Jelentkezz be Regisztrálj
Túrák Magyarországon
vendég_SenkiaLfonz_*
Posted 2005. April 09. - 15:15
itt van pár kép is:
http://fototar.origo...D=719434&SIZE=2
http://fototar.origo...D=719431&SIZE=2
http://fototar.origo...D=719429&SIZE=2
http://fototar.origo...D=719426&SIZE=2
http://fototar.origo...D=719423&SIZE=2
http://fototar.origo...D=719420&SIZE=2
http://fototar.origo...D=719414&SIZE=2
jó túrát mindenkinek!
Posted 2005. April 01. - 21:22
Posted 2005. March 25. - 10:19
Túraútvonal?! Hát amirõl beszéltem azt az útvonalat úgy néztem ki, hogy munkahelyemen ott van mellettem egy M.o.-térkép és ráérõ idõmben szoktam nézegetni, hogy merre szeretnék menni. Kinéztem néhány állomást és egy útvonaltervezõ program segítségével összeírtam e pontok közötti távolságot. Persze ez csak közelítõ érték lett, mivel itt autóutakra van számolva. Fejbõl nem nagyon tudom pontosan, de nagyjából: Tamási-Mecsek-Villány-Mohács-Szeged-Makó-Békéscsaba-Gyula-Debrecen-Tokaj-Miskolc-Bükkön keresztül-Eger-Mátrán keresztül-Börzsöny-Visegrád-Pilis-Bakony-Pápa-Sárvár-Keszthely-Badacsony-Tihany-Balatonalmádi-Siófok-Tamási
Szóval nagyjából minden jellegzetes vidék útba esne és ez így lenne kb. 1500 Km.
Elvileg -szerintem- megcsinálható egy kisebb háti táskával is, ha jó idõ van tartósan és nem kell mindenfélét vinni, csak a legszükségesebbeket(váltás ruha, szerszámok, pénz, kaja, víz), a szállást is elõre elrendezve. Bár nekem SEMMILYEN tapasztalatom (egyelõre) nincs se kisebb, se nagyobb túrák terén, de úgy gondolom, hogy ez megvalósítható lenne úgy 10 nap alatt. Fõleg, ha nem nagyon kavargok el földesutakon...
Véleményt, javaslatokat, tanácsokat szívesen várok!
Hali.
Én egy Zempléni túrát javaslok, két egymást követõ évben is voltam ott. Igaz akkor még nem keroval, de mindenképp visszamegyek oda kerékpárral is.
Fûzér és környéke igazán gyönyörû, bár ez az egész hegységre is igaz. Fûzéren van nagyszerû szállás is , ahol szívesen látnak ebéddel, meg ami kell.
A környéket érdemes megnézni. Ha onnan tovább megyünk, a másik nagy kedvencem a térségben Regéc és a hozzá tartozó vár. A várból fantasztikus a kilátás, még bicóval is föllehet tekerni egész a várig. A hosszú mászás után pedig kárpótól minket az a csodálatos panoráma, ami a szemünk elé tárúl, mikor a várromból körbe nézünk...
Persze a Fûzéri vár sem elhanyagolható, de a táj mesés, érintetlen...
Szerintem nézzétek meg, szerintem..
Posted 2005. March 24. - 12:05
A hétibatyut nem ajánlom túrára, neke naggyon megfájdult a derekam tõle eccer.
Cserébe, még június elõtt megyek ki a Magas-Tátrába binyiglivel, ha valakit érdekel. 5 nap, cuccal Bp.-rul kb 6-700 kilcsi, de akkor durván számoltam fölfele.
Sátorbanalvásos parti.
Az útvonal: a, Bp-Szob-Börzsönykerül, Balassagyarmat, Nagykürtös, aztán rakni nyélem Poprádig.
b, Balassagyarmatig vonat, aztán lásd fentebb.
Azért Bgy, mert ott születtem, meg onnan már mentem a Tátrába.
Az utakról annyit, hogy jó minõségûek, sózást nem alkalmaznak, csak kicsi kavicsot, tehát a kanyarok csúsznak. Olyan 16%-os emelkedõkre lehet számítani, és mindegyik legalább 6 kilométer hosszú. Fõfele is , meg lefele is
. Nekem 70 kmh volt a plafon, akkor fékezni kellett, mert gyütt a visszafordító kanyar.
Na?
Posted 2005. March 23. - 10:13
Kicsit irigyellek , hogy Sopronban laksz, nekem az egyik kedvenc városom. Na meg Kõszeg.
Bár igaz, ott lakni nem tudom milyen.
Mindenképp érdemes arra tekerni. Lehet , hogy idén is megyek a térségbe, igaz kicsit lejjebb de az is biztos nagyon klassz lesz....
Posted 2005. March 22. - 19:42
Posted 2005. March 22. - 19:28
Sziasztok!
Azzal a szándékkal indítom ezt a témát, hogy egy helyre szedjük össze túráink élményeit, tapasztalatait. Így segítve egymást, merre érdemes menni, mire érdemes vigyázni. Helyi érdekességek, látványoságok...stb. Sz'al mindent leírhatsz amit meg akarsz osztani mással is.
Jó túrázást mindenkinek! Sziasztok!
Szia SanDiablo
Jó ötletnek tartom ezt a témát, én legalább is nagyon szeretem az országjárást, különösen kétkeréken.
Ami számomra felejthetetlen túra, az a Fertõ-tó körül bringával. Bár igaz annak nagy része már az osztrák oldalon halad, még is ajánlom mindenkinek , mert megéri a látványt.
3 napot töltöttem a térségben. Az elsõ nap, még itthon , második nap körbe az egész tavat, harmadik nap Soproni város nézés.
Nagyon szeretem a természetet, így nekem nagy élmény volt a rengeteg védett park mellett elhaladni.
( figyelemre méltó a kinti kerékpárutak minõsége, itthon ilyet még nem láttam. Nem csak hibátlan, de tiszta is. Autóval még véletlenül sem akrnak elütni.)
Második nap , igaz, hogy mentünk 145 km-t, de kárpotól minket a táj.
Aki járt már ott, az menjen ujra, aki még nem, annak is ajánlom.
Én szívesen körbe tekerném megint, de talán majd jövöre.
Az idén feltétlenül megyek a Bükkbe, Mátrába.
Több túráról is fogok írni...
Posted 2005. March 06. - 13:44
Posted 2005. March 05. - 21:58
Mindent visszavonok, amit a túratáskákról valaha is mondtam, vagy gondoltam! Voltam a kiállításon és olyat láttam, hogy az arcom porbahullt (avagy a pofám leszakadt). Az Author standján új márka a cseh sportarsenal. (Lehet, hogy csak nekem új.) www.sportarsenal.cz Három komplett szettel állt elõ és nem is akármilyen minõségben! Az összes nagy márka nyüszítve bújhat el mellette! Oh, ha az életemet újra kezdhetném..!
Posted 2005. March 05. - 21:36
Szóval nagyjából minden jellegzetes vidék útba esne és ez így lenne kb. 1500 Km.
Elvileg -szerintem- megcsinálható egy kisebb háti táskával is, ha jó idõ van tartósan és nem kell mindenfélét vinni, csak a legszükségesebbeket(váltás ruha, szerszámok, pénz, kaja, víz), a szállást is elõre elrendezve. Bár nekem SEMMILYEN tapasztalatom (egyelõre) nincs se kisebb, se nagyobb túrák terén, de úgy gondolom, hogy ez megvalósítható lenne úgy 10 nap alatt. Fõleg, ha nem nagyon kavargok el földesutakon...
Véleményt, javaslatokat, tanácsokat szívesen várok!
Posted 2005. March 04. - 21:40
Apropó! Azt a túraútvonalat nem akarod részletesebben megosztani velünk. Szerintem nem bánnánk!:lick:
Posted 2005. March 03. - 20:19
Már várom a jó idõt és pár hétvégén beveszem a Mecseket! Tavasszal biztos csodálatos lehet! Nem is értem magamat, hogy eddig miért nem tekeregtem arra, pedig alig 80 kilométerre van...
SanDiablo! Köszi a túratáska ajánlókat! Nem is olyan vészes az áruk. A mostani bringámat nem szeretném elcsúfítgatni mindenféle csomagtartókkal meg táskákkal, inkább késõbb, ha majd komolyabban gondolom a túrázgatásokat, beszerzek egy túrázós-sokcsomagos bicót.
Posted 2005. March 03. - 16:13
Flow! Jó ötlet az egész országot körbetekerni, de szerintem kicsit nehéz lenne megvalósítani. Sok idõbe telne, meg kisebb pihenõnapok is kellenének...stb. Szerintem le kéne bontani a dolgot. Tájegységenként megvalósítható és ha a több "kisebb túrát" összerakod, ugyanott vagy. Az utánfutó nem rossz ötlet, de nagyon korlátoz, szinte csak aszfalt, vagy max földút ami szóba jöhet, nem is beszélve az ellenállásáról. Elõször is egy jó csomtartó, túrazsákkal. Általában 25 Kg a teherbírásuk. Túratatyóból az Observe-t tudom ajánlani. A simple caravan IV. cirka 40 L-es, szétszedhetõ 3 részre, tehát az oldalsó zsákokat külön is tudod használni kisebb túrákra, tetejére lehet pakolni bõven, 5900 Ft az ára és eléggé minõségi. Szerintem megéri. De ha keveselnéd, van nagyobb tesó is kb. 55 L-es és ha nem csal az emlékezetem egy ezressel több. Hosszútávra a hátizsákot csak kevés cuccal érdemes használni, hirtelen kaja, víz, íratok...
Volt idõ amikor azt hittem, be fog fuccsolni ez a topick, de úgy tûnik életben marad. Hála nektek!
Megnéztem a Velo-n a túraleírásokat. Ott van a szeren!
Posted 2005. March 01. - 18:33
Én Pestrõl nyomtam ezt az utat most szombaton, tényleg nem rossz, én reggel indultam és szép is volt az idõ!! Van fönn sok hó és mûködik a felvonó!Szernitem Dobogókõ jó uticél.
Két hete csináltam meg a Szentendre-Dobogókõ-Pomáz-Szentendre utat...
itt vannak a képeim ha érdekel titeket!
http://www.bikemag.hu/gallery/album939
Ha nem látjátok akkor a szervert most bütykölik a Bikk Makknál!
Posted 2005. March 01. - 16:38
Két hete csináltam meg a Szentendre-Dobogókõ-Pomáz-Szentendre utat...
Hóban. Mire fölértem már sötét volt (3-kor indultam szentendrérõl), a kezeim
lefagytak, de legalább megcsináltam.
Ezután félholtan legurultam Pilisszentkereszten át Pomázra, majd héveztem Szentendrére.
Hó nélkül nagyon jó túra.
Posted 2005. February 21. - 22:18
Nem is tudom, hogy mennyi cucc kellene minimálisan egy ilyen túrára, de én úgy gondoltam, hogy két váltás rövid ruha + esõkabát + szerszámok + lóvé + kevés kaja/pia nagyjából elég is lenne(ha nem felejtettem ki valami fontosat), a szállást úgy rendezni, hogy ott ki lehessen mosni a ruhát, így mindig lenne egy tartalék tiszta. Ennyi talán belefér egy hátizsákba. Persze jó idõs nyári túrára számítva.
Az országrész megismerõs pedig annyival elõnyösebb, hogy ha fiksz helyen van a szállás, otthagyhatjuk a felesleges cuccot.
De azért mégiscsak mennyivel másabb érzés lenne, hogy ha elmondhatnád magadról, hogy körbetekerted kis országunkat, nem? Jó lenne szervezetten megoldani egy ilyent, több résztvevõvel, akkor megérné a kísérõ/csomagszállító kocsi...
Mint már írtam, idén nyáron a Mecseket biztosan célba veszem pár haverral, van térképem róla, szerintem az elég lesz, meg olyan izgalmas egyedül felfedezni a terepet, de ha ajánlkozik valaki túravezetõnek, hát azt sem bánom!
Nekem a Bakony is tetszik! No meg bármi, csak hegyes-dombos-erdõs legyen!
vendég_pier_*
Posted 2005. February 21. - 21:39
A másik ötlet:az ország egy-egy tájegységét az ott bringázó mutassa meg.Azt kell lezsírozni , hogy legyen mindenhol vki aki tudja mit érdemes megnézni a Börzsönyben , a Mecsekben , stb.
Elsõ nekifutásra elég lenne az ország vmely részét bejárni , jövõre a következõt stb,stb.Egész szép hagyományt lehetne teremteni...
Posted 2005. February 21. - 11:58
Posted 2005. February 20. - 21:47
Gyalog is buli éjjel , de bringával...
Az éjszakai kerékpáros túrázást érdemes kipróbálni , fõleg egy jó csapatban.Annó a Wietnámon volt szerencsém , tényleg egy nagy élmény.
Az igazi egyedül lenne egy ismeretlen terepen...
Volt vkinek ilyen élménye akár véletelenül???
Pier, Wietnamhoz nekem is volt szerencsém, az tényleg ismeretlen terep volt. De akkor harmadmagammal voltam. Éjjel egyedül eddig csak a Pilisben tekertem.
Más. Fölkerültek a börzsönyi téli túraajánlók is, nézzetek be ide: http://velo.hu/index...Hash=bfb009ec24
Hamarosan pár fotó is lesz hozzá.
Posted 2005. February 20. - 21:46
Az sem rossz tényleg, ha csak egy tájegységet vesz célba az ember. Ebben az esetben sokkal jobban megismerheti azt a részt. Erdély gyönyörû lehet! Oda is szeretnék legalább egyszer eljutni...
De én mindenképpen szeretnék egy egész Magyarországos túrát, szerintem az tök buli lenne. Az igazi a sátras szállás lenne, de a sok cucc szerintem csak akadályozna a szabad tekergésben.
A Mecsek idén mindenképp tervbe van véve számomra, mivel ez van hozzám legközelebb. Szeretnék rászánni 1 hetet.
Tavaly egyébként egyik haverommal tervezgetettünk egy Olaszországi túrát, de sajnos semmi nem lett belõle. De ez már offtopic(külföld).
Ha valaki tervez valami hasonló nagyobb túrát, szívesen csatlakoznék!