Jelentkezz be Regisztrálj
Specialized
Írta 2009. szeptember 14. - 19:42
-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy
Írta 2009. szeptember 14. - 19:10
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2009. szeptember 14. - 17:59
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2009. szeptember 14. - 14:35
Bennem felmerült egy kérdés.
A specialized epic 2008-as alu modelljeinek ugyanaz a geometriája.
Azonban az "alap" compnál még egyenes az üléscsõ, a magasabb szintnél pedig hajlított.
Ott hosszabb kormánybefogót raktak be? vagy õ izé szóval nem értem.
Egyszerû marketingfogás a drágább üléscsõ? de akkor nem értem mert a geometria egyezik.
Sziasztok.
Írta 2009. szeptember 14. - 11:26
vanA versenyzõk alá s-works karbont adnak, anodizálással vázon már nem nagyon találkoznak De azért csináltak/csinálnak(?) festés nélküli karbont is, tehát nem hülyeség hogy a festéknek bizony súlya van, és valakinek számít.
A speci alu vázak anodizálása szerintem ma már nem a súlycsökkentés miatt van. Szimplán egy extra, ami csak a csúcs alu modelleknél és vázszetteknél fordul elõ. Jó, hogy megmaradt. Más gyártóknál is van anodizált váz, tudja valaki?
santa cruz pl
de tömeggyártóknál is elõfordul néha
pl cube komolyabb modelljeinél a 2-3 választható szín egyike anosizált fekete
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2009. szeptember 14. - 09:04
A speci alu vázak anodizálása szerintem ma már nem a súlycsökkentés miatt van. Szimplán egy extra, ami csak a csúcs alu modelleknél és vázszetteknél fordul elõ. Jó, hogy megmaradt. Más gyártóknál is van anodizált váz, tudja valaki?
Írta 2009. szeptember 13. - 21:45
"A váz maga 2006-os modell, a legkönnyebb alu Epic mert nem festve van hanem adonizálva"
Ennyit számít egy festékréteg? Akkor már inkább lefogyok 1-2kg-ot és annyival könnyebb menni.
Sokan kattognak ezen, hogy miért a bringán spórolják a grammokat miért nem a rider fogy?
Szerintem egy profi versenyzõ aki már alapból az 50kg-ot súrolja, ugy hogy le van szálkásítva, az már nem dob ám le csak ugy 1-2kg-ot.
Nekik nyilván számítanak azok a bizonyos 100-200grammok!
Írta 2009. szeptember 09. - 20:47
javítottam, elgépeltem."A váz maga 2006-os modell, a legkönnyebb alu Epic mert nem festve van hanem adonizálva"
Ennyit számít egy festékréteg? Akkor már inkább lefogyok 1-2kg-ot és annyival könnyebb menni.
adonizálva- jól hangzik, milyen eljárás
a festék réteg akár 100g is lehet, a festékrétegek és a lakk vastagságától függõen.
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2009. szeptember 09. - 18:59
Írta 2009. szeptember 09. - 17:22
Írta 2009. szeptember 09. - 09:46
"A váz maga 2006-os modell, a legkönnyebb alu Epic mert nem festve van hanem adonizálva"
Az a tapasztalatom az anodizált színezéssel hogy a sarat nehezebb lemosni róla. Mivel a saját vázamat ritkán mosom, legutóbb az alsó csõrõl már nem sikerült leszedni a sárfoltokat. Szilikonolajjal befújtam, de az megint súlytöbbletet jelent...
Az anodizálás = eloxálás, nem ettõl függ, hogy mennyire tapad rá a sár, hanem elõtte a felület megmunkálásától. A Stevensem fekete elox, de a színezés elõtt valószínûleg homokfútták, mert érdes, emiatt jobban tartja a koszt. Ugyanakkor ott a Syncros nyeregcsövem, az full sima, feketére eloxált és lepereg róla a retek. A lényeg, hogy nem a színezett oxidréteg miatt tapad jobban a sár.
Írta 2009. szeptember 09. - 09:31
Akit érdekel, de az angolt nem vágja kimazsoláztam a lényeget:
- fox: belül más felépítésû de a mûködési elv ugyanaz
- fox: kicsit lassabban zár vissza a brain
- fox: picit nehezebb
- fox: ugrott az 5év garancia, helyette normál 2év a foxtól
(Ami még érdekes lehet, hogy a speci tech egyik hozzászólásában van egy teljes összefoglaló a különbözõ évjáratú epices brain tagok mûködésérõl.)
Írta 2009. szeptember 08. - 18:15
A régi vázam "black ano"-ja rücskös kicsit mûanyag hatású volt, a csövek belseje is fekete volt (már ahol beláttam).
Az új "ano charcoal"-ja más, teljesen sima szürke, a matricák olyanok rajta mint egy modellen. Egy-két hegesztésnél a szürke néhány helyen más árnyalatú.
Nem tudom, hogy ezeket valódi anodizált "festések" vagy csak fantázia nevek.
Írta 2009. szeptember 08. - 13:04
Az a tapasztalatom az anodizált színezéssel hogy a sarat nehezebb lemosni róla. Mivel a saját vázamat ritkán mosom, legutóbb az alsó csõrõl már nem sikerült leszedni a sárfoltokat. Szilikonolajjal befújtam, de az megint súlytöbbletet jelent...
a bringa konnyites meg a bringas konnyitese ket kulon dolog. Van akinek szamit az a 30-40 gramm, van akinek nem. az anodizalas nem azoknak van kitalalva akik ugy gondoljak hogy a grammozas hulyeseg. Foleg mivel egy versenyorientalt vazrol van szo.
A gepelesi hibaba belekotni meg... lol. Te biztos nem irtal meg el semmit,igaz?
Bringa takaritasra vannak megfelelo szerek, a meleg viz neha nem eleg
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2009. szeptember 08. - 12:05
Írta 2009. szeptember 08. - 11:36
Írta 2009. szeptember 08. - 07:18
Írta 2009. szeptember 07. - 21:16
aminek 22-es, abba jó az uj tag (lásd enyém)
Írta 2009. szeptember 06. - 18:37
nem gondolom,ezért kérdeztem.szerinted rob kokanyolt epicet arul 600K-ert?
Írta 2009. szeptember 06. - 18:34
RAUH-Welt
B E G R I F F