Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
3129 hozzászólás a témában

_A

_A

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 hozzászólás

Segítsetek: Nincs Véletlenül valakinek vagy a neten '95 '96 '97-es Shimano katalógusa. Az országúti része érdekelne nagyon.
Másik kérdés A Shimano gyártott a Dura Ace bõl 7410-es néven egy olyan négyszöges hajtókart, amihez 102mm-es tengely kellett. Ilyen volt vajon a 600-as ból is?

Sya Potty: itt van pár link:http://datenbanken.f...ut/SHIMANO.html ez 90ig
http://damonrinard.com/weights.htm ez a linkbõl is következik legfõképp súlyadatok,no meg az örökzöld: http://www.fa-techni...ano/DIGEST.html
És Jézus szóla hozzájuk: - Mondjátok, ki vagyok én?
És õk felelék: - Te vagy létünk alapjának eszkatológiai manifesztációja, a kerigma, amiben interperszonális kapcsolataink legvégsõ értelme tárul fel elõttünk.
És Jézus ismét szóla: - Mi???

potty

potty

törzsvendég

• fórumtag
  • 378 hozzászólás
Segítsetek: Nincs Véletlenül valakinek vagy a neten '95 '96 '97-es Shimano katalógusa. Az országúti része érdekelne nagyon.
Másik kérdés A Shimano gyártott a Dura Ace bõl 7410-es néven egy olyan négyszöges hajtókart, amihez 102mm-es tengely kellett. Ilyen volt vajon a 600-as ból is?

tpresident

tpresident

törzsvendég

• fórumtag
  • 898 hozzászólás
ilyenkor azt szoktam tanácsolni, hogy, ha rám halgatszu, azt csinálsz, amit akarsz.
Ez egy nagyon jó, örökérvényû tanács.... .-)))))
"Ha tanulmányozzuk a külömbözõ vallások tanításait, észrevesszük, hogy mindnek a pozitív emberi tulajdonságok fejlesztése, az erényes ember nevelés a célja. Ez elég ok arra,hogy tiszteletet érezzünk minden vallás iránt." - Õszentsége a Dalai Láma elmélkedése

voti

voti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.179 hozzászólás
Igen, ha az egész gép árát nézem kb 50%-a az újnak. Csak ez az új ár is érdekes. A neten keresgélve pl. találtam 10-es Veloce-t újat 180-ért de 9-est újat 230-ért is, és ezek csak a hazai árak.:chin:

tpresident

tpresident

törzsvendég

• fórumtag
  • 898 hozzászólás
Jó állapotú használt cuccot az új ár 50-65%-ánál drágábban nem érdemes megvenni.
Ha egy bringa 0-1.5éves, és még jó állapotban van(max. 10.000km) az új ár feléért meg lehet venni, az egy jó üzlet(a vevõnek).
ez a tapasztalatom.
"Ha tanulmányozzuk a külömbözõ vallások tanításait, észrevesszük, hogy mindnek a pozitív emberi tulajdonságok fejlesztése, az erényes ember nevelés a célja. Ez elég ok arra,hogy tiszteletet érezzünk minden vallás iránt." - Õszentsége a Dalai Láma elmélkedése

voti

voti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.179 hozzászólás

Miért,mi rosszat hallottál? Az outik éppen értékállóbbak nem?!

Csak azért kérdeztem mert most veszek egy bringát Veloce-val;) és mivel az egész gép az új Veloce 75%-ába kerül, ezért most már nyugodtabb lettem. Nem vagyok képben az árakkal, illetve köszönet nektek mostmár ezzel igen.

potty

potty

törzsvendég

• fórumtag
  • 378 hozzászólás
Nem reklám, de Tpres most akarja eladni a 6602-ét. Szóval vele beszéljen aki most Authort akar. Az árra nem emlékszem, de ez az õ biznisze.

_A: Lehet hogy nem mind Colombus csöves, de nem csak az számít. Az se mindegy hogyan hegesztik össze. Az tény hogy a 4405-ös nem a legkönnyebb, de gondolom nem is versenyezni kell a cucc. Így meg lagalább biztos van benne anyag. Egyébbként, ha A550X-es sorozat érdekel, nézd meg a honlapomonclick a bicóim között találsz róla menet tapaszatalatokat.

Voti: A Veloce szerintem még használtan is egy jó szett. Nem tudom mi lehetett a baja annak, amirõl _A írt. Én eddig csak jókat hallottam róla. Az egyetlen amivel nem vagyok kibékülve a Campáknál az az hogyha valami elkopik, azt csak eredetivel tudod helyettesíteni, amiért viszont megkérik a zsét. Ezért használok Sh-t. Egyébbként a szívem az Olaszoké!

_A

_A

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 hozzászólás

pont ezert, talan erdemes volna az authornal raerdeklodni tavalyi 55-os bicora. marciusban meg volt belole mindenfele meret, eshat az megiscsak 40+ forinttal olcsobb az ideinel.
persze tudom, itt nem 55-os sorozatrol volt szo, hanem 44-rol, de... :)

Ha jól emléxem az author honlapon az volt kint hogy minden tavalyi bringa elfogyott,tévednék? Elviekben sokal jobban megérné egy tavalyi author mint ezek közül bármelyik...

_A

_A

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 hozzászólás

Nem eladni akarom...;)
Köszi így nyugodtabb vagyok.

Miért,mi rosszat hallottál? Az outik éppen értékállóbbak nem?!

szinuhe

szinuhe

törzsvendég

• fórumtag
  • 911 hozzászólás

...
Az authort mindenki csak isteníti ár érték szempontjából-bár ez nem is Columbus csöves váz;elvileg nem minden author alapanyaga columbus csõ?-,
...

igy igy igy. a 44-es sorozat meg nem columbus csoves, az 55-ostol kezdik azzal tolni.
az 44-es vaz raadasul eleg testes, valami 1.8-at mondott a bacsi, mikor kerdeztem toluk es ebben meg nincs benne a villa, ami ugye mindegyikhez jar. a 44-es sorozatnal alu villat dobnak, az 55-oshoz mar karbont.
pont ezert, talan erdemes volna az authornal raerdeklodni tavalyi 55-os bicora. marciusban meg volt belole mindenfele meret, eshat az megiscsak 40+ forinttal olcsobb az ideinel.
persze tudom, itt nem 55-os sorozatrol volt szo, hanem 44-rol, de... :)
mostly harmless
toltesen tuliak tarsasaga - powered by patakmeder

voti

voti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.179 hozzászólás
Nem eladni akarom...;)
Köszi így nyugodtabb vagyok.

_A

_A

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 hozzászólás

Ha már a velocenél tartunk nekem is lenne egy kérdésem: mit ér egy egyéves 10 sebességes teljes veloce szett, tökéletes állapotban?

Baleknak 92%ot reálisan kb 60-70%ár az eredetinek,szerintem...de 40%ért nekem is ad6od;)

_A

_A

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 hozzászólás
Ha már fékek: ti az elsõ féket mennyire teszitek közel a felnihez? Mármint az egyforgáspontos ok hogy közel van a felnihez azon nagyot koppan és majd ahelyett hogy elhallgatna szépen lassan elkezd fogni de a kétforgáspontost hogy pozícionálja földi halandó? Nem igazán tudom belõni,hogy értelmesebb, ha kis távolságra teszem a kétforgáspontost vagy ha nagyobbra?- Kicsinél nem igazán adagol6ó nagy esetében meg nagyon szokatlanul lassan jelentkezik a fék6ás...

_A

_A

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 hozzászólás

NE, ezt komolyan mondod hogy egy Veloce hátsóváltó magától csak úgy tönkrement?! Én is nézegettem anno a szettet és nagyon úgy tünt, hogy egy atomtámadást is simán túlélne.
Kombany: Szerintem a Veloce szettel szerelt Olimpia megér +25öt, én inkább azt venném az Olimpiák közül. A három gép közül meg a Kelly's a legszimpatikusabb. Viszont a vázméretedet tudd meg, mert a három váz között elég nagy a diferencia. 54-56-58. Nehogy túl nagy/kicsi vázat sozzanak rád, mert ha nem jó a méret lehet a legjobb váz a legjobb szettel akkor is rossz lesz tekerni és lassan is fogsz vele haladni. Az eladók (tisztelet a kivételnek) hajlamosak azt rádsózni, ami éppen az üzletben van és nem biztos hogy az pont a te méreted.
Amit én ajánlok: Az a Author A4405 221e ft. Itt van róla info
Jó a váz, a felszerelés, és az ára is.

Potty:Meglepõ,de IGAZ,csak sajna egyáltalán nem mulatságos... Viszont amint nem árt számításba venni hogy a cumó használt volt és sose lehet tudni hogy igazából mi történt "elõzõ életében" a mûszerrel! Lehet hogy odacsapta vmihez és házilag barkácsolt rajta stb... Vásárlásnál meg elég érdekesen hat minden procikát átnézni,habár erõsen javallott... Amúgy ez a balatoni srác elvileg ingyen kapott a bringához patent pedált meg cipõt meg pulzusmérõt kilóméterórát...lehet nem ok nélkül volt ez a juttatás... Ezzel nem a használt piaci dolgoktól akarok mindenkit elriasztani,csak sajna nagy a rizikó

A méret dologhoz meg annyit hogy a kellys ára nagyon retailnek tûnik nekem, szal Kombany addig menj amíg méretet nem adnak!

Az authort mindenki csak isteníti ár érték szempontjából-bár ez nem is Columbus csöves váz;elvileg nem minden author alapanyaga columbus csõ?-,de nekem külsõre mégis a kellys jobban jön be...kinek mi?:D A kellysben elvileg van carbon és mind az elsõ és a hátsó 105ösbõl van, ami elvileg egy fokkal jobb mint a tiagra az authoron (az Lsõ váltó ott nem 105); a hajtómû ua mind a kettõben ha jól láttam....ehhez nemtok hozzászólni,biztos lesz vki SUNTOUR szakértõ. Súlyra a két bringa megegyezik (9,6kg) Viszont kiegészítõben lista szerint több ritchey bácsi termék van az authoron....Szinte azonos ár mellett.
És Jézus szóla hozzájuk: - Mondjátok, ki vagyok én?
És õk felelék: - Te vagy létünk alapjának eszkatológiai manifesztációja, a kerigma, amiben interperszonális kapcsolataink legvégsõ értelme tárul fel elõttünk.
És Jézus ismét szóla: - Mi???

voti

voti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.179 hozzászólás
Ha már a velocenél tartunk nekem is lenne egy kérdésem: mit ér egy egyéves 10 sebességes teljes veloce szett, tökéletes állapotban?

potty

potty

törzsvendég

• fórumtag
  • 378 hozzászólás
NE, ezt komolyan mondod hogy egy Veloce hátsóváltó magától csak úgy tönkrement?! Én is nézegettem anno a szettet és nagyon úgy tünt, hogy egy atomtámadást is simán túlélne.
A Jag pofa kb. Ritchey árban van. Nem amlékszem rá pontosan. Én azért azt vettem, mert ahoz volt betét és Cartrige is, míg a Ritchey csak a pofit adja. Azt nem mondom, hogy dobd ki a pofát, de ha elkoptattad utána ne Shimanoval pótold.
Kombany: Szerintem a Veloce szettel szerelt Olimpia megér +25öt, én inkább azt venném az Olimpiák közül. A három gép közül meg a Kelly's a legszimpatikusabb. Viszont a vázméretedet tudd meg, mert a három váz között elég nagy a diferencia. 54-56-58. Nehogy túl nagy/kicsi vázat sozzanak rád, mert ha nem jó a méret lehet a legjobb váz a legjobb szettel akkor is rossz lesz tekerni és lassan is fogsz vele haladni. Az eladók (tisztelet a kivételnek) hajlamosak azt rádsózni, ami éppen az üzletben van és nem biztos hogy az pont a te méreted.
Amit én ajánlok: Az a Author A4405 221e ft. Itt van róla info
Jó a váz, a felszerelés, és az ára is.

_A

_A

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 hozzászólás
Bocs,most nézem az árakat a farady honlapján,tehát mind zsír új...;)

kulak

kulak

vendég

• fórumtag
  • 103 hozzászólás
Olimpia arrow mirage: http://www.olimpia.h...300870 copy.jpg
es veloce: http://www.olimpia.h...300860 copy.jpg majdnem full veloce szett, csak a joytech agyak nem túl szépek rajta. A kelly's szerintem jobb vétel.
Viszont ennyi pénzért érdemes jól körülnézni!

_A

_A

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 hozzászólás
Sya Kombany! Az olimpia bicók honlapja: http://www.olimpia.hu Az arrow a tavalyi termékekhez tartozik,de errõl a honlapról it el tudsz jutni ide: http://www.seasidesp...ges/akcio_1.jpg itt meg képet is lát6sz a másik bicóról. Én egy veloceval szereltet láttam balatonkörön,hát mit ne mondjak jól nézett ki. Sajna a srrác használtan vette és sorra jöttek elõ apró cseprõ gondok a géppel,elõször a hátsó váltó ment tönkre...és aztán szépen lassan pár egyéb dolog úgy mint kerékagy...Szal már akkor ott tartott hogy költött rá plussz 50ezret. Ezek az ajánlatok ugye zsír új bicókra vonatkoznak?

kombany

kombany

vendég

• fórumtag
  • 82 hozzászólás
Üdv!

Van valakinek tapasztalata a Kelly's biciklikrõl?
Az alábbi ajánlatot kaptam.
Szerintetek érdemes komolyan venni?
Nagyon jó árban van.. Maximum arra gondoltam, hogy full 105 -ös szettel kérem, nem ilyen vegyessel..

580mm; Kelly's IRC 3.9 ROAD(2005)
VÁZ: Aluminium 7005 / SS Carbon
VILLA: Aeroblade Aluminium / Cr-Mo
KORMÁNYCSAPÁGY: Ritchey Comp Logic Zero integrated
KÖZÉPCSAPÁGY: Shimano BB-TS30 cartridge
HAJTÓMÛ: SR Suntour Superbe Comp-D
E/VÁLTÓ: Shimano 105
H/VÁLTÓ: Shimano 105
VÁLTÓKAROK: Shimano 105 Dual Control
SEBESSÉG: 18
FOGASKOSZORÚ: Shimano CS-HG50-9 13-25T
LÁNC: Sram PC-970
FÉKEK: Tektro 423AG
FÉKKAROK: Shimano 105 Dual Control
KERÉKAGYAK: Shimano 105
ABRONCSOK: Kelly's Spark
GUMIK: Maxxis Detonator 700x23C
KORMÁNYSZÁR: Ritchey Comp
KORMÁNY: Ritchey Road
NYEREGCSÕ: Ritchey Comp
NYEREG: Velo
SÚLY: KG 9,51 (540mm)
ÁR: 230.000

A másik ajánlat amit kaptam egy Olimpia bicó.
De errõl sehol nem találok se infót, se képet.
Tud valaki róla infót? képet? bármit??
Melyik ajánlat jobb szerintetek?
Olimpia Arrow Mirage '03Feltöltött kép 3 x 9 sebességfokozat, 24 küllõs Vuelta XRP kerekek, Vittoria Zaffiro gumik, Selle Italia TriMatic2 nyereg, pedál nélkül

Vázalumínium 7005 Villa, rugóstagkarbon aero FékekCampagnolo MirageVáltókCampagnolo Mirage HajtómûCampagnolo Mirage Vázméretek56 cmEgyébITM alkatrészek

217000 Ft

Másik Olimpia ajánlatom:

Olimpia Arrow Veloce '03Feltöltött kép 2 x 9 sebességfokozat, 24 küllõs Vuelta XRP kerekek, Vittoria Zaffiro gumik, Selle Italia TriMatic2 nyereg, pedál nélkül 233900 FtSpecifikáció >>Vázalumínium 7005 Villa, rugóstagkarbon aero FékekCampagnolo VeloceVáltókCampagnolo Veloce HajtómûCampagnolo Veloce Vázméretek54 cmEgyébITM alkatrészek

VÁROM A VÉLEMÉNYEKET :o))))

gecso_z@radiant.tvnet.hu