Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Specialized

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6564 hozzászólás a témában

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás
Tig, tényleg gondolkozol az eladásán?

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
de pl itt képen enyim vázhoz is hátrahajló járna, szerencsére a dobozban egyenes volt (aztán lehet itthon cserélõdött de mindenstre én örültem neki)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
az egyenes gömbfejû gyári speci (alu vagy karbon) ugyanoda jut mint a félbetört thomson. (azaz a nyereg ugyanott lesz)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

troger

troger

törzsvendég

• fórumtag
  • 296 hozzászólás
Sziasztok.

Bennem felmerült egy kérdés.

A specialized epic 2008-as alu modelljeinek ugyanaz a geometriája.

Azonban az "alap" compnál még egyenes az üléscsõ, a magasabb szintnél pedig hajlított.

Ott hosszabb kormánybefogót raktak be? vagy õ izé szóval nem értem.

Egyszerû marketingfogás a drágább üléscsõ? de akkor nem értem mert a geometria egyezik.

Sziasztok.
Merida a nyugat dácsiája, de jó a garis ügyintézése

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

A versenyzõk alá s-works karbont adnak, anodizálással vázon már nem nagyon találkoznak :) De azért csináltak/csinálnak(?) festés nélküli karbont is, tehát nem hülyeség hogy a festéknek bizony súlya van, és valakinek számít.

A speci alu vázak anodizálása szerintem ma már nem a súlycsökkentés miatt van. Szimplán egy extra, ami csak a csúcs alu modelleknél és vázszetteknél fordul elõ. Jó, hogy megmaradt. Más gyártóknál is van anodizált váz, tudja valaki?

van

santa cruz pl
de tömeggyártóknál is elõfordul néha

pl cube komolyabb modelljeinél a 2-3 választható szín egyike anosizált fekete
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

apr

apr

törzsvendég

• fórumtag
  • 567 hozzászólás
A versenyzõk alá s-works karbont adnak, anodizálással vázon már nem nagyon találkoznak :) De azért csináltak/csinálnak(?) festés nélküli karbont is, tehát nem hülyeség hogy a festéknek bizony súlya van, és valakinek számít.

A speci alu vázak anodizálása szerintem ma már nem a súlycsökkentés miatt van. Szimplán egy extra, ami csak a csúcs alu modelleknél és vázszetteknél fordul elõ. Jó, hogy megmaradt. Más gyártóknál is van anodizált váz, tudja valaki?

pappcs01

pappcs01

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás

"A váz maga 2006-os modell, a legkönnyebb alu Epic mert nem festve van hanem adonizálva"

Ennyit számít egy festékréteg? Akkor már inkább lefogyok 1-2kg-ot és annyival könnyebb menni.

Sokan kattognak ezen, hogy miért a bringán spórolják a grammokat miért nem a rider fogy?

Szerintem egy profi versenyzõ aki már alapból az 50kg-ot súrolja, ugy hogy le van szálkásítva, az már nem dob ám le csak ugy 1-2kg-ot.
Nekik nyilván számítanak azok a bizonyos 100-200grammok!

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

"A váz maga 2006-os modell, a legkönnyebb alu Epic mert nem festve van hanem adonizálva"

Ennyit számít egy festékréteg? Akkor már inkább lefogyok 1-2kg-ot és annyival könnyebb menni.

adonizálva- jól hangzik, milyen eljárás :)

javítottam, elgépeltem.
a festék réteg akár 100g is lehet, a festékrétegek és a lakk vastagságától függõen.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás

http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg

:D

ó jaj be szép!

pappcs01

pappcs01

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás
http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg

:D

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

Az a tapasztalatom az anodizált színezéssel hogy a sarat nehezebb lemosni róla. Mivel a saját vázamat ritkán mosom, legutóbb az alsó csõrõl már nem sikerült leszedni a sárfoltokat. Szilikonolajjal befújtam, de az megint súlytöbbletet jelent...

Az anodizálás = eloxálás, nem ettõl függ, hogy mennyire tapad rá a sár, hanem elõtte a felület megmunkálásától. A Stevensem fekete elox, de a színezés elõtt valószínûleg homokfútták, mert érdes, emiatt jobban tartja a koszt. Ugyanakkor ott a Syncros nyeregcsövem, az full sima, feketére eloxált és lepereg róla a retek. A lényeg, hogy nem a színezett oxidréteg miatt tapad jobban a sár. ;)

apr

apr

törzsvendég

• fórumtag
  • 567 hozzászólás
Mégse teljesen ugyanazok a 2009, 2010-es brain tagok (forrás: http://forums.mtbr.c...ad.php?t=551959, speci-suspension tech hozzászólásaiban a lényeg).

Akit érdekel, de az angolt nem vágja kimazsoláztam a lényeget:
- fox: belül más felépítésû de a mûködési elv ugyanaz
- fox: kicsit lassabban zár vissza a brain
- fox: picit nehezebb
- fox: ugrott az 5év garancia, helyette normál 2év a foxtól

(Ami még érdekes lehet, hogy a speci tech egyik hozzászólásában van egy teljes összefoglaló a különbözõ évjáratú epices brain tagok mûködésérõl.)

apr

apr

törzsvendég

• fórumtag
  • 567 hozzászólás
Az anodizálásban is van különbség.

A régi vázam "black ano"-ja rücskös kicsit mûanyag hatású volt, a csövek belseje is fekete volt (már ahol beláttam).

Az új "ano charcoal"-ja más, teljesen sima szürke, a matricák olyanok rajta mint egy modellen. Egy-két hegesztésnél a szürke néhány helyen más árnyalatú.

Nem tudom, hogy ezeket valódi anodizált "festések" vagy csak fantázia nevek.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

Az a tapasztalatom az anodizált színezéssel hogy a sarat nehezebb lemosni róla. Mivel a saját vázamat ritkán mosom, legutóbb az alsó csõrõl már nem sikerült leszedni a sárfoltokat. Szilikonolajjal befújtam, de az megint súlytöbbletet jelent...

a bringa konnyites meg a bringas konnyitese ket kulon dolog. Van akinek szamit az a 30-40 gramm, van akinek nem. az anodizalas nem azoknak van kitalalva akik ugy gondoljak hogy a grammozas hulyeseg. Foleg mivel egy versenyorientalt vazrol van szo.

A gepelesi hibaba belekotni meg... lol. Te biztos nem irtal meg el semmit,igaz? ;)

Bringa takaritasra vannak megfelelo szerek, a meleg viz neha nem eleg
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.361 hozzászólás
nekem is ugyan ilyen vázam van,én azt hittem festék van rajta.

Y72

Y72

vendég

• fórumtag
  • 99 hozzászólás

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.361 hozzászólás
Így már világos.És miért cserélted ki a tagot,ez jobban mûködik?

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
kétféle foxos epic van, aminek 25mm a felsõ tengely a tagnál és aminek 22mm
aminek 22-es, abba jó az uj tag (lásd enyém)

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.361 hozzászólás

szerinted rob kokanyolt epicet arul 600K-ert?

nem gondolom,ezért kérdeztem.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
szerinted rob kokanyolt epicet arul 600K-ert?
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F