Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
3129 hozzászólás a témában

potty

potty

törzsvendég

• fórumtag
  • 378 hozzászólás

A felnivédõ meg sztem alapból van mindenkinél,vagy tévedek?

Tévedsz, nálam pl. a szingó alatt nincs :) !

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás
Egyébként nem rossz, ha érzékeny külsõd van és nem zavar a plusz súly, a sok defekt viszont igen. Nekem a montimban volt a kopott slick védelmében. Végülis nem hülyeség, amit az ebike ír: egyszer veszel defektvédelmet, és cserélgetheted az olcsó, könnyû, vékony, védelem nélküli külsõket.
Ja, felniszalag nélküli kereket én biztos nem raknék a bringámba...

_A

_A

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 hozzászólás

Nem, van a külsõ és a belsõ közé rakható szalg, ami a szúrt defektektõl véd: http://ebike.hu/term...efektgatlok/478De gondolom, egy vérbeli országútis nem hajlandó +10 dekát berakni oda, ahol a legjoban lassít...

Igen erre gondoltam. És ezt olvastam csak nem emlékeztem...;) A felnivédõ meg sztem alapból van mindenkinél,vagy tévedek?
És Jézus szóla hozzájuk: - Mondjátok, ki vagyok én?
És õk felelék: - Te vagy létünk alapjának eszkatológiai manifesztációja, a kerigma, amiben interperszonális kapcsolataink legvégsõ értelme tárul fel elõttünk.
És Jézus ismét szóla: - Mi???

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás
Nem, van a külsõ és a belsõ közé rakható szalg, ami a szúrt defektektõl véd: http://ebike.hu/term...efektgatlok/478De gondolom, egy vérbeli országútis nem hajlandó +10 dekát berakni oda, ahol a legjoban lassít...

tpresident

tpresident

törzsvendég

• fórumtag
  • 898 hozzászólás
Defektvédõ szalag = peremszalag, felniszalag...st.b ki hogy nevezi. Végülis, ha laza ak üllõ, és kiböki a belsõt, az is defektet okoz, így aztán van, aki defektvédõ szalagnak hívja.
Nincs benne trükk.
"Ha tanulmányozzuk a külömbözõ vallások tanításait, észrevesszük, hogy mindnek a pozitív emberi tulajdonságok fejlesztése, az erényes ember nevelés a célja. Ez elég ok arra,hogy tiszteletet érezzünk minden vallás iránt." - Õszentsége a Dalai Láma elmélkedése

potty

potty

törzsvendég

• fórumtag
  • 378 hozzászólás
Igen teljesen! Köszi a kérdést. Tegnap már tartottam el keményebb intervallumos edzést.
Egész jól ment, bár a tavalyi formámtól még messze vagyok.

_A

_A

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 hozzászólás
OFF:Potty! Hogy van a zsibbadásod? Elmúlt?
ON
És õk felelék: - Te vagy létünk alapjának eszkatológiai manifesztációja, a kerigma, amiben interperszonális kapcsolataink legvégsõ értelme tárul fel elõttünk.

_A

_A

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 hozzászólás
Sziasztok! Valamelyik oldalon az elõbb olvastam olyanról hogy defektvédõ szalag...Van ilyen outira? VAn bármi értelme vagy csak ügyes marketing fogás?

potty

potty

törzsvendég

• fórumtag
  • 378 hozzászólás
Ja még azt elfelejtettem, hogy egy dologgal fogsz szívni. Azzal, hogy nem fogsz hatos hgs racsnitestet találni. A gáz az, hogy a hetes és nyolcas/kilences hosszabb. Szóval azok nem biztos hogy kutyulva beférnek a hátsó támvillába + csapágytengely is hosszabb kell hozzá. Persze lehet, hogy barkácsolással ez is megoldható, de ez már macerásabb.

potty

potty

törzsvendég

• fórumtag
  • 378 hozzászólás
Hali!
A cuccot amit leírtál UG-nak hívják és ez a cucc volt az általános a Hg elõtt.
Ha tudsz szerezni Ug Lánckeréksort akkor simán cserélhetõ. De ha jól értem Te magát a szabadonfutót szeretnéd lecserélni a hátsó agyon egy HG-sre, hogy fel lehessen rakni mezei Hgs lánckeréksort. Ha így van az a legegyszerûbb, ha levarázsolod a lánckeréksort (két lánccos szerszám kell hozzá és ellentétesen kell tekerni), és megnézed megvan -e az überdurva (ha jól emlékszem 15-ös) imbusz. Ha igen, leveszed és megnézed. Nagy valószínûséggel egyébbként stimelni fog. Én is ugyanígy jártam egy 600as aggyal. Ug csere volt Hg-re és azóta is tök jól mûködik. Amire figyelj, az a tömítettség a kazetta kis lánckerék oldalán, ott lehet hogy kicsit barkácsolni kell majd.
Ha kell még segítség írj.

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
üdv.
kérdés:
sikerült szert tennem egy jó kis bicóra,képek itt..:
kep.tar.hu/savanyugabi

F.Moser mappa...

de akad vele eine kleine problem:
egy rééégi, 88-89-es kori 105-ös agyon valami általam eddig nem látott kazirögzítés van: magán a szabadonfutó bordázott testén van egy menet, amire az utolsó fogaskereket lehet rátekerni a kazi rögzitéseképp'. Vagyis, nem a szabadonfutó belsõ részén van a menet,hanem kint. Mint a régi ratyi 6os shimano monti szabfutóknál, ha jól emléxem..ty..és társai.
Azt szeretném megtudni, hogy ezen az agytipuson /FH-1050/ cserélhetõ-e a szabadonfutó /belül megvan a bordázat az überdurvaméretû imbusznak/ egy hagyományos-kazirögzítésû- szabadonfutóra?
Egyrészt rém birka a racsni-valami régi túradarab, ja egyébként 6 sebességes..-14-28-al /hajtómû szintén korabeli 105, 52-42-vel.../ szal, nem rossz, de én, mr. faláb is bevégzem vele hamar...Állapottal nincs gond, a racsniban is van jópár ezer km még, ahogy a fogkiképzést elnézem ;-O ...
tippeket, kérnék, tisztelettel, országuti barkácsolóktól...

bikerv

bikerv

vendég

• fórumtag
  • 14 hozzászólás
Sziasztok !

Spinergy SR-3 -as kerékbe keresek hátsó tengelyt
Tudja valaki hol lehet ilyesmit találni

A múlt héten tört el egy 100kg-os ismerõsöm alatt
(ez az ipari csapágyas rendszerek átka :jobbanterhelik a tengelyt)

bikerv

tpresident

tpresident

törzsvendég

• fórumtag
  • 898 hozzászólás
városba városi bringa való, nem országúti.
de át lehet alakítani (szép lassan) mondjuk egyenes kormányosra, vagy amilyenre kedved van. Meg kell nézni a futárbringákat, azok a legjobbak városban. létezik többféle koncepcio. Van aki MTB-vel meg, slick gumikkal, van aki országútira esküszik trekking felnikkel, van aki a országúti vázra épít egyens kormányos, van Single speed, és fixi is.
Meg kell nézni, melyik önne be a legjobban. A városi bringázás mokány dolog!!!! :-)))
"Ha tanulmányozzuk a külömbözõ vallások tanításait, észrevesszük, hogy mindnek a pozitív emberi tulajdonságok fejlesztése, az erényes ember nevelés a célja. Ez elég ok arra,hogy tiszteletet érezzünk minden vallás iránt." - Õszentsége a Dalai Láma elmélkedése

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás
Nehéz?

Persze, hogy az, egy 9 kilós, 105-el szerelt bicóhoz képest tényleg az. Nagy ügy! Legalább erõsödsz. :)
És nem is kerül annyiba. Ez is bicaj, nem a legszuberebb, de jó minõségû. Szvsz.
A váz, villa sztem bírni fogja, van benne anyag. Inkább te leszel a szûk keresztmetszet, mennyire bírod a rázós, kátyúkkal, és csatornafedelekkel teli utakat.

Darkrock

Darkrock

vendég

• fórumtag
  • 19 hozzászólás

Ennyiért teljesen jó vétel. A két fékváltókar kerül 32-be.
Nekem egy Caprine outim van, hasonló árfekvés. Az eddig megtett 4000 km alatt a rajta lévõ alkatrészek (Sh Sora, 2200) megbízhatóan mûködnek.

naigen, énis így gonolom,hogy 50ért szerintem jó vétel, fõleg,hogy újonan 90 vagy mennyi. csak aggaszt hogy túl nehéz (vittorio szerint) meg nemtudom,hogy a városi gyürõdést bírná-e...
szerintetek?
...Black Metal ist Krieg...

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás

igazság szerint az 1ik ismerõsõm akarja eladni nekem, max 50ért, új, karcmentes (kapta).

Ennyiért teljesen jó vétel. A két fékváltókar kerül 32-be.
Nekem egy Caprine outim van, hasonló árfekvés. Az eddig megtett 4000 km alatt a rajta lévõ alkatrészek (Sh Sora, 2200) megbízhatóan mûködnek.

Darkrock

Darkrock

vendég

• fórumtag
  • 19 hozzászólás
igazság szerint az 1ik ismerõsõm akarja eladni nekem, max 50ért, új, karcmentes (kapta). szóval nem szól mellette semmi/senki? fõleg ha aztmondom,hogy városban szeretném használni...?

vittorio

vittorio

vendég

• fórumtag
  • 41 hozzászólás
nehéz, menetkészen kb 12 kg. feleslegesen nehéz (és vaskos) váz és túl nehéz cromo villa. több noname alkatrész (pl: hajtókar)

Darkrock

Darkrock

vendég

• fórumtag
  • 19 hozzászólás
hell!

a segítségeteket szeretném kérni! Matrix whirlwind 1.0-t néztem ki magamnak, de még nem láttam közelrõl ilyet. kérlek mondjatok valami véleményt róla (jó nemjó stb....).

nagyon köszi!!!!

üdv

SuB

SuB

vendég

• fórumtag
  • 29 hozzászólás
Kösz mindenkinek a hozzászólást!!:)

Holnap lesz idõm alaposan körbe nézni: megnézek egy tucat fajtát!
Üdv