Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rugóstagok (nem teleszkópok) - általános eszmecsere

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
5897 hozzászólás a témában

alligator

alligator

vendég

• fórumtag
  • 129 hozzászólás

Értem, köszönöm.
Logikus megoldás is lenne, de imádok szerelni:) Meg aztán, csak akkor megyek szerelõhöz, ha már nagy a baj. Különben sosem ismerem meg a bringám. Sem magam:)

Egyébként ilyen önjelölt "szerelõktõl" áll fel a hátamon a szõr,meg szvsz Salának is.Na pont ezeket a rugóstagokat szokták javításra hozni,de persze csak miután nulla hozzáértéssel szét és összebarmolták.(telók detto)
Szerintem is go szerviz vagy Sala!
Nehogy szétszedd!
Béke!
beerdrinking,rákkenróóll,frírájddánhillenduromontenbájking:D

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
ez azért kicsit más, mint váltót állítani...

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

Zsoles

Zsoles

újonc

• fórumtag
  • 7 hozzászólás
Értem, köszönöm.
Logikus megoldás is lenne, de imádok szerelni:) Meg aztán, csak akkor megyek szerelõhöz, ha már nagy a baj. Különben sosem ismerem meg a bringám. Sem magam:)

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc

Sziasztok!

Tanácsotokat szeretném kérni, egy Fox Vanilla taggal kapcsolatban. Ez egy sima egyszerû azt hiszem 2007-es darab, amit újonan kezdtem el használni 1,5 hónapja. A problémám az, hogy cseréltem rajta rugót, de azóta mintha kissé beteges hangja lenne. Mintha levegõ került volna oda, szörcsögõ hangot produkál. Szétszereléskor a felsõ szorítógyûrû fölött van egy kis, talán szelep, amit kitekertem, lehet ez a hibás? Bár akkor jelét nem láttam, hogy bármi is történt volna. Azóta visszatettem a gyári rugót, de szürcsög továbbra is. Szétszereljem?:)

vidd szervizbe!

ha azzal sem vagy tisztában mi van a szelep alatt, neki ne állj!
pláne, hogy gondolom nincs otthon nitrogén tartály, töltõcsonkal...

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

Zsoles

Zsoles

újonc

• fórumtag
  • 7 hozzászólás
Sziasztok!

Tanácsotokat szeretném kérni, egy Fox Vanilla taggal kapcsolatban. Ez egy sima egyszerû azt hiszem 2007-es darab, amit újonan kezdtem el használni 1,5 hónapja. A problémám az, hogy cseréltem rajta rugót, de azóta mintha kissé beteges hangja lenne. Mintha levegõ került volna oda, szörcsögõ hangot produkál. Szétszereléskor a felsõ szorítógyûrû fölött van egy kis, talán szelep, amit kitekertem, lehet ez a hibás? Bár akkor jelét nem láttam, hogy bármi is történt volna. Azóta visszatettem a gyári rugót, de szürcsög továbbra is. Szétszereljem?:)

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Köszönöm, vadászok ilyet.

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
A pontos neve törtcsavar kihajtó egy komplett készlet minõségtõl függõen 2-8e ft
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

NTS

NTS

vendég

• fórumtag
  • 196 hozzászólás
van balmenetes, kúpos csavarkiszedõ, mi az xt karból azzal vettük ki a buzi alucsavart

elõfúrod kicsit aztán mehet bele, 2-3 mm simán mehet bele ha 6os ha 8as nagyobb is, csak egyenesen fúrd meg

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
5 v 6 (hátul tizes kulcs megy rá, az asszem hatos szokott lenni)

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Hmm... innen végülis úgyis jobbra kell tekerni. Létezik olyan pici menetvágó bele? Kb kettes, max hármas kéne, nem?

menetfúrónak hívják...
és létezik persze
milyen átmérõjõ a csavar ?
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Hmm... innen végülis úgyis jobbra kell tekerni. Létezik olyan pici menetvágó bele? Kb kettes, max hármas kéne, nem?

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás
menetet fúrni bele, aztán kihajtani. legalábbis mi úgy csináltuk egyszer.

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Elsõ.

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás
melyik csavar?

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Eltört a csavar, ti hogy hajtanátok be/szednétek ki?
1-1,5es fúróval próbáljak 2 lukkal nútot fúrni csavarhúzónak és betekerni?

Feltöltött kép

NTS

NTS

vendég

• fórumtag
  • 196 hozzászólás
ssokat nem kell suntourtól várni, de fog mozogni, nkem a segghülye radium is mozog annyit amit kell, lehetne JOVAL jobb de mozog

Mtbsrác

Mtbsrác

vendég

• fórumtag
  • 263 hozzászólás
SR Suntour Epicon LOD
Hol van ez a honlapján? Mert áttúrtam az egészet de totál más van a neve alatt, vmi csicsásabb kütyü!
Ezt a rugóstagot ismeritek? 1-2 vélemény érdekelne, leginkább az hogy milyen a csillapítása! Partonos vagy nyílt olajfürcsis.
Olvasgattam róla ezt-azt és ott egész jónak mondták.

NTS

NTS

vendég

• fórumtag
  • 196 hozzászólás
épp a 400x2.0 lenne nekji ha jol emléxem, de mivel nem tudjuk h milyen is az a mozgás pontosan, nem tudunk tanácsot se adni a keménységgel, megvenni a semmiért meg felesleges, lehet érdemesebb szerezni egy hasonlóan lcsó levegõset és azt világgá lehet fújkálni olyanra amienre akarod :) nekem a sima radium R is kiválóan teszi a dolgát, magon "szaréhugyé" meg lehet venni használtan

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Számodra lényegtelen, hogy a forgalmazó kicsoda, a boltosod úgy is tudni fogja (egyébként ugyan az, csak a név változik, de ennek oka lényegtelen momentum). Az viszont sajnos már probléma, hogy nincs. Ebben az esetben marad a külföldi beszerzés, feltéve, hogy pontosan tudod, milyen méretû és keménységû rugóra van szükséged.

Mtbsrác

Mtbsrác

vendég

• fórumtag
  • 263 hozzászólás

Manitou rugó bármely kerékpárboltban megvehetõ, amely kapcsolatban áll a hazai forgalmazóval (Velotrade)

Hát én ma hívtam õket hogy mivan a szituval és a faszikám mondta, hogy már a Velobike foglalkozik a manitou forgalmazásával.
De a velotrade cég már megszûnt és mostmár vmi hülye neve van már amit nemértettem a telefonba. Persze rugó nemvolt náluk egyse és mondta még azt is, hogy van egy villa amibe 3 hónapja várnak rugót mert nincs a gyártónálse. Külön meg nemigen hoznak rugókat csak kompletten taggal, de az is akkor ha megvan a rendelési kvóta vagy mi.