesz vége. Engem amúgy rohadtul idegesít, hogy legtöbbször a csúcsban egy autóban egy ember ül. Gratula! Persze én is csak lázongok, megoldás ilyen szinten nincs, én sem szívesen vennék fel potyautasokat az út szélérõl, hogy "ha már kocsiban ülök legyen nekik is jó, szennyezzük kollektíve a levegõt!"
Várom a megoldást, mint sokan mások, ám talán hiába. Marad a bûz és a korszerûtlen buszok, amik kb ideggázt nyomnak az arcodba induláskor vagy kipufogó helyett bepufogják az utastérbe a gázt...