Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Globális felmelegedés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1666 hozzászólás a témában

Dagi

Dagi

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 hozzászólás

És ha nincs vidéki rokon? Vagy van, de nem tenyészt disznót? Ha meg keresel egy ismeretlen vidéki embert aki tenyészt és tõle veszel az olyan mintha a hentesnél (nem hiperszupermarketben, mert az más) vennéd.

Nyilván egy ismeretlentõl én sem mernék venni...bár lehet jobban járnál, mint egy elõrecsomagolt, háromszár átdátumozott húsikával...:zygi:
Azért néha egész korrekt húsokat lehet látni ilyen hiper/szuper marketekben, ami nem tocsog a vérben és még nem is barna, hanem szép rózsaszín.
Már nem keresek 13-15 centi körül mozgó, könnyû, tekerhetõ össztelós vázat...íme;)

Hápi

Hápi

törzsvendég

• fórumtag
  • 952 hozzászólás

...sz@rok a farmra...:P
Egyébként teljesen egyet értek, mindenki vegyen disznót a vidéki rokonától!

És ha nincs vidéki rokon? Vagy van, de nem tenyészt disznót? Ha meg keresel egy ismeretlen vidéki embert aki tenyészt és tõle veszel az olyan mintha a hentesnél (nem hiperszupermarketben, mert az más) vennéd.

"A kerékpáros nem az autós ellensége, hanem olyan autós, aki már megtette az elsõ lépést a jó irányba!"(Karlovitz K.)
Rákosmente KerekSE;

Dagi

Dagi

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 hozzászólás

Ha nem tetszik, lehet farmra költözni

...sz@rok a farmra...:P
Egyébként teljesen egyet értek, mindenki vegyen disznót a vidéki rokonától!
Már nem keresek 13-15 centi körül mozgó, könnyû, tekerhetõ össztelós vázat...íme;)

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2.025 hozzászólás
"Bio"kaja témához: ha valakit tényleg érdekel, olvassa el az E-számok rejtélye címû kiadványt, asszem a HUMUSZ adta ki, de mérget nem vennék rá.

Szerintem a biokaja 80%-ban biznisz, és 20%-ban ad(hat) valami pluszt. Az egész a tudatlanságra épít szvsz. Kevesen tudják mit takar az E432, vagy a "káliumizobutánszulfid", vagy hasonló misztikus dolgok, és az ismeretlentõl sokan félnek. Ezt pedig páran tök jól kihasználják.
Még mielõtt mindenki leoltana, gondoljunk bele mennyi macerával jár az élelmiszeripari elõírások betartása, egy új termék ellenõrzése, stbstb. Szal vannak sokat tanult emberek, mérnökök, genetikusok, akik felelõséggel tartoznak azokért a kajákért amik a bolt polcain vannak.
Nyilván nem minden kaja "ártalmatlan", de szerintem túl van pörögve az egész dolog. Tudom, vannak sajnálatos esetek is, de aki 20 éven keresztül a mekiben zabál, vagy nem eszik zöldséget, vagy habzsolja a löncshúst, az ne csodálkozzon hogy baja lesz, és ne a gonosz élelmiszeripart okolja miatta.

Egyébként pedig a kajáról általában: sokan vagyunk, mindenki zabálni szeretne, ergo a kaja csak tömegtermeléssel megoldható. Ez pedig, legyen bármilyen kajáról szó, undorító folyamat, rengeteg kompromisszummal. Ha nem tetszik, lehet farmra költözni, és ellátni magad, akkor viszont valószínûleg nem lesz béemvéd, plazmatévéd, se cannondale-d:(
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

Keiko

Keiko

törzsvendég

• fórumtag
  • 419 hozzászólás

Megnyugtatlak, hogy ma már mindennek van E-neve, így pl a karamellnek, cukornak, stb.

És pl a mérgesgomba is bio, mégsem egészséges...

Nem mondod? :) Kedves, hogy megnyugtatsz, ha ezt nem teszed, biztos elrohanok a rémülettõl. És ez a mérgesgombás dolog megint kissé túlzás... Nem erre gondoltam te is tudod, de akkor ez most legyen irónia, OK-

Amúgy az elõadás érdekesnek ígérkezik... thx

lazus

lazus

vendég

• fórumtag
  • 112 hozzászólás
2006. április 20. 18 óra

Helye: Budapesti Mûszaki és Gazdaságtudományi Egyetem D épület 316/a terem

Elõadó: Légrádi Gábor

Az elõadás címe: Csernobil Tények, okok, hiedelmek

Az elõadóról:

1994-1999 között a BME TTK mérnök-fizikus hallgatója. Diplomamunkáját a Nukleáris Technikai Intézetben (NTI) készítette el reaktorfizikai kódfejlesztés témakörében.

1994-2003 között állami ösztöndíjas PhD hallgató az NTI-ben.Jelenleg a Nukleáris Technikai Intézet tanársegédje. F? kutatási területe az atomreaktorok és atomerõmûvek termohidraulikájának vizsgálata CFD (Computational Fluid Dynamics) kódokkal.

Számos, a Paksi Atomerõmû Rt reaktorblokkjaival és az NTI Oktatóreaktorával kapcsolatos elemzés, cikk szerzõje és társszerzõje. A FINE (Fiatalok a Nukleáris Energetikáért) alapító tagja, Magyar Nukleáris társaság tagja, a PA Rt honlapjának egyik szerzõje.

A csernobili expedíció aktív résztvevõje.

Az elõadásról:

2005. május 28. és június 4. között a Magyar Nukleáris Társaság szervezésében tudományos expedíció járt Csernobilban. A tanulmányút sok fiatalnak adott lehet?séget, hogy a helyszínen ismerhesse meg a nukleáris energetika eddigi történelme során bekövetkezett legsúlyosabb balesetének okait és következményeit. Az expedíció ideje alatt közvetlen tapasztalatokat szereztek a csernobili atomer?m? jelenlegi állapotáról, a környezet szennyezettségér?l és a dózisviszonyokról. A 33 f?b?l álló tudományos expedícióban mérnökök, fizikusok, vegyészmérnökök, biológusok és sugárvédelmi szakemberek vettek részt, akiket TV stáb és fotósok is elkísértek annak érdekében, hogy hitelesen dokumentálják az utat, az er?m? körüli méréseket, a mintavételeket és az út során szerzett tapasztalatokat.

Az elõadás elsõ részében a csernobili baleset okairól és következményeirõl, utána az expedícióról hallhatunk. Szatmáry Zoltán és Aszódi Attila Csernobil cím? könyve az el?adás után a helyszínen megvásárolható, az expedícióról készült DVD elvihetõ.

lazus

lazus

vendég

• fórumtag
  • 112 hozzászólás

Bevallom nem értem miért írtad le mindezt, mivel egyet értünk és azért a cukornak és a sónak több köze van a temészethez, mint pl az E250 nevû tartósítószernek. Amúgy nem vagyok biobuzi, de amikor egy kajában több az E, mint a többi alapanyag, akkor meg én vagyok szkeptikus, hogy az mennyire jó vagy sem...

Megnyugtatlak, hogy ma már mindennek van E-neve, így pl a karamellnek, cukornak, stb.

És pl a mérgesgomba is bio, mégsem egészséges...

scottraider

scottraider

törzsvendég

• fórumtag
  • 405 hozzászólás
Akár vicc akár nem én nevettem rajta,ha sok sört iszol a benne lévõ alkohol is tartosít:)

Hápi

Hápi

törzsvendég

• fórumtag
  • 952 hozzászólás
Errõl a tartósítószeres dologról jut eszembe -valahol hallottam bár lehet, hogy csak vicc-, hogy életünk során olyan sok tartósítószert viszünk be a szervezetünkbe, hogy az ember földi pályafutásának végeztével három napig is eláll hûtés nélkül.

"A kerékpáros nem az autós ellensége, hanem olyan autós, aki már megtette az elsõ lépést a jó irányba!"(Karlovitz K.)
Rákosmente KerekSE;

scottraider

scottraider

törzsvendég

• fórumtag
  • 405 hozzászólás

Ehhez csak annyit, hogy korábban már volt szó róla, hogy vannak olyan dolgok az életben, amikrõl tudjuk, hogy károsak a földre vagy hogy ártunk vele magunknak és másoknak is, de nem tudod õket kizárni az életedbõl, amíg a "civilizációban" élsz. Ez azért nem éppen képmutatás, de biztos jól ismersz, hogy ezt írod ;)

Na szóval ugy tudom hogy E200-ig természetes alapanyagokrol van szó PL:cékla kivonat szinezéknek meg ilyenek.
Elöbb utobb mindenröl bebizonyosodik, hogy ami nem természetes az káros vagy koros.
Bocsi tényleg nem ismerlek.

Keiko

Keiko

törzsvendég

• fórumtag
  • 419 hozzászólás

Kedves KEIKO amig nem ilyen gyerekekkel foglalkozol nap mint nap és othon mikor hazamész vidaman használod elektromos árammal mûködö eszközeidet,amik a föld kárára szívják az energiát,addig szavaid legalább olyan képmutatoak,mint amilyen hülye tréfát üzök én.

Ehhez csak annyit, hogy korábban már volt szó róla, hogy vannak olyan dolgok az életben, amikrõl tudjuk, hogy károsak a földre vagy hogy ártunk vele magunknak és másoknak is, de nem tudod õket kizárni az életedbõl, amíg a "civilizációban" élsz. Ez azért nem éppen képmutatás, de biztos jól ismersz, hogy ezt írod ;)

Keiko

Keiko

törzsvendég

• fórumtag
  • 419 hozzászólás

Miért gondold, hogy a tartósítószer káros? Vagy hogy mindegyik káros?
Nagymama is elteszi a lekvárt és cukorral tartósítja. Akkor a cukor káros? Na persze nagy adagokban, vagy sokáig sokat fogyasztva az. De azért mégsem kell démonizálni. Vagy mondjuk az egyik legöösibb tartósítószer a só. Önmagában az sem káros, sööt szükséges a szervezetnek. Önmagában mégcsak nem is okoz magas vérnyomást, mint azt sokan hiszik. Persze éppen nem csökkenti a kockázatát az erre hajlamosaknál, de akinek normális a vérnyomása, sportol, amúgy egészségesen él annak a sok sótól nem lesz semmi baja, legfeljebb megszomjazik.
Amúgy szerintem olyan hogy biokaja nem létezik. Szerintem ez egy reklámfogás.
Az a biokaja, ha én kimegyek a hátsó kertbe a cseresznyefákhoz, amik évek óta nem láttak sem metszööollót sem semmiféle vegyszert, felmászok rájuk, és addig eszem a cseresznyét, amig belevásik a fogam.
De ha a boltban látok chilei biocseresznyét, akkor azért én szkeptikus vagyok.

Bevallom nem értem miért írtad le mindezt, mivel egyet értünk és azért a cukornak és a sónak több köze van a temészethez, mint pl az E250 nevû tartósítószernek. Amúgy nem vagyok biobuzi, de amikor egy kajában több az E, mint a többi alapanyag, akkor meg én vagyok szkeptikus, hogy az mennyire jó vagy sem...

scottraider

scottraider

törzsvendég

• fórumtag
  • 405 hozzászólás

A csernobili atomkatasztrófáról 20 éves évfordulóján -2006 április 26.án- este kilenc órakor lesz dokumentumfilm a Discovery Chanellen. Ha valaki kételkedne benne...

Ez nem tréfa,egy zöld mûsorban hallotam a rádióban hogy a mai napig vannak olyan nyilatkozatok a ruszkik részérõl hogy nem bizonyitható a radioaktivitás káros hatása.Tudjátok ök azok akik szerint a dohányás nem okoz tüdõrákot!
Bár ha rajtuk állt volna a dolog eltussolták volna az egészet mint a sz..t!!
Olvastam egy tunulmányt miszerint a ruszki atomerõmûvek 90%nem felel meg semmilyen biztonsági elõirásnak.
Kösz feltétlenül megnézem.

Hápi

Hápi

törzsvendég

• fórumtag
  • 952 hozzászólás

Tudom hogy fáj az igazság,de a csernobili atomkatasztrófát is csak radikális környezetvédõk találták ki...

A csernobili atomkatasztrófáról 20 éves évfordulóján -2006 április 26.án- este kilenc órakor lesz dokumentumfilm a Discovery Chanellen. Ha valaki kételkedne benne...

Rákosmente KerekSE;

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Ha valamit nem gondolunk annyira véresen komolyan, általában odabiggyesztjük a szmájlit ezen a fórumon. Csak a félreértések elkerülése végett! Sajnos irásban ez megy a legkönnyebben. ;) Ez pedig ebbõl áll ; és )
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

scottraider

scottraider

törzsvendég

• fórumtag
  • 405 hozzászólás

Nézzük csak:)

Kösz ez tényleg sikerült!!

scottraider

scottraider

törzsvendég

• fórumtag
  • 405 hozzászólás

Beírod azt, hogy kettõspont : és jobb zárójel ) és kész a :)

Nézzük csak:)

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Beírod azt, hogy kettõspont : és jobb zárójel ) és kész a :)
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

scottraider

scottraider

törzsvendég

• fórumtag
  • 405 hozzászólás
Olyan kis mosolygós figurát?Egy számitogépes antitálentum vagyok fogalmam sincs hogy kell!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.275 hozzászólás
tegyél néha egy szmájlit, akkor az ilyen csökkent értelmû antiszoc medvebocsnak sem kell gondokodnia hogy most komoly vagy irónia, és akkor én se leszek harapós.....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való