Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Túrák Magyarországon

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
18580 hozzászólás a témában

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Nem érted a lényeget. Jelenleg, tetszik, nem tetszik, megtûrt elemek vagyunk. Egymás között persze mondhatjuk, hogy teszünk a törvényre, s természetesen teszünk is, de amint ezt nyíltan és szervezetten elkezded hangoztatni, könnyedén egy jogi lépést provokálhatsz ki, amit az összes fórumtag besz*p. És ugye világos, hogy egy ilyen jogi lépést megtehetnek.

"Változtassunk taktikát R2, hagyjuk nyerni a wookie-t!" :)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
Mostantól túrát szervezni is tilos?
Mert akkor ez a topik is igencsak okafogyottá vált. :)

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

görögdinnye

görögdinnye

törzsvendég

• fórumtag
  • 629 hozzászólás

Én pedig erre a klubra most kiteszem a "ZÁRVA" feliratot.

Ellenvélemények nem érdekelnek, akinek nem teszik, olvassa el jó alaposan a Fórumszabályzatot, és máskor a saját ******** csapkodja a csalánt, ne máséval.

Jogos :(
:toad:Az élet olyan tragikus, az egyik nap még itt van az ember, a másik nap meg szintén.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Új klub alakult:
http://forum.bikemag....php?groupid=27

Én pedig erre a klubra most kiteszem a "ZÁRVA" feliratot.

Ellenvélemények nem érdekelnek, akinek nem tetszik, olvassa el jó alaposan a Fórumszabályzatot, és máskor a saját ******** csapkodja a csalánt, ne máséval.

Vereczi_Peter

Vereczi_Peter

vendég

• fórumtag
  • 38 hozzászólás

Most persze bátran csatlakoztok a "klubhoz", de abba nem gondoltok bele, hogy ebbõl könnyedén "körözési lista" lehet, s igen velõs jogi problémákat okozhattok magatoknak, s a fórum üzemeltetõjének is. Ésszel lázadjunk már. :chin:

Neviccelj! Itt mindenki szájkarate bajnok! Valójában sosem megyünk tilosban, csak kijelölt utakon a sebesség betartásával, és megfelelõ felszereléssel, pl: lakott területen kívül láthatósági mellényben természetesen :D
Szájtépés ellen nincs jogi lépés, klub ellen nincs jogi lépés.

(amúgy meg mindig is szerettem volna egy wanted-os plakátot az erdõben magamról... :bananadan)
(ex-hetesbusz) ...a kezemmel most mindenféle íveket rajzolok, amibõl kiolvashatod a nevem ha tudsz gondolkodni az én fejemmel...

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis
Ilyen alapon a klub alapítása elõtti hozzászólások (meg a topik egy része) is komoly jogi problémákat okozhatnak. Szinte az összes erdõbe szervezett túra, csoportosan elkövetett törvényszegés volt.
Ez most maximum nyílt provokáció.

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Most persze bátran csatlakoztok a "klubhoz", de abba nem gondoltok bele, hogy ebbõl könnyedén "körözési lista" lehet, s igen velõs jogi problémákat okozhattok magatoknak, s a fórum üzemeltetõjének is. Ésszel lázadjunk már. :chin:
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).

Vereczi_Peter

Vereczi_Peter

vendég

• fórumtag
  • 38 hozzászólás
hûûûha!
Klubtag lettem én is :D Sosem gondoltam volna...
Ha nem vigyázok lassan csapatban fogok tekerni, és megnyerem az olimpiát. (a parát)
Mert már most gyúrok a parára..... Nehogy elkapjanak túrázás közben. :)

Szóval Anti, én értem amit mondasz. Tudom, hogy bármennyire is vigyázok az erdõre biztosan hagyok nyomot. De én ezzel együtt tudok élni tiszta lelkiismerettel, és reggelente a tükörbe fogok nézni mosolyogva és boldogan, hogyha megyek terepre tekerni. A jogszabályok pedig sajnálatosak.
(ex-hetesbusz) ...a kezemmel most mindenféle íveket rajzolok, amibõl kiolvashatod a nevem ha tudsz gondolkodni az én fejemmel...

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis

Új klub alakult:

Már úgy szerettem volna egy klub tagja lenni :D
Ma gyakorlatilag a 10-es úton eltöltött rövid szakasz kivételével végig tilosban jártunk (az út éppen kijelölt volt, csak ahogy megtudtam, napok óta, súlyos hülyeség miatt már zárva tart az erdõ). Az országúton csak egyszer "akartak" leszorítani. Gondolom ilyesmit kívánnak nekünk, azok akik kitiltottak bennünket a tereprõl. Na köszönöm nem, ebbõl a fajta stresszbõl nem kérek, akkor már inkább rettegek a zöld emberkéktõl

Klubtagoknak jó hír: van hatékony szer a stressz ellen (nem saját fejlesztés, de sokaknak már bevált :) )

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

görögdinnye

görögdinnye

törzsvendég

• fórumtag
  • 629 hozzászólás
Zsizsi! emlékeztetnélek rá, hogy a tiéd lámpa már foglalt :D
Mi Zézóval csak tátottuk a szánkat.. dehogy is versenyeztünk :D
Zézó épp ott benyomott egy szendvicset:)
:toad:Az élet olyan tragikus, az egyik nap még itt van az ember, a másik nap meg szintén.

nefraz

nefraz

törzsvendég

• fórumtag
  • 821 hozzászólás
Lenne egy nagyon nagy kérésem.Nincs itt valaki olyan aki nem indul a 24H-n, és van valami nagyon jó lámpája, és kölcsön is adná?

Elõre is köszönöm.

A tapasztalat az az iskola, ahol megtanuljuk, hogy milyen hülyék vagyunk .
A monti
A városi

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Felénk a Velencei-hegységben nincs gond az erdészekkel, erdõõrökkel stb. Valószínû, hogy ennek az az oka, hogy alig lehet találkozni valakivel kint. Egyedül a nadapi önkormányzattal van problémánk, mert eladta a természetvédelmi terület egy részét és lekerítették, ezzel az a gond, hogy jelzett kerékpáros és gyalogos túraútvonalak is mennek át a területen. A polgármester azt válaszolta, hogy ott nem mennek semmiféle útvonalak (mindegy, hogy a bekerített területen ott vannak a fákra festett jelzések) és különben is a kerítés mellett lehetõvé teszik egy 5 méteres sávban a közlekedést (ami persze nem valósult meg, mert ki kéne írtani ott a fákat/aljnövényzetet).

A sebesség mindent megold.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Abból kiindulva, hogy a DINP (mivel a Valkói ág is oda tartozik) a fél Bolnoka-erdõ kiirtását engedélyezte a Gödöllõi-dombságban az M31 miatt, s így az autópálya nem az egyébként 20 éve parlagon heverõ területeken (ahol állítólag a földtulajdonosok túl sokat kértek, s a kisajátítási eljárásnál egyszerûbb volt az erdészetet "megpuhítani"), hanem egy remek erdõn keresztül megy át, mérhetetlen károkat, s félbeszakadó turistautakat eredményezve, nem sok hitele van a "zöldruhásoknak". Nem állítom, hogy ez nem visszaszerezhetõ "becsület", de ahhoz nem a bringások vadászatában kellene baromira bátornak lenni, hanem mondjuk kiállni az Autópálya Zrt. ellenében, hogy az építési engedélybe ne kerülhessen be a "tájidegen akácos" passzus.

Azt gondolom Anti, s ezt kérlek ne vedd sértésnek, mert nem általánosítás, de sokan vagytok olyanok, mint a rendõrség, aki a kis Suzukis-t 51 km/h-ért levadássza, de a sötétített ablakos rajozós-merdzsósokat valahogy nem veszik észre. :chin:

Feltöltött kép

Feltöltött kép

Ilyet meg de jó lenne látni, akár a "zöldruhásokon" is.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Szóval, a család felnõtt tagjai tûzgyújtáshoz készülõdtek...

Jó hogy erdeinkben tûzgyújtási tilalom van. Ma csak három helyen láttam a Visegrádi-hegységben tábortüzeket.

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
Új klub alakult:

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 hozzászólás
Tegnap természetvédelmi területen jelölt turistaúton belefutottam egy családba, illetve 2 család lehetett a felnõttek számából és a sok gyerekbõl ítélve. Többé nem kívánok hozzászólni a témához, de ezt még elmesélem mert tele a hócipõm, hogy "rettegnem" kell, mert jogtalanul bringázok az erdõben.
Szóval, a család felnõtt tagjai tûzgyújtáshoz készülõdtek, keresték az erdõben a fát, a neveletlen gyerekek szanaszét a réten. Az egyik ép egy vékonyka fát próbált kicsavarni a földbõl csak úgy játszásiból, a másik bicskával farigcsált egy élõ ágat, a harmadik meg egy hosszú bottal csapkodta a környezõ bokrokat, úgy hogy rá kellett szólnom hagyja már abba, mert a végén még engem is lecsap. Akkor most ki okozott több kárt aznap, a bringás aki ki van tiltva vagy a kiránduló, aki jogosan tartózkodik az erdõben? Száz szónak is egy a vége, tojok a természetvédelmi kommandóra, megyek továbbra is bringázni, mert nem okozok több kárt az erdõben (és itt nem a szigorúan védett övezetekrõl beszélek) mint bármely más természetjáró. Sõt!!!!
Részemrõl a téma lezárva. Uff!

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
mérgespókok :-)
Hát még ha tudnák, miféle szerzet a dzsungáriai/szongáriai/ cselõpók :-)

Zöldanti

Zöldanti

vendég

• fórumtag
  • 10 hozzászólás
Csak mellékesen reagáltam Hetesbusz megjegyzésére - ez persze mellékvágánynak látszik ... de a városban maradókra is gondolni kell - akár az ottani kerekesek (közlekedõk, BMX, "mittudomén") és más szabadidõs tevékenységek miatt.
Egy csomóan ki sem tennék a lábuk - a sok por, erdei törmelékek (avar), "gazosok", kullancsok, szúnyogok, mérgespókok miatt - a védettbe, ha a városi zöldterületek megfelelõek lennének...

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
Zeezoli és dinnye is tekert!? :)

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 hozzászólás

De maradjak a topic témájánál, ma egy egészséges 120 km-t tekertünk részben a Pilisben! Jól esett! Nagyon finom volt az idõ.

Finom idõ volt valóban. Dobogókõtõl bemerészkedtem a tilosba és a sárgán mentem Lajos forrásig. Útközben gyalogossal csak egyszer találkoztam, udvarias köszönés mellett haladtunk tovább õk fel én le.
Felszedtem két eldobott sörösdobozt és szörnyülködtem az évszázados fák törzsén éktelenkedõ "szeretlek Juci" meg "itt járt Öcsi" bevéséseken. Biztos unatkozó bringások csinálták. Na meg a végén összefutottam Zeezoltanoval és Görögdinnyével egy XCO versenyen Pilkisborosjenõnél.
Buruczki majdnem 2 percet vert Parti Andrisra.