Elõször is mennyire komolyan gondolod és mennyire vagy kezdõ ? ? ?
Csak mert egy DHi-t simán el lehet törni ha béna vagy!!! Szóval ha kezdõ vagy inkább vegyél nehezebb vázat+villát!!! Ha viszont komolyan akarsz versenyezni akkor a könyebbet!!!
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere (archív #1)
Indította
Andix
, 2001. október 26. 23:11
Írta 2003. február 06. - 17:24
Írta 2003. február 06. - 17:19
Jó. Akkor elõször azt tisztázzuk, milyen villához kell? Nem mindegy, hogy 130-as Drop Off, vagy 180-as Boxxer.
180 (és plusz) mm villához a DHi, a Wega, az RM7 és a Giant (ha RM7-et olcsón szerzel... : szvsz fél millió alatt nem lesz a váz)
130 mm villához a Stinky (a 185-ös SW DH-val is csak 177-et mozog)
DH-ra a DHi, freeride-ra a Stinky.
180 (és plusz) mm villához a DHi, a Wega, az RM7 és a Giant (ha RM7-et olcsón szerzel... : szvsz fél millió alatt nem lesz a váz)
130 mm villához a Stinky (a 185-ös SW DH-val is csak 177-et mozog)
DH-ra a DHi, freeride-ra a Stinky.
Írta 2003. február 06. - 16:54
Írta 2003. február 06. - 16:43
szisztok!!
valószínûleg ennek a hónapnak a közepén szeretnék venni vagy vázat vagy bicót!!((ez természetesen attól is függ hogy mit lehet ""bicóban""kapni??))mert ugye van amit csak vázként lehet!
a felhasználás terület:->>fr vagy inkább DH lenne.
nekem mindegyy hogy hoé éehet kapni (magyar,usa stb..)csak megbízható legyen.
természetesen az ár attól függ hogy váz vagy bicó
váz:->120-220e
bicó:->10-400e-ig
az én ötleteim eddig:- ha bár nem tudom ohgy mint átlag ember
""én"" mennyiért tudom megszerezni!!
pl:->stinky,stab, giant dh comp,talán atx dh,magellan vega,gt dhi,rm7..
tudom hogy némellyik nem igen 200-400e kateória de hátha lehet olcsóbban szerezni
elõre is nagyon köszönöm a segítségeteket.....
AMC
valószínûleg ennek a hónapnak a közepén szeretnék venni vagy vázat vagy bicót!!((ez természetesen attól is függ hogy mit lehet ""bicóban""kapni??))mert ugye van amit csak vázként lehet!
a felhasználás terület:->>fr vagy inkább DH lenne.
nekem mindegyy hogy hoé éehet kapni (magyar,usa stb..)csak megbízható legyen.
természetesen az ár attól függ hogy váz vagy bicó
váz:->120-220e
bicó:->10-400e-ig
az én ötleteim eddig:- ha bár nem tudom ohgy mint átlag ember
""én"" mennyiért tudom megszerezni!!
pl:->stinky,stab, giant dh comp,talán atx dh,magellan vega,gt dhi,rm7..
tudom hogy némellyik nem igen 200-400e kateória de hátha lehet olcsóbban szerezni
elõre is nagyon köszönöm a segítségeteket.....
AMC
Írta 2003. február 06. - 10:42
amc
A postázás azért merült fel, mint téma, mert itthon semmi normálista nem kapsz, ha véletlenül extra igényeid vannak....
Még mindig nem tudjuk, hogy mikor, hol, és mennyit szánsz rá. Mert én is mondhatom, hogy szánok rá 300 ezret, majd valamikor, de annak mi értelme? Most van pénzed? Vagy elõreláthatólag pár hónapon belül? Venni akarsz egy vázat? 200 ezer forint körül? Itthon? Milyen felhasználási területre? Ha mindent eldöntöttél, nem csak körülbelüli fogalmaid vannak, tedd fel kérdésedet még egyszer. Sívesen segít mindenki.
DH-ra Magellan Wega IV
FR-ra Kona Stinky vagy Author A zone, esetleg Merida Big Air 2003
Ezeket itthon is megkapod.
A postázás azért merült fel, mint téma, mert itthon semmi normálista nem kapsz, ha véletlenül extra igényeid vannak....
Még mindig nem tudjuk, hogy mikor, hol, és mennyit szánsz rá. Mert én is mondhatom, hogy szánok rá 300 ezret, majd valamikor, de annak mi értelme? Most van pénzed? Vagy elõreláthatólag pár hónapon belül? Venni akarsz egy vázat? 200 ezer forint körül? Itthon? Milyen felhasználási területre? Ha mindent eldöntöttél, nem csak körülbelüli fogalmaid vannak, tedd fel kérdésedet még egyszer. Sívesen segít mindenki.
DH-ra Magellan Wega IV
FR-ra Kona Stinky vagy Author A zone, esetleg Merida Big Air 2003
Ezeket itthon is megkapod.
Írta 2003. február 05. - 17:35
sziasztok!!!
látom mpst a top téma:->>hogyan hozzunk be külföldrõl olcsón??
de majd ha ennek vége lessz kérjek majd (segítsetek)írjatok majd tudjátok a kérdésre
köszi
AMC
látom mpst a top téma:->>hogyan hozzunk be külföldrõl olcsón??
de majd ha ennek vége lessz kérjek majd (segítsetek)írjatok majd tudjátok a kérdésre
köszi
AMC
Írta 2003. február 05. - 14:22
hehe.
ha komoly akkor egy kona fele 4 forgopontos vaz rugostag nelkul lehetseges, csak kesobb par honappal.
ha komoly akkor egy kona fele 4 forgopontos vaz rugostag nelkul lehetseges, csak kesobb par honappal.
Írta 2003. február 05. - 14:16
Hoppáá, nem is rossz ötlet....
akkor egy xtr rendel ;D
Nemám, nehogy most vki felírja hogy nekem azt hozzanak.... ;D
akkor egy xtr rendel ;D
Nemám, nehogy most vki felírja hogy nekem azt hozzanak.... ;D
Írta 2003. február 05. - 10:30
Most gondoltam, csak bele.. esetleg megérné összeírni kinek mire lenne, szüksége a fórumról (mármint külföldrõl) így drasztikusan lehetne csökkenteni a S & H költségeket és szerintem mindenkinek megérné...talán még a vámmal is lehetne valamit játszani. 8)
Írta 2003. február 05. - 10:24
Na jó, vázra meg hasonló értékû dolgokra ez lehet hogy ok, de ha monnyuk akarsz egy fasza kis LX, vagy akármilyen váltót féláron...az ottani bolti ár az teljesen korrekt, viszont ha rászámolod még a postaköltséget hogy elküldjék(ha nincs semmi kapcsolatod aki meghozná neked, akkor rendelheted ha van rá léd), akkor már elgondolkodom egy picit a dolgon...
Persze, én sem úgy gondoltam, hogyha kell egy új belsõ, akkor USA-ból rendelek...
Olyan dolgoknál éri meg, ami nálunk idehaza indokolatlanul piszok drága !
Írta 2003. február 05. - 10:17
Na ez a szopató része a dolgoknak..
8% vám + 25% áfa. All together a számlán feltüntettet összeg 33%-a. Persze, ha ügyes vagy - vagy lezsírozod, hogy a számla ne annyiról szóljon akkor nyert ügyed van......
De errõl részletesen inkább priviben..
Bye
mastiff
8% vám + 25% áfa. All together a számlán feltüntettet összeg 33%-a. Persze, ha ügyes vagy - vagy lezsírozod, hogy a számla ne annyiról szóljon akkor nyert ügyed van......
De errõl részletesen inkább priviben..
Bye
mastiff
Írta 2003. február 05. - 07:27
Írta 2003. február 05. - 00:17
Hi,
Szerintem is nyugodtan lehet külföldrõl rendelni cuccokat, én eddig majdnem mindent onnan rendeltem. Ha van bankártyád (és persze pénz is van rajta, meg nem árt ha dombornyomott ), akkor semmi akadálya a vásárlásnak. A wheelworld.com -ot es a speedgoat-ot csak ajánlani tudom. Postán küldték a dolgokat és minden ment mint a karikacsapás. Fedex-el nem érdemes postáztatni mert piszok drága, mondjuk ha jól tudom mindent elintéznek (vám, papírok) és nem kell sehova menni mert házhoz jön, de talán mégis érdemesebb a USPS Global Express-t választani (3-5 nap) és 40$ körül van a legtöbb esetben.
A speedgoat annyira gyors volt, hogy kevesebb mint 4 munkanapon belül itt volt a villám, váltok, agyak, fékek... Az igaz, hogy sajnos be kell menni a postavámra.. de az sem vészes.
A legjobb persze az, ha valaki(d) rokon, barát stb. aki éppen jön haza mert akkor még a vám is ugrott..
Bye
mastiff
Szerintem is nyugodtan lehet külföldrõl rendelni cuccokat, én eddig majdnem mindent onnan rendeltem. Ha van bankártyád (és persze pénz is van rajta, meg nem árt ha dombornyomott ), akkor semmi akadálya a vásárlásnak. A wheelworld.com -ot es a speedgoat-ot csak ajánlani tudom. Postán küldték a dolgokat és minden ment mint a karikacsapás. Fedex-el nem érdemes postáztatni mert piszok drága, mondjuk ha jól tudom mindent elintéznek (vám, papírok) és nem kell sehova menni mert házhoz jön, de talán mégis érdemesebb a USPS Global Express-t választani (3-5 nap) és 40$ körül van a legtöbb esetben.
A speedgoat annyira gyors volt, hogy kevesebb mint 4 munkanapon belül itt volt a villám, váltok, agyak, fékek... Az igaz, hogy sajnos be kell menni a postavámra.. de az sem vészes.
A legjobb persze az, ha valaki(d) rokon, barát stb. aki éppen jön haza mert akkor még a vám is ugrott..
Bye
mastiff
Írta 2003. február 04. - 21:20
Sziasztok!
Kérdést intéznék azokhoz, akik látták már a 2003as Pyxis vázat.
Ennek a váznak a támvillája hajlítva lett, hogy "kényelmesebb" legyen a váz.
Arra lennék kíváncsi, hogy élettartam szempontból ez a megoldás mennyire jó? Szabad-e alumíniumot használni, mint "rugózó" elem?
Bruce.
Kérdést intéznék azokhoz, akik látták már a 2003as Pyxis vázat.
Ennek a váznak a támvillája hajlítva lett, hogy "kényelmesebb" legyen a váz.
Arra lennék kíváncsi, hogy élettartam szempontból ez a megoldás mennyire jó? Szabad-e alumíniumot használni, mint "rugózó" elem?
Bruce.
Írta 2003. február 04. - 21:05
Na jó, vázra meg hasonló értékû dolgokra ez lehet hogy ok, de ha monnyuk akarsz egy fasza kis LX, vagy akármilyen váltót féláron...az ottani bolti ár az teljesen korrekt, viszont ha rászámolod még a postaköltséget hogy elküldjék(ha nincs semmi kapcsolatod aki meghozná neked, akkor rendelheted ha van rá léd), akkor már elgondolkodom egy picit a dolgon...
Írta 2003. február 04. - 19:30
Én simán rendeltem JensonUSA-tól...
Benyomogatod a bankkártyád adatait, és klikkelsz.
Meg van rendelve, küldik.
A postaköltség min. 62$, csak éppen a legtöbb cucc ezzel EGYÜTT is jobb áron van, mint itthon.
Egy jó váz pedig 200e vagy több, ilyen világban élünk...
Benyomogatod a bankkártyád adatait, és klikkelsz.
Meg van rendelve, küldik.
A postaköltség min. 62$, csak éppen a legtöbb cucc ezzel EGYÜTT is jobb áron van, mint itthon.
Egy jó váz pedig 200e vagy több, ilyen világban élünk...
Írta 2003. február 04. - 19:06
nagybátyám bevágta a táskájába és jött... majd ha legközelebb jön, akkor valami mást is veszek töle illetve rajta keresztül, amugy ugy kell, hogy felhivod a Jenson Usa-t /email-t irsz neki és bankártya szám és már mehet is, de én ezt nem csinálnám, hanem elmennék pl az OTP-be és számlástul mindenestül küldeném át a pénzt.. amugy nem vagyok benne biztos ,hogy ez igy megy, de valami ilyesnmit mondtak a vámhivatalban... és nem árt biztositást kötni rá, mert fene tudja, hogy milyen ragados mancsu emberek vannak..
Írta 2003. február 04. - 18:54
De hogy kaptátok meg? Postán? Én egyszer számítgattam egy nemtommelyik online boltnál postaköltséget....a jólismert FedEX postával valami 15e Ft lett volna a postaköltség! Hogy szoktátok ti ezt csinálni?
Írta 2003. február 04. - 17:55
Írta 2003. február 04. - 10:34
amc
Nézz szét a neten! jensonusa.com, whelworld.com, stb USA site-ok ontják a vázakat, és ha BombrideR-rel meg tudsz egyezni, akkor nyerõ vagy. Olyan vázakat szerez Neked, amirõl nem is álmodtál! Megmondod, mennyi a keret, mikor fizeted, és jön az árajánat.
Tényleg: ha BombrideR véletlenül benéznél ide, akkor egy GT Ruckus I-drive árajánlat érdekelne... Köszi.
lor
200-nál olcsóbban nem találsz új vázat. Milyen villához kell? (Azt már tudom, hogy egy 190-es szemtávolságú SuperDeluxe-od van...) Ha bevállalsz egy kis áthegesztést, akkor 80-ért van a Bergussonban egy Wheeler 5000 CZX, de annak a hátulja törik, mint a ropi. Ezért kell megerõsíttetni. Ha nem mered bevállalni, nem sok választásod marad...
Nézz szét a neten! jensonusa.com, whelworld.com, stb USA site-ok ontják a vázakat, és ha BombrideR-rel meg tudsz egyezni, akkor nyerõ vagy. Olyan vázakat szerez Neked, amirõl nem is álmodtál! Megmondod, mennyi a keret, mikor fizeted, és jön az árajánat.
Tényleg: ha BombrideR véletlenül benéznél ide, akkor egy GT Ruckus I-drive árajánlat érdekelne... Köszi.
lor
200-nál olcsóbban nem találsz új vázat. Milyen villához kell? (Azt már tudom, hogy egy 190-es szemtávolságú SuperDeluxe-od van...) Ha bevállalsz egy kis áthegesztést, akkor 80-ért van a Bergussonban egy Wheeler 5000 CZX, de annak a hátulja törik, mint a ropi. Ezért kell megerõsíttetni. Ha nem mered bevállalni, nem sok választásod marad...