"Bio"kaja témához: ha valakit tényleg érdekel, olvassa el az E-számok rejtélye címû kiadványt, asszem a HUMUSZ adta ki, de mérget nem vennék rá.
Szerintem a biokaja 80%-ban biznisz, és 20%-ban ad(hat) valami pluszt. Az egész a tudatlanságra épít szvsz. Kevesen tudják mit takar az E432, vagy a "káliumizobutánszulfid", vagy hasonló misztikus dolgok, és az ismeretlentõl sokan félnek. Ezt pedig páran tök jól kihasználják.
Még mielõtt mindenki leoltana, gondoljunk bele mennyi macerával jár az élelmiszeripari elõírások betartása, egy új termék ellenõrzése, stbstb. Szal vannak sokat tanult emberek, mérnökök, genetikusok, akik felelõséggel tartoznak azokért a kajákért amik a bolt polcain vannak.
Nyilván nem minden kaja "ártalmatlan", de szerintem túl van pörögve az egész dolog. Tudom, vannak sajnálatos esetek is, de aki 20 éven keresztül a mekiben zabál, vagy nem eszik zöldséget, vagy habzsolja a löncshúst, az ne csodálkozzon hogy baja lesz, és ne a gonosz élelmiszeripart okolja miatta.
Egyébként pedig a kajáról általában: sokan vagyunk, mindenki zabálni szeretne, ergo a kaja csak tömegtermeléssel megoldható. Ez pedig, legyen bármilyen kajáról szó, undorító folyamat, rengeteg kompromisszummal. Ha nem tetszik, lehet farmra költözni, és ellátni magad, akkor viszont valószínûleg nem lesz béemvéd, plazmatévéd, se cannondale-d:(
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.