Jelentkezz be Regisztrálj
Túrák Magyarországon
Írta 2005. május 19. - 21:32
Bocs, hogy csak most kérdeze, de most kérdezek. A Sportarsenal cuccok érdekelnének. Hol lehet kapni? No meg a matek: Mennyi az annyi? Címem: gemesgabo@freemail.hu Elõre is köszi!
vendég_pier_*
Írta 2005. május 19. - 17:28
Vasárnap voltunk mi is a következõ útvonalon:
Vinyéig kocsival utánna bringával a Hódos-ér mellett fel a Kõrisre.A Gázló-túra útvonalán a Királykapuig, tovább szintén a Gázlón a Fodor-tanyáig.A Herendi betonon nem a falu felé hanem az ellenkezõ irányba nyomtuk .Nagyon ütõs betonos emelkedõ meredekebb mint a Kõrisre felmenõ, az a baj vmi lezárt honvédségi akármihez visz fel.Onnantól gyenge tévelygés(régi térkép miatt , mert jelzés volt 4-5 féle), vége a Bakonybél melletti Kálvária.Pihi után a betonon Porva , a sárga jelzésen az állomás és Cuha völgy, Vinyéig.
A vége 93 km, az átlag alszik , mert a "macskaszem" sztrájkol.
Zöld Wheeler,csíkos Ritchey mez, ha láttok nyugodtan kiabáljatok meg!
Írta 2005. május 19. - 11:33
Írta 2005. május 19. - 11:28
Írta 2005. május 19. - 11:22
Hello!
Lenne egy kérdésem. Meg tudjátok nekem mondani, hogy minden vonaton lehet kerékpárt szállítani vagy csak olyanokon, ahol van arra alkalmas kerékpárszállító kocsi. Lehet hogy hülye kérdés, de eddig még nem nagyon vonatoztam biciklivel.
Szia MJani01!
Kérdésedre azt hiszem van egy egész topic. Egyébként minden vonaton lehet, ahol van kerékpárszállító vagon. Ha nincs akkor a vonat elsõ illetve utolsó kocsijában található peronon 2-2 kerékpár szállítható, ha az adott vagon nem elsõ osztályú. Mi BzMot (kicsi, piros, lassú) vonattal utaztunk, ott szerencsésebb a helyzet, mert az kétféle vagonból áll, van a motorkocsi, ahol nem fér el a bringa, és van a csak szállító kocsi. Ott prímán elfér 4-5 bringa egy peronon, és még fel is tudnak szállni az emberek. Én a túra elött megkérdeztem az információban, hogy tudunk-e 7 db bringát szállítani, és ott mondták, hogy feltehetjük. A kalauz sem szólt semmit. Én ennyit tudok a vonaton való bringaszállításról, remélem segít!
Üdv,
Viko
Írta 2005. május 19. - 11:08
Lenne egy kérdésem. Meg tudjátok nekem mondani, hogy minden vonaton lehet kerékpárt szállítani vagy csak olyanokon, ahol van arra alkalmas kerékpárszállító kocsi. Lehet hogy hülye kérdés, de eddig még nem nagyon vonatoztam biciklivel.
A sebesség mindent megold.
Írta 2005. május 19. - 10:59
Igen, akkor elõttem álltál a sorban a jegypénztárnál, vagy a lejáró mellett?:-))))Ja a gép kék merida cross 5800sx.
Szia AgentOrange!
Én a pénztárnál voltam. Mivel hamarabb értem oda, nekem volt a feladatom a többiek jegyének beszerzése is. Egyébként aki a lejárónál állt, õ is velünk jött.
Sokszor van arról szó, hogy a Gyõr - Veszprém vonal mennyire nincs kihasználva. Hétközben könnyen lehet, hogy így van, de túraszezonban a hétvégéken azért sokan vannak. Most is tele volt gyalogosokkal. Sõt rengeteg bringás is volt. Te, mi heten, meg Bakonyszentlászlón még öt vagy hat Meridás szállt le a vonatról. Azon csodálkoztam, hogy ennyi bringa elfér egy BzMot-on :-)
Üdv,
Viko
Írta 2005. május 19. - 10:11
Írta 2005. május 19. - 09:32
A hétvégén tekeregtem a bakonyban, szombaton egyedül:
gyõr-zirc: vonat, onnan bringa -> bakonybél -> kisszépalma -> kõris-hegy -> kisszépalma -> hódosér völgye -> fenyõfõ-vinye-bakonszentlászló elágazás -> bakonyszentlászló -> románd -> bakonypéterd -> ravazd -> écs -> nyúl -> gyõr.
össz táv: 97km, avs:19.7km/h
Ja, trekking
Szia AgentOrange!
Lehet, hogy téged láttalak azzal a kék Merida Crossway xxxx (talán 8700?) kerékpárral? Már a Gyõri vasútállomáson láttam ezt a gépet, aztán a Kõris-hegyen újra. Mi épp fenn voltunk, amikor felérkezett. Mi is egy hasonló túrát tettünk. Zircrõl indultunk mûúton Borzavárra, majd onnan a K jelzésen átvágtunk a hegyre vezetõ mûútra. Ott érkzeztünk rá, ahol az a háromszög elágazás van. Innen a Kõris-hegyre vezetõ mûúton felmásztunk, majd ide visszagurultunk. Aztán a Z jelzésen Porva, Porva-Csesznek, Cuha völgyében át Vinyére majd mûúton Bakonyszentlászló, Gic, Sokotópátka. Sokorópátkáról megy be egy egysávos aszfaltút a Sokoróba át egészen Tényõig. Ezen mentünk, majd Tényõtõl haza Gyõrbe. A táv és az átlagunk is ott van, ahol a Tiéd!
Üdv,
Viko
Írta 2005. május 19. - 08:44
gyõr-zirc: vonat, onnan bringa -> bakonybél -> kisszépalma -> kõris-hegy -> kisszépalma -> hódosér völgye -> fenyõfõ-vinye-bakonszentlászló elágazás -> bakonyszentlászló -> románd -> bakonypéterd -> ravazd -> écs -> nyúl -> gyõr.
össz táv: 97km, avs:19.7km/h
Már bakonybélben rengeteg hernyót láttam, de jelentõs pusztítást nem tapasztaltam egészen kisszépalmáig, onnan viszont....zöld levelek, levéldarabok borították az utat, sok fán (fõleg a fiatalabbakon) már alig van levél, a hernyók csak a levelek erezetét hagyják meg, szóval nagyon durva a helyzet.
vasárnap asszonnyal: ugyanaz mint szombaton, kiegészítve egy küllõtöréssel a kõris hegyrõl lefelé az elsõ kanyarban, szerencsére kiakasztott fékkel a hatalmas nyolcas ellenére lehetett gurulni, és tekerni is, persze csak óvatosan, így csak bakonyszentlászlóig mentünk.
(asszonypajtásnak ez volt az elsõ hegyi túrája, sík terepen már simán leteker egy százast, nagyon jól bírta a kõrist, tolás nélkül felküzdötte magát a szerpentínen).
kedd: régi kerekek (merida "gyári" x-rims szimpla felni szerintem ötforintos küllõkkel) : kukába (kivéve az agyak) , új kerekek fûzetése (FIR net 97, DT küllõkkel) -> sok pénz szervízben hagyása:-))))
Ja, trekking
vendég_pier_*
Írta 2005. május 10. - 15:25
Írta 2005. május 09. - 22:12
Legalább csipõfogót dobj a szerszámkészlethez.
Ja és világítsd ki magad mint egy dunai híd mert a vadászok voltak olyan szívesek és felhívták a figyelmet , hogy sötétedéskor lõnek.
Egyébként a gyapjaspille hernyója idén lerendezi a Magas-Bakonyt.
Azt sajnálom , hogy a kerítést és a magasleseket nem zabálják meg.
Már most marékszám hemzsegnek mindenhol és csak most kezdenek kajálni.Szomorú látvány amit tudnak mûvelni.Tavaly láttam a Balaton felvidéket....Tél a nyárban amíg a szem ellát.
Rohadtúl van pénz minden szarságra , Alsóperén a több száz millás vadászházra , amihez és csak ide egy zsír több mint tíz kilóméteres murvás utat csináltak.
Szóval óvatosan túrázzunk!!
Sziasztok!
Mi a hétvégén csináltunk egy gyalogtúrát Bakonybél - Kõris-hegy - Porva-Csesznek útvonalon. Bakonybéltõl Kõris-hegyig mindenhol találkoztunk a gyapjaslepke hernyóival. Még csak most kezdtek kikelni, de már így is elég riasztóan néz ki a helyzet. Kõris hegy után nem rémlik, hogy mennyi volt, de lehet csak azért mert addigra annyira hozzászoktunk. Ezek ellen lehet védekezni valahogy?
Üdv,
Viktor
Írta 2005. május 05. - 17:28
Zala megyében vannak esetleg jó útvonalajánlatai valakinek?
Idén el akarjuk ezdeni párommal a többnapos túrázásokat sátorral a tandemünkön, és kezdetnek jövõ héten mennénk ide, de az útvonal még elég képlékeny.
A happybike.hu-n már találtam letenye-lenti útvonalat, de onnan északra még semmi konkrét.
Ötlet, javaslat?
Írta 2005. április 30. - 21:04
vendég_pier_*
Írta 2005. április 28. - 21:50
Ja és világítsd ki magad mint egy dunai híd mert a vadászok voltak olyan szívesek és felhívták a figyelmet , hogy sötétedéskor lõnek.
Egyébként a gyapjaspille hernyója idén lerendezi a Magas-Bakonyt.
Azt sajnálom , hogy a kerítést és a magasleseket nem zabálják meg.
Már most marékszám hemzsegnek mindenhol és csak most kezdenek kajálni.Szomorú látvány amit tudnak mûvelni.Tavaly láttam a Balaton felvidéket....Tél a nyárban amíg a szem ellát.
Rohadtúl van pénz minden szarságra , Alsóperén a több száz millás vadászházra , amihez és csak ide egy zsír több mint tíz kilóméteres murvás utat csináltak.
Szóval óvatosan túrázzunk!!
Írta 2005. április 27. - 19:39
Írta 2005. április 24. - 21:40
vendég_pier_*
Írta 2005. április 24. - 20:15
Ma nyomtunk egy 70-est a Bakonyban , odatettük magunkat de vmi piszkosul zavart.
Kerítés jobbról , balról.Mintha egy rohadt haláltáborban tekertünk volna .Legalább a fele táv összeácsolt , rühes léc-vas-alu kombinációk között pörgött.
Komolyan ez botrány.Le van kerítva az egész Bakony és nem csak a járhatatlan erdõ , hanem a túrista utak is.Átjáró semmi.
Ajánlom mindenkinek , ha túrát tervez a Bakonyban vigyen magával fogót, pajszert, fürészt.
Írta 2005. április 19. - 18:39
akinek van tippje utvonalra, szivesen venném. Jah, ha ratyi az idõ szállás is jühet,temérdek az üdülési csekkem, @ra kell verni.../
vagy brúsz:
szlovenszki ráj, sátorral? határtól bicóval, el tucc vergõdni bánrévéig vonattal...
onnan, egy soft 120~130km aszfalton pikk-pakk.
vendég_SenkiaLfonz_*
Írta 2005. április 09. - 15:15
itt van pár kép is:
http://fototar.origo...D=719434&SIZE=2
http://fototar.origo...D=719431&SIZE=2
http://fototar.origo...D=719429&SIZE=2
http://fototar.origo...D=719426&SIZE=2
http://fototar.origo...D=719423&SIZE=2
http://fototar.origo...D=719420&SIZE=2
http://fototar.origo...D=719414&SIZE=2
jó túrát mindenkinek!