7-es fvk van! Tavaly õsszel vettem egy rsx-et, mindenhol olyat akartak rámtukmálni, de a nap végére sikerült találni egy nyolcast. A Velotrade árlistája szerint Sora is van hetesben. Besz@rás, jövõre már a Sora is octalinkes lesz.
Eddig nem esett szó a fékbetétekrõl. Ki milyet használ? Én montis csavarosat, ami furcsán néz ki, de jó. (500 Ft-os B+.)
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

Országútikról mindent
Indította
isukim
, 2002. szeptember 05. 11:55
Írta 2004. május 05. - 20:25

Írta 2004. május 05. - 16:31

Vito: SCHwalbe Blizzard Neo Pro kb 3500 Ft az Örs Vezér téren a Ride Bike-ben (legalábbis õsszel annyi volt akkor vettem) 10 bar-ra lehet fújni , én 9-el használom. Teljesen OK.
Pcycle, G. Pityu: Kösz a tanácsot és nehogy vmelyikõtök megsértõdjön, ezért az egyiket beolajoztam, a másikat bezsíroztam ;D.. (Olaj volt kéznél, tényleg nem nyekereg,de nekem is olyan fenntartásaim vannak vele mint pcyclenek.
Pcycle, G. Pityu: Kösz a tanácsot és nehogy vmelyikõtök megsértõdjön, ezért az egyiket beolajoztam, a másikat bezsíroztam ;D.. (Olaj volt kéznél, tényleg nem nyekereg,de nekem is olyan fenntartásaim vannak vele mint pcyclenek.
Írta 2004. május 05. - 09:47

23-asokra nem jellemzõ a 10bar, talán Continental GP3000, de abból egy sincs az országban! Éppen fel lehet nyomni annyira is, de minek! Nagyon pattogna és gyorsabban szétmegy, talán Németország útjain jó. Conti 20-asban láttam már 12barosat, de becsapós, mert ennyivel nagyon gyorsan szétment az oldalszövete.
Pityu: komolyan létezik 7-es fékváltókar, biztos nem 8-as? (nem lehet elírás?) Komolyan, megtekinteném az ilyen ritkaságot.
Pityu: komolyan létezik 7-es fékváltókar, biztos nem 8-as? (nem lehet elírás?) Komolyan, megtekinteném az ilyen ritkaságot.
Írta 2004. május 04. - 23:38

Sierra! A Zöldpont listáján 24000-ért van, ha érdekel hívd õket!
Üdv:G.Pityu
Írta 2004. május 04. - 19:19

hi,
23-as külsõk közül van olyan ami 10 barra pumpálható? milyen, mennyiért? elõnyök/hátrányok?
most 8-8,5-el hajtok
koszi
v
23-as külsõk közül van olyan ami 10 barra pumpálható? milyen, mennyiért? elõnyök/hátrányok?
most 8-8,5-el hajtok
koszi
v
Írta 2004. május 04. - 13:53

hi all!
valaki segithetne!!!
szükségem lenne 7-es országuti fvk-ra,természetesen az elsõ is kéne.sehol nem kapok,még használtat sem.Ha van valakinek elfekvõben,ami még mûködik,irjon!!!
valaki segithetne!!!
szükségem lenne 7-es országuti fvk-ra,természetesen az elsõ is kéne.sehol nem kapok,még használtat sem.Ha van valakinek elfekvõben,ami még mûködik,irjon!!!
Írta 2004. május 04. - 10:11

Rezsõ: szerintem mást nem lehet tenni, mint zsírzani (olaj nem jó), egy kis fémes hang pl. nekem is van (Shim Ultegra pedál), de csak ha nagyon húzom fölfele is (hegyi versenyeken). Hátránya: a sok zsír összeszedi a koszt. Esetleg túl erõsre állítottad? Vagy vegyél titánpedált, az lehet nem zörög
. Szoktam hallani másoknál is hasonló zörejeket a look pedáloknál (de ez nem fémes). Valami kis dolog minden bicajnál van.
Country: lehet hogy így nevezik, nem vagyok orvos, a karban futó idegek nagy erõltetésre olyan iszonyú fájdalmat tudnak produkálni, hogy teljesen elzsibbad (mintha lebénulnál) és ha nem szégyenlenéd bõgnél, mint a tulkok ;D!

Country: lehet hogy így nevezik, nem vagyok orvos, a karban futó idegek nagy erõltetésre olyan iszonyú fájdalmat tudnak produkálni, hogy teljesen elzsibbad (mintha lebénulnál) és ha nem szégyenlenéd bõgnél, mint a tulkok ;D!
Írta 2004. május 03. - 21:50

Írta 2004. május 03. - 20:35

Elnézést kicsit témát váltok: SPD pedált használok, már szét lett szedve, újra összerakva, zsír, és most jöttem rá, hogy a cipõvasalása és a pedál ahol találkozik ott nyekereg. Láttam a cipõ vasán is hogy hol kopott, mit lehet vele tenni? Zsírozam, olajozam?
Elõre is kösz!
Elõre is kösz!
Írta 2004. május 03. - 17:30

Üdv Mindenkinek!
Kiscsangó köszi a Semperit tippet, megvéve 2600/db 25-ös, kék oldalfallal ,tökéletesen Continental Ultra 3000, még a doboza is! Még nem raktam fel, de gyönyörû!Ha valaki rágerjedt, szaladjon a Zöld Pont-ba, még van 2db!
Pumpa ügyben az én tippem a Barbieri teleszkópos, 8bar nyomásmérõvel, évek óta ilyet használok, jó pár defekten átsegített.
Kiscsangó köszi a Semperit tippet, megvéve 2600/db 25-ös, kék oldalfallal ,tökéletesen Continental Ultra 3000, még a doboza is! Még nem raktam fel, de gyönyörû!Ha valaki rágerjedt, szaladjon a Zöld Pont-ba, még van 2db!
Pumpa ügyben az én tippem a Barbieri teleszkópos, 8bar nyomásmérõvel, évek óta ilyet használok, jó pár defekten átsegített.
Írta 2004. május 03. - 15:18

Írta 2004. május 03. - 15:13

Azt nem mondtam, de érdemes különválasztani azt a pumpát amit viszel minden útra (egyszer felejtsd el, biztos lesz defekt), meg az otthonit, ami "nagy teljesítményû". Elõbbi lehet kicsi is, ca. 5barra a legkisebbel is fel tudod fújni, és ezzel már haza tudsz gurulni. A defektekkel kapcsolatban: ha esõ van vagy nedves idõ a ragasztással vigyázni kell, mert ilyenkor nem nagyon mûködik (még ha eleve jól ragasztott is lassan elengedi a levegõt), + ha szelepes lesz, szintén belsõ csere szükséges. A latexes belsõket pedig nagyon gyakran kell fújni, ez akkor nem praktikus ha valahova elmész több napra, mert kézipumpával nagyon nehéz (ha nem lehetetlen) pl. 10 barra felfújni a gumit (ettõl lehet ideggyulladást kapni a karban!).
Írta 2004. május 03. - 14:55

... :-( hát most már látom. no de a patronos legalább arra jó, hogy a talpas pumpát nehéz útra vinni..
majd beszerzek egyet.
majd beszerzek egyet.
Írta 2004. május 03. - 14:53

gyorsütemben be kell hogy szerezz egy mérõs mûhelypumpát mert általában minden bringázás elõtt /hacsak nem minden nap nyomod/ célszerû ellenõrizni a nyomást. azt pedig a már elhangzottak miatt nem lehet elvárni hogy egyszer felfújod és az az elsõ defektig megtartja azt az értéket. országutinál meg pláne fontos hogy az ember ne csak úgy találomra fújja a gumit hanem a kikisérletezett /neki legjobb/ értéket nyomja bele.
Írta 2004. május 03. - 14:36

köszi, hát akkor vlsz az történt, hogy vmit túlfújtam, és még porúzus is volt, és leengedett. (mert ebben a patronban elég nagy erõ volt, én meg örültem neki, szal jó keményre fújtam) néhányszor aztán inkább ki is engedtem belõle, nehogy baj legyen, de ilyen durranás nem lett szerencsére...
nekem 20as van, és hatvan kiló vagyok... (ultralight..vagyok)
nekem 20as van, és hatvan kiló vagyok... (ultralight..vagyok)
Írta 2004. május 03. - 08:45

gordon: a belsõk kicsit különbözõen porózusak, nekem is volt már úgy, hogy az elsõ sokkal hamarabb engedett le mint a hátsó kerék, végül is csak annyi van vele, hogy többször kell felpumpálni. A pumpáláshoz tényleg érdemes venni mutatóval rendelkezõ pumpát (akinek nincs szingósa elég 10barosat), mert ha nincs túl is lehet fújni! Ami azt jelentheti, hogy a külsõ sokkal gyorsabban szétmegy, mint egyébként (oldala). Rosszabb esetben szétdurran a belsõ és rögtön tönkrevágja a külsõt is! 23-ast azért nem célszerû 8.5-9 tól jobban felfújni a fentiek miatt, aki 70kg körül van nyugodtan mehet 6-7 bar körül is, csak gyakrabban kell fújnia.
Írta 2004. május 01. - 22:10

hát nekem vmi sks airchamp nevû patronosom van, és nem akaródzik menni a sima szódással.
a probléma igazán az, hogy felfújtam ezzel a hitec cuccal, és egy hét múlva lapos volt...belsõ kivesz. nem lyukas. betettem azért egy másik belsõt. következõ hét: az is lapos. itt elkezdtem gondolkodni, hogy nem kifizetõdõ hetente 800ft széndioxidot megvenni...:-(
a probléma igazán az, hogy felfújtam ezzel a hitec cuccal, és egy hét múlva lapos volt...belsõ kivesz. nem lyukas. betettem azért egy másik belsõt. következõ hét: az is lapos. itt elkezdtem gondolkodni, hogy nem kifizetõdõ hetente 800ft széndioxidot megvenni...:-(
Írta 2004. május 01. - 20:28

Szerintem a súlyod is számít, ha 80 kg fölött vagy még a 7-8 is kevés lehet. Saját tapasztalat, 84 kg 9 bar, ismerõsöm szintén ennyi kg 7-8 között megy, de elég gyakran felüti.Teló!
valaki meg tudja mondani,mekkora nyomást érdemes használni egy 23-as külsöben ha nem gyönyörü tükrösitett aszfalton megy az ember???
Bár ilyet nem tudom hol találni.
A megkövetelt 7-8 bár nagyon kemény,de nem tudom mennyit lehet kiengedni,felütés veszélye nélkül ill. komoly sebeség vesztés nélkül.
Csö
Írta 2004. május 01. - 19:27

Hali
Szerintemérdemes beruházni egy mûhelypumpára, 5-6 ezerért már olyat kapsz, aminek fémbõl van a háza, ha normálisan használod, örökélet + 1 év.
A maximális nyomásértékeket azért nemigen érdemes kihasználni sztem.
Én 5 bar alá 23mm-en nem nennék.
Van olyan patronos bigyó is, ami közönséges bolti patront használ, ebbõl 2 db egy felfújás.
Szerintemérdemes beruházni egy mûhelypumpára, 5-6 ezerért már olyat kapsz, aminek fémbõl van a háza, ha normálisan használod, örökélet + 1 év.
A maximális nyomásértékeket azért nemigen érdemes kihasználni sztem.
Én 5 bar alá 23mm-en nem nennék.
Van olyan patronos bigyó is, ami közönséges bolti patront használ, ebbõl 2 db egy felfújás.
Írta 2004. május 01. - 18:14

Teló!
valaki meg tudja mondani,mekkora nyomást érdemes használni egy 23-as külsöben ha nem gyönyörü tükrösitett aszfalton megy az ember???
A megkövetelt 7-8 bár nagyon kemény,de nem tudom mennyit lehet kiengedni,felütés veszélye nélkül ill. komoly sebeség vesztés nélkül.
Csö
Csö