Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
3129 hozzászólás a témában

_A

_A

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 hozzászólás
Potty nekem 600as kétforgáspontos van gyári pofával...:) Szal akkor ezek szerint nekem is ki kell dobnom?:) Sajnos újság vhogy erre fele nem terjed... ha van itt egri megsúg6ná hol van lelõhelye...a szimpla újságárus felénk azt se tudja eszik vagy isszák amikor rá szoktam kérdezni.... A jagwire milyen árban van?

potty

potty

törzsvendég

• fórumtag
  • 378 hozzászólás
Nekem Most Jagwire van fent. Az is egész jó. Olyan feket Ritchey szintû. A kedvenc a piros Ritchey, most az a montin figyel. A kéket még nem próbáltam.
_A: én is Shimnaot használtam tavalyig egyforgáspontos 600as fékkel. Lecseréltem a fékpofát és Pár hét után olyan messzire hajítottam ahogy csak bírtam a nagy S-t. DE ez egy régi pofa azt mondják az okosok (meg akinek telik), hogy az új Shimano már sokkal jobb. Az új alatt itt a 2005-ös Ultergrát és Durát értem.
Viszont ha elolvassátok a mostani újságban lévõ Olmo tesztet, akkor abból is az derül ki hogy ízlések és plafonok.

tpresident

tpresident

törzsvendég

• fórumtag
  • 898 hozzászólás
Nekwm most kék ritchey van, ez extrém körülményekre való, keményebb gumibõl van. A 100ft-os fékbetétek is keményebbek, de attól,h tele van nyomva szénporral. Ettõl késõbb kopik el, de a felnit gyilkolja. És nagy erõvel kell húzni.
A campa fékbetétek nagyon jók, de puha anyagból vannak, 2-3 esõs tekerés vagy mezõnyverseny, és vége van a dalnak. A Shimano az arany középút. Kevés szén, puha gumi, de mégisem kopik el túl hamar...olyan mindenre, de semmire nem jó. Általános felhasználásra tervezték.
A kék ritchey, amit most használok egész jó. Talán az elsõ km-eken éreztem,h kicsit nagyobb erõvel kell húzni, de pár nap alatt megszokható(shimnao 105 fvkar+ultegra fék mellett). a hétvégén a pécsi kupán(80km) szakadt az esõ végig, volt lejtõ is bõven. Jól vizsgázott, alig észrevehetõ mennyiség fogyott belõle, a fékhatás az esõhöz képest megfelelõ volt. ami meglepõ volt,h nem találtam szénport a felnin. Sok kemény gumi, kevés szénpor.
Szerintem az egyik legjobb lehet, talán ha elfogy, beruházok egy garnitúra KoolStop-ba, olyat még nempróbáltam.
Igaz egy garnitúra(2*2db) ritchey 1800Ft, míg a koolstop...
"Ha tanulmányozzuk a külömbözõ vallások tanításait, észrevesszük, hogy mindnek a pozitív emberi tulajdonságok fejlesztése, az erényes ember nevelés a célja. Ez elég ok arra,hogy tiszteletet érezzünk minden vallás iránt." - Õszentsége a Dalai Láma elmélkedése

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
nemtom, amennyi km-et megtettem eddig outival- max 3-4000...- gyári shimano pofákkal mentem, viszonylag tisztes rsx/105 fékekkel, ill, normális felnikkel.
Nekem sose volt gondom velük.

Dagi

Dagi

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 hozzászólás

A shimano saját gyári fékpofái milyen értéket képviselnek? Felejtõsek? Miben jobb a tamás bácsi vagy a kool stop fék? Ha egészen véletlenül tamás bácsi pofájára cserélném a mostanit lenne vmi érez7õ különbség? Számít ennyire a márka,nem egyszerûen az a lényeg hogy egy vagy kétforgáspontos fékünk van-e és az mekkora erõvel passzírozza a lassításhoz a fékpofát a felnihez?

A súrlódás pont annyira számít, mint az erõ...olajozd meg a felnit azt' utána préselheted hozzá bármilyen erõsen a pofát. ;)
Péter
Már nem keresek 13-15 centi körül mozgó, könnyû, tekerhetõ össztelós vázat...íme;)

_A

_A

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 hozzászólás
A shimano saját gyári fékpofái milyen értéket képviselnek? Felejtõsek? Miben jobb a tamás bácsi vagy a kool stop fék? Ha egészen véletlenül tamás bácsi pofájára cserélném a mostanit lenne vmi érez7õ különbség? Számít ennyire a márka,nem egyszerûen az a lényeg hogy egy vagy kétforgáspontos fékünk van-e és az mekkora erõvel passzírozza a lassításhoz a fékpofát a felnihez?

potty

potty

törzsvendég

• fórumtag
  • 378 hozzászólás
Én is ezt gyanítom. Viszont akkor ügyes ez a Tamás bácsi, mert olcsóbb mint a kool stop

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás
Sheldon papa szerint azok a világ legjobb fékpofái. A Ritchey meg szerintem kikönyörögte, hogy a saját nevükön árulhassák a Kool Stop által gyártott cuccost.

potty

potty

törzsvendég

• fórumtag
  • 378 hozzászólás
Eddig csak montin. Ha megnézel egy régebbi Ritchey pofát annak az aljára is Kool Stop van vésve. õk gyártják azt is. Montin teljesen jól üzemelt. Sokáig bírta és jól is fogott.

csita

csita

vendég

• fórumtag
  • 235 hozzászólás
Használ(t) valaki közületek koolstop fékbetétet? Mik a tapasztalatok?
"A sport a test útján nyitja meg a lelket.":)

tpresident

tpresident

törzsvendég

• fórumtag
  • 898 hozzászólás
egyetértek lófarkassal.
Nekem most az edzõkeréken egy már elkopott racsni van(Sram R9, kb. 16000km-nél jár). Valahol mindig félreváltott, ezt úgy orvosoltam,h úgy állítgattam a bowdenfeszességet,h a legkisebb fogaskerekeknél lett egy dupla vátlsá(1 kattintás, 2 fokozat). Majd a végállást betekrtem addig,h a legkisebb(11es fogaskerékre nem vált le).
Így végülis 8seb.-el megyek. De egyátalán nem zavar.
"Ha tanulmányozzuk a külömbözõ vallások tanításait, észrevesszük, hogy mindnek a pozitív emberi tulajdonságok fejlesztése, az erényes ember nevelés a célja. Ez elég ok arra,hogy tiszteletet érezzünk minden vallás iránt." - Õszentsége a Dalai Láma elmélkedése

_A

_A

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 hozzászólás
Node akkor meg azt nem értem hogy mitõl megy tönkre a kar egyetlen ütéstõl?

_A

_A

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 hozzászólás
Na,ma is mentem ugyanazon az útvonalon és sajna nem múlt el ez a bizarr jelenség... A legfelsõre felvált és a legalsóra is. Tehát a 105ös hátsóváltónak semmi baja nem lett..legalábbis remélem. A fékváltókar meg csak akkor csinálja ezt a 8 és feledik váltást ha elõtte kettõt váltok fel..mintha elfelejtené hogy kettõ volt felfelé és nem több... Sajna Pottynak kell igazat adnom hogy bizony a fékváltó lesz a ludas... A kar egyébként három hónapos,én vok az elsõ gazdája,elfekvõ volt egy kerékpárboltban egy rsx triplával együtt és 10eFtért utánam vágták...de akkor is zsír új!...miért csinálja?! Még abban reménykedem hogy hátha én nem vok elég szemfüles és vhol soat húz és kihagy egy fokozatot..bár akkor meg nem értem hogy mitõl kerül a lánc fel a legfelsõ fogaskerékre...

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás
Bizarr... Megvan a legfölsõ fokozat, tehát kilenc állása lett a nyolcas váltókarnak? Mert ha a legnagyobbra nem vált fel, akkor csak lelazult a bowden. Ha tényleg 8 1/2 fokozatod van, csak csavard beljebb a véghelyzet-állító csavart, hogy ne tudjon lejjebb menni a váltó és kész. Szerintem.

potty

potty

törzsvendég

• fórumtag
  • 378 hozzászólás
Látatlanban nem sok ötletem van. Esetleg a racsnimechanika kicsit kopott lehet a fvkban, de ez csak egy tipp. Mikori kar, mármint mióta használod?

_A

_A

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 hozzászólás
Sziasztok! Voltam ma bringázni a bükkben a szokásos kis körömet nyomtam Heregrétnek,amikor érdekes fémes kattanást hallottam egy kátyú után a hátsó váltó felõl...Utána még jó negyvenet mentem,de így a nap végére egész érdekeseket mûvelt: Végig tudtam váltani a sort minden zökkenés nélkül (egy kattanás és azután rögötn váltott) ,de a legkisebb fogaskerék után még hajlandó volt még egy picit modulni,és ekkor olyan ciripelõ hangot hallatott,hogy azonnal fel is kellett váltani. Meg is álltam hogy lássam vajon csak elállítódott-e de mint ahogy elõbb írtam már szépen tette a láncot...Akkor most mi van? Hírtelen egy zökkenés után a fékváltókar egy fokozattal többet vált? Ez lehetetlen nem? Sajnos fokozat indikátorom nincs ezért addig szoktam váltani amíg "lehet" most viszont érdekes módon a nyolc váltás után lett egy fél...pontosabban fogalmazva a trimming funkció rendesen kattint egyet a sor alján...namost rx100asból nemtok kilences fékváltóról... Így látatlanban van vkinek ötlete hogy mit csináljak,esetleg hogy mi lehet még ennek az érdekességnek a megoldása?
Elõre is köszönöm!
És Jézus szóla hozzájuk: - Mondjátok, ki vagyok én?
És õk felelék: - Te vagy létünk alapjának eszkatológiai manifesztációja, a kerigma, amiben interperszonális kapcsolataink legvégsõ értelme tárul fel elõttünk.
És Jézus ismét szóla: - Mi???

yvorl

yvorl

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.030 hozzászólás
savanyugabi.

ha kell régi agy, kerék szoy...
vannak elég yo dolgaim, némeyik megfizethetõ:)
a levelet küldöm a yövõ héten.

ya itt pesten van a kerék. ha yössz , vagy valami ismerõsöd yár erre elviheted
UGs shimano 105 v. 600as agy (nem tom)
weinamnn alu felni (kicsit túrás szlesség)
8as nincs.
bátorkodtam ideirni...mert inkább ayándék mint üzlet.. csak egy kicsit:)
www.parkpre-italy.com www.parkpre.com
http://pix.bikemag.hu/album77
TEL.:30/4108066

potty

potty

törzsvendég

• fórumtag
  • 378 hozzászólás
Thanx az ajánlatot. Most biztos nem aktuális esetleg majd ha meglesz még akkor késõbb.
Valószínû jobban jársz ha szerzel egy kellemesen régi agyat fillérekért és átfûzöd a kereket!

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás

Hali!
Amire figyelj, az a tömítettség a kazetta kis lánckerék oldalán, ott lehet hogy kicsit barkácsolni kell majd.
Ha kell még segítség írj.

a többi világos, csak ez a tömítettség okoz némi fejtörést,mire is gondolsz pontosan..UG ismerõs, elsõ mongoose-om is még ilyen dolgokkal dicsekedett , uniglájd, ha jól emléxem.

Nem vok egy nagy outis, inkább kontenbáj..szal levitézlett cuccok is azok vannak inkább. Lehet, hogy 1 használaton kívüli acera szabadonfutót próbálok rácigánykodni. Csak azon agyalok, hogy az általad is vázolt tengelyszélesség montinál 135? ha jól tom..mennyire faragható, hogy betehessem a kis tündüsbe.A 7 sebességbõl adódó szélességmiatt, meg a csapágy felfekvõfelület beljebbvarázsolás miatt. Félek, ez akasztja meg a projektet.:-))
Ha minden kötél szakad, szerzek vmi 6os monti UG kazit, /ha elkopott/ hasonló birka fogakkal...de ez többet érdemel sztem...
upsz: más hozzászólásban láttam szingót /is/használsz.
Nem érdekel, egy pár felni, békebeli, a moseren volt, én átfûzettem belsõsre,nem éreztem magam elég érettnek a szingóhoz ;-)
szal sporttársi ár:
egy sör+ptkg.
ékpet lelsz a tar.hu/savanyugabin róla.

tpresident

tpresident

törzsvendég

• fórumtag
  • 898 hozzászólás
Nem láttam még ilyen külsõ-belsõ közé való terméket.
De biztos jó lehet.