Küllõszaggatóról: Jó társaság, elején egész jó tempó(35-38as átlag), de mindig vannak kisebb csoportok, így mindenki megtalálja am aga tempóját. Jó szervezés, jó társaság(a szlovákok mindig színt visznek a mezõnybe az itt-ott tört magyarságukkal).
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

Országútikról mindent
Indította
isukim
, 2002. szeptember 05. 11:55
Írta 2005. június 20. - 14:01

"Ha tanulmányozzuk a külömbözõ vallások tanításait, észrevesszük, hogy mindnek a pozitív emberi tulajdonságok fejlesztése, az erényes ember nevelés a célja. Ez elég ok arra,hogy tiszteletet érezzünk minden vallás iránt." - Õszentsége a Dalai Láma elmélkedése
Írta 2005. június 20. - 13:59

elõfordul szinte évente, ilyen eset után mindig a verseny elõtti este fel szoktuk hívni a szervezõket,h mehetünk holnap? Igen, gyertek. OK, ottleszünk reggel. 20mp telefon és biztos a tuti. Egy idõ után el-elmaradnak ezek a hívások(visszatér a bizalom), de mondom, 1-1.5évente mindig van 1-1 ilyen verseny, ami hipp-hopp elmarad...sajnos ez Magyaro.
"Ha tanulmányozzuk a külömbözõ vallások tanításait, észrevesszük, hogy mindnek a pozitív emberi tulajdonságok fejlesztése, az erényes ember nevelés a célja. Ez elég ok arra,hogy tiszteletet érezzünk minden vallás iránt." - Õszentsége a Dalai Láma elmélkedése
Írta 2005. június 20. - 10:17

Ha már rendezvények. Jön valaki (_A, Voti) hétvégén az esztergomi küllõszaggatóra? Tud valaki valami bõvebb infót (a velon túl), esetleg élményt errõl a TT-rõl?
Tpres: Sajnállak Titeket. Tényleg elég gáz az ilyen. Mondjuk lehet vevõk a beszélgetésre, de akkor is! Hogy lehet ilyet megjátszani!!
Tpres: Sajnállak Titeket. Tényleg elég gáz az ilyen. Mondjuk lehet vevõk a beszélgetésre, de akkor is! Hogy lehet ilyet megjátszani!!
Írta 2005. június 19. - 22:46

Az a szomorú,h ha eredményeket akarok elérni az Amatõr Kupa összetett eredményében(2003, 4.hely), kénytelen vagyok elmenni jövõ héten, mert kellenek a pontok(fordulóként az elsõ 20 helyezet kap pontot). Inkább jól megmondom a véleményemet, meg a tanácsaimat,h hogyan lehet elkerülni az ilyen szarvashibákat. Általában vevõk 1-1 beszélgetésre a verseny után...
Ez van.
Ez van.
Írta 2005. június 19. - 22:27

Nagy pech. Ez elég romboló hatású. Azt hiszem ennek az egyesületnek a rendezvényeit nagy ívben kerüljük.
Írta 2005. június 19. - 18:56

Én elgurultam volna a csapattal a szervezõkhöz, aztán csak a fejét, hogy meg ne sántuljon.:rocketman
Most komolyan, az ilyeneket ki kell herélni. Nyilván tudják, hogy pörögnek a bringásfórumok, úgyhogy még egy körtelefont se kellett volna megerszteniük, hanem csak beírni max. 3 helyre 48 órával a rajt elõtt, és megtudja mindenki. Ehelyett leszarták a fejeteket. Részvétem
Most komolyan, az ilyeneket ki kell herélni. Nyilván tudják, hogy pörögnek a bringásfórumok, úgyhogy még egy körtelefont se kellett volna megerszteniük, hanem csak beírni max. 3 helyre 48 órával a rajt elõtt, és megtudja mindenki. Ehelyett leszarták a fejeteket. Részvétem
Írta 2005. június 19. - 16:47

A kutakon lévõ "pumpák" 4-5barnal többre nem képesek...arra elég,h hazakerekezz szépen, óvatosan.
Ma volt a Bakonyerdõ Kupa, illetve ELMARADT! Sehol, semiféle információ nem volt róla, se it az interneten(bikemag fórum, amkeli.fw.hu, velo.hu) se telefon ,se levél...semmi!!!!!
Ott toporogtunk 9kor kb. 30an...sehol semmi.Tóth Attila hívta a szervezõket, közölték,h 1héttel eltolták...de ezt sehol nem tették közzé...maximum a csókosoknak szóltak....biztos szombat este derült ki,hogy õzpörkölt lesz a vasárnapi ebéd a nagyinál, amit nem lehetett kihagyni...
Végül kb. 14-15en úgy döntöttünk,h elmegyünk kerékpározni, ha má ittvagyunk. Egyjó 120-as kör lett belõle a Bakonyban...ennyit tudtunk kihozni a mai napból...
1.: Bosszantó.
2.: Erre készül az ember a héten(csüt-péntek-szo-i edzések)
3.: Ugrott 3500Ft üzemanyag...(autónként, Pestieknek több!!!)
Fantasztikus ez az ország...
Ma volt a Bakonyerdõ Kupa, illetve ELMARADT! Sehol, semiféle információ nem volt róla, se it az interneten(bikemag fórum, amkeli.fw.hu, velo.hu) se telefon ,se levél...semmi!!!!!
Ott toporogtunk 9kor kb. 30an...sehol semmi.Tóth Attila hívta a szervezõket, közölték,h 1héttel eltolták...de ezt sehol nem tették közzé...maximum a csókosoknak szóltak....biztos szombat este derült ki,hogy õzpörkölt lesz a vasárnapi ebéd a nagyinál, amit nem lehetett kihagyni...
Végül kb. 14-15en úgy döntöttünk,h elmegyünk kerékpározni, ha má ittvagyunk. Egyjó 120-as kör lett belõle a Bakonyban...ennyit tudtunk kihozni a mai napból...
1.: Bosszantó.
2.: Erre készül az ember a héten(csüt-péntek-szo-i edzések)
3.: Ugrott 3500Ft üzemanyag...(autónként, Pestieknek több!!!)
Fantasztikus ez az ország...
Írta 2005. június 18. - 22:07

pontosan. Nekem is volt, de épp csak kibírja a montikhoz való nyomást, inkább csak arra való. Országútihoz teljesen alkalmatlan. Vigyél magaddal pumpát mindig!Én vettem egy ilyen átalakítót, de 3-4barnál többet nem sikerült kihozni a benzinkutas kompresszorból.
Amúgy a benzinkúti kompresszorok: a) pontatlanul mérnek,

Írta 2005. június 18. - 21:56

Én vettem egy ilyen átalakítót, de 3-4barnál többet nem sikerült kihozni a benzinkutas kompresszorból. Az meg alattam olyan mintha semmi nem lenne benne.

Írta 2005. június 18. - 21:53

Írta 2005. június 18. - 21:18

Sziasztok! A benzinkutaknál van arra vmi mód hogy a szingó szelepes bringákban fújjon az ember? Mert kellett volna luft,de nem tudtak bele nyomni...

Írta 2005. június 18. - 20:36

Schade nur nyomtatott formában, de majd a jövõ héten megpróbálom bescannelni és felrakom valahová.
Írta 2005. június 18. - 17:19

Ha nem csak nyomtatott formában van, akkor linket, plííííz... engem is érdekel....
Olvasgattam a német Tour magazint és van benne egy nagyon jó váz és villa teszt. ...
Írta 2005. június 17. - 22:35

:clap: Ide írom, mer ezt sokan olvassák! Ma van Eddy Merckx 60. szülinapja. Mindenféle kommentál nélkül boldog születésnapot neki! :clap:
Olvasgattam a német Tour magazint és van benne egy nagyon jó váz és villa teszt. A gépeket teljesen bebugyolálták és így adták ki tesztelni. Senki nem tudta milyen márkájú és milyen anyagú (volt két acél, néhány alu, karbon és titán váz) géppel megy. Nagyon érdekes eredmények jöttek ki!
Olvasgattam a német Tour magazint és van benne egy nagyon jó váz és villa teszt. A gépeket teljesen bebugyolálták és így adták ki tesztelni. Senki nem tudta milyen márkájú és milyen anyagú (volt két acél, néhány alu, karbon és titán váz) géppel megy. Nagyon érdekes eredmények jöttek ki!
Írta 2005. június 17. - 19:55

20-30e között már kapsz jó görgõt, minõségi(soha el nem kopós) és halk(!!!) csapágyakkal.
Ennél többet szerintem nem érdemes áldozni rá...1-2%-al kisebb/könyebb/halkabb/szebb, de sok ezressel drágább.
Szerintem.
Ennél többet szerintem nem érdemes áldozni rá...1-2%-al kisebb/könyebb/halkabb/szebb, de sok ezressel drágább.
Szerintem.
Írta 2005. június 17. - 16:45

Hola!
egy szabadgörgõ középkategóriában mégis milyen árban van?
Most akarok vázat venni, ha ajánlotok vmit mondjuk 45-50e-ig,azt megköszönném.
Sürgõs de csak kicsit, két hétig még gipszben van a kezem.
üdv
egy szabadgörgõ középkategóriában mégis milyen árban van?
Most akarok vázat venni, ha ajánlotok vmit mondjuk 45-50e-ig,azt megköszönném.
Sürgõs de csak kicsit, két hétig még gipszben van a kezem.
üdv
A semmittevésben csak az a baj hogy nem tudod mikor végeztél...
Írta 2005. június 15. - 12:09

Marchello: Sajna ebben nem tudok segíteni. Bár, ha jól tudom, a Shimano úgy oldottam eg a 10sebességes rendszert, h vékonyabb láncot, és keskenyebb hézagolókat alkalmazott, így azonos a 9seb-el azonos szélességû a 10seb. sor is. Azthiszem...
Nyereg-téma: Én kora tavasz óta nagy megelégedéssel használok egy SLR XP-t. Franciaországban évek óta van a most budaörsön megnyílt Decathlon sportáruház. Õsszel sikerült egy elég korrekt leárazást elcsípnem: 45EUR(10.500Ft) áron kaptam meg...örültem mint majom a farkának...
Nyereg-téma: Én kora tavasz óta nagy megelégedéssel használok egy SLR XP-t. Franciaországban évek óta van a most budaörsön megnyílt Decathlon sportáruház. Õsszel sikerült egy elég korrekt leárazást elcsípnem: 45EUR(10.500Ft) áron kaptam meg...örültem mint majom a farkának...
Írta 2005. június 14. - 23:07

A nyereg fontosságával én is teljesen egyet értek. Engem hülyére nyomott már 2 nyereg is az idén, és több hetet ki kellett hagynom, pedig minden beállítást végig próbáltam. A Fizik Arione-t én is kinéztem már régebben (sokan dicsérték az SZKSCben is 6-7 ember ezzel teker, nagy megelégedéssel), de 20e HUF-om nincs most rá.
Aztán elõvettem a régebbi formás bike+ nyergemet (amit sokáig használtam,de az sem volt tökéletes) és megmûtöttem: leszedtem a hátsó kis szegélyt és felnyitottam nyereg borítását. Lemértem a két ülõgumó közötti távolságomat (nem volt könnyû), és a nyereg hátuljától kb. 5 cm-re a nyereg eleje felé kivéstem a polifoamot az ülõgumók közötti távolságnyi szélességben. Visszaraktam a borítást és a kis szegélyt. A nyereg úgy néz ki, mint elõtte, de levegõ van a kényes részen, ahol korábban nyomott. 4-5 alkalommal kb. 300km-t tekertem vele, de jónak tûnik, sokkak "komfortosabb",mint régen.
Így most egész olcsón megoldóttam a problémát!
Aztán elõvettem a régebbi formás bike+ nyergemet (amit sokáig használtam,de az sem volt tökéletes) és megmûtöttem: leszedtem a hátsó kis szegélyt és felnyitottam nyereg borítását. Lemértem a két ülõgumó közötti távolságomat (nem volt könnyû), és a nyereg hátuljától kb. 5 cm-re a nyereg eleje felé kivéstem a polifoamot az ülõgumók közötti távolságnyi szélességben. Visszaraktam a borítást és a kis szegélyt. A nyereg úgy néz ki, mint elõtte, de levegõ van a kényes részen, ahol korábban nyomott. 4-5 alkalommal kb. 300km-t tekertem vele, de jónak tûnik, sokkak "komfortosabb",mint régen.
Így most egész olcsón megoldóttam a problémát!
Írta 2005. június 14. - 19:36

Nem tudjátok véletlenül hogy a Ritchey WCS DS kerekek milyen Shimano racsnival kompatibilisek? Tehát 9, 10 áttétel - mert nekem az lenne jó ha mind2 fajta racsnit fel tudnám rá rakni.
Esetleg ha valakinek van ilyen még tapasztalatokat is írhatna róla.
elõre is köszi a helpet.
Esetleg ha valakinek van ilyen még tapasztalatokat is írhatna róla.
elõre is köszi a helpet.
Írta 2005. június 14. - 19:00

na... ezért használok én külön bicajt a görgõzésre... a maradék alkatrészek a régi országúti vázamon :-) standard berendezési tárgya szobámnak ......A mágnesfékes görgõk viszont nagy terhelést adnak a hátsó keréknek. ...Tehát érdemes odafigyelni arra,h nem a legjobb, legdrágább kerékkel kell naponta órákat görgõzni.
Nyereg téma:...Egyébként a nagy körversenyneken(Tour, Giro, vuelta) induló versenyzõknek al egnagyobb kincs,....
A nyeregrõl meg annyit, h ez nagyon igaz, néhány versenyzõnél szigorúan titkolják is a nyereg milyenségét, letakarják, stb. Ebben persze a gyártók marketingstratégiája is benne van. Pl. 2003-ban, amikor Simoni nyerte a Giro-t egy Fizik Arione nyergében, sokáig ködösítettek csak, h kívácsi legyen a jónép, aztán rukkoltak elõ a farbával. Addigra már boldog-boldogtalan ilyet akart venni. Épp most én is erre ácsingózom :bananadan
Mindazonáltal vannak malõrök, pl. Merckx 72- ben komolyan megszenvadett a nyereg miatt, állva tekert egy csomót.