Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
3129 hozzászólás a témában

Vinkler

Vinkler

törzsvendég

• fórumtag
  • 590 hozzászólás
Ne haragudjatok, hogy pont én kezdek ehhez a témához, de szerintem lassan vége a jóidõnek....

Na ezért gondoltam, hogy teszek sárvédõt a brinyóra. Igen ám de ez egy Mali CrMo váz és hátul 300-as exage fék van 1 forgáspontos..sztem nem fér alá, ha lecserélném egy 2 forgáspontú fékre sztetek beférne alá a sárvédõ, vagy ha van vkinek egyéb ötlete szivesen fogadom!
Elõre is köszi.

rollingwheels

rollingwheels

vendég

• fórumtag
  • 117 hozzászólás

3 hete vettem egy Selle Bassano Virtual Hybrid nyerget olcsón a Decathlonban (3800 Ft.) ... Régóta a Fizik Arione-on gondolkodtam, de nagyon sok pénz.

Az akkor nagyon best buy volt annyiért. Tényleg.
Mindazonáltal én 2 hónapja egy Fizik Arione boldog tulajdonosa vagyok :) :) :)
Nagggyon jóóó. Kényelmesebbnek nem mondanám mint más felsõkategóriás nyergeket, de valahogy a pedálozás jobb és hatékonyabb a WingFlex technológiának köszönhetõen. Szabadabban mozog a combom.
Én amondó volnék, hogy pénz ide vagy oda, annyival másabb érzés tekerni, hogy megtérül a befektetés. Csak sajnos nem minden jön be mindenkinek, különösen nyereg terén. És ha kiadsz egy rakás pénzt valamiért, ami nem válik be...:mad:

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás
Kösz az infót. 1értelmû, hogy orstzágúti nyergem lesz, más nem jön szóba. A legradikálisabb verseny-nyergek tetszenek igazából, meg grammhuszár is vagyok, viszont nem hordok párnázott gatyát, úgyhogy van egy határ... valahol az slr xp környékén.
Sajna felment az ára, meg itthon se voltam, mikor lejárt az ebay aukció, amit figyeltem. 14 ropi lett volna szállítással együtt. Itthon mennyi, ha van? Én sehol nem láttam. Mondjuk akkor tudok csak nyerget venni, ha vki megveszi az eggbeateremet (nem kell vkinek?http://bikemag.hu/ap...hp?siteid=47052)
Most a bbb compdesign a favorit (nem tudja vki, hol kapható?), vagy ebayrõl másik slr xp, vagy esetleg ez, ha lejjebb megy az árral a csaj: http://www.bikemag.h...hp?siteid=47495)

tpresident

tpresident

törzsvendég

• fórumtag
  • 898 hozzászólás
Én SLR XP-t használok.
Minden nyereg akkor lesz kényelems ha már betörted(min. 600-1000km) illetve ha rendszeresen kerékpározol. Ha csak hetente 1szer tekresz tuti,h minden nyereg nyomni fog a második óra után.
Én mikor megvettem az Xp-t(tavaly õsz végén) éppen nem kerékpároztam. Majd mikor 1 hónappal késõbb ráültem, aztmondtam: Ez szar, kényelemetlen. És visszaültem a jól megszokott nyergemre(az kicsivel jobb volt, de azon se éreztem "otthon" magam).
Aztán mikor már volt vagy 3000km-em(február közepére) próbaképp újra felszereltem az XP-t. És azóta is azon ülök. Semmi bajom nem volt vele, és azóta sincs, pedig mentem már vele sokszor 200+ km-eket!

Én ajánlani tudom, ha hetente min. 3szor kerékpározol.
Ha kevesebbet tekersz vegyél valami kevesébe filigránabbat, de a formára figyelj, hosszú, keskeny nereg való az országútira...ne hagyd magad másra rábeszélni, mert csak szétálló térdekkel fogsz hajtani, vagy a combod belsõ fele dörzsölõdik ki...
Szerintem.
"Ha tanulmányozzuk a külömbözõ vallások tanításait, észrevesszük, hogy mindnek a pozitív emberi tulajdonságok fejlesztése, az erényes ember nevelés a célja. Ez elég ok arra,hogy tiszteletet érezzünk minden vallás iránt." - Õszentsége a Dalai Láma elmélkedése

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
tudnál egy képet nyomni?
kéne országutira egy, san marco valami van fenn, de.. elég fapados.

farkasamed

farkasamed

vendég

• fórumtag
  • 30 hozzászólás
3 hete vettem egy Selle Bassano Virtual Hybrid nyerget olcsón a Decathlonban (3800 Ft.) Cak azért vettem meg, mert Anti-Compression cimke volt rajta. Rengeteg nyergem volt, de nem igazán jött be egyik sem. Pár hetet ki is kellett idén hagynom, mert szétnyomott egy Selle Royal. Régóta a Fizik Arione-on gondolkodtam, de nagyon sok pénz. Ez a nyereg viszont hihetetlenül jó befektetés volt! Tekertem vele 6-700 Km-t és tényleg nem nyom sehol! Legutóbb egy 110km-s körre mentem, és végig nagyon kényelmes volt! Ajánlom mindenkinek, aki nyereg gonddal küzd!

rollingwheels

rollingwheels

vendég

• fórumtag
  • 117 hozzászólás

Használt itt valaki Selle Italia SLR XP nyerget, vagy legalább vmilyen más SLR-t? Nagyon tetszik az XP kinézate, és talán tudok olcsón szerezni, de nem tudom, nem lenne-e túl kemény. Nem hordok bringásnacit, az SLR-t meg gondolom párnázott gatyeszhoz tervezték... Szívnék vele?

Szerintem igen. Én most tavasszal az esedékes nyeregcserénél a városi & mindenes proletár bicómon egy könnyebb és keményebb nyeregre neveztem be...hát. Még szerencse, h nyáron a Badacsonyról lefelé jövet lezúztam. Nem igyekeztem megjavítani, hanem sietõsen kukáztam. Ugyanakkor jól elvagyok hosszú távra bicajosnadrágban a szintén elég kemény Selle San Marco Barracudán, sõt imádom. Szóval városba normál ölözethez ne használj keméyn nyerget, ha rám hallgatsz.

rollingwheels

rollingwheels

vendég

• fórumtag
  • 117 hozzászólás

É n az országútisok tömegét a tõlünk nyugatabbra esõ országok tekintetében méltattam. ... A montisok 60-80%-a nem tudja megmondani,h Ki az a Tom Ritchey, Gary Fischer, vagy Joe Breeze. Az országútisok 90%-a viszont tuja,h ki volt Eddy Merckx, Jaques Anquetil, vagy Bernard Hinault.
Csak éppen olyan kevés országútis van,h szubkulturának. Kis embercsoportnak számít....

Helyben vagyunk. Nem akarom én azt mondani, h az országútisok okosabbak :-D
csak éppen országúti bicajosnak lenni: életforma. Szemlélet. Filozófia. Teljesség.
Remélem nem olvas bele fundamentalista montis. Bár aki az, ott is megvan ugyanez a tájékozottság és odaadás. Csak épp az átlag országútis ilyen, az átlag montis sokkal kevésbé.
Ismeritek az Apple Macintosh-t? Ha vmelyikõtök használt már ilyen rendszert akár csak irodai munkára v netezésre, akkor tudja mirõl beszélek. Think Different.

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás
Ma láttam egy bbb compdesign-t: http://www.bbbparts....ts/saddles.html

Van vkinek tapasztalata róla? Érdemes egyáltalán BBB nyerget venni? Selle-imádó vagyok, de ez eszméletlen jól néz ki, könnyû és kényelmesnek tûnik.

szume

szume

törzsvendég

• fórumtag
  • 715 hozzászólás
Nekem hasonlo kemenysegu a nyergem. Varosba annyira nem ajanlanam. Esetleg hordj betetes alsogatyat.

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás
Használt itt valaki Selle Italia SLR XP nyerget, vagy legalább vmilyen más SLR-t? Nagyon tetszik az XP kinézate, és talán tudok olcsón szerezni, de nem tudom, nem lenne-e túl kemény. Nem hordok bringásnacit, az SLR-t meg gondolom párnázott gatyeszhoz tervezték... Szívnék vele? Nem kényes a s.ggem, és rövid távokat mennék vele, mert a városi bicómra kell. Érdemes megkockáztatni? Gondolom, ha nem tetszik, 10 rugó körül el tudom adni enyhén használtan, nem?

Vinkler

Vinkler

törzsvendég

• fórumtag
  • 590 hozzászólás
Én Szentendrén lakom és minden nap brringával jövök Pestre melózni...

Ha érdekel egy alternatív útvonal, akkor Rómain és csillaghegyen a kis utcákon kell menni, mert nemrég újraaszfaltozták õket és nagyon jó minõségûek, van 1-2 keresztutca, de nem vészes..Békástól a parton és a töltésen az Omszki tóig (a Metrónál jössz ki), s ezután átmész az új felüljárón és be Budakalászra, a hévsinek elõtti keresztezõdésben jobbra És az az út kivisz Szentendre elé az OMV kúthoz, onnan meg csak feltalálod magad...

Feltöltött kép

vandorkecske

vandorkecske

vendég

• fórumtag
  • 79 hozzászólás

Mi olyan vészes a szentedndrei bringaúton? Kicsit cikázik ide-oda, meg a minõsége is lehetne jobb, na de emiatt HÉVre ülni??? Grrrr.
Ha nagyon nem bírod a bicóutat, akkor menj a fõúton, vagy keress egy alternatív útvonalat alsóbbrendû utakon. Nem hiszem, hogy baj lenne, ha az edzõköröd 5 km-el hosszabb lesz emiatt.

Csak most fogok oútira ülni, viszont az az út az nekem nem tûnik oúti barátnak, rendben, lasan megyek biztos nem üt fel, és lassan bringázni még mindig jobb mint bkv-zni. a 11-esen a Lupától kifelé szerintem meg az menjen aki nem vett tartós tejet!
Különben tényleg, inkább legyen hosszabb, mint rövidebb.

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás
Mi olyan vészes a szentedndrei bringaúton? Kicsit cikázik ide-oda, meg a minõsége is lehetne jobb, na de emiatt HÉVre ülni??? Grrrr.
Ha nagyon nem bírod a bicóutat, akkor menj a fõúton, vagy keress egy alternatív útvonalat alsóbbrendû utakon. Nem hiszem, hogy baj lenne, ha az edzõköröd 5 km-el hosszabb lesz emiatt.

vandorkecske

vandorkecske

vendég

• fórumtag
  • 79 hozzászólás
Sziasztok! Lasacskán összeáll a bringa. Így kezd a hol használjuk kérdés aktuálissá válni.
Bp. III. kerületben lakom, Mtb-vel 3.ker-Szentendre-Paprét-Visegrád~Nagymaros-Vác-Bp útvonal szokott menni. Valami hasonlóra gondoltam. A minimum változtatás gondolom annyi, hogy Sztendrére hévvel, mert az a bringaút az horror. Paprétrõl lefelé óvatosan, Dunakeszitõl meg okosan.
Milyen útvonalakat tudtok még a környékemen ajánlani?

ui. a dörtös kis pufikat nem bántani! :) egyik defektam alkalmával (Városmajor), senki nem állt le megkérdezni, hogy esetleg valami, csak egy kis pufi, cigis, dörtös csapat. Volt mindenem ezért segítségre nemigen volt szükségem, de ha lett volna, akkor õk segítenek és nem más, pedig jó sok féle-fajta ember megfordult arra azalatt a pár perc alatt.

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.247 hozzászólás
Jelentem Magyarországon is lenne 100-120 éves kerékpáros kultúra, a XIX. század végén nálunk alig volt gyengébb kerékpáros élet, mint mondjuk Fr. vagy Olaszban (akkor még ott sem 5-8 ezren indultak az amatõrversenyeken), és a 20-as, 30-as években is volt kultusza (akkor a fociét is megközelítette), amibõl maradt valami '45 utánra is (ld. jóval több "profi" verseny, sztráda csapatidõfutam, versenyeket rá lehetett vinni jó minõségû, nagy utakra: pl. 3-as). A hibát inkább a vadkapitalista mentalitásban, a türelmetlen anyagi gyarapodási vágyban kell keresni, ami az utakon az értelmetlen sietségben és agresszióban nyilvánul meg. Itt az utak hiánya és állapota meg a másirányú sportorientáció miatt nem nagyon van (közel)jövõje az országúti kerékpársportnak, fõleg, hogy a többi --kevésbé problémás-- sport is hanyagolva van.
Érdekes dolog ez a "K[st]resszes verseny", mivel önmagában szembenáll a kerékpárverseny létével, ugyanakkor mi lenne, ha felfüggesztenék nálunk..? (akkor le kellene zárni az utat, ami után nem lepõdnék meg ,ha az autósok megvernék, meg elütnék a hazafelé tartó kerékpárosokat... :-()

Rezsö

Rezsö

vendég

• fórumtag
  • 186 hozzászólás
Talán Szlovákia a legjobb példa, hasonló anyagi körülmények, ugyanaz a múltunk, mégis toleránsabbak az emberek. Szomorú olvasni a másik újságban megjelent svájci edzõtáborról a beszámolót, szomorú bemenni a KSI-hez, elkeserítõ a Milli és még sorolhatnám. A 40 km/h-es korlátozás az összes kerékpáros szervezet gyengeségének a jele, (megjegyz: az összes versenyen aláíratják, hogy a Kresz betartása kötelezõ!!!- meg is óvok midenkit, ha nem lesz rajta prizma, csengõ, lámpa és az elején gyorsan megy a hétvégi Békáson :) ).

tpresident

tpresident

törzsvendég

• fórumtag
  • 898 hozzászólás
É n az országútisok tömegét a tõlünk nyugatabbra esõ országok tekintetében méltattam. Egy SRAM-nak magyaro. nem piac. Franciao, Olaszo., Spanyolo., Németo. A mértékadó. Meg az USA.
Tõlünk nyugatabbra 100-120éves kultúrája van a kerékpározásnak, nálunk pedig nincs kultúrája. A montisok 60-80%-a nem tudja megmondani,h Ki az a Tom Ritchey, Gary Fischer, vagy Joe Breeze. Az országútisok 90%-a viszont tuja,h ki volt Eddy Merckx, Jaques Anquetil, vagy Bernard Hinault.
Csak éppen olyan kevés országútis van,h szubkulturának. Kis embercsoportnak számít.
Sok mtb-s több 100.000 bringát hajt, mert az az "Extrém", de fogalma nincs róla,h ki nyerte az olimpián az MTb-szakágban. Pedig ez 1 éve volt, nem 50-60!!!
Ennek ellenerée szimpatizálok minden kerékpráossal(o.út, MTB, Dirt, DH...stb.) aki nem magamutogatásból, hanem rendszeres és tisztességes fizikai munkavégzésre használja kétkerekûét.
Emlékszem, idén kora tavasszal, mikor kisütött az elsõ nap, kerékpárral tettem meg a Balassagyarmat-Dunakeszi-Budapest-Dobogókõ-Esztergom-Tatabánya távot(~ 190km).
Pár napot töltöttem B.gyarmaton, majd a cuccommal együtt (hátizsák 4-5kg) hazaindultam.
Az elsõ napsugár sok kerékpárost kicsábított Dobogókõre. Kiskovácsiban utolértem 3 porfelhõlovagot(karbon Wilier, Trek 5.9 madone, meg Campa Carbon Record szettek...)
Szóba elegyedtünk, fintorogva kerdezgették,h "van vagy 9-10kg a bringád" Meg még 4kg a hátizsák tettem hozzá, majd visszaálltam a saját tempómra. Az eyik 300m után a másik icsit késõbb, a harmadik 1.5km után szakadt le. Ez Pilisszentkereszten volt. Vizet vettem és kiálltam sort a pogácsás néninél(min. 5-6perc) a hegytetõn mire odaértek. "Ötször edzettük a héten(vasárnap volt) és fáradtak vagyunk", magyarázta az egyik. Nem volt hihetõ...

Õk nem azok közé tartoztak ,akiket becsülök.

Kicsit alkalandoztam az eredeti témától...
"Ha tanulmányozzuk a külömbözõ vallások tanításait, észrevesszük, hogy mindnek a pozitív emberi tulajdonságok fejlesztése, az erényes ember nevelés a célja. Ez elég ok arra,hogy tiszteletet érezzünk minden vallás iránt." - Õszentsége a Dalai Láma elmélkedése

_A

_A

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 hozzászólás
Szerintem,azért,mert még nem alakult ki a megfelelõ hozzáálllás. Nem igazán van útmutató vagy példa,hogy a biciklishez az úton hogy kéne hozzáállni. Nézz meg egy KRESZ könyvet. Látsz benne olyat,hogy a bringásra azért vigyázz,mert õ gyengébb?-vagy véletlenül csak annyi van róla,hogy a egy úton elõforduló AKADÁLY,aki városon kívül max 40km azon belül meg járdán 10km-mel mehet és elvileg megilleti az út legrosszabb része(az út sarka). Érdekes módon a "messzi" szlovákiában nem ölnek le az útról,hanem rendesen ,mintha egy teljes értékû lassú jármú lennék szépen kikerülnek,mindenféle anyázás nélkül. Próbálj meg itthon lejönni vhol és beljebb jünni az út szélétõl...-és örülj ha életben maradsz...
Hogy ez miért nincs másképp? -talán,mert semmi nem indokolja,hogy másképp legyen. Nincs rendelet ami büntesse õket,nincs bennünket védõ óvintézkedés...És akkor miért remélnénk bármi változást? Az embereknek szigor kell,vagy nagyon puritán és egyszerû gondolkodás.(diktatórikus rend/fanatizmus). Bár remélem tévedek.
És Jézus szóla hozzájuk: - Mondjátok, ki vagyok én?
És õk felelék: - Te vagy létünk alapjának eszkatológiai manifesztációja, a kerigma, amiben interperszonális kapcsolataink legvégsõ értelme tárul fel elõttünk.
És Jézus ismét szóla: - Mi???

Vinkler

Vinkler

törzsvendég

• fórumtag
  • 590 hozzászólás
Hát van igazság abban amit mondotok. Magyarországon valóban nincs még itt az az országútis "társadalom", mint tõlünk nyugatra, de nem csak ez a baj, hanem az egész hozzáállás és morál is hiányzik...Miért van az, ha végigtekerek a Balatonparton, akkor csak magyar autósok dudálnak rám és ordítoznak velem, hogy ott a bicikliút vazze! de egy külföldi sem..?

a másik, meg miért kerül egy csúcskategóriás outi bringa 20-30%-al többe, mint egy fiszim össztelós monti csúcs felszereltséggel????

Feltöltött kép