amc:
1 kérdés: Csak új jöhez szóba, vagy használt is ? ? ?
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere (archív #1)
Indította
Andix
, 2001. október 26. 23:11
Írta 2003. február 07. - 12:00
Írta 2003. február 07. - 11:53
A MOM-ban levõ Factorban a Stinky 219.000, és egy SW DH van benne, a 185-ös szemtávolságú. <- tehát cserélik a Fox-ot ShockWorks-re, alig ráfizetéssel. Nos ha a gyári Fox 50.8 mm-ével 155-öt mozog a váz, akkor az SW DH 58 mm-ével 177-et. Ahhoz pont jó lesz a 170-es JR T. A többi cuccot nem cserélném. Egy láncterelõ, és kész a biciklid! Ha májusban tényleg 379.000 lesz, akkor a cserékkel együtt olyan 450.000ben leszel. Simán megéri!
Trollnak meg üzenem: miért csodálkozik, amikor egy k*rva XTR fékkar V fékhez 30 ezer?
Trollnak meg üzenem: miért csodálkozik, amikor egy k*rva XTR fékkar V fékhez 30 ezer?
Írta 2003. február 07. - 10:29
Õszintén nem tudom, hogy jók e azok a fékek, de ha úgy nézzük, hogy egy hidra Hayes, könnyû a canga és te se vagy egy Lenox Luis akkor szerintem kezdésnek elég!!!
Telán az egyetlen a DJ3 amit le lehetne belõle cserélni élbõl, ha DH-zni akarsz, bár eleinte maadhat sz is!!! Sokan mennek amatõrbe sokkal gagyibb merevfarúakkal is nagyon jól!!!
Telán az egyetlen a DJ3 amit le lehetne belõle cserélni élbõl, ha DH-zni akarsz, bár eleinte maadhat sz is!!! Sokan mennek amatõrbe sokkal gagyibb merevfarúakkal is nagyon jól!!!
Írta 2003. február 07. - 10:15
És a Stinkyben a specifikáció szerint a Shimano Új 2003-as DEORE ;D ;D (M-475 disc) agyai vannak!! ;D
(A'la Vdani)
(A'la Vdani)
Írta 2003. február 07. - 01:34
Szerintem a magyar pályákra kezdésként, jó lesz neked a stinky ahogy van!
Rugóstagot persze cserélhetsz, esetleg telót, ha duplavállast szeretnél.
Rugóstagot persze cserélhetsz, esetleg telót, ha duplavállast szeretnél.
Írta 2003. február 07. - 00:29
major:->>ezzel azt akarod jelezni hogy a fék gagyi???.amc:+ jobb fék + 50000
Szóval ne olyan fevesen!!!
AMC
Írta 2003. február 07. - 00:24
sziasztok!!
a teljes stinky kerül 379900HUF-ba
-váz+vanilla (sima)
-dirt jumper3
-lx szett
-hussefel(rock ringel)
-truvativ hajtókar
-hayes hfx-9 hd fék
-kona ülés
-mavic felni(ne tom hogy milyen)
-tioga factory 2.3 dh gumi
-dh aluminium kormány
nekem mivel künnyû vagyok ezért szentem nem lenne jó egy nagy vastag nehéz bicó,hanem valami kis könnyen kezelhetõ!!
pl:stinky
a vázgari is lényeg ha már olyat veszek .
nem akkarom megszívni.
csak így tovább...
köszi
AMC
a teljes stinky kerül 379900HUF-ba
-váz+vanilla (sima)
-dirt jumper3
-lx szett
-hussefel(rock ringel)
-truvativ hajtókar
-hayes hfx-9 hd fék
-kona ülés
-mavic felni(ne tom hogy milyen)
-tioga factory 2.3 dh gumi
-dh aluminium kormány
nekem mivel künnyû vagyok ezért szentem nem lenne jó egy nagy vastag nehéz bicó,hanem valami kis könnyen kezelhetõ!!
pl:stinky
a vázgari is lényeg ha már olyat veszek .
nem akkarom megszívni.
csak így tovább...
köszi
AMC
Írta 2003. február 06. - 23:26
David: azt azert tudnod kell, hogy az Author A-Zone vaz, azert nem egeszen DH vaz. Nem veletlenul van Black -el szerelve. Ahoz, hogy lehessen rendesen DH -zni vele, ahoz azert kicsit varialni kell a taggal. Az pedig kerdes, hogy ezutan birni fogja -e ahogy hajtod. Remeljuk lesz egy tuti bringad, megbizhato vazzal, de egyenlore errol meg senki nem tud semmit. Tenyleg, oszinten remelem, hogy kibir mindent, es hogy a sok gyakorlassal jobb leszel mindenkinel, de azert eloszor ovatosan.
Ha meglesz, akkor ugyis megyunk bringazni, es kiprobalom, foleg, hogy benne lesz a Boxxer is.. ;D ;D Versenyre ugyis megyunk egyutt iden...ha kevesebb bajod lesz vele, mint nekem a Hi-Tec -el, akkor en is lecserelem..
amc:
Mielott veszel barmit is, azert jelezd, hatha az ittlevok ismerik a leendo gep negativumait is, es tudnak segiteni, mielot megvenned. Es ha ilyen ertekhataron belul akarsz maradni, akkor nezz szet a hasznalt bringak kozott is, mert egy joval jobb bringat vehetsz igy, mint ujonan, de ott azert ovatosabban valassz.
Ha meglesz, akkor ugyis megyunk bringazni, es kiprobalom, foleg, hogy benne lesz a Boxxer is.. ;D ;D Versenyre ugyis megyunk egyutt iden...ha kevesebb bajod lesz vele, mint nekem a Hi-Tec -el, akkor en is lecserelem..
amc:
Mielott veszel barmit is, azert jelezd, hatha az ittlevok ismerik a leendo gep negativumait is, es tudnak segiteni, mielot megvenned. Es ha ilyen ertekhataron belul akarsz maradni, akkor nezz szet a hasznalt bringak kozott is, mert egy joval jobb bringat vehetsz igy, mint ujonan, de ott azert ovatosabban valassz.
Írta 2003. február 06. - 22:29
De a Stinky májustól 379.900-ét nem teljes keró ? ? ? ???
Mert ha csak a váz 379.900,- akor zan kib****tt sok!!!!!
Mert ha csak a váz 379.900,- akor zan kib****tt sok!!!!!
Írta 2003. február 06. - 22:25
ahha....+ két kerék+hajtokar+válto+racsi+lánc+nyereg+kormány+pedál ( ez lényeges ha SPD, mert az nem olcso)
mondjuk ha igényesebbek vagyunk:
Hajtokar: 20-25
a kerék +racsni 40.000
válto rendszer 15.000
nyereg+csö .. mondjuk 6000
kormány... 5.000
a jobb fék rendszer is 70-80...
szoval sok... érdemesebb venni olcsobban mondjuk egy A-zone vázat, amire 2 év gari van... akár hogy is nézem...
vagy akinek tetszik a vega annak azt...( vagy aki erösen letörés ugrálos és szüksége van 20 cm utra)
mondjuk ha igényesebbek vagyunk:
Hajtokar: 20-25
a kerék +racsni 40.000
válto rendszer 15.000
nyereg+csö .. mondjuk 6000
kormány... 5.000
a jobb fék rendszer is 70-80...
szoval sok... érdemesebb venni olcsobban mondjuk egy A-zone vázat, amire 2 év gari van... akár hogy is nézem...
vagy akinek tetszik a vega annak azt...( vagy aki erösen letörés ugrálos és szüksége van 20 cm utra)
Írta 2003. február 06. - 22:03
amc:
Figyi abból a 200-300-ból neccesen, de kijöhet!!! De 400-ból tuti!!!
Kezgyünk számolni:
májustól 379.900,-
alapméretes boxxer vagy J-T: 140000 (nimimum!!!)
Tegyük fel eladod 50ért a DJ3-at az -50000
+ jobb fék + 50000
AZAZ: 519900!!!!!!!!
Figyi abból a 200-300-ból neccesen, de kijöhet!!! De 400-ból tuti!!!
Kezgyünk számolni:
májustól 379.900,-
alapméretes boxxer vagy J-T: 140000 (nimimum!!!)
Tegyük fel eladod 50ért a DJ3-at az -50000
+ jobb fék + 50000
AZAZ: 519900!!!!!!!!
Írta 2003. február 06. - 21:59
200 alatt semmilyen noormális vázat nem kapsz.. Vegát nem szeretem ezért maradt az A-zone.. az jol is néz ki és eleget is mozog ( freeridera) 400-bol lesz egy tuti kis gépem, életem eddigi legdrágább bicaja ( és remélem legjobb), de ha azt nézzük, hogy egy kellöen összeheggesztett alu darab (egy jo váz) 400.000 alatt nem nagyon kapsz... háát--- Pl: Kona meg ilyesmik.. a Kona az ilreálisan drága szerintem.. a szuper DH vázakrol meg az a véleményem, hogy akkora rugoutu vázzal már nem lehet tekerni és ha jo eredményt akarsz elérni, akkor nagyon ügyesnek kell lenned, mert egy bénább, de erösebb (vagy kevesebbet mozgo vázzal) emberke simán rádver egy csomot.(persze ez csak Mo.-n van igy) azonkivül utcán kinszenvedés lesz szerintem akkora rugoutu vázzal menni.
Írta 2003. február 06. - 21:52
nem, nem úgy gondoltam!!!!
Amit mondasz, abban igazad van, és ott a válasz arra is, ami a nemtetszésemet okozta, tehát annyiért/kevesebbért kaphat tök jó gépet.
Minek a versenycucc ??? hogy eltörd és fizess megint?
A 130millás WRC se azért 130milla, mert tényleg ennyit ér (bár valóban király) hanem ha magánember akar ilyet, akkor pengessen keményen!
Amit mondasz, abban igazad van, és ott a válasz arra is, ami a nemtetszésemet okozta, tehát annyiért/kevesebbért kaphat tök jó gépet.
Minek a versenycucc ??? hogy eltörd és fizess megint?
A 130millás WRC se azért 130milla, mert tényleg ennyit ér (bár valóban király) hanem ha magánember akar ilyet, akkor pengessen keményen!
Írta 2003. február 06. - 21:51
sziasztok!!
köszi az eddigi beírásokat!!csak így tovább!!
elõször is:"kezdõ "vagyok,de szeretnék indulni valami kezdõ dh ""kupán""meg utána ha tetszik akkor meg tovább folytatni.
mielõtt még mondanátok hogy próbáljam ki a kupát más bicójával hogy van-E értelme megvenni aztán meg csak úgy menni vele..??
Nos, hát én odáig vagyok a DH-val..Eddig is fulltelósom volt és most is ezt veszek ez biztos!!!
az ár azért inkább 200-300e között kéne hogy legyen(már mint csak hogy ne száljunk el, hogy még ezt-azt rárakunk aztán kijön félmilla még ebbõl a 200-300e-bõl is lesz 400e-is!!!
nos a stinky 155mm-t mozog hátul
Én ezt szerettem volna venni már rég és nagyon tetszik már próbáltam is ,csak nem is tudom!!!
:->olyan..,talán törékenynek tûnik????!
Meg hát jobb lenne bele a "túlfolyótartáj"(már ha igy hívják)-os hátsó rugó csak a vanilla R piszokdrága! Tudtommal kb 60-90e között mozog.. a shock works dh meg nem megy bele.
Én nem értek ehez, hogy melyik a jobb a DH-ra
bár én (60-65 kiló vagyok tehát nem kell félni a töréstõl))meg a rugózás rosszaságától.!
Nos az elsõteló:->>
ha stinky lenne akkor a dirt jumper 3-at kicserélni egy junor T-re vagy egy alap boxxer-ra.
(a gari 5évig szól és 170mm enged elõre!ez biztos))
Nekem a stinkyre azt mondták, hogy jó magyar DH-ra bõven elég.
a fék:->>nem tom ,hogy mi??ha stinky akkor jó -E a HAYES HFX-9 HD fék
Na enyenlõre ennyi ..
Írjatok továbbra is rendesem mert én olvasom meg válaszolok hevesem ,mert hát a netrõl elméletileg tudok sok dolgot, de hát tapasztalatom nincs !!ami meg nektek van..
köszi
AMC
köszi az eddigi beírásokat!!csak így tovább!!
elõször is:"kezdõ "vagyok,de szeretnék indulni valami kezdõ dh ""kupán""meg utána ha tetszik akkor meg tovább folytatni.
mielõtt még mondanátok hogy próbáljam ki a kupát más bicójával hogy van-E értelme megvenni aztán meg csak úgy menni vele..??
Nos, hát én odáig vagyok a DH-val..Eddig is fulltelósom volt és most is ezt veszek ez biztos!!!
az ár azért inkább 200-300e között kéne hogy legyen(már mint csak hogy ne száljunk el, hogy még ezt-azt rárakunk aztán kijön félmilla még ebbõl a 200-300e-bõl is lesz 400e-is!!!
nos a stinky 155mm-t mozog hátul
Én ezt szerettem volna venni már rég és nagyon tetszik már próbáltam is ,csak nem is tudom!!!
:->olyan..,talán törékenynek tûnik????!
Meg hát jobb lenne bele a "túlfolyótartáj"(már ha igy hívják)-os hátsó rugó csak a vanilla R piszokdrága! Tudtommal kb 60-90e között mozog.. a shock works dh meg nem megy bele.
Én nem értek ehez, hogy melyik a jobb a DH-ra
bár én (60-65 kiló vagyok tehát nem kell félni a töréstõl))meg a rugózás rosszaságától.!
Nos az elsõteló:->>
ha stinky lenne akkor a dirt jumper 3-at kicserélni egy junor T-re vagy egy alap boxxer-ra.
(a gari 5évig szól és 170mm enged elõre!ez biztos))
Nekem a stinkyre azt mondták, hogy jó magyar DH-ra bõven elég.
a fék:->>nem tom ,hogy mi??ha stinky akkor jó -E a HAYES HFX-9 HD fék
Na enyenlõre ennyi ..
Írjatok továbbra is rendesem mert én olvasom meg válaszolok hevesem ,mert hát a netrõl elméletileg tudok sok dolgot, de hát tapasztalatom nincs !!ami meg nektek van..
köszi
AMC
Írta 2003. február 06. - 21:41
Az az igazság hogy ha úgy nézzük a dolgot, hoyg egy bicikli 400e az tényleg nagyon sok!!! (Hisz a metróban és corában is van már 35ért!!! :) Ha viszont úgy nézzük hogy ez egy verseny kategóriás DH gép akkor nem is olyan sok!!!
Vegyük példának a kocsikat!!! Sok 130m egy WRC-ért ? ? ? AMikor még rendszámot sem kapsz tá ? ? ? Hosz 5m-ért mer olyna utót kapsz akár újonnan is hogy ihajj!!! HA azt néük, hogy ez egy veseny kategóiás Rally autó akkor nem is olyan sok!!!
Nemtom kinek magyarázok, hisz ezzel mindenki tisztában van!!! Talán anyukámnak kéne ezt leírnom ezt levélban... :-X
Vegyük példának a kocsikat!!! Sok 130m egy WRC-ért ? ? ? AMikor még rendszámot sem kapsz tá ? ? ? Hosz 5m-ért mer olyna utót kapsz akár újonnan is hogy ihajj!!! HA azt néük, hogy ez egy veseny kategóiás Rally autó akkor nem is olyan sok!!!
Nemtom kinek magyarázok, hisz ezzel mindenki tisztában van!!! Talán anyukámnak kéne ezt leírnom ezt levélban... :-X
Írta 2003. február 06. - 21:28
Én ennyi pénzért csodát is várnék!
egyetértek
kicsit felforrt a hûtõvizem a "400ért ne várj csodát"-ra, mer' azért ez nem kis pénz egy bicajra....aztán persze lenyugodtam
Írta 2003. február 06. - 21:01
Köszi Darton!!! Minden Vegát meg lehet csinálni jóra, csak dolgozni kell vele!!! az enyém kész!!!
Írta 2003. február 06. - 20:46
Én ennyi pénzért csodát is várnék! Nem sok ember kezdi, így a DH-t! És még kevesebb kezdi másfél millával! Szerintem jó kis gépet lehet kihozni ennyiért. Ha mozog a stinky v. stab kb. 180mm-t akkor szerintem jó fr-ra is meg dh-ra is! Az rm, DHi kicsit drágább. A Vegat felejtsd el, ha már ennyit szánsz rá!/bár Major vegaja elég jó! :-*/ Néz körül a Jesonusa.com-on, vagy írj Killer-nek!