Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Globális felmelegedés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1666 hozzászólás a témában

Baalna

Baalna

vendég

• fórumtag
  • 58 hozzászólás

A gond nem azzal van, hogy nem lehetne büntetni az elkövetõket. Szerintem ez baromság! Maszlag és mindenki beveszi! Szerinetetek nincs benne mindenki ebben? Na ne! Egyébként meg itt jön képbe a média, ami ömleszti a sok sz@rt, Anettka terhes vagy nem, ez elvált, az vett egy kiló kenyeret, de az ilyen riportok miért csak a Hír TV-n mennek le? Érdekes... A válasz tényleg olyan egyszerû, mint gondolom? Azért, mert az jobban érdekli az átlag suttyót! Sorry, én is berágtam. Újfent...

Keiko! 100%ban egyetértek veled!
Ezért nem is nézek tv-t (ezt eleve megelõzendõ, nincs is tv-m:) ), egyedül a hírtv-t szoktam nézni a neten, azt is csak idõnként-fõleg az ilyen és hasonló riportok miatt.

Baalna

Baalna

vendég

• fórumtag
  • 58 hozzászólás

A gond nem azzal van, hogy nem lehetne büntetni az elkövetõket. Szerintem ez baromság! Maszlag és mindenki beveszi! Szerinetetek nincs benne mindenki ebben? Na ne! Egyébként meg itt jön képbe a média, ami ömleszti a sok sz@rt, Anettka terhes vagy nem, ez elvált, az vett egy kiló kenyeret, de az ilyen riportok miért csak a Hír TV-n mennek le? Érdekes... A válasz tényleg olyan egyszerû, mint gondolom? Azért, mert az jobban érdekli az átlag suttyót! Sorry, én is berágtam. Újfent...

Keiko! 100%ban egyetértek veled!
Ezért nem is nézek tv-t (ezt eleve megelõzendõ, nincs is tv-m:) ), egyedül a hírtv-t szoktam nézni a neten, azt is csak idõnként-fõleg az ilyen és hasonló riportok miatt.

Baalna

Baalna

vendég

• fórumtag
  • 58 hozzászólás

Egy kezdeményezés, amit a neten vagy a CMen is alá lehet írni:
http://www.petitiono...0/petition.html

Természetesen egyet értek a megfogalmazott követelésekkel, jó is lenne, de amíg nem épül elkerülõ út Budapest körül (magyarul M0 körgyûrû), nem épül ki normális színvonalú elõvárosi vasúti közlekedés, illetve a városon belül szintén normális kötöttpályás(!) tömegközlekedési hálózat, addig ezekre a követelésekre annyit lehet mondani: JÓ VICC!!!
Amíg az átmenõ forgalom Bp-n halad keresztül, addig ne is álmodjatok ilyenekrõl! Ha pedig a fenti dolgok megvalósulnak, a helyzet -megfelelõ tiltásokkal (alternatívák nyújtása mellett!!!)- normalizálódni fog.
Ami pedig ehhez kell: qrv@ sok pénz!
Ja, és mivel nem csak Bp létezik az országban, hanem soksok település, amelyek gondjai problémái a jelenlegi helyzetben sokszorta égetõbbek és mélyebbek, ne számítsatok gyors megoldásra.
Követelni lehet, de ne számítsatok sokra.
:chin:

Hápi

Hápi

törzsvendég

• fórumtag
  • 952 hozzászólás
Egy kezdeményezés, amit a neten vagy a CMen is alá lehet írni:
http://www.petitiono...0/petition.html

"A kerékpáros nem az autós ellensége, hanem olyan autós, aki már megtette az elsõ lépést a jó irányba!"(Karlovitz K.)
Rákosmente KerekSE;

pixel

pixel

törzsvendég

• fórumtag
  • 250 hozzászólás
Sólyomot a Védegyeleten keresztül meg lehet találni, vagy akár a Védegyletben is lehet valaki, aki segíthet az ügyben. Ha valaki szeretne tenni valamit vagy tanácsot kérni tőlük, akkor www.vedegylet.hu

Keiko

Keiko

törzsvendég

• fórumtag
  • 419 hozzászólás

Hápi

Hápi

törzsvendég

• fórumtag
  • 952 hozzászólás
Ha jól láttam a kocsiban és a talicskában (stb...) kb. méteres fadarabokat cipeltek, amit tüzifának soroltak be az illetékesek. Na az lazán mehetne az iparifa kategóriába, ugyanis a farostlemez- és forgácslapgyárak is ilyen méretût használnak. Máris nõ az értéke és büntethetõ lenne...
Szerintem meg lehetne fogni õket, ha az illetékesek akarnák de...

A jelenlegi Köztársasági Elnöknek volt nagy szerepe a természetvédelmi törv. megalkotásában? Mert akkor ez ellen is felléphetne.

"A kerékpáros nem az autós ellensége, hanem olyan autós, aki már megtette az elsõ lépést a jó irányba!"(Karlovitz K.)
Rákosmente KerekSE;

kotomi007

kotomi007

törzsvendég

• fórumtag
  • 557 hozzászólás
sztem igyál egy sört így 1 óra tájban. az nyugtat :)
"Ne adj igazat.
Neked túl sokba kerül;
nekem meg épp van."

Bálna

Bálna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.708 hozzászólás
Most megnéztem a következõ riportot, ami utána van, azzal készült aki a filmet csinálta... Annyiban nagyon jót mondott hogy általában az ilyen jellegû filmek után van valami mozgolódás a témában... Ugyhogy emberek rajta...
Critical Mass - Forest... vagy valami. Ez persze nem ilyen egyszerû, de ha van valakinek valamilyen ötlete, szerintem lehet hogy el lehet indítani valamit a dologban... Legalább egy rövid cikk vagy valami a következõ bikkmakkban...
Csak ugye itt van -hogy a habot föltegyem arra a bizonyos tortára- hogy mi elvileg nem is biciklizhetnénk ugyebár az erdõben... De a roh@dt életbe hogy mégis valahogy ez csak pont nekünk ne tetszene ennyire...
kicsit elkanyarodtam, meg fantáziáltam is egy szépet hogy talán lesz valami ami elindulhat... :( indulatos lettem így az éj közepén, nem is tudom fogok-e majd tudni aludni... :) :(

Bálna

Bálna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.708 hozzászólás
most így éjfél után bepöccentem...
El is kezdem küldeni akinek tudom, meg akinek érdemes, komolyan mondom...

Bálna

Bálna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.708 hozzászólás
Én most negyedszer nézem... De... Áhhh...
Különben ilyeneket kellene láncban körbeküldeni emailben (fwd,fwd,fwd)...
Nem a sok baromságot, amivel állandóan tele van a mappám...
Komolyan.
Hogy valami 50felkiáltójellel hogy EMBEREK!!!
Na itt jó hogy vannak a fórumozásnak szabályai, mert...
Elpirulna a net, ha mindenki azt írta volna le amit elõször gondolt...
De ötlet, mit tudunk tenni... Ez itt egy nagy olvasótáborral rendelkezõ lapnak a weboldala... Innen el lehetne indulni...
De... :(:(

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2.025 hozzászólás
Ez a videó...:mad:
Kéne egy TV-mûsor vagy honlap, feltenni az összes ilyen kárt fényképekkel, mellette a helyi polgármesterek/yardok nevével és fényképeivel...de szerintem még akkor is beleszarnának, úgyhogy mégse.

Inkább hívjanak az illetékesek 1 000 000 ensz békefenntartót, hogy szálljanak meg minket, hátha akkor rend lesz.
Balkán bazdmeg...:(
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás

Jelenleg Sólyom László a Köztársasági Elnök. Dr Mádl Ferenc volt Köztársasági Elnök. És, hogy hívjuk fel a figyelmét? Írhatnánk neki egy levelet. Valahogy biztos utol lehet érni.

Ha én is tudok tenni valamit, mondjátok meg, csinálnám.

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"

Bálna

Bálna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.708 hozzászólás

Jelenleg Sólyom László a Köztársasági Elnök. Dr Mádl Ferenc volt Köztársasági Elnök. És, hogy hívjuk fel a figyelmét? Írhatnánk neki egy levelet. Valahogy biztos utol lehet érni.

Igen elnézést, természetesen elírtam a dolgot...! Szóval Sólyom úr volt az alkotmánybíróság elnöke...

Hápi

Hápi

törzsvendég

• fórumtag
  • 952 hozzászólás

Környezetvédelmi törvény: nem az a hatályos ide, hanem az erdõ- és a természetvédelmi-törvény! Termv-i törvényrõl tudnivaló: a mai közt elnök Dr. Mádl volt a 90-es évek elején az alkotmánybíróság vezetõje, nagy természetvédõ, ... Szóval van olyan ember a jelenlegi magyar vezetésben aki azért tudna tenni... Nemtom hogy sok a dolga, és nem értesül errõl például, vagy mi a gond...
De akkor valahogy fel kellene hívni a figyelmét. De ha ehhez egy díjnyertes "dokumentum-film" nem elég... akkor...

Rákosmente KerekSE;

Bálna

Bálna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.708 hozzászólás

Na, nem akarom szítani a tüzet, úgyhogy QS, téma bezárva.
:D

Nem errõl van szó tényleg, a fõ dolog a témában az objektivitás szerepe volt... De tényleg errõl ennyi...
Viszont ez a videó... Hát... Szószerint a köpni-nyelni dolog... Az õrbódé viszont mûködik! Van egy öreg bácsi, a kohász-kék nevû teljesítménytúránk ott megy át, és minden évben ott van, megállít, felírja honnan jöttünk, és kik vagyunk, milyen céllal BICIKLIZÜNK be a területre... Ott még szép (illetve már szép, mert nyugatabbra van mint Ózd-Farkaslyuk) az erdõ állapota, illetve szebb...
Környezetvédelmi törvény: nem az a hatályos ide, hanem az erdõ- és a természetvédelmi-törvény! Termv-i törvényrõl tudnivaló: a mai közt elnök Dr. Mádl volt a 90-es évek elején az alkotmánybíróság vezetõje, nagy természetvédõ, így többek között neki köszönhetjük nemzeti parkjainkat, mert privatizálni akarták, és õ tette meg azt a lépést, ami után visszamenõleg kisajátították a nemzeti parkok területeit, és a tájvédelmi körzeteket, valamint a termv-i törvény megalkotásában is "noszogató" szerepe volt... Szóval van olyan ember a jelenlegi magyar vezetésben aki azért tudna tenni... Nemtom hogy sok a dolga, és nem értesül errõl például, vagy mi a gond...
De akkor valahogy fel kellene hívni a figyelmét. De ha ehhez egy díjnyertes "dokumentum-film" nem elég... akkor...
Tudom megbeszéltük már pár topikba hogy ne fogjuk fel így, de; Magyarország...

Hápi

Hápi

törzsvendég

• fórumtag
  • 952 hozzászólás
Most néztem meg videót!
Egyszerûen alig jutok szóhoz! Ez borzasztó, hogy EU tagként nincs egy törvény, amivel meg lehetne fogni az ilyen embereket!
Felvetõdött bennem egy kérdés:
Ha én itthonról elindulok papírok nélkül és megállít a rendõr egybõl kapom a bûntetést. Ezek meg rendszám és forgalmi nélküli autókal közlekednek, több mint valószínû, hogy nem csak földúton. Ja és ismerõsöm sötétedés után földúton, a határban közlekedett ködlámpával (tiszta idõ volt) és egy arra járõrözõ rendõr megbüntette. Õ nem fogadta el, feljelentés és bíróság lett belõle. Két napi közmunkát kapott!
Elgondolkodtató, hogy ezek ellen meg a rendõrség nem tehet semmit.
Miben is hibáznak a fatolvajok:
KRESZ-szegések:
1. nem megfelelõ mûszaki állapotú gépjármû
2. nem azonosítható gépjármû (papírok, rendszám)
3. túlterhelt gépjármû
4. Jogosítvány?
Magántulajdon elleni bûntettek:
5. magántulajdon megsértése
6. magántulajdon megrongálása
7. magántulajdon eltulajdonítása
...
És nem mondják azt nekem, hogy a rajtakapott emberkék autójában lévõ fa értéke nem haladja meg a 10000 Ftot!
És akkor ne is beszéljünk a környezetvédelmi törvényekrõl! Vagy ilyen nem létezik kishazánkban?

Rákosmente KerekSE;

Baalna

Baalna

vendég

• fórumtag
  • 58 hozzászólás
Kedves másik jól hangzó nevû fórumozó!
(aki lenyúlta az óvodáskori nickem!) ;)
Valóban nem voltam itt a témánál, de most viszaolvastam, és hát hm. :chin:
Az az igazság hogy mindenki az alapján ítél, amit lát, amikor kimegy valamely hegyvidékre, és feltehetõleg nem a statisztikai adatokat nézi.
Valószínûleg papíron minden rendben van (mint minden, ebben az országban), csak a valóság más mint a statisztika (mint mindig, ebben az országban).
Attól hogy egy területet hivatalosan erdõterületnek minõsítenek (pl. akár egy rendezési tervben), még nem biztos hogy az is lesz/van ott. És itt alaposan borulhat a statisztika. Magyarul: papíron van erdõ, csak épp fák nincsenek ott. Ez az én véleményem.
Na, nem akarom szítani a tüzet, úgyhogy QS, téma bezárva.
:D

Bálna

Bálna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.708 hozzászólás

Õ talán még nem volt itt mikor ezt tárgyaltuk.
Egyébként meg tényleg kevesebb az erdõterület.
Na jó, tudod, tudom, nem kezdem én se.

igaz, elnézést... :)
és lassan így kénytelen leszek megadni magam a témában... :chin:

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Õ talán még nem volt itt mikor ezt tárgyaltuk.

Egyébként meg tényleg kevesebb az erdõterület.

Na jó, tudod, tudom, nem kezdem én se. ;) :)
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.