Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Túrák Magyarországon

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
18580 hozzászólás a témában

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 hozzászólás

Szerintem Vihars Szél eeetárs lehetett, festéke viszont biztos nem vót.
..vagy ne legyek ennyire naív?

Még az is lehet; szóval, legyen igazad! ;)

A fákat a vihar döntögeti. Sok ilyet láttam vasárnap is máshol, azért minden rosszat nem szabad feltételezni gyalogos túratársainkról. :)

A képeket nincs idõm megnézni, ám tudom mirõl van szó a féknyomokat illetõen... a János-hegy az ebben a történetben már egy teljesen külön fejezet, és bizton állítom, hogy a János-Hárs-HHH-en túl is van bringás élet és ilyeneket mégsem látsz.

semmiho

semmiho

törzsvendég

• fórumtag
  • 637 hozzászólás

Még az is lehet; szóval, legyen igazad! ;)

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás

Hát ... én vagyok a természetvédelmi õrök egyik irányítója.

Ne legyen üldözési mániátok - nem akarjuk kifigyelni senki szervezkedését. Ide sem nézek többet, de láthattátok, hogy tartalmasabbá vált az üzenetek legalább fele, többen elgondolkodtatok a problémákon. Üdv - Anti

..talán még itt vagy és olvasod..

Szerintem jó lenne ha maradnál, legalább tudjuk miért nem kapunk jókora senékbe rúgást. :)

Így talán mehetnénk arra ahol nem árt a kerék, kicsit rugalmasabban.
Tudjátok, hogy mi nem csinálunk rosszat. Igaz, eddig sem tettünk semmiben kárt. Azért nagyrészt jó "gyerekek" vagyunk. ;)

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás

...A másik dolog, hogy jópár hegyen ismét keresztbe raktak az úton faágakat. Tegnap a János-hegy északi részén a piros túristajelzésû úton láttam ilyet (sajnos nem fotóztam le), ma pedig két helyen is, a Hûvösvölgy és a vitorlázó repülõtér közt (az út a kéktúra része). Az egyik keresztbe döntött fát talán 2-3 ember el tudta volna húzni onnan (próbáltam egyedül, túl nehéz volt, én meg csíra:)), így egy darabig vártam, de nem jött senki, így hagytam ott, ahol van. Nem tudom, ki döntötte oda, de elég keményen balesetveszélyes; legalább lefújhatták volna rikító banánzöld vagy narancssárga spray-vel!
kep#1 - Fa 1 a
kep#2 - Fa 1 b
kep#3 - Fa 2 a
kep#4 - Fa 2 b

..vagy ne legyek ennyire naív?

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

semmiho

semmiho

törzsvendég

• fórumtag
  • 637 hozzászólás
Srácok, szívesen számolnék be pozitív tapasztalatokról itt a Budai hegyek környékérõl, de mivel nem sok ilyenben volt tegnap és ma részem, inkább nem öntöm kisregénybe a tapasztaltak által szült gondolataimat. Inkább csak pár szösszenet - mert jobb lesz ez így! ;)

Tegnap barátnõmmel - kivételesen:) - gyalogosan túrázni voltunk délután: Kis-Sváb-hegy, Normafa, János-hegy, majd Nagy-Hárs-hegy, Kis-Hárs-hegy és Hûvösvölgy. Ahogy ígértem, fotóztam is párat, útvonal és a képek itt. Bár a képek mobillal készültek, azért jól látszik sajnos, hogy nem csak a víz mossa ki az utakat, hanem mi bringások is kivesszük a részünket. Nagyon sok helyen éktelenkednek több méteres fékezésnyomok egymás hegyén-hátán, a lefékezett föld és kavics stb. Vasárnap sok bicajossal nem találkoztunk (értelmetlen is, ilyenkor rengeteg a gyalogos túrázó, aki nem a "standard" Balatonra és egyéb helyekre megy), ami viszont feltûnt, hogy 4 bicajosból 1 viselt sisakot. Tudom, "hétvégi bringások", de akkor is! Sebaj, legalább jól viselkedtek. ;) Csak egy extrém alakot láttam: egy 25 és 30 közötti srác "suhogós" melegítõben nyomta és lefelé, húzta a hátsó féket mint az õrült, a Kis-Hárs-hegy utáni szakaszon két túristaút keresztezõdésébe beszáguldott 25-30-cal, természetesen lassítás körültekintés nélkül - kis híján telibe trafálva egy túrázót - de egyébként más kirívó esetet nem láttam. Túrázók és bicajosok köszöntek egymásnak, elengedték egymást stb. És azt mondom, alapvetõen nincs nagy probléma a komolyabb túrázók és a bicajosok közt. A "kocázók" viselhedését meg be kell nyelni mindkét oldalról, ez van... ;)
Ellenben a mai nap, az elég "vegyes" képet mutat... Vélhetõen a hûvösebb idõ és a korábban érkezõ sötétség miatt kevesebb volt a bicajos. De nem úgy a MOTOROS! Három krosszmotor került ma el a Hármas-Határ-hegy oldalában, nem kis sebességgel, felfelé, este háromnegyed hat körül. A mai negyedik motorossal fél hét körül talákoztam Szépjuhásznétól haladva a sárga jelzésen, útban a sárga plusz felé (ami a jános-hegyi parkolóhoz visz).
A másik dolog, hogy jópár hegyen ismét keresztbe raktak az úton faágakat. Tegnap a János-hegy északi részén a piros túristajelzésû úton láttam ilyet (sajnos nem fotóztam le), ma pedig két helyen is, a Hûvösvölgy és a vitorlázó repülõtér közt (az út a kéktúra része). Az egyik keresztbe döntött fát talán 2-3 ember el tudta volna húzni onnan (próbáltam egyedül, túl nehéz volt, én meg csíra:)), így egy darabig vártam, de nem jött senki, így hagytam ott, ahol van. Nem tudom, ki döntötte oda, de elég keményen balesetveszélyes; legalább lefújhatták volna rikító banánzöld vagy narancssárga spray-vel!
kep#1 - Fa 1 a
kep#2 - Fa 1 b
kep#3 - Fa 2 a
kep#4 - Fa 2 b

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás

Kaptam egy jó állásajánlatot a nagy vízen túl.
Asszem elfogadom. Ott legalább nagyokat lehet bringázni!!! ;)

Miért van, hogy amikor már minden normális ember elment ebbõl a országból most a félig normálisak is menekülnének, itt hagyva a hülyéket?:D
Milyen állás, a Jeti statiszta felmondott? Ja, az nem is arra van. Akkor Big Foot?:)

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás

Aztán még az is lehet, hogy egyszer együtt fogunk bringázni. :)

Ne fokozd, neee...!!!:D

fasza
remélem, a kardiológusom olvasgat ezt-azt, ami némi újdonsággal bír a szakmában...

Szólj, ha kétségeid lennének, ajánlok eg ymásikat! ;)

gyertek le ide délre, itt a magántársaságok embereivel is tök jóban vagyunk, van kulcsom a kapukhoz meg minden, mert tuják hogy sokat járjuk az erdõt és azért "figyelünk":)
a Mecsekrõl nem is beszélve...
szörnyû amiket itt olvasok:\

Szóval Kukutyin létezik!?
Gyerekkoromban mindig reménykedtem benne, mert olyan csodálatos helynek tûnt! :D

háááát
aranyos, meg minden...
de kulcsolgatni, hogy bringázzak
faszom
más hobbit kell keresni
az a baj, hogy a pálinkafõzés is illegális, retek állam mindenre ráteszi a kezét

Kereshetnél végre egy legális hobbit! :P

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
háááát
aranyos, meg minden...
de kulcsolgatni, hogy bringázzak
faszom
más hobbit kell keresni
az a baj, hogy a pálinkafõzés is illegális, retek állam mindenre ráteszi a kezét

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.247 hozzászólás
gyertek le ide délre, itt a magántársaságok embereivel is tök jóban vagyunk, van kulcsom a kapukhoz meg minden, mert tuják hogy sokat járjuk az erdõt és azért "figyelünk":)
a Mecsekrõl nem is beszélve...
szörnyû amiket itt olvasok:\

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
fasza
remélem, a kardiológusom olvasgat ezt-azt, ami némi újdonsággal bír a szakmában...

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 hozzászólás

:lol1::rofl:
Ez jóóó...!

Aztán még az is lehet, hogy egyszer együtt fogunk bringázni. :)

Zöldanti

Zöldanti

vendég

• fórumtag
  • 10 hozzászólás
imi72 !
Ez azt hiszem nem egészen így van, egy-egy megszûntetett erdõ helyett, annak 2-3x-sát kell csereerdõsíteni. De megnézem mit találhattál - még én sem olvastam el az új erdõtörvényt (csak részletekben), sõt ma beszéltem vezetõbeosztású erdésszel, aki még szintén nem olvasta :-0

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
ok!
csörögj nyugodtan, pince a 25-ös mellett, kõlyuk-soron található, ha Kerecsend felé gangolsz ki a városból, utolsó lámpa után rögtön a helyiségnévtáblánál balos /lámpából már látható/
köcce
csuma
ja

ON
:-)

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás

:lol1::rofl:
Ez jóóó...!

Zöldanti

Zöldanti

vendég

• fórumtag
  • 10 hozzászólás

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis

Az erdõben nem a kispályás bûnözõk a nagy károkozók, ezek igazából, bár bosszantóak, de lényegtelenek. Ellenben az olyan nagyhalak, mint a MOL, s gondolok itt a tavalyi vörös-hegyi akciójukra, mindent megtehetnek.

Ha a kispályás bûnözõ okozta kár csak bosszantó, akkor arányaiban nézve a mienk nem is létezik.
A lopást nagyban is ûzik, szervezetten (erdõvásárlás pl. hajléktalan nevére, tarvágás -> ha elõ is kerülnek a tulajdonosok, a büntetés behajthatatlan).
Olvasgattam az új erdõtörvénnyel kapcsolatos híreket (a törvénynek is nekiestem, de ahhoz már kicsit fáradt vagyok) és azért az felettébb furcsa, hogy mostantól az erdõ tulajdonosa a piaci igényeknek megfelelve nyugodtan megszüntetheti az erdõgazdálkodást...azaz kivághatja az összes fát és még csak újra se kell telepítenie. A törvény szélesre tárt egy kiskaput.

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
Zöldanti, köszi az ötleteket, és a biztatást.
Azért ne "pártolj" el tõlünk! :D

Ariadne

Ariadne

törzsvendég

• fórumtag
  • 303 hozzászólás

Valami hasonlóért hozták létre az új erdõvédelmi szolgálatot, hogy ha valaki betelefonál, akkor azonnal meg tudják nézni az adott terület erdõmûvelési/üzemtervi elõírásait. Ez jó ötlet a barátkozásra, de emellett a különféle kerékpár-mûfajt ûzõ szervezetek által kiharcolt utak karbantartása is az erdészetet terheli, ha csak valamely egyesület nem veszi pártfogásába az adott utat...
Az erdészek védelme érdekében megjegyzem, hogy turista jelzések fele jogellenesen került felfestésre.

Ez azt jelenti, hogy ha én látok mondjuk a Pilisben egy hegyoldalt, ahol egyik hétrõl a másikra csak a fák gyökerei maradtak, _megmondják_ nekem, hogy ki és miért szedte azt ott le? Vagy ha látok a Börzsönyben egy utat, amit térd felett érõ mélységben széttúrtak a fakitermelés során (konkrét példa, fényképpel megörökítve, még tavalyról), akkor tesznek ellene valamit? Akkor is, ha ezek esetleg épp az erdészet megbízásából dolgozó vállalkozók voltak? A kérdés provokatív, tudom, de a legnagyobb mérvû és laikus erdõszeretõként érthetetlen pusztítások épp olyanok, amirõl azért talán az erdészetnek is tudnia kellene magától...

Ettõl függetlenül ha meglesz ez a szolgálat, és mûködni fog tényleg, az hátha hasznos lesz legalább a vandál turisták károkozásai ellen.

Az említett jelzéseket egyébként az azon a területen jelzést festõ turista egyesület festette, és évekig ott ment az a tt, tehát szabályos jelzés volt...
"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective : Roam)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

Lehet, hogy naiv kérdés, de a hatóságok, erdészek toleranciáját nem lehetne növelni egyfajta ellenszolgáltatással?

Ez alatt azt értem, hogy akár a gyalogos, akár a kerékpáros turista valószínûleg gyakrabban látogatja az erdõt, mint a védelemre feljogosított személyek (pusztán számbeli fölénybõl adódóan).

Lassan itt a tél, itt a falopás szezonja. Gyakran hallani olyan történeteket, hogy a hatóság, vagy az erdõ tulajdonosa már csak a tarra vágott területet találja. A hatóság esetleg hasznosíthatná az erdõt járók megfigyeléseit.

Lenne egy "üzenõfal", lenne, akik feljegyzik a pontos helyet, és idõt, amikor az erdészeti tevékenységet tapasztalják, lenne, aki olvassa (Zöldanti) és így bezárulna a kör. Az illetékesek hivatalból le tudják ellenõrizni, esetleg idõben közbe tudnak lépni.

...vagy ez hülyeség?

ha vki segíteni akar mellesleg létezik (vagy legalábis létezett) olyan hogy polgári természetõr . önkéntes alapon, persze kell hozzá egy adagot tanulni, meg szabadídõt rááldozni (önállóan nem intézkedhet, csak természetvédelmi õrnek "segít be" (persze vicces lenne mondjuk épp bringások ellen (ámbár volt már rá példa hogy én sk rugdostam ki pap rétrõl enyhén botrányiosan viselkedõ bringás kölkökett))) . de ha létezik még a dolog ez is egy "közeledési " pont lehetne.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Zöldanti

Zöldanti

vendég

• fórumtag
  • 10 hozzászólás
Ne legyen üldözési mániátok - nem akarjuk kifigyelni senki szervezkedését. Ide sem nézek többet, de láthattátok, hogy tartalmasabbá vált az üzenetek legalább fele, többen elgondolkodtatok a problémákon. Segítsétek a kerékpárosok szervezõdését, a szervezetek együttmûködését, hogy ne tiltással kelljen szembesülnötök odakinn az erdõn.
A természetvédelmi õrök fõleg a fok. védett területeken fognak fellépni, a többire úgy sincs idejük és emberük...
Üdv - Anti