szep az oldalad!!
a lancvilla tarcsa kompatibel??
haaat inkabb a tamvillan szokot lenni felfogato szem.
ha van kompatibel ha nincs megoldhato! :-)
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere (archív #1)
Indította
Andix
, 2001. október 26. 23:11
Írta 2003. február 09. - 14:38
Írta 2003. február 09. - 13:12
Sziasztok!
A következõ kérdésem lenne:
úgy tudom, nem mindegyik váz láncvillája alkalmas tárcsafék befogadására.
1. igaz-e
2. ha igaz, akkor véleményetek/tudomásotok szerint a KONA LANA'I 2002-es verziójába lehet-e berakni tárcsaféket.
A következõ kérdésem lenne:
úgy tudom, nem mindegyik váz láncvillája alkalmas tárcsafék befogadására.
1. igaz-e
2. ha igaz, akkor véleményetek/tudomásotok szerint a KONA LANA'I 2002-es verziójába lehet-e berakni tárcsaféket.
Írta 2003. február 08. - 10:48
Írta 2003. február 08. - 10:45
wienerneustadt
zolee gyereket kerdezd vagy van egy ilyen topic, hogy kulfoldi bringa boltok. ott ausztriarol van eleg sok szo!
zolee gyereket kerdezd vagy van egy ilyen topic, hogy kulfoldi bringa boltok. ott ausztriarol van eleg sok szo!
Írta 2003. február 08. - 09:32
Ja és Ausztriában, Bécsújhelyen (wienstadt v. nemtom mi a neve) nem tudtok vmi bringás boltot? Anyukám megy arrafele és bevásárolna nekem ;D
Írta 2003. február 08. - 09:29
Szépen néz ki! Az én vázam is így áll a telóval a szobámban még :'( :'( :'(...azé attól nem dobjátok el az agyatokat gondolom, csak egy Caprine Revenge meg egy Marzocchi MXC teló...de nekem túrázásra megfelel, pláne hogy nemegyszer letérek az aszfaltról. Na beszúrok egy képet hogy a váz elõzõ tulajának hogy nézett a canga: http://ericcartmen.f....hu/revenge.jpg Így Nekem nem lesz tárcsafék rajta, de a teló, váz, k.csap.,nyeregcsõ, korm.szár+csap. ua. És még épül a kicsike....
Írta 2003. február 08. - 03:04
Szép paripa. Grat.
Jelenleg egy 10 éves mongoose-om van IBOC sx.. stx es lx cuccok. Zoom kormány ösrégi mag 10-es Rock Shox
A Beart most építem váz villa fékek, váltók, agyak megvanak már.... és ha minden jól megy még 2 hónap és kész is lesz.
Itt egy kép a vázról meg a villáról:
http://w3.datanet.hu...N0932_small.JPG
Jelenleg egy 10 éves mongoose-om van IBOC sx.. stx es lx cuccok. Zoom kormány ösrégi mag 10-es Rock Shox
A Beart most építem váz villa fékek, váltók, agyak megvanak már.... és ha minden jól megy még 2 hónap és kész is lesz.
Itt egy kép a vázról meg a villáról:
http://w3.datanet.hu...N0932_small.JPG
Írta 2003. február 08. - 02:57
mastiff , ha a iromanyom alatt levo linkre kattintasz feny derul mindenre ..
ha mar itt tartunk , es Te ..? milyen geped van ..?
ha mar itt tartunk , es Te ..? milyen geped van ..?
Írta 2003. február 08. - 02:33
OFF
BombrideR igazad van a "come to the closest.." valóban ezt jelenti. :
Tehát egy olyan freeride ami még Dh-ra is használható.
Mondhatnám , hogy it was on the tip of my tongue .... de mindig is utáltam fordítani.
Tökéletesrõl nem beszélt senki, az újság is említ pár idegesítõ hibát. Én meg amúgy sem értek a DH-hoz úgyhogy ilyet nem mondanék.
Tényleg te mivel gurulsz ?
ON
írtam a kona-nak, hogy mondják már meg a Stinky meg a Bear közötti súly dif.-et.. pontosan, de egyelõre csak annyit írt a csóka, hogy ha a súly a kérés akkor a Bear könnyebb mint a Stinky, ha pedig az agresszív bringázás a kérdés akkor meg a Stinky az a bringa ami erre alkalmas. Jól megírta nem mondom. 8)
Lehet marhaság a 3,5kg én kicsit sokaltam, az mtbr.com on olvastam asszem a bear review-knál.
bye
mastiff
BombrideR igazad van a "come to the closest.." valóban ezt jelenti. :
Tehát egy olyan freeride ami még Dh-ra is használható.
Mondhatnám , hogy it was on the tip of my tongue .... de mindig is utáltam fordítani.
Tökéletesrõl nem beszélt senki, az újság is említ pár idegesítõ hibát. Én meg amúgy sem értek a DH-hoz úgyhogy ilyet nem mondanék.
Tényleg te mivel gurulsz ?
ON
írtam a kona-nak, hogy mondják már meg a Stinky meg a Bear közötti súly dif.-et.. pontosan, de egyelõre csak annyit írt a csóka, hogy ha a súly a kérés akkor a Bear könnyebb mint a Stinky, ha pedig az agresszív bringázás a kérdés akkor meg a Stinky az a bringa ami erre alkalmas. Jól megírta nem mondom. 8)
Lehet marhaság a 3,5kg én kicsit sokaltam, az mtbr.com on olvastam asszem a bear review-knál.
bye
mastiff
Írta 2003. február 08. - 01:58
mastif nem a "kiralyt " kerdeseztem meg hanem a Dh-t egy szo nem utal arra hogy DH gep lenne a stinky ..
csupan arrol szol a bekopizott golog altalad
szabad forditasban, de az ertelme ez lenne :
a stinky dee-lux all legkozelebb egy downhill gephez , ami meg kepes maszni ...
egy szoval nincs arrol szo hogy tokeletes DH gep !!!!!!!!!!!!!!!!!
egyaltalan nem nezem le ,meghajlok egy ilyen lattan de en nem vennek ..
csupan arrol szol a bekopizott golog altalad
szabad forditasban, de az ertelme ez lenne :
a stinky dee-lux all legkozelebb egy downhill gephez , ami meg kepes maszni ...
egy szoval nincs arrol szo hogy tokeletes DH gep !!!!!!!!!!!!!!!!!
egyaltalan nem nezem le ,meghajlok egy ilyen lattan de en nem vennek ..
Írta 2003. február 08. - 01:08
azért azt nem ártana tisztázni ki mit vesz DH-nak.
A stabprimo is freeride inkább mert nehéz, szerintem a dh az inkább könnyü max 20cm utu váz, és alacsony. ...Intense, DHi...
A stabprimo is freeride inkább mert nehéz, szerintem a dh az inkább könnyü max 20cm utu váz, és alacsony. ...Intense, DHi...
Írta 2003. február 08. - 00:25
hat mastif egy szoval sincs abban a cikkben arrol hogy "kiraly " dh gep ..
igazad van a kiralyt azért tettem idézõjelek mert az az én szabadfordításom. A full-blown mindazonáltal asszem valami olyasmit tesz.. modnjuk ha autoról van szó, hogy turbó vagy supercharged , bringa esetében inkább azt, hogy jó cuccok vannak rajta (loaded with all the right parts ) ezért írtam a királyt- bár lehet hogy ez félrevezetõ volt.
Persze a cikkben hibákat is említenek, de azért inkább pozitívumokat.
Bocs
mastiff
Írta 2003. február 07. - 23:58
sziasztok!!
a posa bicója kérdést félreértettétek!!
de lehet hogy én írtam úgy hogy félreérthetõ volt,ezért boccs!!!
még valami!a giant dh comp az mennyi pénz?
AMC
a posa bicója kérdést félreértettétek!!
de lehet hogy én írtam úgy hogy félreérthetõ volt,ezért boccs!!!
még valami!a giant dh comp az mennyi pénz?
AMC
Írta 2003. február 07. - 22:27
Rájöttem;Author agang am.Bár full merev,de dög erõs,és csak 150e.
Teljesen triál-DS-Fr igényekhez alakítva.Ha rax bele egy Mozo500-at,akkor már tuti hevön:)
Teljesen triál-DS-Fr igényekhez alakítva.Ha rax bele egy Mozo500-at,akkor már tuti hevön:)
Írta 2003. február 07. - 22:20
Storm;
Mali (kb 35) v Author (agang-merev villával 55)váz
RS teló (Judy SL v XC 50 körül) v Mozo RM500 (most 20ért volt apróban) v Marzo pl dfoxtól (max 90,pl DJ)
olcsó kiegészítók (acor,Ike,Bike+,stb)
fékszett Sram 7 és vmi fém fékkar (össz 10-20 e)
váltók pl. ALivio,Stx-RC (kb 25e)
kerekek;erõs agy (LX -Ricsi,stb)
DT küllõk
és pl. Mach1 speedtracker DH felnik (3-4 e darabja)
középrész;Truvativ v RF Prodigy DH v ami tetszik (30-40e)
a lényeg az,h szemfüles legyél,figyeld az aprót és az akciós cuccokat a boltokban.
Mali (kb 35) v Author (agang-merev villával 55)váz
RS teló (Judy SL v XC 50 körül) v Mozo RM500 (most 20ért volt apróban) v Marzo pl dfoxtól (max 90,pl DJ)
olcsó kiegészítók (acor,Ike,Bike+,stb)
fékszett Sram 7 és vmi fém fékkar (össz 10-20 e)
váltók pl. ALivio,Stx-RC (kb 25e)
kerekek;erõs agy (LX -Ricsi,stb)
DT küllõk
és pl. Mach1 speedtracker DH felnik (3-4 e darabja)
középrész;Truvativ v RF Prodigy DH v ami tetszik (30-40e)
a lényeg az,h szemfüles legyél,figyeld az aprót és az akciós cuccokat a boltokban.
Írta 2003. február 07. - 22:16
Hát én belekötnék abba a 3.5 kilóba, mikor a Stinky váz rugóstaggal sem megy 5 kiló felé.....
amc
Azt én sem értem, hogy lesz 440, ha a 380-as biciklibõl kivesszük a villát... Szerintem jó lesz neked a Stinky, ha rugóstagot meg villát cseréltetsz.
amc
Azt én sem értem, hogy lesz 440, ha a 380-as biciklibõl kivesszük a villát... Szerintem jó lesz neked a Stinky, ha rugóstagot meg villát cseréltetsz.
Írta 2003. február 07. - 21:48
Írta 2003. február 07. - 21:26
Köszi az infokat majd megkérdezem õket a vázról priviben.
lor:
A mondat valami ilyesmi, bár soha nem votlam valami nagy fordító.
A stinky dee-lux-al egy olyan "király" DH géphez jutsz ami még arra is alkalmas, hogy hatékonyan tekerj vele felfelé..
vagy valami ilyesmi..
a 3,5 kg csak a vázra értendõ. Mondjuk ebbõl 0.5 kg egybõl a Float es a coil rugóstag közötti súly difi. Aztán még Rocker Link is sokkal combosabb a Stinky-n. A különbséget továbbá az is mutatja, hogy a Bear-be nem lehet duplavállas telót nyomatni (ill. lehet csak ugrik a gari)
Egy szó mint száz a Stinky-nek sokkal vastagabb a tubing-ja (a csõ fala)
bye
mastiff
lor:
A mondat valami ilyesmi, bár soha nem votlam valami nagy fordító.
A stinky dee-lux-al egy olyan "király" DH géphez jutsz ami még arra is alkalmas, hogy hatékonyan tekerj vele felfelé..
vagy valami ilyesmi..
a 3,5 kg csak a vázra értendõ. Mondjuk ebbõl 0.5 kg egybõl a Float es a coil rugóstag közötti súly difi. Aztán még Rocker Link is sokkal combosabb a Stinky-n. A különbséget továbbá az is mutatja, hogy a Bear-be nem lehet duplavállas telót nyomatni (ill. lehet csak ugrik a gari)
Egy szó mint száz a Stinky-nek sokkal vastagabb a tubing-ja (a csõ fala)
bye
mastiff
Írta 2003. február 07. - 21:11
en ~74.
de nem akarok megserteni senkit leginkabb ot nem de elegge ferfias teste van. meretet tekintve.
stinky rtag cserevel jo lehet dh-ra, nalunk is.
de a kulfoldi palyakra es tempohoz mar keves lehet.
de mindez attol fugg ki hogy dh-zik!!
de nem akarok megserteni senkit leginkabb ot nem de elegge ferfias teste van. meretet tekintve.
stinky rtag cserevel jo lehet dh-ra, nalunk is.
de a kulfoldi palyakra es tempohoz mar keves lehet.
de mindez attol fugg ki hogy dh-zik!!
Írta 2003. február 07. - 21:11
Tudom, hogy 90 millió ilyen hozzászólás, meg ilyenek voltak, de segítsetek légyszi!
Gépet szeretnék összerakni, vagy egyben max 160-ig, ez a max, szülõi döntés :'(
Kérekszépen tanácsokat. Amit szeretnék erõs váz, leginkább nem merev, de úgyis az lesz, mert ennyibõl semmi nem jön ki fullie szinten, Freeridera, jumpolásra jó teló, nem négyszögkúpos, hanem ilyen fogas rögzítésû hajtómû és kb. Alivio Deore és régi LX, ha belefér, vagy akármi.
Minden segítségért köszönet!
Gépet szeretnék összerakni, vagy egyben max 160-ig, ez a max, szülõi döntés :'(
Kérekszépen tanácsokat. Amit szeretnék erõs váz, leginkább nem merev, de úgyis az lesz, mert ennyibõl semmi nem jön ki fullie szinten, Freeridera, jumpolásra jó teló, nem négyszögkúpos, hanem ilyen fogas rögzítésû hajtómû és kb. Alivio Deore és régi LX, ha belefér, vagy akármi.
Minden segítségért köszönet!