Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Túrák Magyarországon

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
18580 hozzászólás a témában

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

Nekem a max sebességem amit tartani tudok 35km/h! Elõre szólok!

Az egész jó, mit akarsz.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
Burce, nagyon sziporkázol!
Ezt görgõzés után írtad!? Akkor jön az ihlet az Üllõin, mi? :D

ps.: Spenót nagyon aktuális volt! :P

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás
Tegnap délután elmehettem volna biciklizni.

Normafa felé indultam volna, mivel az a legrövidebb út a "hegyeinkhez". Persze jó sokat kellett volna aszfalton mennem, az emelkedõ több mint háromnegyedét csak aszfalton tudom megtenni. De ez most más (és tény) kérdés.
Azt hiszem, a katlannak hívott helyrõl mentem volna fel Csillebérchez. Végre, az elmúlt hónapokkal ellenkezõen, idõben értem volna fel az úttörõtábor melletti vasútállomáshoz, így lett volna idõm császkálni is. Véletlenszerûen, (általam) soha nem járt ösvényeken mentem volna. Imádom az ilyet, így nagynak tûnik ez a kis erdõnk is és az állandó felfedezési vágyat is csillapítja. Megtaláltam volna egy újabb kis sziklát, talán Szentgyörgyinek hívják. Vagy Szentmihályi? Egyáltalán szent? Utólag aztán biztos elfelejtettem volna a nevét.
Aztán máris Makkosmáriánál lettem volna. Innen aztán nyélen fel. Ott lettem volna az erdõben, végre mély levegõt vehettem és elvonatkoztathattam volna a várostól, az emberektõl, a zajtól. Egy mókus is átszaladt volna elõttem az úton, mosolyogtam volna rajta/rá. Ott a hegyoldalban annyi ösvény van, hogy hiába próbálom megjegyezni, mi merre megy, sose tudok mind végére járni. De a lényeg, hogy nyélen mentem volna fel. Keresztezõdésenként felváltva balra és jobbra, hogy az egyik oldal se sértõdhessen meg. A szeptember eleji elsõ hûvösebb tekerés lett volna. Amikor már minden lélegzetvételben ott lett volna az avar illata. A sok random után olyan helyre lyukadtam volna ki, ahol még nem jártam. Egy kis panorámaút. A nap lemenõben lett volna, a domboldal aranyló sárgában. Megálltam volna szétnézni, ahogy pár lépést tettem volna a kilátóhely felé, egy apró epret (szamócát?) is találtam volna. Nyamm, mindig lenyûgöz a finomságával.
Aztán továbbmentem volna az Erzsébet-kilátó felé, majd le a Hárs-hegy irányába.
Itt ismerõsökkel, barátokkal találkoztam volna. Milyen érdekes, hogy mekkora az erdõ, az ország, a világ, és mégis éppen egy kis ösvény közel azonos helyére kerültünk volna, azonos idõpillanatban. Együtt mentünk volna fel a hárs-hegyi kilátóhoz, naplementét néztünk volna.
Innen siettem volna vissza Normafa irányába, hogy sötétedés elõtt kiérjek az erdõbõl. Idén elõször éreztem volna a lefelé gurulás közben csontig hatoló hûs szelet, és önmagam átkozását is, hogy miért nem dobtam be a hosszúruhákat.
Még jókor értem volna a Széchenyi-hegyre, és a nemrég felfedezett, azóta kedvenc kis kék/zöld/piros (nemtom) háromszög ösvényen mentem volna le. Imádom, imádom. Egynyomtávos, vagyis inkább fél. Egy hosszú, fa- és bokorágakkal és levelekkel kifalazott alagút az egész. Végig "easy right és easy left", körülötted minden elmosódik, most te vagy és itt vagy, és csak az alagút végét figyeled, a bokrok a karjaidat karcolják.

De végül nem mentem. Mégis csak elmúlt aug. 31., ugye a szabályok.

Viszont görgõztem az Üllõi úti lakásban. Húsz percig, aztán meguntam. Majd lehuppantam a tévé elé és bontottam egy sört.

Az élet szép.

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás

Kis olvasnivaló:

http://marosffy.free...orvenyen_kivul/
http://marosffy.free...n_barlangjaban/

Jajj, mindig elfelejtettem linkelni, de most nem!

(Spenót és a vadász)
:)

Richie

Richie

törzsvendég

• fórumtag
  • 914 hozzászólás

Bódogot richei és toljad mint eddig:)

igyekszem :)
"õk nevetnek rajtam mert én más vagyok.én pedig azon vigyorgok mert tudom,hogy õk mind egyformák!"

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Bódogot richei és toljad mint eddig:)
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás
Én is én is én is.. Isten éltessen sokáig !

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

Richie

Richie

törzsvendég

• fórumtag
  • 914 hozzászólás
Köszönöm szépen mindenkinek!!!
"õk nevetnek rajtam mert én más vagyok.én pedig azon vigyorgok mert tudom,hogy õk mind egyformák!"

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Kis olvasnivaló:

http://marosffy.free...orvenyen_kivul/
http://marosffy.free...n_barlangjaban/

Vereczi_Peter

Vereczi_Peter

vendég

• fórumtag
  • 38 hozzászólás
okké. nekem két tányér van elõl :P
szóval 17:00-kor kilépek az iroda ajtaján, hol legyen a találkozási pont? Nekem a max sebességem amit tartani tudok 35km/h! Elõre szólok! A legideálisabb a Margithíd lenne félhatkor, mert onnan a frissen aszfaltozott rakparton valami menyország a tekerés! Mindenkinek csak ajánlani tudom, amíg meg nem nyitják a forgalomnak
... pár napon belül :(
(ex-hetesbusz) ...a kezemmel most mindenféle íveket rajzolok, amibõl kiolvashatod a nevem ha tudsz gondolkodni az én fejemmel...

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Nem országútizást mondtál? :D Tudod, csapatjuk síkon, kis dombokon, s 40 alá nem megyünk. 55ös tányérom van csak jelenleg, azzal azért nem mindenhol megyek fel.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).

Vereczi_Peter

Vereczi_Peter

vendég

• fórumtag
  • 38 hozzászólás
Én ötkor szabadulok irodából. Be tudsz jönni 17:00-ra a Kosztolányira? Mert a kedvenc hegyi utacskáimmal akarok kezdeni! :D Tetszeni fog!
Ha nem akkor úgy beszéljük meg a találkozási helyet, hogy odaérjek innen.
(ex-hetesbusz) ...a kezemmel most mindenféle íveket rajzolok, amibõl kiolvashatod a nevem ha tudsz gondolkodni az én fejemmel...

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Én benne vagyok holnap, bejöjjek az oútimmal? Kimennénk észak felé, Megyeri hídon át, s még belefér egy jó kis kör Vác felé.

Vereczi_Peter

Vereczi_Peter

vendég

• fórumtag
  • 38 hozzászólás
Állítólag a Szilvás alatt elhordtuk a fél hegyet...
Na jelentem én megtaláltam! Egész végig nálam volt a középcsapágy felett a vázban :D
Alkalom adtán visszaviszem. Monjuk jövõre tavasszal.

Addig atomjaira szedve pihen "Szten". Sajnos sokkal több alkatrész fáradt meg az idény alatt mint gondoltam, úgyhogy a biztonságos túrához nem maradt montim egyenlõre. Õsz végére talán lesz keret felturbózni. Kedvencem: leszedtem a kormányról a szarvat, és akkor veszem észre, hogy meg van hajolva kissé a kormány. Kuka :(
Hátsóváltó rugója mint a kalapgumi. Nyúliknyúlik nyúlik. Teló ereszti olajat. Stb...

Egyszóval szerdán vagy csütörtökön csak aszfalton akar valaki 17:30-as indulással meló után kerekezni egy óutissal? :)

görögdinnye

görögdinnye

törzsvendég

• fórumtag
  • 629 hozzászólás
Isten éltessen sokáig Richi!!
:toad:Az élet olyan tragikus, az egyik nap még itt van az ember, a másik nap meg szintén.

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
Boldog szülinapot!

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Boldog születésnapot Richie! :cheers:

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás
Boldog tortát Richárd úrnak!

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*