Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Túrák Magyarországon

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
18580 hozzászólás a témában

semmiho

semmiho

törzsvendég

• fórumtag
  • 637 hozzászólás

Zöldanti!!!! ha ezt olvasod!!!! találkoztam német túristákkal és azt mondták azért jönnek ide túrázni,mert itt lehet szabadon keménykedni az erdõben-MOTORRAL!!!!! 12 éves volt az egyik túrázó!!!! profi gépekkel,felszereléssel voltak!

Jó ég... :(
Keserû szájízzel kell megtoldanom ezt azzal, hogy sajnos ma IS láttam motorost. "Nem túl szerencsés" helyen, egész pontosan a Budai hegyek egy viszonylag forgalmas útján, ahol sok a gyerek és a csak kikapcsolódni vágyó túrista. Fõleg így szombaton... Szépjuhászné irányából a sárga túristajelzésû úton haladtunk párommal, amikor éktelen zajra lettünk figyelmesek. Mindketten az út szélére húzódtunk - és jól tettük, mert vay 60-70-nel zúzott el három krosszmotoros mellettünk a János-hegyi játszótér irányába, kövérgázon kopratva, össze-vissza faralva és óriási porfelhõvel borítva be bennünket. :(
Bocs, hogy ennyit panaszkodom...

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
old:
privire:

neked nehéz újat mondani ;-)
grat a szép képekhez, egyik háttér is lett hirtelenjében

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
remek
aztán le siófokra felezõvonalat hányni ,me' azt is lehet
ja
némi szemetet az alfõdre még!

old:
a mellérvölgy naon kafffa!
De legközelebb válaszd felfelé a gyetrát, völgyfõjénél megkerülve a Sándor hegyet jót lehet tekerni a fennsíkra
bükk a legjobb játszótér!
ha meg télleg kell a tekknikka lefelé, akkor az északi lejtõket ajánlanám:
pölö:
Bánkut-farkasnyaki elágazó, itt be a susnyásba egy kék várjelzésen-maj' le nyír kõ mellé, maj' ördög oldal alatt tovább jobbra lefelé, dédesvár felé ami késõbb sárga lesz, egészen az úttörõtáborig
Sztem a legjobb CC bicajjal is élvezhetõ csapa, nagyon nagy tempot lehetrajta menni, az alja meg..hhmmm..zsííír bal-jobb egynyomtáv, régi 2m széles szekérút benõve alja gorgeteges, beugrós,kiugrós, veretõs, merevvel az igazi!

ugyanez módosítva:dédesvár nyeregbõl komoly jobbos a sárgán lefelé Vár forráshoz
hátsógumiheresúrolós lefelé /detélleg/ maj' egy balossal közvetlen a forrásnál országos kék, végig mályinkára
pölö2:
Bánkut-farkasnyak, itt jobbos szentléleknek /beesõs faszás ösvény szentlélekre, onnan át asszem kék?? jelzésen az országutat keresztezve Mária forráshoz /látó kövek, mindenképpen nézd meg legjobb kilátás! /Mária egyik legbõvizûbb forrás ilyen magasan ott vagy a sárga, s becsatlakozol a fentebb vázolt vár forrásos mókába, vagy asszem piros?? jelzés rögtön a susnyán át északnak csondróvölgybe na, ez beszabehu, lentebb már nem annyira bringázható sajnos /keresztbe dõlt fák, sziklás szurdok, de egyik kedvencem, le egészen ámor forrásig, majd mályinkáig
pölö3:
zõd kereszt bánkuttól nagyvisnyóig, eleje figyelõs, késõbb dózeres, vége akácos egynyomtávos

oldbike

oldbike

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 hozzászólás
Az én munkabeosztásom nem "egyszerû" :)
Ma megtettem az elsõ lépést a CSERHÁT-hoz vezetõ úton.Elsõ benyomásom az volt,hogy nagyon spórolnak a túrajelek felfestésével.Az út minõsége olyan börzsönyös amikor ott teljes a káosz!Rengeteg szintet össze lehet szedni pillanatok alatt csak légy jó erõben.Jól jönne egy gps idõnként és akkor a tervezett utat lehetne bejárni,így a dupláját!
Olyan gyalog-galopp és a bringa keveredése volt a mai túra leküzdésének az eszköze.
Megnéztem a csõvári és a szandai vármaradványt,majd bér határában a ritka elõfordulású andezitoszlopokat.
Elfáradtam! :) de a mai nap sem telt bukta nélkül-ez 2-szer is sikerült :cry:
az elsõ a saját hülyeségem a másik egy gyors defekt! nyalogatom sebeimet :D
A képek:
http://picasaweb.goo...ndezitoszlopok#
Zöldanti!!!! ha ezt olvasod!!!! találkoztam német túristákkal és azt mondták azért jönnek ide túrázni,mert itt lehet szabadon keménykedni az erdõben-MOTORRAL!!!!! 12 éves volt az egyik túrázó!!!! profi gépekkel,felszereléssel voltak!

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Te akkor ma nem hogy nem dolgoztál, de még bringáztál is!!!??? :scared:

Ezt Sanyitól is nyugodtan kérdezhetnéd;)

Egyébként meg igyekszem hasznosan tölteni az idõt.:)

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás

Köszi, végigkövettem a térképen és tetszik a javaslat! Majd kíváncsi leszek, hogy mennyivel lesz több a végén, az elõzõ útvonal 197km volt. Jövõ pénteken kiderül, majd rakok fel track-et. A másik útvonalat majd lehet, hogy visszaféle...

Jó utat és sok sikert! :)

:D:D:D
Én meg megtekintettem a Törökmezõ - Nagymaros közötti szakaszt, találtam egy nagyon jó átkötõ utat Zebegény és a "kék" jelzés között (közel az Õzike-forráshoz, amibõl egy csepp víz se jön), majd finom gyrost és fagyit ettem Verõcén.:)

Te akkor ma nem hogy nem dolgoztál, de még bringáztál is!!!??? :scared:

oldbike

oldbike

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 hozzászólás
Úgy érzem "kiveséztem" a bükköt ebben az évben.Rengeteg utat ismertem meg és valóban a S remek volt,de a feljutás a fennsíkra az a "valódi" mellér völgyi út volt a csúcs.Igazi túlélõ túra rész volt számomra.Sok út nem volt,de a környék lenyûgözött.+ Mindig jó idõt fogtam ki... hát igen a bükk az a bükk.A kõröslyuk barlanghoz is eljutottam és sorolhatnám,bár a fennsíkról a lefelé még most is a török út a nyerõ!/kipróbáltam kb. 6 lehetõséget-felsõtárkány irányában!/

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás
Látom szülinapomon megnézted a jó kis sárgát, amirõl a Savanyugabival beszéltünk.:)
Ugye milyen jó kis lejtõ? Mondjuk felfelé nem szívesen mennék arra.:D
http://picasaweb.goo...968248366636722

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

A Z+ /vizes árok/az átkötõ?

Talált, süllyed.:) Jó, hogy a térképen nem szerepel jelöléssel, csak erdészeti útként.

Ezen kívül is nézegettem egyéb erdészeti utakat azon a környéken, illetve még fogok a jövõben is.

oldbike

oldbike

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 hozzászólás
A Z+ /vizes árok/az átkötõ?

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Senki nem zavarta meg a bringázásomat,de volt egy rész a börzsönyben amelynél "eltévedtem" :no: bár olyat láttam amelyrõl nem volt tudomásom,de most már tudom a nevét a kõnek-manónak mutatkozott be.Ne keressétek fel tömegesen :) mert idegesek lesznek......
http://picasaweb.goo...BorzsonyManoKo#
Beac-ra készülõk:sok-sok vérzõ sebet szereztem a foltántól a saj-kút-ig!
/felakadt a kormány a belógó szeder ágába és a bokor közepén találtam magam :cry:/

:D:D:D
Én meg megtekintettem a Törökmezõ - Nagymaros közötti szakaszt, találtam egy nagyon jó átkötõ utat Zebegény és a "kék" jelzés között (közel az Õzike-forráshoz, amibõl egy csepp víz se jön), majd finom gyrost és fagyit ettem Verõcén.:)

oldbike

oldbike

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 hozzászólás
Senki nem zavarta meg a bringázásomat,de volt egy rész a börzsönyben amelynél "eltévedtem" :no: bár olyat láttam amelyrõl nem volt tudomásom,de most már tudom a nevét a kõnek-manónak mutatkozott be.Ne keressétek fel tömegesen :) mert idegesek lesznek......
http://picasaweb.goo...BorzsonyManoKo#
Beac-ra készülõk:sok-sok vérzõ sebet szereztem a foltántól a saj-kút-ig!
/felakadt a kormány a belógó szeder ágába és a bokor közepén találtam magam :cry:/

apapp

apapp

vendég

• fórumtag
  • 32 hozzászólás

Célszerû elindulni Budapestrõl dél felé, pl.: a Csepel-szigeten, Halásztelek felé - arra még megy kerékpár út is - onnan Taksony-Bugyi-Kunpeszér vonalon tovább, le Kecskemét magasságába a Kerekegyháza-Ballószög vonalon. Innen fordulhatsz Izsák-Ágasegyháza-Orgovány-Móricgát felé. Móricgátnál hosszan halad egy nagyon jól kiépített kerékpár út is! Szupi! :)
Innen Kiskunmajsa-Csólyospálos vonalon begurulhatsz Szegedre.

Persze ez csak egy, a sok verzió közül. Ami még nagyon szép útvonal. az délebbre, a határ mentén vezet, Kelebia-Átokháza-Ásotthalom-Mórahalom irányába. Nagyon hangulatos erdõkben halad egy klassz kis út. Kicsit olyan, mint a mesében. Jó utat, sok sikert! :)

Köszi, végigkövettem a térképen és tetszik a javaslat! Majd kíváncsi leszek, hogy mennyivel lesz több a végén, az elõzõ útvonal 197km volt. Jövõ pénteken kiderül, majd rakok fel track-et. A másik útvonalat majd lehet, hogy visszaféle...

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás

de...
ez lapos!

Az, jó hogy észrevetted! :D

Ja, nem tudom, hogy a palackokat dörzsölitek be szalonnával, vagy a kutyám lett borszakértõ, de mikor otthon kiszálltam a kocsiból és kivettem a csomitartóból a tõled kapott palackot, a kutyám elkezdte szimatolni majd a száját nyaldosta.
Heh, akkor sem adok neki! :P

Budapest-Szeged laza egynapos tekerés! Nem kell túllihegni a dolgot, de lehet cifrázni. ;)

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis
...nem hiába Alföld
Én tekertem már haza, az Alföldre (Debrecen környékére) innen ...csak éppen Hont-Eger-Tokaj érintésével :D, az nem lapos, viszont nem is 1 nap, de jó móka volt

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
de...
ez lapos!

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás

A nyár folyamán megtettem a Budapest - Szeged útvonalat a régi 5-ös úton:
http://connect.garmi.../player/8679085
Most megismételném.. milyen alternatív útvonalat javasolnátok.. ahol engedélyezett a kerékpáros közlekedés..

Nos, kacifántosabb útvonalat tudok, - több alternatíva is van - de nagyon jó kis kör. :D
Pl.: Célszerû elindulni Budapestrõl dél felé, pl.: a Csepel-szigeten, Halásztelek felé - arra még megy kerékpár út is - onnan Taksony-Bugyi-Kunpeszér vonalon tovább, le Kecskemét magasságába a Kerekegyháza-Ballószög vonalon.
Innen fordulhatsz Izsák-Ágasegyháza-Orgovány-Móricgát felé. Móricgátnál hosszan halad egy nagyon jól kiépített kerékpár út is! Szupi! :)
Innen Kiskunmajsa-Csólyospálos vonalon begurulhatsz Szegedre.

Persze ez csak egy, a sok verzió közül. Ami még nagyon szép útvonal. az délebbre, a határ mentén vezet, Kelebia-Átokháza-Ásotthalom-Mórahalom irányába. Nagyon hangulatos erdõkben halad egy klassz kis út. Kicsit olyan, mint a mesében.
Jó utat, sok sikert! :)

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég

(...és igen, ne a füled, a p*csöd érjen bokáig...)

Csak be ne kapja a lanc...

Sok boldogot a moderator urnak! :cool2:

apapp

apapp

vendég

• fórumtag
  • 32 hozzászólás
A nyár folyamán megtettem a Budapest - Szeged útvonalat a régi 5-ös úton:
http://connect.garmi.../player/8679085
Most megismételném.. milyen alternatív utvonalat javasolnátok.. ahol engedélyezett a kerékpáros közlekedés..

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Isten éltessen!