Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Túrák Magyarországon

- - - - -

  • Lépj be és szólj hozzá
18574 hozzászólás a témában

#18561
PR

PR

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 1.651 hozzászólás
  • LocationRákosmente
Nekem eddig a legszebb túrám Pomáz-Petõfi pihenõ- Lajosforrás- Dömörkapu volt, szenvedtem is keményen (akkor még nem vettem figyelembe a szintjelzõket) de büszke voltam magamra nagyon, hogy megcsináltam.

Aki másokat ismer, okos, aki magát ismeri, bölcs

Aki másokat legyõz, erõs, aki magát legyõzi, hõs

Lao-Ce


#18562
mezogy

mezogy

    vendég

  • fórumtag
  • 33 hozzászólás
emberek! királyrétröl haladtok nográd felé!! van egy rét a hegytetõn ott kell elmenni az elsõ elágazásnál jobbra egy erdõgazdasági uton nagy dagonyák(35 fokban is)menjetek szokolya vasutállomás irányába motorosok által alakitott jo 10kilcsi!! van benne minden: patakon,patakban,eldobók...!egy volgyben haladtok végig az aljában van a patak szinte folyamatos lefelében!! baromi jol járhato ut aztán térjetek rá magyarkut felé az már sokkal nyugisabb utvonal,es gyonyorü!! legyen sárférõhely!!!

#18563
vendég_pier_*

vendég_pier_*
  • vendég
Szevasz!
Istennek hála minden változatlan.A völgy Vinye felöli bejáratánál csináltak egy irtást , de annyira nem veszélyes.A nyári viharok megigazítottak néhány fát és kb.ennyi változott.Ha legközelebb erre jársz ajánlom a Köris-hegyet a Hódos-ér felöl a Noszlopi kunyhó romja mellett felmenni.Igazi montis ,technikás ,húzos, ütõs pár kilcsi.

#18564
SanDiablo

SanDiablo

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 443 hozzászólás
Na adj Isten mindenkinek!

Látom kezd beindulni a bolt. Borzasztóan örülök ennek.
Pier! Bakony! Cuha-völgye! Ott szoktunk vadkempingezni! Csúcs hely!
Idén nem voltam sajna. Mi arra a helyzet?

#18565
vendég_pier_*

vendég_pier_*
  • vendég
Az én kedvenc helyeim a Bakonyban vannak.A Cuha-völgye egy igazi kirándulós , laza szakasz ,gázlókkal , viadukttal.A másik kedvenc egy horrorisztikus rész a Római-fürdõ és Bakonynána között az ösvényen.De említhetném Alsópere és Eplény közötti részt ahonnan már látszik a Balaton.

#18566
Ronin

Ronin

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 844 hozzászólás
Életem legdúrvább túrája a Pilisben történt,amikor a Vadállókövek aljában eltekervén egy hirtelen ötlettõl vezérelve elindultam felfelé a gerincen Prédikálószékhez,hogy megnézzem a Dunakanyar panorámáját.A lefelé botladozó kirándulók elhûlve figyelmeztettek,hogy gondoljam meg jól a felfelé utat hátamon a bringával.mert szerintük ez egy nagyon veszélyes mutatvány a kövek között cipekedni..Én csak mosolyogtam rajtuk,bár már a kezem-lábam remegett félúton és legszíveseben vissza is fordultam volna.Viszont lefelé mégnehezebb lett volna.Végülis felértem, a csodaszép panorámáért- útközben és a csúcson- bõven megérte fáradozni.

#18567
attibike

attibike

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 353 hozzászólás
Én is szeretem a Börzsönyt, habár a Pilisben szerintem a túrautak jobban járhatóak bringával na de ha már a Börzsönyben vagyunk akkor kukkantsátok meg Márianosztrát a temploma zarándokhely (és az oltára még nekem is tetszett, kisjézuson a magyar koronával ha jól emlékszem), Nagybörzsöny sem rossz árpádkori templom + egyetek málnát mert ott van sok vagy vegyetek (gyengébbek kedvéért nem most hanem mikor érik!), és onnan Nagymaros felé menjetek le mert tuti kis száguldásban lehet részetek!!
join your life, join your bike

#18568
mezogy

mezogy

    vendég

  • fórumtag
  • 33 hozzászólás
kérlekszépen 3an voltunk a rámban akkor amikor az árviz volt azthittük dobkõröl hogy még tudunk menni visegrádig!! dömösrör-prédikáloszekre(P háromszög) majd rátérvén szentlaszlóig(P+)!emberek ha már láttatok fákat ott láthattok!! csodálatos az utvonal!! én nemanyyira szeretem pilist,inkább Börzsöny!!aztán szilvásváradtol indulva bánkut felé betonon majd letérve istálos kõ!!(995m)egy hatlmas kerest a tetelyén csoda kilátással! lefele meg halál szalajka völgybe!!!
  • Balu1 kedveli ezt

#18569
lensver

lensver

    bentlakó

  • fórumtag
  • 5.944 hozzászólás

az sem rossz!! dobkõ- lukácsárok, söt én már megjártam binyiglival a dobkõ-lukácsárok-dömös-Rám szakadék-dobkõ ez csak egyszer állatoknak tudom ajánlani!!


Hát te nem vagy normális!
:P :D
Rámszakadékon egyedül mentél föl? Ha igen, hogy oldottad meg a mászós szakaszokon azt, hogy a bringád veled maradjon, a hátadra kötötted?

Pilisi menüben ajánlanám:

Elõétel: Ezüst-hegytõl (Üröm fölött) a Nagy-Kevély felé elindulni, majd a gerinccel párhuzamosan futó ferde vékony ösvényen menni (piros négyzet) a Kevélynyergi th-ig.
Fõétel: Klastrompusztáról a Kétágú-hegyig vezetõ K-jelû ösvény mennyei, fõleg miután kibukkansz az erdõbõl: itt egy selymes füvû réten bringázol, miközben merengõ pillantásokat vethetsz a balon felbukkanó pazar panorámára.
Desszert: Pilisszentlélektõl a P-on haladsz, s miután letérsz a széles, gazdasági útról, be kell menned az erdõbe. Ott egy vékonyka ösvényen haladsz, s egyszercsak eléred a HIRSCH-ormot, ahonnan fantasztikus és szokatlan kilátás nyilik a Pilis északi lejtõire és a Börzsönyre. Ha továbbmész a Piroson garantáltan nyaktörõ élményben lesz részed. :D

Jó étvágyat kivánok. ;)
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

#18570
mezogy

mezogy

    vendég

  • fórumtag
  • 33 hozzászólás
az sem rossz!! dobkõ- lukácsárok, söt én már megjártam binyiglival a dobkõ-lukácsárok-dömös-Rám szakadék-dobkõ ez csak egyszer állatoknak tudom ajánlani!! na persze tolva huzva!! akkor vanmég egy olyan pilisszentlászrolol visegrádra apát kuti võlgyben patakos,átkelõs,simautas, bélkirázos,visegrádon rántottsajtos,leányfalun lángosos,romain meg HB s SZERINTEM!!!!tudom ajánlani még nagymaros-remetebarlang(dömössel szemben)-zebegény!!az még egy csoda!!

#18571
SanDiablo

SanDiablo

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 443 hozzászólás
Örülök, hogy néhányan már benéztek ide. Akár írhatnának pár szót is...

Bicajjal elég macerás tud lenni, de azért érdemes meglátogatni õsvallásunk egyik szent helyét, a Holdvilág árkot Pilisben, Pomáz mellett. Gyönyörû hely! Három barlang (nem természets) van ott, amibõl nekünk csak a Remete barlangot sikerült megtalálni. Neve eredetileg Holtvilág árok volt. Állítólag a nagy vezéreink (Ond, Kond, Elõd, Tass... és még sokan mások) vannak oda eltemetve. Lehetõleg száraz idõbe mennyetek, különben csak messzirõl fogjátok nzni.

#18572
lensver

lensver

    bentlakó

  • fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Nekem egyik kedvenc útszakaszom a Kõrisre föl Bakonybélrõl! A betonúton pár kilcsi megtétele után fantasztikus szépségû köves széles út indul el jobbra fölfelé és ez igy folytatódik 7km-en át!)
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

#18573
mezogy

mezogy

    vendég

  • fórumtag
  • 33 hozzászólás
CSOVÁNYOS!! a legjobb a legszebb a legnehezebb!!! csodálatos hihetetlenül szép az ut mindig vannak vadak(én már hiuzokat is láttam)!!!gyonyorû bükkösök!!nagyon megéri a fáradalmat!!!

#18574
attibike

attibike

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 353 hozzászólás
üdv SanDiablo meg mindenki nekem nagyon tetszik az ötlet mesélek is majd túrákról csak még jelenleg nem rendelkezem honlappal ahova lepakolhatnám a képeket!!
Különben idehaza a Pilisben túráztam a legtöbbet, majd Zsámbék környéke, Márianosztra (börtön!!:) ), na meg volt egy alföldi 200 km-es túra egynap montival és így tovább azaz mindenki irogassa le élményeit szerintem jó kis topik lesz!
join your life, join your bike

#18575
SanDiablo

SanDiablo

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 443 hozzászólás
Sziasztok!
Azzal a szándékkal indítom ezt a témát, hogy egy helyre szedjük össze túráink élményeit, tapasztalatait. Így segítve egymást, merre érdemes menni, mire érdemes vigyázni. Helyi érdekességek, látványoságok...stb. Sz'al mindent leírhatsz amit meg akarsz osztani mással is.
Jó túrázást mindenkinek! Sziasztok!