Lehet, hogy naiv kérdés, de a hatóságok, erdészek toleranciáját nem lehetne növelni egyfajta ellenszolgáltatással?
Ez alatt azt értem, hogy akár a gyalogos, akár a kerékpáros turista valószínûleg gyakrabban látogatja az erdõt, mint a védelemre feljogosított személyek (pusztán számbeli fölénybõl adódóan).
Lassan itt a tél, itt a falopás szezonja. Gyakran hallani olyan történeteket, hogy a hatóság, vagy az erdõ tulajdonosa már csak a tarra vágott területet találja. A hatóság esetleg hasznosíthatná az erdõt járók megfigyeléseit.
Lenne egy "üzenõfal", lenne, akik feljegyzik a pontos helyet, és idõt, amikor az erdészeti tevékenységet tapasztalják, lenne, aki olvassa (Zöldanti) és így bezárulna a kör. Az illetékesek hivatalból le tudják ellenõrizni, esetleg idõben közbe tudnak lépni.
...vagy ez hülyeség?
ha vki segíteni akar mellesleg létezik (vagy legalábis létezett) olyan hogy polgári természetõr . önkéntes alapon, persze kell hozzá egy adagot tanulni, meg szabadídõt rááldozni (önállóan nem intézkedhet, csak természetvédelmi õrnek "segít be" (persze vicces lenne mondjuk épp bringások ellen (ámbár volt már rá példa hogy én sk rugdostam ki pap rétrõl enyhén botrányiosan viselkedõ bringás kölkökett))) . de ha létezik még a dolog ez is egy "közeledési " pont lehetne.

Belépés
Felhasználó létrehozása

Ugrás az oldal tetejére