Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Specialized

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6564 hozzászólás a témában

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
83-as es 100-as haz ott jon be ahol hatul atutos a vaz, meg ilyen 150-es terpesztese van a hatsoagynak. olyankor kiszelesitik a monoblokkot is, hogy legyen egyenes lancvonal.

ez mar viszont erosen FR/DH, 180mm rugout kornyeken.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Ok, kösz, nem értek én a lovakhoz. Nekem csak annyit mondták, hogy a nagyobb utas össztelósok lehetnek szélesebb monoblokkal szereltek. Részemrõl már a 120-120 is elég nagy :)
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
es szerintem mindketto 68-as amugyis. a XC-sek nagyon harapnak a q-faktorra.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Még egy adatkérdés: mind az epic mind az SJ középrésze nem szélesebb 73 mm-nél? Nem hiányozna egy hajtómûcsere.

Kösz a segítséget.

73 után mi jön?;)
Segítek: 83 és 100, ami DH standard.:D

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Mire kellene várnom? Eredeti áron (400ezer felett) adott évi vázat nem tudok megfizetni. A mustár SJ tetszik a legjobban, de az is 270ezer és még villát is kell vennem hozzá. Gond nélkül venném a használt SJ-t (tudom, hogy nem braines), de ez a papírhiány aggaszt.
Még egy adatkérdés: mind az epic mind az SJ középrésze nem szélesebb 73 mm-nél? Nem hiányozna egy hajtómûcsere.

Kösz a segítséget.

apr

apr

törzsvendég

• fórumtag
  • 567 hozzászólás
Azért nagyon számít, hogy van garid egy újnál (nem két fillér a vázba egy brain-es tag, illetve nem is vásárolhatsz hozzá hivatalosan újat, ha megdöglik), vagy esetleg elsõ tulajtól vásárolsz.

A fekete-rózsaszín stumpi (ha comp) elvileg nem brain-es, csak szólok...

Ha mindenáron most akarsz vásárolni akkor a mustár stumpi (ha jó a méret), de én inkább várnék, tudom nehéz :)

A 2009-es m-es alu epic 2800g (váz, nyeregcsõ bilincs, láncvillavédõ, xt e-type elsõ váltó, tag). A 2007-es m-es (lx elsõ váltóval) 2770g volt. (konyhamérleges egyidejû mérés). A súlyeloszlás miatt kézben tartva viszont a 2009-es kb. 0.5-1 kilóval könnyebbnek tûnik.

Ariadne

Ariadne

törzsvendég

• fórumtag
  • 303 hozzászólás

Ájjájj, kérdeztem van-e papír a vázról, a válasz:
"a váznak nincs papírja de 2tanus korrekt adásvételit tudunk róla irni, én is igy vettem". Így is bevállalható?

Kösz a súlyadatot.

Ha véletlenül lopott lenne, a szerzõdés sem ment meg attól, hogy ha az eredeti gazda kiléte kiderül bármilyen okból, visszavegyék tõled a vázat. Csak szólok.
"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective : Roam)

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Ájjájj, kérdeztem van-e papír a vázról, a válasz:
"a váznak nincs papírja de 2tanus korrekt adásvételit tudunk róla irni, én is igy vettem". Így is bevállalható?

Kösz a súlyadatot.

Bigtibi

Bigtibi

törzsvendég

• fórumtag
  • 392 hozzászólás
Az én L-esem brainnel súrolta alulról a 3 kilót.

Kösz a segítséget.
Nem tudom, ezen a környéken nem sok Speci' van :) Nekem volt egy Rockhopper + van egy klubtársam s-works ht-vel, de össztelósnak se híre se hamva. Bezzeg 10 km-re a határon túl. Osztrák versenyen minden 2. tata carbon epic-kel hajt.

Milyen súlyban van egy Stumpjumper Fsr váz? Gondolom a pogózással, akárcsak az Epic-nél itt sincs probléma. Hajlok a '07-es használt fekete-rózsaszín felé :)

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Kösz a segítséget.
Nem tudom, ezen a környéken nem sok Speci' van :) Nekem volt egy Rockhopper + van egy klubtársam s-works ht-vel, de össztelósnak se híre se hamva. Bezzeg 10 km-re a határon túl. Osztrák versenyen minden 2. tata carbon epic-kel hajt.

Milyen súlyban van egy Stumpjumper Fsr váz? Gondolom a pogózással, akárcsak az Epic-nél itt sincs probléma. Hajlok a '07-es használt fekete-rózsaszín felé :)

apr

apr

törzsvendég

• fórumtag
  • 567 hozzászólás
Gabe84 elég sokat agyaltál már S/M között korábban is, nem tudsz Sopron környékén kipróbálni egy M-es epicet/stumpit? Csak van egy segítõkész fórumozó arrafelé. Akkor végre szûkíthetnéd a kört. Ha Veszprém felé jársz kipróbálhatsz egy rövidített M-est (rövid stucnist) :)

A 80-as teló nem igazán jó, mert megváltozik a geometria.

Szerintem sem ronda a "mustár" stumpi és a 2010-es barna epic se csúnya.

500e "kicsit" túlzás lenne egy epic vázért, fõleg úgy, hogy általában estek a 2010-es amcsi bicaj árak.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
bocs hüjeséget beszélek

nõit egybõl zafirnak gondoltam pedig az még nem volt 07-ben, ez a pink csikos meg még ugyanaz mint a kanoknak szánt kiadás csak a szine más.

de kár hogy feketét nem akarsz venni...:)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
amúgy ha jók emlékeim a 17-es Kona váz jó Neked méretben, akkor én a fekete/pinket venném. az picit rövidebb mint a mustár (amúgy sztem az tök jó szin, nekem tetszett kifekezetten jó vot barnás reveletionnal). az M-es epic meg szerintem hosszú lenne
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás
SZerintem a 2007 Stumpi,alapból M5 alu, a villát meg ha hozzáveszed,még úgy is bõven jó az ár,plusz még a tied is el tudod adni

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
A 2010-es Epic barnája nem tetszik, nah meg a 2000 dolláros ár is jó 500ezer ft-t sugall, jelenleg még a 270ezer is horribilis összegnek tûnik :) Drága egy hobbi ez...

Tényleg, Epichez sem jó a 80 mm-es Foxi maxi?

megatron

megatron

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.694 hozzászólás
valakinek van feleslegs lánctrelõje ami a bighiten volt gyárilag?
köszi

http://www.jacksbike... fsr 3 2008.jpg erre gondolok..
A dizájndrogtól lassacskán már minden spanom mizantróp
66 rc3-ast cserélnék lyrik vagy 36ra

apr

apr

törzsvendég

• fórumtag
  • 567 hozzászólás
Nem olyan rossz az a 2007-es epic (mondom ezt már egy 2009-es nyergébõl :) ), csak a színe...

Stumpit sosem hajtottam, de biztos más érzés mint egy epic (szívesen kipróbálnám).

Én helyedben rendelnék egy 2010-es epic vázat (ha lehet rendelni és van rá kereted) talán így õsszel már kibírható míg megjöne. De a 80-as teló nem lesz jó bele, cserélned kell 100-asra.

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Merev Kona Kula Primom van, gondolom ehhez az Epic állna közelebb, valamint a teleszkópcsere is emellett szól.

A színre csak annyit, hogy az Epic-ek nagyobb része fekete, ezen színen kívül bármelyik érdekel (fekete bringát soha többet), túl nagy választék pedig nincs.

Más: akit esetleg érdekel van egy Sj Fsr Carbon váz M-es méretben 300ezerért, szerintem nem rossz vétel ennyiért, természetesen új. (bringaland)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
nincs baj a rozsaszinnel, de nem ez a behalos rugostag szeria? nekem a sarga is tetszik amugy. [eloben nem volt szerencsem]

viszont ezek azert eleg kulonbozo bringak. elobb el kellene donteni hogy epic vagy SJ, nem csak a 20mm rugout kulonbseg van [bar az sem elhanyagolhato], suly, ulespozicio, stb

RAUH-Welt
B E G R I F F

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás

vázméretek mekkorák ?

M-es mindegyik

gabe, én egyiket se javasolnám igazán.max a nõi stumpyt, mert geora egyeznek. de a mustár k.va ronda. láttam élõben. az állapotával semmi gond,de a színe... mint a friss hányás
rózsaszín bringát meg csak a sohakinemhûlõ fiúkák vesznek