Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
3129 hozzászólás a témában

country

country

törzsvendég

• fórumtag
  • 927 hozzászólás
a patronos cucc versenyen kíívül nem sok mindenre használható. ja és egy kerék egy patron ahogy mondod. vegyél inkább egy rendes kézit.
tényleg van pumpás topik?
::)

gordonfreeman

gordonfreeman

vendég

• fórumtag
  • 15 hozzászólás
aha, hát nekem olyan talpasom nincs.
vettem ellentétben egy patronos csodát, de orrán-száján jön belõle a szárazjég, és általában egy gumi egy patron(ami egy kicsit borsos), tehát jól meg kell gondolnom a dolgokat....

Turbo_G.Pityu

Turbo_G.Pityu

vendég

• fórumtag
  • 206 hozzászólás
Van néhány talpas mûhelypumpa ami bizony tud ennyit nyomni.

Üdv:G.Pityu

gordonfreeman

gordonfreeman

vendég

• fórumtag
  • 15 hozzászólás
16bart mivel fújsz egy gumiba? mert az én kézipumpám 6-7 bar után meghalt.. :-(

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.247 hozzászólás
Gondolj bele van olyan oúti külsõ, amire 12 bart írnak maxként, sõt szingósban 16 is van! De 5mm-en tekersz és mindent érzel ami az aszfalton van! ;)

scsw

scsw

új vendég

• fórumtag
  • 9 hozzászólás
Na lehet kiröhögni :)
A különbözõ keréknyomásra vonatkozó tanácsokon felbuzdulva elmentem egy benzinkúthoz és életemben elõszõr rendesen felfújtam a gumikat. Mondjuk csak 5 bart mertem a 26x1.95-ös gumikba nyomni mert a belsõ vagy 8 éves.
Fújás után felültem a bringára és: :o :o :o
Kicsit könnyebb vele tekerni mint 1.8-2 barral :) Ugyan jobban ráz mint elõtte de az utazósebességem 3-4 km/h-val nõtt ugyanolyan erõkifejtés mellett.
Képzelem milyen lehet 26x1.3/7bar kerekekkel. Az outi kereket 8-9 barra fújva már elképzelni sem tudom. Az már biztos siklik a beton fölött.

Egy ilyen lamernek mint én már ezért megérte meglátogatni ezt a fórumot :)

Köszönet és :-* mindenkinek az információkért, és bocsi, hogy eltérítettem egy kicsit az outis topicot.

kiscsango

kiscsango

törzsvendég

• fórumtag
  • 715 hozzászólás
Ahogy most néztem, az IRC hivatalosan 3900, de én sokkal kevesebbre emlékszem.
Semperit sajna csak egy rekesznyi jött tavaly tavasszal, és gyorsan el is fogyott, akkor azt mondták nem várható több. Most a Mali-nál van Vittoria Techno Pro jó áron, de az csak 23-as.

Turbo_G.Pityu

Turbo_G.Pityu

vendég

• fórumtag
  • 206 hozzászólás
Az 1.25-ös IRC biztos nem 1490Huf, persze ha nem számit az ár...
Errõl a Semperitrõl tudnál mesélni? Én is szívesen kipróbálnám.

kiscsango

kiscsango

törzsvendég

• fórumtag
  • 715 hozzászólás
IRC 1.25 Smoothie slick 325g 8)
Semperit kék 700x25mm, jó ballonos és csak 230g. De ezt már nemigen kapni. :'(

Turbo_G.Pityu

Turbo_G.Pityu

vendég

• fórumtag
  • 206 hozzászólás
Pcycle a montis 1.3 gumi a 430gr ! Egyébbként nem tudom a montikhoz miért csinálnak dögnehéz aszfalt gumikat (26x1.5 -ös IRC -m van, majdnem 900gr darabja!) Ehhez képest a Conti 1.3 bestbuy gyanus.A 26x 1.0-ás gumit nem ajánlom senkinek, a monti kis méretû kerekén borzalmasan ráz, pár hét alatt megette a kormánycsapágyamat, eltörte a kormányomat, oltári mákom volt hogy nem álltam fejre! Egyébbként a 28mm-es gumi is 400gr felett van,valóban. Erdõbe nem megyek vele , arra szerencsére van montim, essõben meg egy öreg Gepidával megyek(sárvédõ meg ami kell).
scsw: a 26x1.95 után egy álom lesz az 1.3, én is használok egy ilyet. Nyomjál bele 6.5-7.0 bar-t , és ha lehet keskeny felnire rakd fel!Ha szélesebb felnit használsz, akkor válaszd az 1.6-os verziót!

nervex

nervex

vendég

• fórumtag
  • 199 hozzászólás
Én 18(!); 20; 23; 25-622 -t használtam eddig most 28-assal nyomulok. A legjobb a 25- ös volt, a 28 már érezhetõen nehézkesebb. Most Schwalbe Delta Cruisert használok, 1900 körül van az ára, futófelületén szúrás elleni védelemmel, ami hatékonynak tûnik.

scsw

scsw

új vendég

• fórumtag
  • 9 hozzászólás
Ismét köszönöm a válaszokat!
Hétvégén megnézem az RB-ben azokat a Conti Sport Contact gumikat. A weboldal árlistája szerint is csak 1490/db. Ideiglenesen jó lesz, amíg nem sikerül egy outit v. ss-t szereznem. Mindenesetre biztos jobb a gördülési ellenállása mint a mostani 26"x1,95-nek.

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.247 hozzászólás
Pityu: 430gr azért elég sok oútin, a 28-as gumi kényelmes, de: vigyázz arra, hogy ha közel van a féktesthez, akkor vizes úton felszedheti a kis kavicsokat (pl. erdei úton), vagy amikor szórásos útkarbantartást csinálnak és befékezi a gépet + a külsõt tönkre vágja! Én így jártam múlt évben a Bakonyban 25-össel! Elõtte való napokban szórták fel az utat valami ragacsos kaviccsal és a bicajt a padkán kellett tolnom kilométereken át! >:( EGyébként nekem van 2 db Continental 28-asom (de 630-as kerékre).

Turbo_G.Pityu

Turbo_G.Pityu

vendég

• fórumtag
  • 206 hozzászólás
Üdv Mindenkinek! Mivel kénytelen vagyok a pesti utakon elég sokat közlekedni, lecseréltem a 20-as gumit 28(!!!)-asra. Még éppen elfér a vázba-villába, 7-bar-on még nem sikerült felütni. Gyorsítani persze nem lehet úgy mint egy 20mm-es 170gr-os gumit, de ha meg van az utazósebesség, már nem zavaró a többlet súly, viszont az utat határozottan kisimítja. Kár hogy a kereskedõknél nincs nagyobb kinálat 25-28-as gumikból!
Montira ajánlom a ContiSportContact gumit 26x1.3, vagy 26x1.6 méretben verhetetlen 1490 ft-os áron a RB-ban , és az 1.3-as csak 430gr!

lcs

lcs

vendég

• fórumtag
  • 160 hozzászólás
HI
Én a magam részérõl most morfondírozok a negyedik gép üzembe állításáról: van egy Magellan Hydra gépem, ez a városi/téli/boltbajárós/gyerekhordó/gánnyidõbevaló brinyóm, nagyon le van harcolva, biztos nem lopják el. Az országútimat most cserélem, és a régibõl lehet, hogy én is egy SS gépet varázsolok. Meg persze egy montim is van. Én azt mondom, tarts két gépet, ha van heyled és pénzed. Amit az országútival kapsz, a könnyedség, suhanás, kecsesség, szépség, hosszútáv (nem folytatom, pedig annyira jó 8) ), úgysem éred el mással, de a városban csak legyilkolnád. Az author szerintem is best buy. Úgyhogy vegyél egy használt montit vagy trekkinget 20-30 rugóért. Én egyébként IRC 1,5-ös slick gumit használok városban, elég jó defekt ellen is. De van elég olcsón két(vagy több)fajta Conti is, akár 1,2" is.

nervex

nervex

vendég

• fórumtag
  • 199 hozzászólás
Én változó márkájú (Puch, másik Puch, Favorit majd ismét Puch) félversenyt hajtok városban singlespeed kiszerelésben. Nekem bejött, és még egy fontos dolog: ezt a típust garantáltan nem lopják. (Mintha ide zártam volna le az elõbb... )

szinuhe

szinuhe

törzsvendég

• fórumtag
  • 911 hozzászólás
scsw,
montihoz varosba a schwalbe marathon cross gumijat hasznaltam egy idoben. 1.75-os ha jol emlekszem, kevlaros, jo a gordulese, van rajta fenyvisszavero csik ami varosban (mashol is) mindenkeppen pluszpont, ugyanakkor nem szeppen meg lazabb talajon es nedves aszfalton sem.

en a helyedben viszont inkabb keresnek egy kellemes outi acelvazat, egyenes kormannyal, strapabiro kerekekkel es mehet :) szoval olyan fitness bico szeru dolgot raknek ossze.

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.247 hozzászólás
Talán kettõ megéri annak, aki sokat megy különbözõ terepen, helyeken, fõleg ha az egyik olcsó. A favoritok jó nehezek voltak (nekem is volt), de elnyûhetetlenek (ma is megvan, még a racsnija is! szétszedve), a többi (Csepel) valamivel jobb volt, de 12kg alatt egy sem, inkább 14 körül. Szerintem 26" könnyû külsõ nem nagyon lesz (meg mi számít könnyûnek mtb-ben?), de ezt a mtb-sektõl kell megkérdezni.

scsw

scsw

új vendég

• fórumtag
  • 9 hozzászólás
Köszönöm a hozzászólásokat!
Azt hiszem meggyõztetek. Lehet, hogy marad a városi tekeréshez a monti. Max veszek hozzá valami könnyû és vékony aszfalt gumit. Tudnátok valamit ajánlani 26"-os kerékhez?
De lehet, hogy veszek egy régi versenybiciklit és csinálok belõle egysebességest (de az már egy másik topic témája).
Mennyi lehet kb. a súlya egy 10-15 éves olcsó versenybringának (favorit kategória) ha egysebességesre alakítják (strapabíró felnivel).

Úgy látszik nem ússza meg az ember 2-3 bringa nélkül :)

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.247 hozzászólás
Városi közlekedésre tényleg nem a legjobb az oúti, vagy az ilyen köztes hobbi-oúti. Városba mtb jó, mert valójában terep és nem aszfalt! ;D (csodálkoztam amikor a felújításokról, meg a panaszmentességrõl írtál, biztos nem mész eleget Pesten!) Az ilyen olcsókkal meg vigyázni kell, mert aztán csalódol benne és elkezdõdik a lecserélõsdi. Jól meg kell gondolni, érdeklõdni, és várni. Ha csak városban mész valami masszív trekkinget lehetne ajánlani, kényelmesebb, de súlyban alig lesz könnyebb, mint az eddigi(12-14kg). Oútiknál a súlycsökkentés tízezrekben mérhetõ. És könnyû gépek igencsak pattognak az útegyenetlenségeken. Oútiban egy Shimano tiagrával, v. Campagnolo Mirage/Veloceval szerelt gépet ajánlanék (pl. MErida vázzal), de ez min. 200-240e Ft (esetleg +20e). Oúti csak sportra jó, a többi közlekedésre a városban.