Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Túrák Magyarországon

- - - - -

  • Lépj be és szólj hozzá
18574 hozzászólás a témában

#18521
Tailor

Tailor

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 665 hozzászólás

Sziasztok!
Azzal a szándékkal indítom ezt a témát, hogy egy helyre szedjük össze túráink élményeit, tapasztalatait. Így segítve egymást, merre érdemes menni, mire érdemes vigyázni. Helyi érdekességek, látványoságok...stb. Sz'al mindent leírhatsz amit meg akarsz osztani mással is.
Jó túrázást mindenkinek! Sziasztok!


Szia SanDiablo

Jó ötletnek tartom ezt a témát, én legalább is nagyon szeretem az országjárást, különösen kétkeréken.
Ami számomra felejthetetlen túra, az a Fertõ-tó körül bringával. Bár igaz annak nagy része már az osztrák oldalon halad, még is ajánlom mindenkinek , mert megéri a látványt.
3 napot töltöttem a térségben. Az elsõ nap, még itthon , második nap körbe az egész tavat, harmadik nap Soproni város nézés.
Nagyon szeretem a természetet, így nekem nagy élmény volt a rengeteg védett park mellett elhaladni.
( figyelemre méltó a kinti kerékpárutak minõsége, itthon ilyet még nem láttam. Nem csak hibátlan, de tiszta is. Autóval még véletlenül sem akrnak elütni.)
Második nap , igaz, hogy mentünk 145 km-t, de kárpotól minket a táj.
Aki járt már ott, az menjen ujra, aki még nem, annak is ajánlom.
Én szívesen körbe tekerném megint, de talán majd jövöre.
Az idén feltétlenül megyek a Bükkbe, Mátrába.
Több túráról is fogok írni...

#18522
attibike

attibike

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 353 hozzászólás
Akkor neked megváltás lehetett a kiállítás!! :):) Majd én is megkukkantom ezt az oldalt!
join your life, join your bike

#18523
SanDiablo

SanDiablo

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 443 hozzászólás
Hölgyeim és Uraim!
Mindent visszavonok, amit a túratáskákról valaha is mondtam, vagy gondoltam! Voltam a kiállításon és olyat láttam, hogy az arcom porbahullt (avagy a pofám leszakadt). Az Author standján új márka a cseh sportarsenal. (Lehet, hogy csak nekem új.) www.sportarsenal.cz Három komplett szettel állt elõ és nem is akármilyen minõségben! Feltöltött kép Az összes nagy márka nyüszítve bújhat el mellette! Feltöltött kép Oh, ha az életemet újra kezdhetném..!Feltöltött kép

#18524
flow

flow

    vendég

  • fórumtag
  • 156 hozzászólás
Túraútvonal?! Hát amirõl beszéltem azt az útvonalat úgy néztem ki, hogy munkahelyemen ott van mellettem egy M.o.-térkép és ráérõ idõmben szoktam nézegetni, hogy merre szeretnék menni. Kinéztem néhány állomást és egy útvonaltervezõ program segítségével összeírtam e pontok közötti távolságot. Persze ez csak közelítõ érték lett, mivel itt autóutakra van számolva. Fejbõl nem nagyon tudom pontosan, de nagyjából: Tamási-Mecsek-Villány-Mohács-Szeged-Makó-Békéscsaba-Gyula-Debrecen-Tokaj-Miskolc-Bükkön keresztül-Eger-Mátrán keresztül-Börzsöny-Visegrád-Pilis-Bakony-Pápa-Sárvár-Keszthely-Badacsony-Tihany-Balatonalmádi-Siófok-Tamási

Szóval nagyjából minden jellegzetes vidék útba esne és ez így lenne kb. 1500 Km.
Elvileg -szerintem- megcsinálható egy kisebb háti táskával is, ha jó idõ van tartósan és nem kell mindenfélét vinni, csak a legszükségesebbeket(váltás ruha, szerszámok, pénz, kaja, víz), a szállást is elõre elrendezve. Bár nekem SEMMILYEN tapasztalatom (egyelõre) nincs se kisebb, se nagyobb túrák terén, de úgy gondolom, hogy ez megvalósítható lenne úgy 10 nap alatt. Fõleg, ha nem nagyon kavargok el földesutakon...


Véleményt, javaslatokat, tanácsokat szívesen várok!

#18525
SanDiablo

SanDiablo

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 443 hozzászólás
Flow! Nem kell berosálni a csomtartótól. Fel lehet tenni ideiglenesen is! Általában három, komplikáltabb helyzetben akár négy csavar is tarthtja! :) Egy hosszabb túra elõtt úgyis átbogarászod a bicót, belefér egy csomtartó felszerelése is és így nem kell egy másik gép, hanem a régi jól bevált, megszokott madárkával szárnyalhatsz a hegyek közt.:) Belföldre szerintem elég is a hátsó. Elõlre meg inkább teló, mint további pakkok egy merev villával.

Apropó! Azt a túraútvonalat nem akarod részletesebben megosztani velünk. Szerintem nem bánnánk!:lick:

#18526
flow

flow

    vendég

  • fórumtag
  • 156 hozzászólás
Asszem a hosszabb túráról egyenlõre sikerült lebeszélnetek!Feltöltött kép De nem adom fel, egyszer szeretném megcsinálni! Igazából ki is néztem egy útvonalat, mely az ország nagy részét érinti, kb. 1500 Kilométerre jött ki. Lett volna benne egy kis Mecsek, egy kis Alföld, egy kevéske Bükk meg Mátra, egy csipet Börzsöny, Pilis, meg Bakony... De ennyi helyszínt idõ híján csak futtában tudnék végigjárni egyzserre.
Már várom a jó idõt és pár hétvégén beveszem a Mecseket! Tavasszal biztos csodálatos lehet! Nem is értem magamat, hogy eddig miért nem tekeregtem arra, pedig alig 80 kilométerre van...Feltöltött kép

SanDiablo! Köszi a túratáska ajánlókat! Nem is olyan vészes az áruk. A mostani bringámat nem szeretném elcsúfítgatni mindenféle csomagtartókkal meg táskákkal, inkább késõbb, ha majd komolyabban gondolom a túrázgatásokat, beszerzek egy túrázós-sokcsomagos bicót.

#18527
SanDiablo

SanDiablo

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 443 hozzászólás
Adj Isten mindenkinek!
Flow! Jó ötlet az egész országot körbetekerni, de szerintem kicsit nehéz lenne megvalósítani. Sok idõbe telne, meg kisebb pihenõnapok is kellenének...stb. Szerintem le kéne bontani a dolgot. Tájegységenként megvalósítható és ha a több "kisebb túrát" összerakod, ugyanott vagy. Az utánfutó nem rossz ötlet, de nagyon korlátoz, szinte csak aszfalt, vagy max földút ami szóba jöhet, nem is beszélve az ellenállásáról. Elõször is egy jó csomtartó, túrazsákkal. Általában 25 Kg a teherbírásuk. Túratatyóból az Observe-t tudom ajánlani. A simple caravan IV. cirka 40 L-es, szétszedhetõ 3 részre, tehát az oldalsó zsákokat külön is tudod használni kisebb túrákra, tetejére lehet pakolni bõven, 5900 Ft az ára és eléggé minõségi. Szerintem megéri. De ha keveselnéd, van nagyobb tesó is kb. 55 L-es és ha nem csal az emlékezetem egy ezressel több. Hosszútávra a hátizsákot csak kevés cuccal érdemes használni, hirtelen kaja, víz, íratok... Feltöltött kép

Volt idõ amikor azt hittem, be fog fuccsolni ez a topick, de úgy tûnik életben marad. Hála nektek!Feltöltött kép
Megnéztem a Velo-n a túraleírásokat. Ott van a szeren!

#18528
attibike

attibike

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 353 hozzászólás

Szernitem Dobogókõ jó uticél.
Két hete csináltam meg a Szentendre-Dobogókõ-Pomáz-Szentendre utat...

Én Pestrõl nyomtam ezt az utat most szombaton, tényleg nem rossz, én reggel indultam és szép is volt az idõ!! Van fönn sok hó és mûködik a felvonó!
itt vannak a képeim ha érdekel titeket!
http://www.bikemag.hu/gallery/album939
Ha nem látjátok akkor a szervert most bütykölik a Bikk Makknál!
join your life, join your bike

#18529
no9008

no9008

    újonc

  • fórumtag
  • 1 hozzászólás
Szernitem Dobogókõ jó uticél.
Két hete csináltam meg a Szentendre-Dobogókõ-Pomáz-Szentendre utat...
Hóban. Mire fölértem már sötét volt (3-kor indultam szentendrérõl), a kezeim
lefagytak, de legalább megcsináltam.
Ezután félholtan legurultam Pilisszentkereszten át Pomázra, majd héveztem Szentendrére.
Hó nélkül nagyon jó túra.

#18530
flow

flow

    vendég

  • fórumtag
  • 156 hozzászólás
Az autós támogatás biztos remek lenne, de arra olyan ember kellene, aki eltûrné, hogy nincs más dolga, csak a cuccokat vinni és várni. Szerintem ez feleslegesen kötné le egy ember idejét. No meg bizonyos létszám alatt nem érdemes/nem érné meg kocsit biztosítani. Például ha egyedül mennék. Ekkor esetleg egy olyan bringautánfutó jönne jól, ami bírja a terepet is, de ez is eléggé korlátozna a szabad mozgásban.
Nem is tudom, hogy mennyi cucc kellene minimálisan egy ilyen túrára, de én úgy gondoltam, hogy két váltás rövid ruha + esõkabát + szerszámok + lóvé + kevés kaja/pia nagyjából elég is lenne(ha nem felejtettem ki valami fontosat), a szállást úgy rendezni, hogy ott ki lehessen mosni a ruhát, így mindig lenne egy tartalék tiszta. Ennyi talán belefér egy hátizsákba. Persze jó idõs nyári túrára számítva.
Az országrész megismerõs pedig annyival elõnyösebb, hogy ha fiksz helyen van a szállás, otthagyhatjuk a felesleges cuccot.
De azért mégiscsak mennyivel másabb érzés lenne, hogy ha elmondhatnád magadról, hogy körbetekerted kis országunkat, nem? Jó lenne szervezetten megoldani egy ilyent, több résztvevõvel, akkor megérné a kísérõ/csomagszállító kocsi...

Mint már írtam, idén nyáron a Mecseket biztosan célba veszem pár haverral, van térképem róla, szerintem az elég lesz, meg olyan izgalmas egyedül felfedezni a terepet, de ha ajánlkozik valaki túravezetõnek, hát azt sem bánom!

Nekem a Bakony is tetszik! No meg bármi, csak hegyes-dombos-erdõs legyen!

#18531
vendég_pier_*

vendég_pier_*
  • vendég
Az országjáró túrához lenne ötletem:mindenképpen kellen autós háttér , ha tényleg élvezni akarjuk a bringázást.Reggel be a cuccot a kocsiba az elviszi a következõ szállásra , mi pedig estére odaérünk.
A másik ötlet:az ország egy-egy tájegységét az ott bringázó mutassa meg.Azt kell lezsírozni , hogy legyen mindenhol vki aki tudja mit érdemes megnézni a Börzsönyben , a Mecsekben , stb.
Elsõ nekifutásra elég lenne az ország vmely részét bejárni , jövõre a következõt stb,stb.Egész szép hagyományt lehetne teremteni...

#18532
attibike

attibike

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 353 hozzászólás
Hát én idén nyárra Erdélyt terveztem csak hát sokan mondják hogy inkább jövõre kéne odamenni!! Így most talán egy Zemplén ami nagyon érdekel!! Nekem is 200 km a max, de azért az már nem élvezet habár semmi izomlázam nem volt utánna, inkább a szintkülönbséget kéne megdobni!! De még semmi konkrétat nem tudok, és szerintem is az jó ha elviszed a cumód de van valami biztos szállásod ahol otthagyhatod mert ha tatyókkal tekersz azért az sem fenékig tejföl!! Ez a Zemplén túra mondjuk szerintem majd spontán fog jönni mikor lesz egy kis idõ akkor irány!!
join your life, join your bike

#18533
lensver

lensver

    bentlakó

  • fórumtag
  • 5.944 hozzászólás

Gyalog is buli éjjel , de bringával...
Az éjszakai kerékpáros túrázást érdemes kipróbálni , fõleg egy jó csapatban.Annó a Wietnámon volt szerencsém , tényleg egy nagy élmény.
Az igazi egyedül lenne egy ismeretlen terepen...
Volt vkinek ilyen élménye akár véletelenül???


Pier, Wietnamhoz nekem is volt szerencsém, az tényleg ismeretlen terep volt. De akkor harmadmagammal voltam. Éjjel egyedül eddig csak a Pilisben tekertem.

Más. Fölkerültek a börzsönyi téli túraajánlók is, nézzetek be ide: http://velo.hu/index...Hash=bfb009ec24

Hamarosan pár fotó is lesz hozzá.
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

#18534
flow

flow

    vendég

  • fórumtag
  • 156 hozzászólás
Hát lehet, hogy a napi 200 tényleg túl sok lenne. Eddig ennyi volt a maximum, amit egy nap mentem, de a következõ napon már nem hiszem, hogy ment volna ugyanennyi... Egyébként olyan 150 Km az teljesíthetõ lenne, de nem az egész terepen, hanem mondjuk 50-50%.

Az sem rossz tényleg, ha csak egy tájegységet vesz célba az ember. Ebben az esetben sokkal jobban megismerheti azt a részt. Erdély gyönyörû lehet! Oda is szeretnék legalább egyszer eljutni...

De én mindenképpen szeretnék egy egész Magyarországos túrát, szerintem az tök buli lenne. Az igazi a sátras szállás lenne, de a sok cucc szerintem csak akadályozna a szabad tekergésben.

A Mecsek idén mindenképp tervbe van véve számomra, mivel ez van hozzám legközelebb. Szeretnék rászánni 1 hetet.

Tavaly egyébként egyik haverommal tervezgetettünk egy Olaszországi túrát, de sajnos semmi nem lett belõle. De ez már offtopic(külföldFeltöltött kép).

Ha valaki tervez valami hasonló nagyobb túrát, szívesen csatlakoznék!

#18535
attibike

attibike

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 353 hozzászólás

Már sokat gondolkodtam egy Magyarország körbetekerõs túrán. Kényelmes tempóban, sok pihenõvel, napi max.150-200 Km, ha bírom.
...


Ez jó ötlet mi is gondolkoztunk csak azt ne mondd hogy 200km neked mindennap kényelmes túra azt azért azt nem hiszem!!! Fõleg nem terepen!!
De szerintem érdemesebb egy országrészre figyelni és mondjuk a Zemplénben tekerni!! Ha lesz valami konkrét nyárra kitalálhatnánk valamit vagy itthon vagy pl Erdélyben!!
join your life, join your bike

#18536
flow

flow

    vendég

  • fórumtag
  • 156 hozzászólás
Már sokat gondolkodtam egy Magyarország körbetekerõs túrán. Nem pont a határ mellett gondoltam, hanem úgy, hogy nagyjából minden országrészt érinve.
MTB-vel és minimális csomagokkal, szállást+kaját elõre leszervezve, országutakon+hegyen-völgyön keresztül vegyesen. Kényelmes tempóban, sok pihenõvel, napi max.150-200 Km, ha bírom.

Van valakinek hasonló dologban tapasztalata, élménye??

Én idén nyáron szeretnék beszervezni magamnak egy ilyen túrát...

#18537
vendég_pier_*

vendég_pier_*
  • vendég
Gyalog is buli éjjel , de bringával...
Az éjszakai kerékpáros túrázást érdemes kipróbálni , fõleg egy jó csapatban.Annó a Wietnámon volt szerencsém , tényleg egy nagy élmény.
Az igazi egyedül lenne egy ismeretlen terepen...
Volt vkinek ilyen élménye akár véletelenül???

#18538
blash

blash

    vendég

  • jóváhagyásra váró
  • 875 hozzászólás
Igaz, gyalogtura, de joooo Feltöltött kép Feltöltött kép



Feltöltött kép


metc.hu --> Dögölj meg Börzsöny™


2005. februar 12. szombat 18:00 - 13. vasarnap


szint [m], tav [m]
Börzsönyi fõalappont - Magosfa 725, 6575
Magosfa - Rakottyás-völgy 0, 4400
Rakottyás-völgy - Csóványos 561, 4875
Csóványos - Spartacus kulcsosház 55, 5370
Spartacus kulcsosház - Csóványos 548, 5380
Csóványos - Postás ház 0, 6375
Postás ház - Nagy-Hideg-hegy 501, 4875
Nagy-Hideg-hegy - Királyrét 0, 7150

#18539
lensver

lensver

    bentlakó

  • fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Sziasztok! Elkezdtem összegyûjteni a túrákat a következõ helyen: www.velo.hu Ott: >magyar > túrák(balon) > túraútvonalak

Egyelõre csak a pilisi, télen, hóban is járhatóakat raktam bele. Persze még akarok pár extrém téli útvonalat is. De mivel annyi van, ezért csak ez a néhány van ott.

Ha akarjátok, ti is segithettek, és együtt jóval több infót tudunk fölrakni.

Ha megnézitek a téli túrákat, ott egyelõre nincs meg a részletes leirás, mert a webmaster még nem dolgozta ki azt a gombot, ami valamit lehetõvé tesz (ehhez én nem értek). De hamarosan az is beindul.

De már gyûjtöm a hasonló börzsönyi, bakonyi, vértesi, zempléni, mátrai útvonalakat.
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

#18540
SanDiablo

SanDiablo

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 443 hozzászólás
Új túraleírások térképpel együtt a Librikben (Árkád)!!! Én most vettem meg a "Kerékpárral Budapest környékén" c. részét a sorozatnak. 30 országútis és 5 montis túra fullos leírása. Könyvet könnyen magaddal viheted(112*172*12), ezt ne feledd. A mellékelt térkép nincs beleintegrálva a könyvbe, külön is használható! Ára:2100 Ft.