Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
3129 hozzászólás a témában

totnes

totnes

vendég

• fórumtag
  • 14 hozzászólás
Ops, vagy alulról nem tudtam felnyúlni a hüvelykkel? Mindegy, a lényeg, hogy csak egy pozícióból sikerült.

totnes

totnes

vendég

• fórumtag
  • 14 hozzászólás
A Sora f/vkarban részint a fékkar mozgatásával, részint pedig egy belsö pöcök nyomkodásával váltasz. Ettöl modtam, hogy campás. Csakhogy, míg a Campákon - amiket próbáltam - elértem felülröl fogva a kart a pöcköt, addig ez a Során nekem nem sikerült. Aszem erre mérgesek különöst a szerelök. De kérdezd meg Hengert, mert ö pl. azt használja. (Nekem is volt, de használat nélkül sebesen elcseréltem egy RSXre.)

NoFear

NoFear

vendég

• fórumtag
  • 206 hozzászólás
Az FC-1050 a Shimano 105-ös szettjének a kódszáma, ez az elsõ sorozat (mármint aminek a sorozatszámában benne volt a 105), olyan 87,88 környékén gyártották ha jól emlékszem.

Bitecus

Bitecus

vendég

• fórumtag
  • 58 hozzászólás
Már meg is van a válasz az egyik kérdésemre: 105-ös hajtókar 87-88-ból.
Ezt figyuzzátok:[ftp=ftp://www.fa-technik.adfc.de/Hersteller] www.fa-technik.adfc.de/Hersteller [/ftp]

Bitecus

Bitecus

vendég

• fórumtag
  • 58 hozzászólás
Visszamenõleg elolvastam ezt a témát, érdekes volt és hosszú. Pár dologhoz hozzá tudok szólni.

Régi Csepelekbe lehet monoblokkot kapni, mivel a csapágyház ugyanaz, mint a maiaknál. Találkoztam már ékes rögzítésû monoblokkal is. Van azonban még régebbi Csepel váz is, ahol a jobb hajtókar egyben van a tengellyel - hollowtech II :) - , a csészék pedig a vázba vannak préselve. Itt csak hagyományos csapágyazás lehetséges (vagy sufnituning), ilyet még most is lehet kapni.

Kinex monoblokk kapható, pl. Békéscsabán mindig van (kerékpártechnika), minden biciklimben ilyen van, a családon belül is ilyet szereltem be egy esetet kivéve. Pesten talán hiánycikk? Tudtommal háromféle tengelyhosszal létezik, van olaszmenetes is. Az a jó benne, hogy házilag könnyen lehet hozzá szerszámot készíteni, már akinek van rá lehetõsége.

Kérdéseim is vannak: szert tettem egy régi biciklire. 600-as hátsóváltó + váltókar van rajta. Sajnos csak hetesek. A váltókar nyilván nem, de a váltó vajon mûködik 8-as sorral? A Velotrade árlistája szerint kapható 7-es országúti kazettás sor, de az agy menetes, a bicó amúgy is gyengécske, de a váltó olyan jó, hogy sajnálnék túladni rajta. A hajtókarról lekopott a felirat egy része, így csak a kód alapján lehetne azonosítani: FC-1050. Mit takarhat ez?

szinuhe

szinuhe

törzsvendég

• fórumtag
  • 911 hozzászólás
totnes,
igen-igen, csak ugy ertettem henger szavait, hogy a Hunyadiban latta a 903-ast, azert nem ertettem :)

az a fennakadas, hogy az asszonykamnak lenne a gep es egyszeruen nem tudunk idot szakitani, hogy egyutt elmenjunk nyitvatartasi idoben megnezni a 903-ast. minden azon mulna, Neki tetszik-e?...
amugy kirandulni es turazni kellene kizarolag, mert a montija egyszeruen tul robosztus tobb napos utakhoz.
szoval nem tudom. en meglonem a hasznalt 903-ast, de nelkule nem akarom.

a campa elv annyit tesz, hogy a fekkar oldalra mozditasaval valtasz?

totnes

totnes

vendég

• fórumtag
  • 14 hozzászólás
Szinuhe, csak hogy egyértelmû legyen: te ugyanott foglalóztad le az új 901est, ahol henger látta a használt 903ast. Szerintem nem túl valószínû, hogy ha sebesen beszélsz velük, akkor ne számolnák be foglalódat a 903asba. Persze, ha már beszerezték a 901est, s félnek, hogy ott marad a nyakukon, akkor bebukhatod.
Amúgy ha egy árban vannak, s ha a 903as nem leharcolt, akkor semmi sem szól a sora mellett a tiagrával szemben. Felsõbb cucc és kész. Könnyebb talán, de mindenképp precizebb. A f/vkarban pedig nagyon nem komálják szerelõk a sorát (campa elven mûködik, de nem vmi szerencsésen). Esetleg még a Veloco elfekvõ RSX, RX100 cuccaival érdemes csereberélned náluk, ha belemennek. De ebben csak a helyi szerelõk fognak tudni tanácsot adni, meg õk lesznek döntési helyzetben is.

vendég_Master_*

vendég_Master_*
  • vendég
Sziasztok emberkék!
Keresek Campagnolo agyak(kal szerelt kerekeket) -at megvételre. (Corsa Record jöhet!)
Ha valaki tudna segíteni az jó lenne.
Egyébként retro cuccok érdekelnének.
Írjatok privit! Köfi!! ;)

dzsotty

dzsotty

vendég

• fórumtag
  • 242 hozzászólás
aham
a tulaj azt mondja hogy kb 10éves a gépsas!
semmi verseny csak sima kerekezés itt ott...
amit írtam az a vázra (alsó és felsõcsõ) re van írva.
üdv!

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.247 hozzászólás
dzsotty: nem biztos hogy a márkáját olvastad le, de amit leírtál, abból arra lehet következtetni, hogy egy régi svájci, kézzel gyártott keróról van szó, de nem 100%. A Shim. 600 szerkó jó volt, csak régi, már nem gyártják. Attól függ mire akarod használni, mennyit, meddig. Az ár az állapottól is függ, ca. 30-80e között mozoghat (utóbbi ha nagyon jó állapotú és tényleg kézzel készített), ha igazi retronak minõsülne külföldön jóval többet is adhatnak érte. látni kell...

dzsotty

dzsotty

vendég

• fórumtag
  • 242 hozzászólás
üdv mindenkinek!
lenne 1 kérdésem
vagy is több.
van haveromnak 1 régi országútija valami cicloswiss hand... (akármi) nem tom pontosan asszem magnézium vázas tûzpiros. ismeri valaki???
milyen gép???
érdekelne rólla minden mennyit ér stb.
és érdekelnének még a shimano 600 dolgok!
milyenek azok???
ezek a cuccok vannak rajta de nem értek az országútikhoz és fingom sincs hogy mennyit érhet ez így!
ha segítenétek nagyon +köszönném :) 8)

üdv:dzsotty

henger

henger

törzsvendég

• fórumtag
  • 576 hozzászólás
Pontosan nem tudom, de kb. akkora. Se nem túl kicsi, se nem túl nagy. A váza ugyanaz, mint a 901-es, csak Tiagra szett van rajta, ami a fõ különbség.

A ruhabolttól lejjebb, a sarkon található a szerviz. De egyrõl beszélünk.

szinuhe

szinuhe

törzsvendég

• fórumtag
  • 911 hozzászólás
tenyleg ott van, most beszeltem veluk.
54-es. ra kene tenni a lanyt, megnezni mekkora alatta.

mekkora az ugras a sora es a tiagra kozt? soha semmim nem volt meg tiagra...

country

country

törzsvendég

• fórumtag
  • 927 hozzászólás
a várnál a régi kerékvárról/veloco/ van szó -valószínüleg ott foglalóztál- nem a hunyadi ruhaboltról.
egyébként

szinuhe

szinuhe

törzsvendég

• fórumtag
  • 911 hozzászólás
amugy tuti az a Hunyadi?
ugy tudtam csak ruhakkal, meg effelekkel foglalkoznak.

szinuhe

szinuhe

törzsvendég

• fórumtag
  • 911 hozzászólás
annyiert meg is erne, ha tenyleg nincsen legyilkolva.

a bibi az, hogy tegnap delutan rendeltem a Var kerekparban egy 901-est es hagytam ott egy otost foglalonak :( azt mondtak tudnak hozni 56-ost belole egy-ket nap alatt. nem tudom honnan, mert a Velotrade-nek nincsen...
hm.
megmutatom a paromnak, ha tetszik Neki, kibulizom vhogy a foglalos dolgot. levasarolom ott, vagy valami :)
amugy 56-os bicot keresunk, nem emlekszel henger, hogy mekkora volt a 903-as?

henger

henger

törzsvendég

• fórumtag
  • 576 hozzászólás
szinuhe,
ma láttam egy 903-ast 160-ért a Hunyadiban- a Vár utcája. Kicsit használt csak, sztem, megéri megnézni. A mérettel lehet, hogy gondok adódnak.

vito

vito

vendég

• fórumtag
  • 108 hozzászólás
ez a 901-es merida egy tök érdekes eset. nagyjából (sõt, szinte teljesen) ugyanazok a cuccok vannak a 2003-as és a 2004-es típuson. vki magyarázza el nekem hogyan csinálták hogy a tavalyi 10,7 kg (bikemag teszt, pedál nélkül), míg az idei 9,3 kg (merida.com, szintén pedál nélkül). arra tippelek hogy a weblapon lévõ adatokat kozmetikázták egy kicsit.

szinuhe: ne izgulj én is megyek a brazil-magyar meccsre :-)

szinuhe

szinuhe

törzsvendég

• fórumtag
  • 911 hozzászólás
elkezdtem olvasni, de vege a melomnak es sietnem kell a cimborak utan a Fay utcaba, magyar kupa focimeccsre... :)

vito

vito

vendég

• fórumtag
  • 108 hozzászólás
http://www.nemzetisp....php?cikk=48306

végre vmi érdekesség ebben a focibuzi lapban.