Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
3129 hozzászólás a témában

Coldrock--->NRS

Coldrock--->NRS

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.291 hozzászólás
Oké, hát akkor itt az ideje a pénzkeresésnek :D (karácsonyra tervezem a gép vásárlását.)
Kössz az infókat, yó tekerést !
Nem csak a deszkásoké a világ !
Amíg a Föld kerek,éljenek a rájderek !

Izé

rollingwheels

rollingwheels

vendég

• fórumtag
  • 117 hozzászólás
Coldrock: A Sidi rampa 3 a montis palettáról van, tehát alighanem csak SPD kompatibilis, sajnos a honlapról nem derült ki. Nézd meg az alját, hány furatot találsz rajta, ha csak kettõ, tutira csak SPD.

Nem néz ki hülyén az SPD pedál sem, semmi gond nincs vele, csak a már megfogalmazott kisebb kontaktfelület. Ez inkább igazán hosszú köröknél számít. Akkor viszont, ha SPD, akkor már elég egyoldalas, és választhatsz vmi ultrakönnyût (sokan használnak ilyet). Ne Shimanot, inkább Wellgo legyen, ott akár alig több, mint 200 g- ból meg lehet úszni a pedált. Vagy az új márkájuk, az XPÉDO még jobb, csak persze drágább is.
OK, ha az erõnléti edzések miatt kell, meg oútisok között vagy, tényleg egy teljes funkcionalitású gép kell (kerék, gumi, áttétel, fékváltókar). Az, amit kinéztél, belépõ szintnek elég.

era

era

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.531 hozzászólás
Köszönöm a tanácsokat, járom a kerékpár üzleteket, nézem az ou-ikat. A szépérzékem (Colnago, Orbea, Giant) már elég fejlett, sajnos meghaladja a pénztárcámat. De tényleg vannak gyönyörû biciklik.
Még kérdés volna, hogy acél, vagy aluváz legyen-e. Mik az elõnyök, hátrányok.
A szépérzékem azt tanácsolja, hogy ne vékony kör metszetû csöves váz legyen, hanem lapított, és a hátrafelé ejtett felsõcsöves geometria tetszik inkább, de ott már bekavar a méricskélésnél. Úgy néztem 50-51-es váz a méretem.
Azt hiszem az spd rendszert megtartom az ou-n is.

Coldrock--->NRS

Coldrock--->NRS

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.291 hozzászólás

Nah, akkor a kérdés az, h TE mit szeretnél ezzel a géppel. Országútisok a barátaid és azokkal akarsz tekerni, v erõnléti edzésekre akarod, avagy télire kellene?
elõször ezeket lenne szerencsés tisztázi.
A gép, amit kinéztél, korrekt, igaz, nem tudom, mennyiért, de a Kelly's ár/minõség aránya általában igen jó.
Sztem az 580 mm-es váz kell neked a meglévõkbõl (legalábbis, ha úgy mérnek, ahogy általában szokás, ugye), az 560-as már valszeg kicsi lenne.
A pedál-cipõ kérdés neked is bejönne, ez egy kritikus pont mindenkinek, aki mindkét területen nyomul. Szóval SPD vagy LOOK vagy SPD-SL, esetleg Time? Nem könnyû kérdés...

Az erõnléti edzések miatt tekernék azzal. Többiek közt montival... mindíg elszöknek:p
Most vettem egy spd cipellõt sidi rampa 3. Azzal is lehetne nyomulni az országútin ? Ha egy sima spd pedált veszek az outihoz, hülyén néz ki, vagy mi ? Ez a look meg spd-sl... :)

Izé

rollingwheels

rollingwheels

vendég

• fórumtag
  • 117 hozzászólás

Hogyan szoktatok esoben edzeni? Egesz hetre rossz idot mondanak, viszont Bekasra szeretnek menni es edzeni kellene.

Aerobic, step-pad, lépcsõzés, futás, spinning, úszás...
De én is javaslom, menj ki és küzd meg az elemekkel... meg az akkumulátorokkal:)

rollingwheels

rollingwheels

vendég

• fórumtag
  • 117 hozzászólás

Sziasztok ! Mountain bájkos vagyok, de a barátaim asszongyák szerezzek be egy országúti bringát. Nos ugye ööö izé, "semmit" sem értek hozzájuk.
Pl a magasságomhoz mekkora váz kell ? 181 cm vagyok.
Mik a fõbb tudnivalók ? Egy kelly's arc 1.9-est néztem ki magamnak, 1. bringának nagyon jó lenne, szerintem.

Nah, akkor a kérdés az, h TE mit szeretnél ezzel a géppel. Országútisok a barátaid és azokkal akarsz tekerni, v erõnléti edzésekre akarod, avagy télire kellene?
elõször ezeket lenne szerencsés tisztázni. BTW egy oldallal elõbb kérdezte vki, aki szintén monti mellé szeretne oútit, h mi legyen.
A gép, amit kinéztél, korrekt, igaz, nem tudom, mennyiért, de a Kelly's ár/minõség aránya általában igen jó.
Sztem az 580 mm-es váz kell neked a meglévõkbõl (legalábbis, ha úgy mérnek, ahogy általában szokás, ugye), az 560-as már valszeg kicsi lenne.
A pedál-cipõ kérdés neked is bejönne, ez egy kritikus pont mindenkinek, aki mindkét területen nyomul. Szóval SPD vagy LOOK vagy SPD-SL, esetleg Time? Nem könnyû kérdés...

_A

_A

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 hozzászólás
ajánlom figyelmetekbe ezt a lapot,ha már nekem is felhívta rá vki a figylemem;) : http://oliworld.hu/
És Jézus szóla hozzájuk: - Mondjátok, ki vagyok én?
És õk felelék: - Te vagy létünk alapjának eszkatológiai manifesztációja, a kerigma, amiben interperszonális kapcsolataink legvégsõ értelme tárul fel elõttünk.
És Jézus ismét szóla: - Mi???

_A

_A

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 hozzászólás
mindezt állítom én aki bringaelvonókúrán volt és semmi erõm nincs most;)
sebaj holnap megtámadom a környéket:D

_A

_A

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 hozzászólás

Hello! Most kezdek el oútizni (eddig trekkingem volt). Tudnátok vmi útmutatást mondani, hogy hogy lehetne felkészülne kb. 1 hónap alatt egy 80 km-es hegyes teljesítménytúrára? Illetve mi a helyes eddzési forma oútival?
Köszi!

Akkor nagyon jó túrákat kívánok!
Ha bringáztál és jól ment akkor csak tekerj továbbra is lehetõleg minél többet;)
Edzés tervet nem igazán tudok javasolni, gyanítom, hogy minden ember más fizikai adottságokkal rendelkezik és ehhez mérten alakítják ki a trénerek/edzõk az edzéstervet amit követni kell,ebbe mind az izmok terhelése és módszere éppúgy beletartozik,mint az,hogy meg is mondják,hogy ki mit és mikor ehet.Írhatnám persze azt is,hogy elmész egy kondi terembe és elkezdesz ott erõsíteni. Pl: nyomsz 15percet lépcsõn bemelegítésnek,aztán mész és rúddal keretben elkezdesz guggolni edzettségednek megfelelõ súlyokkal,a terhelésre vigyáznod kell (kicsirõl indulva növelve a súlyokat fokozatosan), aztán onnan átmész a lábhajlításra ott is megcsinálsz egy teljes szériát (4*12) aztán szisziguggolás,ezután egy lebfelhúzás és jöhet egy kis állóvádli meg ülõvádli:) Amikor ezekkel megvagy szépen elmész egy cardio gépre és kimozgatod az izmaidat (levezetés). Ne felejts közben inni,de ne is túl sokat meg túl keveset se. Vannak nagyon jó kis energia pótló italok. A gatorade italoknak pl nagyon jó reklámjuk van... a hatásosságáról már megoszlanak a vélemények. Amikor végeztél a kondiban menj haza egyél vmi táplálót és egy napot kihagyva menj megint edzõterembe. És ezt folytasd szépen...
Csakhát nem ismerlek és az efféle általánosságnak gyanítom sokhasznát nem veszed.Továbbá az edzõteremmel egy nagy baj van:izomerõt szerezhetsz,de izomállóképességet nem ad! Lehet persze szálkásító gyakorlatok tömkelegét végezni,de mégis...tedd a legegyszerûbbet:menj ki és bringázz. Legalább kétnaponta,ha nem is csak azért hogy izmosodj,csak,hogy gurulj:)
És Jézus szóla hozzájuk: - Mondjátok, ki vagyok én?
És õk felelék: - Te vagy létünk alapjának eszkatológiai manifesztációja, a kerigma, amiben interperszonális kapcsolataink legvégsõ értelme tárul fel elõttünk.
És Jézus ismét szóla: - Mi???

Coldrock--->NRS

Coldrock--->NRS

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.291 hozzászólás
Sziasztok ! Mountain bájkos vagyok, de a barátaim asszongyák szerezzek be egy országúti bringát. Nos ugye ööö izé, "semmit" sem értek hozzájuk.
Pl a magasságomhoz mekkora váz kell ? 181 cm vagyok.
Mik a fõbb tudnivalók ? Egy kelly's arc 1.9-est néztem ki magamnak, 1. bringának nagyon jó lenne, szerintem.

Izé

_A

_A

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 hozzászólás
Esõkabát és nejlonzacsi;) Több pénz esetén direkt bringás esõkabát és kalucsni. CSak sajna az sok pénz...

isukim

isukim

törzsvendég

• fórumtag
  • 267 hozzászólás
sztem inkább menj ki úgy mint eddig...minimum gazdagabb leszel csomó új tapasztalattal...

szume

szume

törzsvendég

• fórumtag
  • 715 hozzászólás
Sajnos nincs :( Be kellene szereznem egyet.

Attisch

Attisch

vendég

• fórumtag
  • 127 hozzászólás
  • LocationBudapest
Görgõ?

szume

szume

törzsvendég

• fórumtag
  • 715 hozzászólás
Hogyan szoktatok esoben edzeni? Egesz hetre rossz idot mondanak, viszont Bekasra szeretnek menni es edzeni kellene.

BCI

BCI

törzsvendég

• fórumtag
  • 522 hozzászólás
Sziasztok! Tudtok valami infót mondani a Super Vitus váz szettröl?

Kiger

Kiger

újonc

• fórumtag
  • 8 hozzászólás
Hello! Most kezdek el oútizni (eddig trekkingem volt). Tudnátok vmi útmutatást mondani, hogy hogy lehetne felkészülne kb. 1 hónap alatt egy 80 km-es hegyes teljesítménytúrára? Illetve mi a helyes eddzési forma oútival?
Köszi!

voti

voti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.179 hozzászólás
Tommmas egy centivel vagyok magasabb nálad, és tpresident válaszához még annyit tennék hozzá, hogy ezt a csapágy közepétõl a nyeregvázcsõ tetejéig mérd ne a felsõcsõ közepéig mert akkor nagy lesz szerintem. Nekem egyébként 57-es a méretem középtõl középig. Én anno ezt a linket kaptam itt ebben a topikban valakitõl:
www.coloradocyclist.com/bikefit
Nagyon jó mert nem testmagasságból számol, hanem lábhosszból és a bringa többi méretét is segít kiszámolni.

tpresident

tpresident

törzsvendég

• fórumtag
  • 898 hozzászólás
56-60cm közöttit, városi bringához inkább kicsit kisebbet, hosszabb stucnival és nyeregcsõvel.
"Ha tanulmányozzuk a külömbözõ vallások tanításait, észrevesszük, hogy mindnek a pozitív emberi tulajdonságok fejlesztése, az erényes ember nevelés a célja. Ez elég ok arra,hogy tiszteletet érezzünk minden vallás iránt." - Õszentsége a Dalai Láma elmélkedése

Tommmas

Tommmas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
sziasztok >
kérdésem ss városi bringát akarok összerakni országúti vázzal ( schwinn adrenalin v. magellan ) és idõfutam kormánnyal..mekkora vázméretet javasoltok 183centimhez?
köszönöm
/// Demalgon /// mert balul ütött be az élet, pedig jobbat vártam ///
de hiszen mindeki tudja, h az életet nem érdemes végigélni
Expinálom a pinarámát.