Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere (archív #1)
Indította
Andix
, 2001. október 26. 23:11
Írta 2003. február 12. - 10:17
Ráfizetés nélkül ??? Még szép, amikor a Stuff még használtan is TÖBBET ér mint egy PolarX !!! :-X
Írta 2003. február 12. - 10:05
mivel ras-bacsi ide kergetett kerdesemmel, felteszem itt is:
szal tavaly vettem egy kona stuffot (naivitasom miatt 17 colosat) ez nekem ugye az 1,70emhez tul nagy freeride / dirtjump celra.
szal most van egy lehetöseg, hogy az 1 eves vazat lecsereljem egy 2003as magellan polar x vazra (14,5 colos asszem) - zsir uj - rafizetes nelkül.
lecci dobjatok a tapasztalatokat / velemenyeket.
elöre is köszike! ;D
szal tavaly vettem egy kona stuffot (naivitasom miatt 17 colosat) ez nekem ugye az 1,70emhez tul nagy freeride / dirtjump celra.
szal most van egy lehetöseg, hogy az 1 eves vazat lecsereljem egy 2003as magellan polar x vazra (14,5 colos asszem) - zsir uj - rafizetes nelkül.
lecci dobjatok a tapasztalatokat / velemenyeket.
elöre is köszike! ;D
Írta 2003. február 11. - 01:31
Hi,
megjött a válasz a Konától. Tényleg nagy baromságot írtam.
Bear rugóstag nélkül: 6,2lbs=2,82kg
Stinky rugóstag nélkül 7,5lbs= 3,41kg
mindkét váz 17" esetében...
Bocs még 1*.
mastiff
megjött a válasz a Konától. Tényleg nagy baromságot írtam.
Bear rugóstag nélkül: 6,2lbs=2,82kg
Stinky rugóstag nélkül 7,5lbs= 3,41kg
mindkét váz 17" esetében...
Bocs még 1*.
mastiff
Írta 2003. február 10. - 23:40
hát annyiért tényéeg sok! de az agyválto pl Nexave én ugy tudtam,hogy az nem váz függö, de ha trekkinget akarsz, akkor most a nagykerekben van egy HERCULES nevü váz, amit már rég nem gyártanak, de láttam belöle tavaly agyváltosat. normál sulyu és piszok olcso vázakrol van szo, de holnap megkérdezem, hogy van e ilye... legkésöbb csütörtökre tudom meg
Írta 2003. február 10. - 22:34
Sziasztok!Már régóta tervezem egy agyváltós bringa megépítését/vásárlását városi tekerésekre,suliba járni,enyhe trekkingelésre.Egyetlen példányt találtam eddig a boltokban,egy 28' as kerekü scott-ot,ami jó is lenne,csak elég húzós az ára a felszereltségéhez képest(160ezer ft.2 kerék,váz,agyváltó 7speed,merev villa,elsõ noname v fék)Úgyhogy inkább úgy döntöttem építek egyet magamnak.Az elképzelés:7-es,kontrás agyváltó,28'-as kerekek,elöl mech.tárcsa,rövid utas trekking villa.
Eddig jól is hangzik,a baj csak akkor jött,mikor elkeztem hagyományos papucsos vázat keresni(mert ugye az agyváltónak ez kell.)Mondanom sem kell,hogy mindenhol csak ejtõpapucsos vázakat találtam.
Most ott tartok,hogy a régi cro-mo vázam papucsát alakíttatom át hagyományosra egy heggesztõnél.Bár ezt még azért meggondolom.
Jól jönne némi tanács,hogy hol találok agyváltós vázat!?
Pls help!
Eddig jól is hangzik,a baj csak akkor jött,mikor elkeztem hagyományos papucsos vázat keresni(mert ugye az agyváltónak ez kell.)Mondanom sem kell,hogy mindenhol csak ejtõpapucsos vázakat találtam.
Most ott tartok,hogy a régi cro-mo vázam papucsát alakíttatom át hagyományosra egy heggesztõnél.Bár ezt még azért meggondolom.
Jól jönne némi tanács,hogy hol találok agyváltós vázat!?
Pls help!
Írta 2003. február 10. - 22:19
szerintem a Merida is nagy király
egyszer nyomulhattam eggyel (nekem alu vázas M. Maths2-m van)
egyszer nyomulhattam eggyel (nekem alu vázas M. Maths2-m van)
Írta 2003. február 10. - 21:54
unoka tesom régebben vett egy házi Mg vázat, irtoo jo volt... 1 nap alatt eltröte a hülyéje... csöröst ugrott vele...
menniybe kerül egy Schwinn MG. váz??? van valakinek képe rola?
ja és még asszerretttném kérdezni, hogy Hot Chili Rayzor váz mennyibe kerül?
menniybe kerül egy Schwinn MG. váz??? van valakinek képe rola?
ja és még asszerretttném kérdezni, hogy Hot Chili Rayzor váz mennyibe kerül?
Írta 2003. február 10. - 17:50
Írta 2003. február 10. - 16:44
Nos, az emlitett Schwinn Magnezium vazat en speciel ki is probaltam, mert az egyik haverom hasznalt ilyet egy ideig. Szep kek szinu volt, jo geometria, es nem is tort el, pedig tekert rendesen. Aztan eladta egy masik havernak, aki nyuzta meg ey darabig, aztan o is eladta. Hogy most kinel van azt nem tudom. De tenyleg jo volt. Hogy miert alltak le vele, azt nem tudom..
Írta 2003. február 10. - 16:41
link=board=5;threadid=2275;start=750#90002 date=1044887017]
Ja magnézium. Mondani is akartam, hogy a Shwinn-Csepel is kísérletezett vele, hogy aztán mi lett belõle, nem tudom. Azt hiszem vannak kész darabok, de nem árulják szériában.
Én még a tavalyi Sporton megkérdeztem az egyik illetékest,mi van a mag vázakkal,azt mondta,elvitte az orosz(?) partner! >
Írta 2003. február 10. - 16:23
Ja magnézium. Mondani is akartam, hogy a Shwinn-Csepel is kísérletezett vele, hogy aztán mi lett belõle, nem tudom. Azt hiszem vannak kész darabok, de nem árulják szériában.
Írta 2003. február 10. - 16:22
Írta 2003. február 10. - 16:15
Monnyuk én is hülle vagyok, hogy nem néztem meg eddig, de mosmár meló után hazamegyek, és meglesem. ha meg nem lehet hátulra, akkor marad egy jóféle V-fék hátra, és elõre majd mehet a tárcsa.
Írta 2003. február 10. - 16:11
Nem akarok ünneprontó lenni, de ha az emlékezetem nem csal a Lana'i-on nincs tárcsafékszem.
Írta 2003. február 10. - 15:52
hello-hallo!
azt szeretném megtudni, h ki gyárt még magnézium vázakat a meridán kivûl????...
aki bármilyen más gyártóról tud. azt lécci írjátok be!!!!!!!
köfi
tom
http://www.cycleshop.../framesmain.htm
google.com==>magnesium bike frames
Írta 2003. február 10. - 13:32
Már vagy 10 éve a hátsó agyak általánosan elfogadott szélessége a 135 mm. Szóval egy átlag váznak a papucsa között ennyi hely van (most nem beszélünk a 160 mm széles 20-as csõtengellyel jövõ Intense -Hadley-, HiTec, Yasec, egyéb dh vázakról). Ez a tárcsafékes kerekek esetében is így van. Szóval amin tárcsafékszem van, az elméletileg kompatibilis, min. a 160-as tárcsával. [Azért mondtam az elméletileg-et, mert a saját szememmel láttam azt a Wheeler dual vázat ('99-es, azt hiszem 7900 XX volt a neve) amibe nem ment bele. mondjuk szó nélkül cserélték, konstrukciós hiba volt. Mostanában nem hallottam ilyenrõl.]
Írta 2003. február 10. - 12:54
szep az oldalad!!
a lancvilla tarcsa kompatibel??
haaat inkabb a tamvillan szokot lenni felfogato szem.
ha van kompatibel ha nincs megoldhato! :-)
akkor megin én voltam a láma fogalmazásban...
pontosítva a kérdés, hogy alapból befér-e hátulra a tárcsafék, vagy kell/lehet-e feszíteni a hátsó villán, vagy egyáltalán nem? bár azért gondolom a LANA'I-t csak felkészítették tárcsafék fogadására, csak szeretnék biztosra menni.
Monnyuk elõbb amúgy is az elsõ kerekem kerül teljes felújításra (új felni, teló, fék, stb...hogy ez nekem mennyibe fog kerülni...)
Írta 2003. február 10. - 00:59
Írta 2003. február 09. - 23:13
Írta 2003. február 09. - 19:20
hello-hallo!
köfi
tom
köfi
tom