Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Globális felmelegedés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1666 hozzászólás a témában

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Jó, jó, ezt csak viccnek szántam. Tudom, hogy nem leskelõdnek ott, csak az a baj, hogy szmájli limit van a fórumon és nem tudok mindenhova szmájlit beakasztani az írásomban! :(

Az Antónia-árok a Nagy-szénási term.véd-i terület része, a Zsíros-hegyrõl fut le meredeken és merõlegesen Pilisszentivánra. Feltekerni rajta igen jó gyakorlat (3 km alatt 160 m szint magyar viszonylatban nem rossz), de lefelé is klassz élmény, bár most legfölül csak egy törpe tudna végig nyeregben maradni a ledõlt fák miatt.
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.275 hozzászólás

Dagi, jó az avatarod! :D

Bruce: simán. elmész a Pilisbe és ott kiöntöd bármely fa alá. A lényeg az, hogy szigorúan valami zöld részre és ott ahol már nem lát senki.

Na jó, mielõtt meglincseltek, csak épp vicces kedvemben vagyok. Szerintem hívj fel egy hulladékudvart és kérdezd meg tõlük!

Más. Tudja valaki, hogy mi történt az Antónia-árokkal? Arra a hatalmas pusztításra gondolok, ami ott van. Arra mintha emlékeznék, hogy a legutolsó nagy vihar mindent keresztbe döntögetett, ezt takarította volna el az erdészet? Most viszont az árok nagyon durván néz ki, olyan, mint egy temetõ. Nagyon elszomorító látvány volt. Mivel nem csak az árok meredek felsõ része ilyen, hanem a laposabb és szélesebb alsó részt is alaposan kigyomlálták, arra gondoltam, hogy itt azért egy vihar utáni "szemétszedésnél" többrõl van szó. Magyarán kijöttek, elvitték a letarolt fákat, plussz még õk is letaroltak egy jó adagot, majd elégedetten kiragták a völgy aljában a táblát, hogy "védett terület". Mert mintha az a tábla is új lenne.

Szóval ki tud errõl valami infót? Háthat csak én látom rosszul és a tarolás, árok falának lecsupaszítása csupán a tisztítás kedvéért történt?

Ja még egy "vicces" dolog: a táblán az áll, hogy védett terület és a gyalogosoknak még engedélyezik a belépést. Ám a túloldalon olyan utak vannak, hogy simán lehetne akár tereprallit is engedélyezni. Sõt az árok útja a legszélesebb, legkitaposottabb. Mikor ezt láttam, kicsit be is pöccentem és szinte vártam, hogy megállítson egy természetõr és felszólítson, hogy itt bringával közlekedni tilos, mert elpusztítom a védett virágokat, vagy tönkreteszem a talajt. Úgy látszik hogy mind a tíz közelben lapuló õr megérezte milyen hangulatban vagyok és jobbnak vélt békén hagyni.

az hol van ? igy névrõl nem ismerõs.....

egyébként a pilisben pl összesen 10 db term.véd. õr van /de vszinû máshol is hasonló az arány/.....szal nem hiszem egy helyen leskelõdnének.....:)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Dagi, jó az avatarod! :D

Bruce: simán. elmész a Pilisbe és ott kiöntöd bármely fa alá. A lényeg az, hogy szigorúan valami zöld részre és ott ahol már nem lát senki.

Na jó, mielõtt meglincseltek, csak épp vicces kedvemben vagyok. Szerintem hívj fel egy hulladékudvart és kérdezd meg tõlük!

Más. Tudja valaki, hogy mi történt az Antónia-árokkal? Arra a hatalmas pusztításra gondolok, ami ott van. Arra mintha emlékeznék, hogy a legutolsó nagy vihar mindent keresztbe döntögetett, ezt takarította volna el az erdészet? Most viszont az árok nagyon durván néz ki, olyan, mint egy temetõ. Nagyon elszomorító látvány volt. Mivel nem csak az árok meredek felsõ része ilyen, hanem a laposabb és szélesebb alsó részt is alaposan kigyomlálták, arra gondoltam, hogy itt azért egy vihar utáni "szemétszedésnél" többrõl van szó. Magyarán kijöttek, elvitték a letarolt fákat, plussz még õk is letaroltak egy jó adagot, majd elégedetten kiragták a völgy aljában a táblát, hogy "védett terület". Mert mintha az a tábla is új lenne.

Szóval ki tud errõl valami infót? Háthat csak én látom rosszul és a tarolás, árok falának lecsupaszítása csupán a tisztítás kedvéért történt?

Ja még egy "vicces" dolog: a táblán az áll, hogy védett terület és a gyalogosoknak még engedélyezik a belépést. Ám a túloldalon olyan utak vannak, hogy simán lehetne akár tereprallit is engedélyezni. Sõt az árok útja a legszélesebb, legkitaposottabb. Mikor ezt láttam, kicsit be is pöccentem és szinte vártam, hogy megállítson egy természetõr és felszólítson, hogy itt bringával közlekedni tilos, mert elpusztítom a védett virágokat, vagy tönkreteszem a talajt. Úgy látszik hogy mind a tíz közelben lapuló õr megérezte milyen hangulatban vagyok és jobbnak vélt békén hagyni.
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.275 hozzászólás

Tegnap este láttam egy mûsort a tévében. A Kárpátalján állítólag a hivatalos szervek szerint nincs ipari méretû fakitermelés. Csak az erdõt vágják tarra és a riporter fél óra alatt 10 fával megrakott teherautót számolt össze.

ezt a pilisben is simán tudta vón produkálni....

Bruce : elvileg benzinkúton
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás
a szintetikus olajtól hogy lehet környezetbarát módon megszabadulni?

vannak valahol veszélyeshulladék gyûjtõk?

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"

Dagi

Dagi

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 hozzászólás

Okos ember telerakott vegyes szeméttel három mûanyaggyûjtõ zsákot és kitette a kuka mellé, bravó :mad:.

Meglát, kimegy, fej a zsákba beledug, kéz eltör...sajnos az ilyeneknek más nem használ(na).
Ui: Tudom, hogy az erõszak erõszakot szül...stb, és én se vagyok verekedõs, de ilyenekre be tudok pöccenni. Bent a kecóban meg önelégülten meséli a kölykeinek/haverjainak, hogy de faszán megoldottam a lakásfelújításkor keletkezõ sitt elvitelét...
Már nem keresek 13-15 centi körül mozgó, könnyû, tekerhetõ össztelós vázat...íme;)

voti

voti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.179 hozzászólás
Azt mondjátok meg nekem, hogy egy karambolnál idehaza kinek a kötelessége a szemét eltakarítása! Sarkon lakom, volt itt egy baleset és egy rakás törött mûanyag meg üveg maradt itt. Az RTL2 német mûsorán láttam egy rendõrségi dokumentumfilmet, meg valamelyik ismeretterjesztõ csatornán egy másikat az angol rendõrökrõl. Mindkettõben a rendõr a helyszínelés után elõvette a seprût és feltakarított. A város határában meg van egy nagyon balesetveszélyes keresztezõdés, ott már szinte egy komplett autót össze lehetne rakni :(.

Ja és ha már Föld Napja van:
Itt Fóton lehet igényelni ingyenesen zsákokat mûanyag gyûjtésre, amit külön szállítanak el minden hó utolsó szerdáján. Tegnap vitték a szemetet és mit látok? Okos ember telerakott vegyes szeméttel három mûanyaggyûjtõ zsákot és kitette a kuka mellé, bravó :mad:.

Hápi

Hápi

törzsvendég

• fórumtag
  • 952 hozzászólás
Tegnap este láttam egy mûsort a tévében. A Kárpátalján állítólag a hivatalos szervek szerint nincs ipari méretû fakitermelés. Csak az erdõt vágják tarra és a riporter fél óra alatt 10 fával megrakott teherautót számolt össze.

"A kerékpáros nem az autós ellensége, hanem olyan autós, aki már megtette az elsõ lépést a jó irányba!"(Karlovitz K.)
Rákosmente KerekSE;

Hápi

Hápi

törzsvendég

• fórumtag
  • 952 hozzászólás

Neolux helyett jön a Xiladekor.:D

A klassikus Xiladekor már be van tiltva ha jól tudom. Pár évtized után rájöttek, hogy mérgezõ.

"A kerékpáros nem az autós ellensége, hanem olyan autós, aki már megtette az elsõ lépést a jó irányba!"(Karlovitz K.)
Rákosmente KerekSE;

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
Neolux helyett jön a Xiladekor.:D

Keiko

Keiko

törzsvendég

• fórumtag
  • 419 hozzászólás

Fa nélkül nincs erdõ, nincs erdész és nincs....
...kerékpár:
http://www.hg.hu/?ac...168&rovat_id=47

Azért eznem tömeggyártásban fog készülni, gondolom. Így ez a legkevesebb kár az erdõknek. De, hogy mennyire tartós, az már kérdéses...Elteszed télire és megeszi a szú tavaszra :)

Hápi

Hápi

törzsvendég

• fórumtag
  • 952 hozzászólás
Fa nélkül nincs erdõ, nincs erdész és nincs....
...kerékpár:
http://www.hg.hu/?ac...168&rovat_id=47

Rákosmente KerekSE;

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.275 hozzászólás
http://www.hg.hu/?ac...182&rovat_id=47

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
Szerintem semmibe sem rughatna, mert a szemetelésért, ha rá tudják bzonyítani az illetõre (egy versenyrendezõre nem nehéz) horribilis büntetést szabnak ki a sógorék. Ha pedig nem tudja kifizetni, akkor le kell ülni.

Dagi

Dagi

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 hozzászólás
A jó maratonoknál a külföldiekre gondoltam...nem hiszem, hogy egy osztrák rendezõcsapat következõ évben is labdába rúghatna, ha otthagynák a szemetet az erdõben...
Már nem keresek 13-15 centi körül mozgó, könnyû, tekerhetõ össztelós vázat...íme;)

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Dagi, persze hogy vannak nagyon jó maratonok. Csak éppenséggel azok nekünk jók és nem a természetnek. A terepjárósnak is jó, hogy mehet az erdõben, de mi örülnénk neki, ha eltûnne onnan. Nemkülönben az õzek meg a nyulak.
Persze az is igaz, hogy a korrektül viselkedõ montis egy szál szemetet sem hagy és nem pusztít el lényeges dolgokat. Viszont egy több ezres tömeg igen. Ráadásul hagy szemetet maga után. Legalábbis idehaza. Már jártam a Pilisben, miután összeszedték a szemetet a szervezõk, de még mindig maradtak eldobált papírok! Épp ezért mondom, hogy a maratonok csak nekünk, embereknek jók.

Dagi

Dagi

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 hozzászólás

Azért vannak jó dolgok is, amit az erdészeknek köszönhetünk. Sose tudnának pl.maratonokat rendezni, ha nem lennének széles utak.

Azért pl. Ausztriában elég sok a (lényegesen jobb minõségû) erdõben vezetõ út, amin lehet tekerni. Mégsem emlékszem a talajt kaparó terepjárósokra, illetve krosszmotorosokra...pláne nem olyan lusta f@szkópékra, akik nem bírják a dugót végigállni a Budakeszi úton. Ez (is) inkább felfogás kérdése...szerintem.
Péter

Ui: És azért van egy-két "egész jó" maraton...

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Hát ez igaz, bár akkor a széles utak nem léteznének és nem tudnánk montizni az erdõkben. Vagyis tudnánk, csak akkor dzsungelharc lenne az egész, mert vadcsapásokon közlekednénk, vagy a gyalogosok által taposott ösvényeken.

Azért vannak jó dolgok is, amit az erdészeknek köszönhetünk. Sose tudnának pl.maratonokat rendezni, ha nem lennének széles utak.

Persze kérdés, hogy ez mennyire jó? Ha nem lenne min tekerni az biztos, hogy a montizás csak igen kevesek hobbija lenne.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.275 hozzászólás

Na igen, ezt nagyon szigorúan tiltanám, és ha rajtakapnám õket, akkor nagyon nagy lenne a pénzbüntetés. Motorizált jármûvel ne furikázzon a fák között!

kezdve az erdészekkel......

scottraider

scottraider

törzsvendég

• fórumtag
  • 405 hozzászólás
Sajnos manapság bármit meg lehet venni,megfelelõ mennyiségû lovéval.
Legfeljebb törvénytelenül kenõpénzel!
De ha ez se megy szabályt sért és jót röhög a bírságon.
A legrosszab esetben lefizetik a politikusokat akik vidáman úgy alakitják a törvényeket hogy a lefizetöknek pl:multik,környezetszennyezõ gyárak...stb kifizetõdõ legyen.
Mindenki jol jár csak az olyan lelkismeretes emberek mint mi, meg a fauna cseszik rá a bulira.