Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Túrák Magyarországon

- - - - -

  • Lépj be és szólj hozzá
18574 hozzászólás a témában

#18481
SanDiablo

SanDiablo

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 443 hozzászólás
Jól hangzik, de sajna mennem kell az Alföldre. Ellenben az élménybeszámolóra kiváncsi vagyok. Nomeg a hegyeket se fogják elhordani egy darabig, tehát ezt az utat egyszer csak végig fogom tekerni...


"Az Alföld Magyarország legselejtesebb tájegysége! Jobbra se-lejt és balra se-lejt..."
"Aki embernek hitvány, az magyarnak alkalmatlan." Tamási Áron
Durung forever!

#18482
hozé

hozé

    bentlakó

  • fórumtag
  • 5.747 hozzászólás
Én is én is!

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."


#18483
Valeria Victrix

Valeria Victrix

    Isten ostora

  • fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
A marhája! A ZM teljesen kiment a fejembõl. Akkor eldöntve, július utolsó hétvégéje. A pontos napot majd még egyeztetjük.

Látom, alakul a csapat. Négy tuti ember már van (Dante, Hozé, Pitechus és jómagam)


#18484
Dante

Dante

    bentlakó

  • fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Hû az nagyon messze van még, de szívesen megyek (30-31). Elõzõ hétvégén (25-26) Zemplén Maraton, az nekem biztosan kicsukva.

#18485
Pitechus

Pitechus

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 660 hozzászólás
Szívesen megyek.
Nekem a 30-31 jó, ha lehet választani.
Ha valami elromlik, félvállról kell venni!

#18486
Valeria Victrix

Valeria Victrix

    Isten ostora

  • fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Július második felének egyik hétvégéjére (23-24, vagy 30-31) tervezek egy "gyenge" Börzsöny túrát, melynek útvonala a következõ lenne:

Nagymaros vasútállomás - Köves mezõ – Törökmezõ – Szent Gál föld – Kóspallag – Kisinóci túristaház - Nagy Hideg hegy - Rakodó – Égés tetõ – Szabó kövek – Csóványos - Három hárs – Foltán kereszt – Sajk kút bérc – Sajk kút nyereg – Sajk kút – Szén patak völgye – Szállásoki rétek – Madaras fa oldal – Királyréti Szabadidõközpont – Királyrét – Szokolya – Kismaros.

A Köves mezõig a kék+, majd a túra további szakaszán a kék jelzésen haladnánk, a Madaras fánál áttérnénk a zöldre, és Királyréttõl pedig levezetésképpen az autóúton jönnénk vissza Kismarosra.

A kemény magunk jeletõs részét igyekszem rábeszélni, és biztos vagyok benne, hogy a Duna Maraton és a tervezett Gödöllõi Maraton kapcsán megismert Fórumos csapat jelentõs része is képviselteti magát. És természetesen minden érdeklõdõt szívesen várunk. Elõre bocsátom, hogy nem egyszerû túráról van szó, hiszen aki ismeri az útvonalat, vagy egyes részeit, az tudja, hogy nagyon kemény emelkedõk és piszkos jó eresztõs (DH-s) szakaszok lesznek benne, tehát ez nem a kezdõk útvonala.


#18487
en2002

en2002

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 273 hozzászólás

Itt biztos talalsz valamit az online kulfoldi infok rovatban alul
http://hegyikerekpar.lap.hu/


köszi

#18488
ProPedalGreg

ProPedalGreg

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 946 hozzászólás
Itt biztos talalsz valamit az online kulfoldi infok rovatban alul
http://hegyikerekpar.lap.hu/

#18489
SanDiablo

SanDiablo

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 443 hozzászólás
Hali! Hát ebben nem tudok neked segíteni, talán a cc-sek, vagy a maratonisták körében érdeklõdj.

#18490
en2002

en2002

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 273 hozzászólás
hellosztok

tudnátok abban segíteni, hogy hol lehet utánanézni külföldi kerós versenyeknek? van ilyen honlap amin ezek fent vannak?

#18491
SanDiablo

SanDiablo

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 443 hozzászólás
Aszfalt túra.
Nagytarcsáról indultam Fót fele. Átkerekeztem közben Mogyoródon, el a Hungaroring mellett. Amit a túrakönyvekben nem írnak! Fóton van egy isteni pékség. Asszem' non-stop. Minden fincsi lehet, de a pitéjük, az maga a csoda, már a súlyából lehet érezni... (Pászka pékség mintaboltja) Szóval kis kajálás után irány Csomád. Sok szamócaárús. Bár árakat nem figyeltem, de a minõség tuti jó. Az öregasszonyok biztos nem ismerik a vízkultúrás, "sosemlátott földet és napot" növénytermesztést, Nemúgy mint mondjuk a hangárszerû bevásárlóközpontok... Õrbottyánra beérkezve Gödöllõnek vettem az irányt. A körforgalom elõtt közvetlen egy egész jó fagyizót találunk. Jég helyett kekszdarabkák voltak a fagyiba! Fejlõdünk!!! :-)) Veresegyházán vmi gyereknap lehetett, hát ezt kihagytam... Majd jött Szada! És a szadai lejtõ! Képzeljetek el egy hosszúkás falut, az egyik végétõl a másikig tart egy korrekt lejtõ. Kár, hogy a másik végérõl érkeztem... :-(( Gödöllõn(anyósfalva) csak gyorsan átrobogtam, irány Isaszeg. Gödöllõ Isaszeg között félúton(balra) található egy arborétum. Isaszeg után jobbra el, és lehet ismét tekerni felfele. A Látó-hegy leküzdése után begurulás Nagytarcsára. Hazaérkezés után sör, kaja, sör, pihi, sör...
Táv:64 km
Ne felejtsetek el vinni fényképezõgépet és hozni pitét az otthonhagyottaknak.

#18492
SanDiablo

SanDiablo

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 443 hozzászólás
2005-06-04! Gyásznap! Ma 85 évvel ezelõtt vették el tõlünk Hazánk 71%-át. Ebbõl az alkalomból ismét meglátogattam Pécelen az emlékmûvet. Holnap 17:00-kor lesz megemlékezés.
Ami volt: 325.000 km2; 20.837.000 fõ
Amit elvettek: 232.000 km2; 13.321.000 fõ
Ami maradt: 93.000 km2; 7.516.000 fõ

#18493
SanDiablo

SanDiablo

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 443 hozzászólás
AgentOrange! Szép túra volt!
Most hétvégén Abádszalókról áttekertem az asszonnyal Tiszafüredre a gáton. Tapasztalatok: A táj, bár egyhangú (sík), mégis gyönyörû. A Tisza és az ártere elbámészkodtatja az ember szemét. Kár, hogy az árnyékot adó fák legalább 30 méterre vannak tõled és a totális leégés garantált. Póló és naptej ajánlott. Az állatvilág kellemes hangokkal árasztja el az ember fülét, kivévve az új tipusú "lopakodó szúnyogok"-at, amik már mindenféle döngicsélés nélkül csapnak le... Tiszafüreden szombatonként van a piac. Csak akasztott hegymászót nem árulnak... Igazi falusi piac, lángosossal, alkudozással, ódon cuccokkal. Út minõsége: A gáton találkoztam jó minõségû aszfaltal, rosszabbal is és volt egy pár kilóméternyi földút is. Ha a falukon keresztül mész aszfalt végig, kanyargós útszakasz a természetvédelmi terület mentén, igazi "alföldi szerpentin".

#18494
AgentOrange

AgentOrange

    vendég

  • fórumtag
  • 22 hozzászólás
A hétvégi program, pénteken meló után irány siófok, a 82-es úton szakítottam egészen Veszprémig, rettenetesen meleg volt, aztán le Füredre, majd Tihany-rév-Szántód Siófok, "kellemesen" elfáradtam, fõleg, hogy Zircnél rámtört a fejfájás (valszeg a meleg miatt), és ki is tartott végig:-(
Ma pedig reggel nyolckor indulás haza, Siófok-bicikliúton Fûzfõig, ott fel Veszprém felé, persze megint eltévesztettem az utat, Litérnél tértem csak le jobbra (ki akartam kerülni Veszprémet), amikor láttam, hogy a választott út visszavezet a fõútra, inkább lecsaptam jobbra egy földúton, hogy átérjek a másik, Hajnáskér felé vezetõ útra....hát, brutál volt, mint az alien-ben, totál lezabált erdõk, a fákon fürtökben lógtak az amerikai szövõlepke hernyói, rettenetesen szar volt az út, amikor kiértem az erdõbõl fürtökben lógtak rajtam is a hernyók, a földet pedig néhol vastagon hernyók borították (már döglöttek, szeintem szomjanhaltak), ki is értem a Veszprém-Fehérvár négysávos fõútra, ahol pár száz méter gurulás után végre fordulhattam Hajmáskér felé, aztán Gyulafirátót, közben már háromszor nyomtam a fejemet a kék-kutak víze alá, hogy elkerüljem a hõgutát, megmásztam az Eplény elõtti emelkedõt, aztán az Eplényit is, és begurultam Zircre, itt további mászást nem kívánván inkább a Cuha-völgyet céloztam meg, hogy azon vágjak át a bakonyon, az út eleje pocsék, jópárszor le kellett szállni, aztán Porvától király, száguldozás, Porva után az elsõ gázlóban akkora volt a víz, hogy simán középcsapágyig csobbantam bele, ráadásul tekerni is kellett, hogy kikászálódjak a másik oldalon, úgyhogy szépen lehûtöttem a lábamat, a cipõ hazáig meg is száradt:-)), majd Vinye-Bakonyszentlászló-Bakonygyirót-Románd-Bakonypéterd-Ravazd-Écs-Nyúl-Gyõr, hát közben még háromszor hûtöttem a fejelemt, de brutálisan kitikkadtam amíg hazaértem, szóval ez inkább mazochistáknak való volt...:-))

#18495
AgentOrange

AgentOrange

    vendég

  • fórumtag
  • 22 hozzászólás
Ma ismét volt egy kis bakonyi tekergés, az eleje szokásos: Zircig vonat, onnan tekerés - olaszfalu - felsõpere - bakonynána - római-fürdõ - jásd - szápár - csetény - dudar - bakonyoszlop - sövénykút- bakonyoszlop - bakonyszentkirály - ördögrét - vinye - bakonyszentlászló - bakonygyirót - veszprémvarsány, innen haza vonattal.
Remek idõ volt, szélcsend, kemény napsütés (leégés), legjobb lejtõ olaszfaluban, és bakonynána elõtt, ááálllat.

Hazafelé találkozhattam életem eddigi legsötétebb-bunkóbb:offtopic: kallernyanyájával, szóval varsányban vonatra fel (bzmot, fullra tele kiránduló gyerekekkel), ahová a bringa elfért volna ott két faék egyszerüségû félcigány figura ült, lábakat az ülésre téve, terpeszkedve elfoglalva a hosszú, legalább hatszemélyes ülést ketten. Varsány, peron, az nincsen, teszem fel a bringákat, úgy 150cm-re kell felemelni, szegény asszonnyal húzzuk vonjuk, faszkalap elõbbemlítettek csak néznek bárgyún, nehogy meg kelljen mozdulni, aztán segíteni egy 55kg-os nõnek felhúzni a bicajt a vonatra...kaller szintén bámul a kozmoszba.
Szóval, hely az nincsen, a bringákat valahogy egymásba támasztva álltam az elõtérben egész úton, persze állomásonként felváltott oldaról akar felszállni a jónép, így ez is érdekessé tette a dolgot, na aztán a kallernyanya, kijön, hogy kinézzen a vonat indulásakor az ajtón, persze melyiken, ahová éppen beügyeskedtem a bringákat, odarobog, félrelököd engem, a bringákkal együtt (ill. csak akar, passzív ellenállás), visszalépve mávos egyenruhájával véletlenül hozzáért a hátsó kerekemhez (nehogy kikerüld baromarcú), erre "a biciklis kurvaistenit!" felkiáltásal visszarobog az utastérbe, végez a jegyellenörzéssel bent, mi kerülünk sorra, elkezd ugatni, hogy miért nem teszem ide meg oda a bicikliket, mondom "mert nem fér el az utasoktól", erre õ (ez a gyöngyszem!!!): "én betiltatnám ezt a hülye bicikliszállítást, az bisztosss!!", na ekkora hülyeség hallatán már csak sajnálóan vigyorogni tudtam szerencsétlenen.:rocketman
Gondolom egy kallernek nem kellene elmagyaráznom azt, hogy milyen kevés kell ahhoz, hogy végleg elsorvasszák a Gyõr-Veszprém vasútvonalat, erre jön a hülyeségével, és nem éri fel ésszel, hogy ha õt így nyugdíj elõtt kidobják az utcára, a kalleri "végzettségével", és a beszolásából megtapasztalt "sok eszével" biztosan nem fog jól járni, így jó lenne, ha megpróbálna minimális TISZTELETET tanusítani mint egy szolgáltató cég (jelen esetben MÁV) alkalmazottja, az utas (én, azaz vevõ), és szállítandó poggyásza iránt, hiszen ha nincsen utas, akkor nicsen vonat, ha nincsen vonat, akkor nincsen kaller állás, és akkor nincsen õ sem. (Igaz, hogy én a vonal megszünése esetén elmegyek Pápán keresztül a bakonyba, vagy odatekerek, de õ éhenhal).
Na, kidohogtam magamat.-)))

#18496
SanDiablo

SanDiablo

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 443 hozzászólás
Bagi!
Bocs, hogy csak most kérdeze, de most kérdezek. A Sportarsenal cuccok érdekelnének. Hol lehet kapni? No meg a matek: Mennyi az annyi? Címem: gemesgabo@freemail.hu Elõre is köszi!

#18497
vendég_pier_*

vendég_pier_*
  • vendég
Csatlakozom a Gyõr-Bakony bringásokhoz.
Vasárnap voltunk mi is a következõ útvonalon:
Vinyéig kocsival utánna bringával a Hódos-ér mellett fel a Kõrisre.A Gázló-túra útvonalán a Királykapuig, tovább szintén a Gázlón a Fodor-tanyáig.A Herendi betonon nem a falu felé hanem az ellenkezõ irányba nyomtuk .Nagyon ütõs betonos emelkedõ meredekebb mint a Kõrisre felmenõ, az a baj vmi lezárt honvédségi akármihez visz fel.Onnantól gyenge tévelygés(régi térkép miatt , mert jelzés volt 4-5 féle), vége a Bakonybél melletti Kálvária.Pihi után a betonon Porva , a sárga jelzésen az állomás és Cuha völgy, Vinyéig.
A vége 93 km, az átlag alszik , mert a "macskaszem" sztrájkol.
Zöld Wheeler,csíkos Ritchey mez, ha láttok nyugodtan kiabáljatok meg!

#18498
AgentOrange

AgentOrange

    vendég

  • fórumtag
  • 22 hozzászólás
Bringaszállításról annyit, hogy az elvira.hu-n a menetrendi keresésnél bepipálod a bicajszállítást, és a nemzetközi gyorsok, és IC-k kivételével az összes vonatot kidobja eredménynek, tehát ha dumálna a kaller, az orra alá tolom a kinyomtatott papírt.

#18499
MJani01

MJani01

    maximus

  • fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Köszönöm.


A sebesség mindent megold.

 


#18500
Viko

Viko

    vendég

  • fórumtag
  • 21 hozzászólás

Hello!

Lenne egy kérdésem. Meg tudjátok nekem mondani, hogy minden vonaton lehet kerékpárt szállítani vagy csak olyanokon, ahol van arra alkalmas kerékpárszállító kocsi. Lehet hogy hülye kérdés, de eddig még nem nagyon vonatoztam biciklivel.


Szia MJani01!

Kérdésedre azt hiszem van egy egész topic. Egyébként minden vonaton lehet, ahol van kerékpárszállító vagon. Ha nincs akkor a vonat elsõ illetve utolsó kocsijában található peronon 2-2 kerékpár szállítható, ha az adott vagon nem elsõ osztályú. Mi BzMot (kicsi, piros, lassú) vonattal utaztunk, ott szerencsésebb a helyzet, mert az kétféle vagonból áll, van a motorkocsi, ahol nem fér el a bringa, és van a csak szállító kocsi. Ott prímán elfér 4-5 bringa egy peronon, és még fel is tudnak szállni az emberek. Én a túra elött megkérdeztem az információban, hogy tudunk-e 7 db bringát szállítani, és ott mondták, hogy feltehetjük. A kalauz sem szólt semmit. Én ennyit tudok a vonaton való bringaszállításról, remélem segít!
Üdv,
Viko