Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
3129 hozzászólás a témában

rollingwheels

rollingwheels

vendég

• fórumtag
  • 117 hozzászólás
Szia

Nehéz megítélni, mert versenyen ugye bolyban haladsz, és az egészen más, mint egyedül. De azt szokni is kell...

g_prefect

g_prefect

törzsvendég

• fórumtag
  • 361 hozzászólás
Sziasztok! Ez a sebesség téma engem is érdekelne. Sík úton, 50-60 km távon, kb mi az a tempó, amivel egy amatõr o.uti versenyen már nem lennék utolsó? Vagy inkább középmezõny...:)

rollingwheels

rollingwheels

vendég

• fórumtag
  • 117 hozzászólás
fftmas! Menjél annyival, amennyivel NEKED élvezet! A többiek egyelõre ne érdekeljenek. Ha szisztematikusan nyomod, úgyis növeled a távot is, a sebességet is. Különben meg épeszû ember amúgy is több pulzustartományban edz, nem csak egyben. Én is szoktam sétatempóban is menni, meg ahogy a csövön kifér, úgy is.
Ja! és mindig van, aki gyorsabb nálunk, ezt be kell látni. És lesz is.
Vissza az áttételekhez: Vittorio, igaz, amit írsz. POntosítom a kijelentésemet: nehéz a 30-35-ös tempóhoz áttételt találni, hogy a lánc is szépen fusson. Kicsit mindig keresztben van, kistányéron erre, nagyon arra. vbmenu_register("postmenu_328683", true);

fftmas

fftmas

újonc

• fórumtag
  • 7 hozzászólás
Ok

voti

voti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.179 hozzászólás

Kérdés, ahhoz, hogy ne röhögjenek ki az outisok, mennyivel kéne repesztenem? :chin:

Én mikor újrakezdtem a bringázást sík úton 22-23km/h átlagokat mentem az országútimmal és több mint 110kg voltam. Senki sem röhögött. Nem is mosolygott meg. Viszont köszöntek.:)

isukim

isukim

törzsvendég

• fórumtag
  • 267 hozzászólás
amennyivel birsz...sztem...
ja,és ésszel...

fftmas

fftmas

újonc

• fórumtag
  • 7 hozzászólás
Kérdés, ahhoz, hogy ne röhögjenek ki az outisok, mennyivel kéne repesztenem? :chin:

vittorio

vittorio

vendég

• fórumtag
  • 41 hozzászólás
30-35 km/h közé:

53/19-18-17
39/14
42/14-15

rollingwheels

rollingwheels

vendég

• fórumtag
  • 117 hozzászólás
Kicsit megtévesztõ ebben a német katalógusban a kompakt szó. Eddig az 50/34- es hajtómûre mondták ezt.

Amit õk értenek ezalatt, arra inkább az INTEGRÁLT szó használatos nálunk, ha jól tudom.

rollingwheels

rollingwheels

vendég

• fórumtag
  • 117 hozzászólás
Az 50/34 azok számára nyújt megoldást, akik nem versenytempóban kerekeznek. Ekkor ugyanis szerencsésebb egy kisebb elsõ hajtómû. Így sokkal jobb fenntartani egy 30-35-ös utazósebességet. A szokásos 53/39-nél így sem kis, sem nagy tányéron sem találsz olyan jó áttételt.
Ráadásul könnyebb is...
Nyugaton, ahol fû-fa-bokor országútizik, nagy fogás kereskedelmi szempontból az ilyen újítás.

vittorio

vittorio

vendég

• fórumtag
  • 41 hozzászólás
az 50/34 és társai (50/36, 48/34) valószínûleg arra jók, hogy kihasználhatóbb lesz egy pl. 11-21-es sor, mondjuk azoknak akik az eddigi 53-39-hez 12-25-öt tartottak jónak. a 11-21 pl arra lehet jó hogy közelebb vannak egymáshoz a fokozatok.

9-es rendszernél pl: 11-12-13-14-15-16-17-19-21
míg ugyanez egy 12-25-ös soron: 12-13-14-15-17-19-21-23-25

vélt hátrányok: - a kisebb fogaskerekek szerintem hamarabb kopnak
- vhol olvastam, hogy az ilyen 50-34 felállás úgy készül, hogy a 2 lánckerék közelebb van egymáshoz, ami kevésbé torelálja a keresztbeváltásokat

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.247 hozzászólás
A csak pöccintés nem biztos hogy jó, mert akaratlan váltást is lehet így csinálni, ill. nem érzed, hogy átváltottál-e vagy sem. PErsze, ha egyáltalán igaz ez a zéro tolerancia. A kompakt hajtómû az amikor a középtengely és hajtómû egyben van. Elõnye, hogy nem kell keresgélni a kettõt egymáshoz, hátránya, hogy ha a középtengelye bemondja az unalmast, akkor szinte lehetetlen újat beszerezni (fõleg nálunk), tehát lehet dobni az egészet.
A tartósságot nem firtatják, mert a fogyasztói társadalomban ez egyáltalán nem gond, vedd meg, kicsit használd, aztán dobd el, vegyél újat. Az új 10-es Dura-ace láncok-fogasok horrobilis összegek, fõleg ha elhinnénk, hogy a fogast a lánccal együtt kell cserélni, a láncot pedig 2000km-enként...

_A

_A

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 hozzászólás

Viszont amit nem értek az az , hogy miért nem furják át a jobb kart a tengelynél. Annak a plussz anyagnak ott nincs teherviselõ szerepe, viszont könnyebb és sokkal szebb lenne az a kar.

egyben meg is válaszoltad magadnak;) Szerintem az ok igazán egyszerû:nem akarnak konkurenciát állítani a saját magasabb kategóriájú termékeiknek. Érdekes módon még nincsenek kint súlyadatok,de gyanítom,hogy nincs túl messze az új ultegrától az új 105,hiszen könnyebb szettnek hírdetik az elõdjénél (szokásos duma,hogy mi tök ügyesek vagyun.hisz nemcsak 10es rendszert csináltunk ami sokkkkal jobb,de még könnyebb is...a tartósságot miért nem firtatják?;)) Szó mi szó,kellenek ezek a dolgok,mert csak így képesek egy nehezebb rendszert alkotni... :D
És Jézus szóla hozzájuk: - Mondjátok, ki vagyok én?
És õk felelék: - Te vagy létünk alapjának eszkatológiai manifesztációja, a kerigma, amiben interperszonális kapcsolataink legvégsõ értelme tárul fel elõttünk.
És Jézus ismét szóla: - Mi???

_A

_A

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 hozzászólás

Mit értsünk azon, hogy zéro tolerancia a fékváltókaron? A Shimano agyak nagyon bumfordiak lettek már ezen az éven is, az Ultegra is úgy néz ki, mint a régi Sora agy, akár egy hízott malac. A 10-es rendszer erõltetése is szükségtelen, egy amatõrnek felesleges, sõt rossz, mert vékonyabb a lánc, jobban kopik, ugyanakkor jóval drágább. Elég lenne 10-esnek a Dura-ace, az a versenyzõi kategória.

Magyarul nemtom mi volt a marketing duma a dura fékváltókart illetõen,de az angol honlapon zero tolerance tulajdonság alatt az olyan mehanizmust értették a karban, hogy nekünk csak "pöccinteni" kell,a többi munkát azonnal végrehajtja a kar. Azt hiszem késõbb effortless shifting néven volt kiírva,de most éppen egyiket sem találom a honlapon;) Mostmár csak a sora maradt nyolcas,illetve a kiskezûek számára elérhetõ még a 105ös (st-r500)ami szintén nyolcas. Hogy most emiatt szomorkodjunk-e avagy sem bízzuk a jövõre... Mi az a compact crankset? Egyre több helyen látok,ilyen 50/34as áttételt,ennek mi értelme? Crossos célokra van?
És õk felelék: - Te vagy létünk alapjának eszkatológiai manifesztációja, a kerigma, amiben interperszonális kapcsolataink legvégsõ értelme tárul fel elõttünk.

yvorl

yvorl

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.030 hozzászólás
Nekem tetszik.
itt van a 2006os katalog a az uy alkatrészekrõl.
http://www.paul-lang...NewProducts.pdf
www.parkpre-italy.com www.parkpre.com
http://pix.bikemag.hu/album77
TEL.:30/4108066

potty

potty

törzsvendég

• fórumtag
  • 378 hozzászólás
Nekem tetszik a hajtókaron a nagy lánctányér, de attól még jó az a kar. Viszont amit nem értek az az , hogy miért nem furják át a jobb kart a tengelynél. Annak a plussz anyagnak ott nincs teherviselõ szerepe, viszont könnyebb és sokkal szebb lenne az a kar.

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás
Hejj, fiúk! Az új 105 szett benne volt a júliusi Bikkmakkban, képpel, infóval. 2 hónappal lemaradtatok.

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.247 hozzászólás
Mit értsünk azon, hogy zéro tolerancia a fékváltókaron? A Shimano agyak nagyon bumfordiak lettek már ezen az éven is, az Ultegra is úgy néz ki, mint a régi Sora agy, akár egy hízott malac. A 10-es rendszer erõltetése is szükségtelen, egy amatõrnek felesleges, sõt rossz, mert vékonyabb a lánc, jobban kopik, ugyanakkor jóval drágább. Elég lenne 10-esnek a Dura-ace, az a versenyzõi kategória.

_A

_A

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 hozzászólás
Najó,én meg nem sírnék,ha utánam dobnának egy ilyen szettet... De hogy néz már ki az a tányér?!;)

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
azé' én szivesen feltenném azt a hajtómûvet...