Jelentkezz be Regisztrálj

Globális felmelegedés
Posted 2006. April 14. - 20:39

Posted 2006. April 14. - 13:08

Szerintem a biokajához egy idõgép kell: fogod, beleülsz, beírod, hogy -1000, na akkor még - úgy képzelem - minden egészséges volt. Nem voltak permetezõszerek, nem volt levegõszennyezés.
Persze lehet, hogy nem is kell olyan messzire visszamenni a múltba, és talán vannak még a földünknek eldugott kis zúgjai ahol totál tiszta kaját lehet termeszteni.
Posted 2006. April 14. - 12:53

Hát azért ezt se nevezném biokajának -bár nem tudom hol laksz, magamból és a kertünkbõl indulok ki- mert ugyebár vannak szomszédok akik hébe-hóba néha permeteznek, festenek stb... és ott vannak a környezõ vegyiüzemek -ha vannak (nálunk tudtommal nincs csak egy elég nagy repülõtér...
Az a biokaja, ha én kimegyek a hátsó kertbe a cseresznyefákhoz, amik évek óta nem láttak sem metszööollót sem semmiféle vegyszert, felmászok rájuk, és addig eszem a cseresznyét, amig belevásik a fogam...

Egy viccel élve: "Bioélelmiszer az, amit éjjel permeteznek!"
Nagyapám mindig azt mondja, hogy azt a gyümölcsöt, zöldséget szabad megenni amiben benne van a kukac. Persze a megfelelõ élõlény eltávolítása után.
Más: most került kezembe egy könyv és abban azt láttam, hogy Angliában és Írországban csak bõven 10% alatt van az erdõsültség.
"A kerékpáros nem az autós ellensége, hanem olyan autós, aki már megtette az elsõ lépést a jó irányba!"(Karlovitz K.)
Rákosmente KerekSE;
Posted 2006. April 14. - 11:40

Retorikai-stilisztikai fogalomként a meggyõzés eszköze. Domináns eleme a kettõsség, az ellentét. Valamely dolgot, tárgyat, személyt, tulajdonságot, eseményt stb. nem a valóságnak megfelelõen nevez meg, hanem olyasmit állít, aminek a szituáció ellentmond, s így azt tagadássá minõsíti át. Pl.
Hamlet: Ki tehet arról, ha jó kedve van; hisz látja, mily vidor az anyám is, pedig az apám most halt meg, csak két órája. Ophelia: Dehogy: kétszer két hónapja is van már, fönség. Hamlet: Oly régen? Gyászolja hát az ördög! én cobolyköntöst csináltatok. Uramfia! Két hónapja, s még el sincs felejtve! Úgy hát megérjük, hogy valamely nagy embert fél évvel is túlél az emlékezete; csakhogy, Mária úgyse, templomot építsen ám, különben eszébe sem jut senkinek...
(Shakespeare: Hamlet).
Az iróniát az különbözteti meg a gúnytól, hogy nem kívülrõl ítél, hanem az értékvesztésben érintett maga az ironizáló személy is. Pl.
Én is éltem...vagy nem élet
Születésen kezdeni,
És egynehány tized évet
Jól-rosszúl leküzdeni?
(Arany János: Visszatekintés).
Igenis ironizáljon mindenki minél többet írásban, és lehetööleg ne írja ki elé, vagy utánna, hogy ez most csak irónia volt.
Tessék az olvasónak elgondolkodni, mit is akart a hozzászóló mondani, és kéretik nem zsigerbööl válaszolni.
Persze ez csak magánvélemény.
Kaptam már én is figyelmeztetést meg nem értett irónia miatt más fórumon.
Posted 2006. April 14. - 11:31

Nagymama is elteszi a lekvárt és cukorral tartósítja. Akkor a cukor káros? Na persze nagy adagokban, vagy sokáig sokat fogyasztva az. De azért mégsem kell démonizálni. Vagy mondjuk az egyik legöösibb tartósítószer a só. Önmagában az sem káros, sööt szükséges a szervezetnek. Önmagában mégcsak nem is okoz magas vérnyomást, mint azt sokan hiszik. Persze éppen nem csökkenti a kockázatát az erre hajlamosaknál, de akinek normális a vérnyomása, sportol, amúgy egészségesen él annak a sok sótól nem lesz semmi baja, legfeljebb megszomjazik.
Amúgy szerintem olyan hogy biokaja nem létezik. Szerintem ez egy reklámfogás.
Az a biokaja, ha én kimegyek a hátsó kertbe a cseresznyefákhoz, amik évek óta nem láttak sem metszööollót sem semmiféle vegyszert, felmászok rájuk, és addig eszem a cseresznyét, amig belevásik a fogam.
De ha a boltban látok chilei biocseresznyét, akkor azért én szkeptikus vagyok.
Posted 2006. April 14. - 11:17

Posted 2006. April 14. - 09:12

De ezzel itt, tényleg nem kéne.
Aki másokat ismer, okos, aki magát ismeri, bölcs
Aki másokat legyõz, erõs, aki magát legyõzi, hõs
Lao-Ce
Posted 2006. April 14. - 08:34

Posted 2006. April 13. - 16:40

"A kerékpáros nem az autós ellensége, hanem olyan autós, aki már megtette az elsõ lépést a jó irányba!"(Karlovitz K.)
Rákosmente KerekSE;
Posted 2006. April 13. - 15:32

Posted 2006. April 13. - 15:26

Egyébként gondolom csak viccelõdni akartál, és én is ismerem a vogonokat, meg az ûrhajójukat, ami felénk tart, úgyhogy talán még igazad is van.

Posted 2006. April 13. - 13:25

Tudom hogy fáj az igazság,de a csernobili atomkatasztrófát is csak radikális környezetvédõk találták ki,és a bébifokák bottal valo szétverése is ocska trükfelvétel.A bálnavadászok pedig ártatlan tisztességes halászok.
Szerintem rohadtul nem poénos, hogy ebbõl csinálsz viccet. Ha Csernobil kitaláció, akkor olvasd el a Geographic cikkét, aztán ruccanj már ki egy hónapra ás utána nézzük meg hogy vagy. És íme egy kép egy csernobili kisfiúról csak neked:

Neki mondd már, hogy csak kitaláció!!! Ha pedig provokálni akarsz, akkor ne abban a topikban tedd, ahol a legtöbb ember nem olyan mint te.
Kösz
Többieknek sorry a képért

Posted 2006. April 12. - 22:25

(Ittam, na!)
Posted 2006. April 12. - 22:14

Te gyárilag vagy ilyen hülye, vagy csak csinálod ?Tudom hogy fáj az igazság,de a csernobili atomkatasztrófát is csak radikális környezetvédõk találták ki,és a bébifokák bottal valo szétverése is ocska trükfelvétel.A bálnavadászok pedig ártatlan tisztességes halászok.
tudom személyeskedtem.....
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2006. April 12. - 22:09

Tudom hogy fáj az igazság,de a csernobili atomkatasztrófát is csak radikális környezetvédõk találták ki,és a bébifokák bottal valo szétverése is ocska trükfelvétel.A bálnavadászok pedig ártatlan tisztességes halászok.köszönjük.
Posted 2006. April 12. - 21:41

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"
Posted 2006. April 12. - 20:55

Posted 2006. April 12. - 18:45

Keiko: te akkor bringával jársz be suliba/dolgozni?
Posted 2006. April 12. - 12:49

http://zoldtech.hu/c...060406vonat?h=1
Amcsi egyetemi "zöld" rendõrautó:
http://www.origo.hu/...nyagcellas.html
És amcsi támogatás:
http://zoldtech.hu/c...usahidrogen?h=1
http://index.hu/tech...omany/killma699
Rákosmente KerekSE;
Posted 2006. April 11. - 23:54

Egy kezdeményezés, amit a neten vagy a CMen is alá lehet írni:
http://www.petitiono...0/petition.html
Sajna én az ilyen pozitív kezdeményezésekben is pesszimista vagyok. Mindig voltak, vannak és lesznek értelmes emberek, akik nem piszkítanak maguk alá, azaz törõdnek is környezetükkel, nem csak használják azt. Viszont sajnos ilyen emberekbõl nincs elég. Nyugaton elvileg azt hallottam néhol a városhatárnál leparkolnak az intelligens polgárok és így a légszennyezettség csökkent a városban. Ám ez számomra inkább mende-monda, hiszen akármerre járok, akármilyen ism.terj. filmet nézek egy városról, mindenhol áll a forgalom és rengeteg az autó. Olaszországban tavaly szinte az összes nagyobb - sõt némely kisebb - városban volt kötelezõen betartandó korlátozás, miszerint nem lehetett autóba ülni. Ennek az volt az oka, hogy kábé az emberekre már olyan mértékben veszélyes légszennyezettség volt, hogy kénytelenek voltak ezt tenni. Nos, ez eleve szomorú. Nálunk is nagyon rossz a helyzet... Viszont! Amíg mindenki - és ebbe persze magamat is beleértem - autóra vágyik, addig ennek nem lesz vége. Engem amúgy rohadtul idegesít, hogy legtöbbször a csúcsban egy autóban egy ember ül. Gratula! Persze én is csak lázongok, megoldás ilyen szinten nincs, én sem szívesen vennék fel potyautasokat az út szélérõl, hogy "ha már kocsiban ülök legyen nekik is jó, szennyezzük kollektíve a levegõt!"
Várom a megoldást, mint sokan mások, ám talán hiába. Marad a bûz és a korszerûtlen buszok, amik kb ideggázt nyomnak az arcodba induláskor vagy kipufogó helyett bepufogják az utastérbe a gázt...