Srácok, szívesen számolnék be pozitív tapasztalatokról itt a Budai hegyek környékérõl, de mivel nem sok ilyenben volt tegnap és ma részem, inkább nem öntöm kisregénybe a tapasztaltak által szült gondolataimat. Inkább csak pár szösszenet - mert jobb lesz ez így!
Tegnap barátnõmmel - kivételesen:) - gyalogosan túrázni voltunk délután: Kis-Sváb-hegy, Normafa, János-hegy, majd Nagy-Hárs-hegy, Kis-Hárs-hegy és Hûvösvölgy. Ahogy ígértem, fotóztam is párat,
útvonal és a képek itt. Bár a képek mobillal készültek, azért jól látszik sajnos, hogy nem csak a víz mossa ki az utakat, hanem mi bringások is kivesszük a részünket. Nagyon sok helyen éktelenkednek több méteres fékezésnyomok egymás hegyén-hátán, a lefékezett föld és kavics stb. Vasárnap sok bicajossal nem találkoztunk (értelmetlen is, ilyenkor rengeteg a gyalogos túrázó, aki nem a "standard" Balatonra és egyéb helyekre megy), ami viszont feltûnt, hogy 4 bicajosból 1 viselt sisakot. Tudom, "hétvégi bringások", de akkor is! Sebaj, legalább jól viselkedtek.
Csak egy extrém alakot láttam: egy 25 és 30 közötti srác "suhogós" melegítõben nyomta és lefelé, húzta a hátsó féket mint az õrült, a Kis-Hárs-hegy utáni szakaszon két túristaút keresztezõdésébe beszáguldott 25-30-cal, természetesen lassítás körültekintés nélkül - kis híján telibe trafálva egy túrázót - de egyébként más kirívó esetet nem láttam. Túrázók és bicajosok köszöntek egymásnak, elengedték egymást stb. És azt mondom, alapvetõen nincs nagy probléma a komolyabb túrázók és a bicajosok közt. A "kocázók" viselhedését meg be kell nyelni mindkét oldalról, ez van...
Ellenben a mai nap, az elég "vegyes" képet mutat... Vélhetõen a hûvösebb idõ és a korábban érkezõ sötétség miatt kevesebb volt a bicajos. De nem úgy a MOTOROS! Három krosszmotor került ma el a Hármas-Határ-hegy oldalában, nem kis sebességgel, felfelé, este háromnegyed hat körül. A mai negyedik motorossal fél hét körül talákoztam Szépjuhásznétól haladva a sárga jelzésen, útban a sárga plusz felé (ami a jános-hegyi parkolóhoz visz).
A másik dolog, hogy jópár hegyen ismét keresztbe raktak az úton faágakat. Tegnap a János-hegy északi részén a piros túristajelzésû úton láttam ilyet (sajnos nem fotóztam le), ma pedig két helyen is, a Hûvösvölgy és a vitorlázó repülõtér közt (az út a kéktúra része). Az egyik keresztbe döntött fát talán 2-3 ember el tudta volna húzni onnan (próbáltam egyedül, túl nehéz volt, én meg csíra:)), így egy darabig vártam, de nem jött senki, így hagytam ott, ahol van. Nem tudom, ki döntötte oda, de elég keményen balesetveszélyes; legalább lefújhatták volna rikító banánzöld vagy narancssárga spray-vel!
kep#1 - Fa 1 akep#2 - Fa 1 bkep#3 - Fa 2 akep#4 - Fa 2 b