Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Túrák Magyarországon

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
18580 hozzászólás a témában

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás

Valami hasonlóért hozták létre az új erdõvédelmi szolgálatot, hogy ha valaki betelefonál, akkor azonnal meg tudják nézni az adott terület erdõmûvelési/üzemtervi elõírásait. Ez jó ötlet a barátkozásra, de emellett a különféle kerékpár-mûfajt ûzõ szervezetek által kiharcolt utak karbantartása is az erdészetet terheli, ha csak valamely egyesület nem veszi pártfogásába az adott utat...
Az erdészek védelme érdekében megjegyzem, hogy turista jelzések fele jogellenesen került felfestésre.

Na látom, hogy bizony lenne okunk tájékozódni az aktuális rendeletekrõl. :(
Igen, ez lehet egy jó alap a kommunikációra.
(Mondjuk nekem a Kunsági Nemzeti Park területén nagyon jó kapcsolatom van a területen dolgozókkal. Pozitív a megítélés.)
Szerintem nem lehetetlen, hogy egy vagy több kerékpáros egyesület, vagy szervezet összefogjon és "rendet tegyen" a rábízott területen. Én azt hiszem, ha ez lenne a kezdet, könnyen megmozdíthatnánk 50-100 embert. Csak az érdeklõdést és a lendületet kell fenntartani, de ha az okokat sikerül megértetni a bringásokkal, turistákkal, akkor ez - szerintem - sikerül.

ps.: Gabesz, nejedet nem "futtatnám meg" a lépcsõházban, ha kell inkább kimegyek a melóhelyedre!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

arra jöttem rá, hogy ezentúl csak megtûrt valaki vagyok itt!!rögtön rá a kérdés miért is?

eddig is az voltál
az hogy eddig nem ezt a meccset nézted, és nem hallotál az erdõtörvényrõl az egy dolog ( a törvény nem ismerete meg ugye nem mentesít)

olyan nagyon sokban nem változott amúgy, legfeljebb most kicsit jobban betartatják...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás
Zöld Antal, megtennéd, hogy megírod a szabályok mellett azt is, hogy ki vagy?

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
oké koma
én még lehet, huzom az igát, de asszony elérhetõ, csak már kicsit lassan mozog.

Zöldanti

Zöldanti

vendég

• fórumtag
  • 10 hozzászólás
Valami hasonlóért hozták létre az új erdõvédelmi szolgálatot, hogy ha valaki betelefonál, akkor azonnal meg tudják nézni az adott terület erdõmûvelési/üzemtervi elõírásait. Ez jó ötlet a barátkozásra, de emellett a különféle kerékpár-mûfajt ûzõ szervezetek által kiharcolt utak karbantartása is az erdészetet terheli, ha csak valamely egyesület nem veszi pártfogásába az adott utat...
Az erdészek védelme érdekében megjegyzem, hogy turista jelzések fele jogellenesen került felfestésre.

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
Mondasz valamit. :( Az arcok nagyon ismerõsek...
Kaptam egy jó állásajánlatot a nagy vízen túl.
Asszem elfogadom. Ott legalább nagyokat lehet bringázni!!! ;)

ps.: holnap délután csörgök májsztró!

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
semmi metamorfózist nem látok
ugyanazok a TSZ elnökök ülnek a templomban az elsõ sorban, mint ahogy ugyanazok a KISZ KB volt tagjai osztogatnak most maguknak némi kp-t, öreg napjaikra, dudorászni mallorcán az internacionálét

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás

Sajnos épp nemrég hallottam olyan esetrõl is, ahol már a gyalogos turistákat is korlátozzák. A nemrég lezajlott Mályvád teljesítménytúra szervezõi külön megjegyezték, hogy a helyi erdészet kifejezetten nem támogatja a turistákat. Egyes helyeken az erdészet (!) kifejezetten leszedte (!) a felfestett jelzéseket és nem hagyják, hogy a turista egyesület visszafesse azokat, egy erdõ részt pedig szintén indokolatlanul elkerítettek, ráadásul valamilyen támogatásból szerzett pénzbõl, így arra már nem lehet túrázni. Ja, vadászni igen... És akkor a "véletlenül" épp a tt elõtt frissen felszántott utakról még nem is volt szó.

Nem így kellene ennek mûködnie, hiszen az erdõ végsõ soron mindannyiunké, szeretjük, és jogunk van használni, amíg és amennyi még megmarad belõlük...

Hehe, az "átkos" idõkben volt szokás nem tûrni a túristákat! Igaza volt a gépész tanáromnak, "a kommunista nem vész el, csak átalakul". :-(

Richie

Richie

törzsvendég

• fórumtag
  • 914 hozzászólás
éppen megjöttem egy jó kis terepezésbõl.
friss élményekkel lettem gazdagabb...sajnos nem jókkal.
elõre is mondom ez mind csak vélemény és a saját nézõpontom,de remélem ez talán másokat is megmozdít.
nagykopaszon jártam :) szép ott,nagyon szép,DE nem éreztem olyan jól magam mint régen.elõször nem értettem miért. picit rákapcsolódtam a fnálra és hamar a végére jártam :)
arra jöttem rá, hogy ezentúl csak megtûrt valaki vagyok itt!!rögtön rá a kérdés miért is?
aztán azon kaptam magam, hogy a hátam mögé nézek,hogy követnek-e... nem hülyülök...tényleg... lehet röhelyes,de így van és ezen baromira FELHÁBORODTAM!!!mert ilyen pitiáner módon beszivárgással és csellel "kifigyelik" merre megy a menet aztán elkapnak mint valami bûnözõt?ezt KI KÉREM MAGAMNAK!
szerintem ha készítenénk egy tanulmányt,hogy mondjuk a tavalyi évre az erdészet vagy a tudomisén kik mennyi fát vágtak ki azon a környéken és mennyit ültettekszerintem erõsen negatív lenne a mérleg.
erre a gondolatra kezdtem bepörögni :D
az 1800-as évek végén európa számos nagyvárosában sokan rájöttek arra,hogy a városok lakhatatlanok és elterjedt a " ki a szabadba" feeling...és azóta is a természet az egészség és kikapcsolódás szinonímája lett az emberek fejében.persze "mindenki másképp csinálja" :D
erre (és most ZöldAnti csukd be a szemed) jön valaki egy ekkora ökörséggel,hogy "foglaljátok vissza a város". ekkor megkérdezem magamtól "ez normális?"
ha valakinek jó a szmogos,zajos,büdös,kutyagumis város annak sok boldogságot kívánok benne,de én nem kérek belõle!
jogom van egészségesnek,boldognak és szabadnak lenni! el lehet olvasni az emberi jogok 23.cikkelyétõl msot ide nem copy-zom be!
DE a magyar alkotmányból egy részt igen!!!
70/D. § (1) A Magyar Köztársaság területén élõknek joguk van a lehetõ legmagasabb szintû testi és lelki egészséghez.

NEKEM AZ AD TESIT ÉS LELKI EGÉSZSÉGET,HOGY A TERMÉSZETBEN VAGYOK ÉS SZABADON AHOGY AZT JÓNAK LÁTOM!!!
természetesen nem barbárként és védve azt.

szerintem ezt az erdõtörvényt simán meg lehetne támadni! ha nem itthon hát az eu-bíróságon tuti jót röhögnének egy ekkora tiltáson és alternatíva nélküli szabadságkorlátozáson ráadásul a saját állampolgáraival szmben akik az adót fizetik!

ja és mikor már visszafelé jöttem a nagykopaszról próbáltam meglesni a keréknyomaimat az ösvényen,de valahogy nem találtam... a KÁR amit hátrahagytam az max annyi volt, hogy mögöttem az avar kicsit átrendezõdött :)
szóval lehet gondolkodni
"õk nevetnek rajtam mert én más vagyok.én pedig azon vigyorgok mert tudom,hogy õk mind egyformák!"

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Az erdõben nem a kispályás bûnözõk a nagy károkozók, ezek igazából, bár bosszantóak, de lényegtelenek. Ellenben az olyan nagyhalak, mint a MOL, s gondolok itt a tavalyi vörös-hegyi akciójukra, mindent megtehetnek.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis
Lehet, hogy naiv kérdés, de a hatóságok, erdészek toleranciáját nem lehetne növelni egyfajta ellenszolgáltatással?
Ez alatt azt értem, hogy akár a gyalogos, akár a kerékpáros turista valószínûleg gyakrabban látogatja az erdõt, mint a védelemre feljogosított személyek (pusztán számbeli fölénybõl adódóan).
Lassan itt a tél, itt a falopás szezonja. Gyakran hallani olyan történeteket, hogy a hatóság, vagy az erdõ tulajdonosa már csak a tarra vágott területet találja. A hatóság esetleg hasznosíthatná az erdõt járók megfigyeléseit.
Lenne egy "üzenõfal", lenne, akik feljegyzik a pontos helyet, és idõt, amikor az erdészeti tevékenységet tapasztalják, lenne, aki olvassa (Zöldanti) és így bezárulna a kör. Az illetékesek hivatalból le tudják ellenõrizni, esetleg idõben közbe tudnak lépni.
...vagy ez hülyeség?

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

Ariadne

Ariadne

törzsvendég

• fórumtag
  • 303 hozzászólás

Kedves Ariadne!
Kiknek írtál emailt, a fellépések miatt?
A hivatásos természetvédelem rövidtávon a DH-sok és a fokozottan védett területen kerékpározók ellen lép fel ... mostanság

Nem a fellépések miatt, hanem az érdekvédelem érdekében, szerintem félreértetted. ;) Mert valamilyen szervezet kellene, mert én hiába megyek oda az erdészethez, hogy erdész bácsik, tessék már kijelölni ezt meg ezt az utat kerékpáros jelzésként, tárgyaljunk a dologról, az valószínûleg nem nagyon lenne hatásos... Vagy igen? Mert akkor megteszem, azon nem múlik.

Sajnos épp nemrég hallottam olyan esetrõl is, ahol már a gyalogos turistákat is korlátozzák. A nemrég lezajlott Mályvád teljesítménytúra szervezõi külön megjegyezték, hogy a helyi erdészet kifejezetten nem támogatja a turistákat. Egyes helyeken az erdészet (!) kifejezetten leszedte (!) a felfestett jelzéseket és nem hagyják, hogy a turista egyesület visszafesse azokat, egy erdõ részt pedig szintén indokolatlanul elkerítettek, ráadásul valamilyen támogatásból szerzett pénzbõl, így arra már nem lehet túrázni. Ja, vadászni igen... És akkor a "véletlenül" épp a tt elõtt frissen felszántott utakról még nem is volt szó.

Nem így kellene ennek mûködnie, hiszen az erdõ végsõ soron mindannyiunké, szeretjük, és jogunk van használni, amíg és amennyi még megmarad belõlük...
"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective : Roam)

Zöldanti

Zöldanti

vendég

• fórumtag
  • 10 hozzászólás
Kedves Ariadne!
Kiknek írtál emailt, a fellépések miatt?
A hivatásos természetvédelem rövidtávon a DH-sok és a fokozottan védett területen kerékpározók ellen lép fel ... mostanság

Egyébként most jövök a tájbringások, az erdészet, az erdészeti hatóság és a természetvédelem közötti egyeztetõ tárgyalásról ... hm, hát az erdõtörvény igen merev, talán a most készülõ végrehajtási rendeletével lehet lazítani - mint már írtam lobbizni kell a jogszerûségért. Addig marad a hatóságok toleranciája, meg a szerencse :-(

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 hozzászólás

Nem érted a lényeget. Jelenleg, tetszik, nem tetszik, megtûrt elemek vagyunk. Egymás között persze mondhatjuk, hogy teszünk a törvényre, s természetesen teszünk is, de amint ezt nyíltan és szervezetten elkezded hangoztatni, könnyedén egy jogi lépést provokálhatsz ki, amit az összes fórumtag besz*p. És ugye világos, hogy egy ilyen jogi lépést megtehetnek.

"Változtassunk taktikát R2, hagyjuk nyerni a wookie-t!" :)

Szerintem sincs értelme fejjel a fának menni, ha meg is lehet kerülni.

És akkor most TÉNYLEG viccen kívül. Van értelme itt szervezni túrát ösvényen? Vagy inkább ne?

Tolvajnyelvet kell használni. :)

Sphere

Sphere

vendég

• fórumtag
  • 85 hozzászólás
Nos nekünk most szempont volt a költség is így fejenként 3-3,5 k 1 éjszakáért sok lett volna eléggé meg én elalszok kényelmesen a parton is ha 'van' (leginkább hely). Sátorból 1 db-ot vittünk (igazából a szabad ég alatt aludtunk, de a csomagok vagy egy esetleges esõ miatt azért vittünk).
Hálózsák meg attól függ milyen ugye. : ) Egy jobb féle 1 kiló alatt van és alig foglal helyet összecsomagolva (nekem most nem ilyen volt).
Kocsi jó lett volna jah csak nem tudom kivezetett volna haza. : )

Többek közt a MÁV miatt már tavaly is inkább kocsival mentünk Siófokra, ott letámasztottuk egy lakótelepen, aztán onnan tekertünk. Idén meg csak a keleti részt kerültük meg, de ugyanezt tettük. Strandon kuncsorgás helyett meg inkább béreltünk apartmant (3-3,5k/fõ közt meg lehet úszni), ahol kényelmesen tudtunk enni, fürdeni, aludni s nem utolsósorban nem kellett sátrat, hálózsákot is cipelni.

Pont a legnagyobb melegben sikerült az elsõ napon menni, így mi is észrevettük a kutak hiányát. S ha már szóba került, itt az élménybeszámoló.

Ariadne

Ariadne

törzsvendég

• fórumtag
  • 303 hozzászólás

amugy ebben az esetben a mi erdekeinket nem az MMTBSZSZ-nek kene vedenie? ez csak eszembe jutott, mivel itt is tobbszor elhangzott, hogy nincs ki leuljon a masik fellel beszelni.

Több mint egy hete írtam nekik mailt, hogy fellépnek-e jelenleg vagy terveznek-e fellépni azért, hogy végre legálisan edzhessenek a versenyzõik és túrázhassanak a többiek, de egyetlen szó nem érkezett válaszként... Jó, persze õk elsõsorban a versenyzõiket képviselik, de éppen számukra lehet abszurd a helyzet, hogy gyakorlatilag csak illegálisan edzhetnek egy olimpiai sportágban.
Pedig nem nicknévvel írtam alá... :D
"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective : Roam)

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 hozzászólás
amugy ebben az esetben a mi erdekeinket nem az MMTBSZSZ-nek kene vedenie? ez csak eszembe jutott, mivel itt is tobbszor elhangzott, hogy nincs ki leuljon a masik fellel beszelni.

----

FÁJVÓ

----

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás

És akkor most TÉNYLEG viccen kívül. Van értelme itt szervezni túrát ösvényen? :)

Dante azt mondja van, én hiszek neki. :)

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

Vereczi_Peter

Vereczi_Peter

vendég

• fórumtag
  • 38 hozzászólás
és olyan hogy:
"Szeretnék a hegyekben szabályosan bringázni klub"
olyan lehet?
esteleg?
õõõ
talán? :o

(ez talán reálisabb, és jobban fedi a valóságot)

És akkor most TÉNYLEG viccen kívül. Van értelme itt szervezni túrát ösvényen? Vagy inkább ne? :)
(ex-hetesbusz) ...a kezemmel most mindenféle íveket rajzolok, amibõl kiolvashatod a nevem ha tudsz gondolkodni az én fejemmel...

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
"Értem én, csak lesz@rom" ;)
Tehát nem.
Bujkálunk, reménykedünk, lobbizunk. Legyen így.

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_