Pénzbüntetés? Hasztalan...30 korbácsütés a Parlament elött. Annak lenne visszatartó ereje, fõleg egy precedens után.Na igen, ezt nagyon szigorúan tiltanám, és ha rajtakapnám õket, akkor nagyon nagy lenne a pénzbüntetés. Motorizált jármûvel ne furikázzon a fák között!
Jelentkezz be Regisztrálj

Globális felmelegedés
Posted 2006. April 19. - 22:39

Posted 2006. April 19. - 22:37

Posted 2006. April 19. - 22:31

Errõl még konkrétan nem, de ez mindig így volt, és így is lesz...az erõsebb (jelen esetben gazdagabb) kutya b@szik.:kissmyassKissé ledöbbentem, nem is tudtam, hogy emberek ilyesmit mûvelhetnek. Mármint hogy fizethetnek és akkor átjárhatnak az erdõn jeep-pel. Ti errõl hallottatok?
Péter
Ui: Mellesleg én a luxusadót bizonyos köbcenti és súlyhatár felett (is) vezetném be...aki akar nagy kocsit, fizesse meg (duplán is). Ha még mindig akarja, rajta...de akkor se menjen az erdõben. Max bringával...:clap:

Posted 2006. April 19. - 22:12

Hát én nemtom, õsszel jártam kinn a Budai-hg-ben (Nagy-Szénásnál), épp az erdészek vágták a fát. Batárnagy traktorral zúzták szét az egész erdõg 5m szélesen kb 2 km-en át, mert kivágtak kb 20?30? fát, és levonszolták a völgybe- mindenen keresztül.
Mindemellett a lakóhelyemnél tudok konkrét emberekrõl, akik VETTEK engedélyt az erdészettõl, és a terepjáróikkal az erdõn keresztül közlekednek naponta (Bkeszi és a Normafa között), mert a bevezetõ úton nagy a sor...
Kissé ledöbbentem, nem is tudtam, hogy emberek ilyesmit mûvelhetnek. Mármint hogy fizethetnek és akkor átjárhatnak az erdõn jeep-pel. Ti errõl hallottatok?
Posted 2006. April 19. - 14:41

Posted 2006. April 19. - 13:37

hát nem .....ha már mindenképp a tavasztól õszig vidéken szeret lenni legalább termelhetne vmi értelmes dolgot is....de nem, csak cefrét gyárt.....Nem is értem, és mérges lett?
![]()
Látom, nem vagy egy nagy szõlõsgazda
bocs ez off volt....
amúgy tõlem maradhatnának a szúnyogok is engem kurvára nem bántanak....

Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2006. April 19. - 13:35

Az uccsó mondat a legkeményebb.
Nagyon kemény. Gondolom nem akarják kidobni, ha már megvették, pénz beszél, ugyebár...
A biocucchoz pedig van egy érdekes cikk, amolyan általános felvilágosítás és a kedves urak figyelmébe ajánlom a cikk utolsó néhány bekezdését. Ez is elég brutál sztem.
http://www.naturezon...0&nid=286&id=13
Posted 2006. April 19. - 13:29

Posted 2006. April 19. - 13:24

Ha az unokái Pesten élnek, akkor meg úgyis mindegy. Egy kis THIONEX 35EC már nem is árthat nekik.
![]()
Hát, ja, amúgy tényleg. Ezt olvassátok el: http://www.radio.hu/...?cikk_id=177441
Amíg nem tuti, hogy kinyiffansz valamitõl, addig viseld el csendben...
Posted 2006. April 19. - 13:22

Posted 2006. April 19. - 13:16

eccer a fateromat a szomszéd vasvillával kergette (sztem igaza volt) mikor motoros permetezõvel nyomta az ipart a gusztustalan undorító szõllõjére, neki meg éppen látogatóban ott voltak az unokái....
Nem is értem, és mérges lett?

Látom, nem vagy egy nagy szõlõsgazda

Posted 2006. April 19. - 13:13

De például tudok biokukorica termesztõ földekrõl is. Ugyanmár! A mellette lévõ kukoricást meg helikopterrel permetezik.
Mellesleg a talajba jutó mûtrágya is kimutatható a trágyázástól akár kilométerekre is.
Posted 2006. April 19. - 13:09

igazából a valódi bio matricákoz asszem kéne hogy 800 m-en belûl garantáltan ne legyen permetezett cucc, meg génmódósított /Charon Te most ne olvasd :)/ meg ilyenek.....sztem itthon ilyen nincs....Ez a biokaja a z egyik legkeményebb dolog nálunk kinn a szõlõben. Szomszéd elhatározza a biotermesztést, de a másik két szomszéd nem. Oszt nekiállnak permetezni tájfun idejején benzinmotoros permetezõvel.
eccer a fateromat a szomszéd vasvillával kergette (sztem igaza volt) mikor motoros permetezõvel nyomta az ipart a gusztustalan undorító szõllõjére, neki meg éppen látogatóban ott voltak az unokái....

Posted 2006. April 19. - 13:05

Ez a biokaja a z egyik legkeményebb dolog nálunk kinn a szõlõben. Szomszéd elhatározza a biotermesztést, de a másik két szomszéd nem. Oszt nekiállnak permetezni tájfun idejején benzinmotoros permetezõvel.
Ez nagyon brutál, de szétröhögtem magam

Posted 2006. April 19. - 12:51

Posted 2006. April 19. - 12:45

Nyilván egy ismeretlentõl én sem mernék venni...bár lehet jobban járnál, mint egy elõrecsomagolt, háromszár átdátumozott húsikával...:zygi:
Azért néha egész korrekt húsokat lehet látni ilyen hiper/szuper marketekben, ami nem tocsog a vérben és még nem is barna, hanem szép rózsaszín.
Ilyen szempontból csak a frissesség a kérdéses. Egyébként apucikám állatorvos, így tudnék mesélni, hogy mikkel kezelik a drága állatkákat. Legyen az egy vidéki tenyésztõ vagy egy helyi állatorvos, aki kimegy Béla bácsihoz a tanyára, hogy mitõl pusztulnak a disznócskái. Szóval azért a vidéki hús is lehet necc ilyen szempontból, de megnyugtatok mindenki, hogy az a rengeteg gyógyszer bizonyos idõn belül lebomlik, ezért van a várakozási idõ.
Amúgy a biokaja részben persze, hogy kamu. Nem is azért hoztam föl a dolgot, hogy azt bizonygassam, ez a legjobb, amit ehetsz. Bármit túlzásba lehet vinni. Van pl a környékünkön egy biobolt. Na most a tulajdonosnõ természetesen ott eszik, ill. onnan veszi az alapanyagokat a kajáihoz. Érdekes, hogy évrõl-évre követhetõ volt, hogyan épült le teljesen. Persze nem azért, mert sovány, hanem mert totál sápadt, fehér a bõre, de olyan betegesen szürke (sztem vegetáriánus is), meg totál õsz is lett, pedig még nem idõs, persze itt nem feltétlenül van összefüggés, de egy nõnek ilyen szempontból a természeteshez ragaszkodni azért rizikós, úgy értem nem festi a haját, mert az szerinte káros, persze ez igaz is, de nagyon keményen néz ki. És õ képviseli a boltot...Szerintem nem olyan bizalomgerjesztõ--- És persze én is jobban szeretem a természetességet, pl nem szoliznám halálra magam és nem kenem magam alapozóval, de azért hajat mosok annak ellenére is, hogy sokan a samponról is rémhíreket terjesztenek

Posted 2006. April 18. - 19:12

mindenki ölje meg, amit megeszik, az a tuti:horse:Azért aki már látott életében egyszer IGAZI, FRISS húst, az látja egy ötkilós darabról a hentesnél is (fõleg, amikor belevágnak), hogy az nagyjából okés, vagy nem...szerintem. :chin:

Posted 2006. April 18. - 18:56

Azért aki már látott életében egyszer IGAZI, FRISS húst, az látja egy ötkilós darabról a hentesnél is (fõleg, amikor belevágnak), hogy az nagyjából okés, vagy nem...szerintem. :chin:ja, jófajta ételfestékkel színezték

Posted 2006. April 18. - 18:49

ja, jófajta ételfestékkel színeztékNyilván egy ismeretlentõl én sem mernék venni...bár lehet jobban járnál, mint egy elõrecsomagolt, háromszár átdátumozott húsikával...:zygi:
Azért néha egész korrekt húsokat lehet látni ilyen hiper/szuper marketekben, ami nem tocsog a vérben és még nem is barna, hanem szép rózsaszín.