Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rugóstagok (nem teleszkópok) - általános eszmecsere

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
5897 hozzászólás a témában

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Jézusom micsoda ötlet!
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
képet!

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

Mtbsrác

Mtbsrác

vendég

• fórumtag
  • 263 hozzászólás
Vanni ugyan van egy tagom amin van egy fox rugó de a vázam kialakítása kicsit lehetetlen. Merida One five 0.
Így ha teljesen ki akarom engedni a rugót akkor belever a vázba így tönkretenné de én ezt nemakarom.
Ill sokat kellene keményíteni hogy neérjen bele de akkor meg beton kemény lesz a tag. Hozzáteszem nem is rá való rugó ez méretileg.
De így kaptam meg tehát ez van. Amúgy lehet a rugót úgymond vékonyítani? Ahol hozzáér a vázhoz ott kellene 2-4mm-t kireszelni belõle hogy
ne verjen bele. Vagy ez inkább felejtõs, hiszen a rugó is tönkremegy miatta. FOX rugóról van szó.

Mtbsrác

Mtbsrác

vendég

• fórumtag
  • 263 hozzászólás
Én meg pont olyan rugót keresek mint ami szedriknek van.

Más:
190-es levegõs tag van most a gépembe de télre leakarom cserélni rugósra hogy a tömítések ne károsodjanak.
Mekkora nyomásra negedjem majd vissza miután kivettem a tagot, hogy aludhassa a téli álmát a szekrényben?
Gondolom ne üzemi nyomáson ill ne is csont üresen.

Megint más.:
Tudom nem aprohirdetõ ez a topik de keresek ilyen rugót (190-es taghoz) reális áron ha esetleg van vkinek eladó.
35mm széles taghoz. Ill mennyibe fájhat egy használt manitou rugó ha lenne. Hirdetésekben is keresek.

szedrik5

szedrik5

vendég

• fórumtag
  • 107 hozzászólás
rocsipeti , ha hosszab rugót használok hozzá mint amekkora a gyárilag lenne , azzal nem lesz baj ? !
szedrik

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás
azzal úgy ne nagyon használd. ha rövidebb a rugó, mint kellene, akkor könnyen kárt tehetsz a tagodban, vagy akár a vázadban is.

szedrik5

szedrik5

vendég

• fórumtag
  • 107 hozzászólás
hát aza szitu , hogy egy 450-es rugoval vettem . Tul puha !
Most egy manituo rugó van benne 190-es tagbol valo 550-es és csak 120mm hosszu 2 coll a mozgása
Ugyhogy most egész jo , én viszont arra gondoltamha egy hosszabb rugot teszek rá akkor jobb lessz a mozgása
szedrik

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
450-500 rugó kell neked

ha rámegy a manitou rugó akkor ok

fuck me, i'm famous!

szedrik5

szedrik5

vendég

• fórumtag
  • 107 hozzászólás
Hello !
Volna egy nem olyan összetett problémám .
Viszont sok alp kérdésem lenne !
Elöljároban egy BIG HIT-et használok.
Milyen keménységü rugó kell egy 80 kg -os pilotának ?
Okoz e valami komoly problémát ha fox taghoz manitou rugót használok ?
A válaszokat elöre is köszönöm !
szedrik

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Még azokat is lehet kapni és igaz, ami a leírásban van :) Azon igen kevés specik egyike, amibe szabványos tag kell. 200x57-es teljesen jó bele, az más kérdés, hogy ritka. 200x50-es elterjedtebb, de kis kutatással mindent be lehet szerezni olcsón. ;)

rob: ezt azért így nem merném kijelenteni. Más egy Manitou, Fox és RockShox-szal szerelt Enduro SL mozgása. Bár eddig csak a Speci saját AFR tagját, Manitou-t és Fox-ot próbáltam. A Fox és az AFR között szinte semmi különbség, de a Manitou halálosan sz*r benne.

2,25" stroke-u fox azért általában van
marzo meg egy idõben nem is gyártott 2 csak 2,25 stroku tagot ebben a méretben

aztán RS az kb lehetetlen itthon de abból tényleg ritkábban látni aftermarket 2,25 (vagy csak én nem botlok bele(mellesleg a 2" strokutól sem lesz semmi baja csak kevesebbet fog mozogni (132mm)))

Epyc, valami manitukat én kellizben meg konában próbálgattam abban is szar volt :)

más. egy 200-a szemtávú fox tagról (rp2 (ha nem akarom leereszteni, mozgatni, méregetni etc)) honnan lehet tudni hogy 2 vagy 2,25" stroku ?
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.317 hozzászólás

de ha igaz amit a speci szájton a tech adatokban hazudnak akkor ráadásul mákod van mert szabványos méretû a tag (7.875x2.25) . csak távtartókat kell drehálni.

Még azokat is lehet kapni és igaz, ami a leírásban van :) Azon igen kevés specik egyike, amibe szabványos tag kell. 200x57-es teljesen jó bele, az más kérdés, hogy ritka. 200x50-es elterjedtebb, de kis kutatással mindent be lehet szerezni olcsón. ;)

rob: ezt azért így nem merném kijelenteni. Más egy Manitou, Fox és RockShox-szal szerelt Enduro SL mozgása. Bár eddig csak a Speci saját AFR tagját, Manitou-t és Fox-ot próbáltam. A Fox és az AFR között szinte semmi különbség, de a Manitou halálosan sz*r benne.

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

Papszi

Papszi

vendég

• fórumtag
  • 203 hozzászólás

satuba fogd be és mozgasd a tagot, ha elforog anélkül hogy a satubol kitépd akkor jó
ha kézzel elmozdul könnyen akkor az már kopott, rövid idõn belül kotyogni fog

Megnéztem, hát nagy nehezen el tudom fordítani. De ha bele szerelem a biciklibe, és meghúzom a felsõ rögzítõ csavart, akkor nagyon recseg, ha kilazítom a csavart, akkor elhallgat. Ilyenkor mi a teendõ? Egyébként egy 2008-as Speci Stumpjumperrõl van szó.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

tudományos munkatársak!

a specialized vázakban ami van tag,az mennnyire speci?
szval ha én helyette egy mezei boltban kapható darbot teszek,az mennyire befolyásolj a a mozgást?
09-es enduró sl a konkért darab

de ha igaz amit a speci szájton a tech adatokban hazudnak akkor ráadásul mákod van mert szabványos méretû a tag (7.875x2.25) . csak távtartókat kell drehálni.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
ha a méret és a felfogatás is passzol, akkor van esélyed
de jobb nem lesz (mármint rugózási karakterisztikára)
ha megbizhatósági bajod van, azon fog segiteni

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

megatron

megatron

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.694 hozzászólás
tudományos munkatársak!

a specialized vázakban ami van tag,az mennnyire speci?
szval ha én helyette egy mezei boltban kapható darbot teszek,az mennyire befolyásolj a a mozgást?
09-es enduró sl a konkért darab
A dizájndrogtól lassacskán már minden spanom mizantróp
66 rc3-ast cserélnék lyrik vagy 36ra

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc

Üdv mindenkinek!

Kezdõ fulltelós használó vagyok. A vázat használtan vettem Fox Triad taggal. A kérdésem az volna, hogy a mellékelt képen látható (piros) teflonos perselyekben mennyire kell, hogy könnyen mozogjon a benne lévõ alsó, illetve felsõ csap?
Fox triad image by mantid83 on Photobucket
Mert csak a tagot kézben tartva 2 ujjal nem tudom tekergetni. A válaszokat elõre is köszönöm!

satuba fogd be és mozgasd a tagot, ha elforog anélkül hogy a satubol kitépd akkor jó
ha kézzel elmozdul könnyen akkor az már kopott, rövid idõn belül kotyogni fog

fuck me, i'm famous!

Papszi

Papszi

vendég

• fórumtag
  • 203 hozzászólás
Üdv mindenkinek!

Kezdõ fulltelós használó vagyok. A vázat használtan vettem Fox Triad taggal. A kérdésem az volna, hogy a mellékelt képen látható (piros) teflonos perselyekben mennyire kell, hogy könnyen mozogjon a benne lévõ alsó, illetve felsõ csap?
Fox triad image by mantid83 on Photobucket
Mert csak a tagot kézben tartva 2 ujjal nem tudom tekergetni. A válaszokat elõre is köszönöm!

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

nincs letekeréskori nyomásvesztés
amit hallasz, az a pumpából távozó nyomás

Igen, az feltekerési nyomásvesztés. A pumpa megtelik levegõvel. Kis méretû kamránál jelentõsebb.

A sebesség mindent megold.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Nem. Az a letekeréskori minimális nyomás vesztéstõl van.

nincs letekeréskori nyomásvesztés
amit hallasz, az a pumpából távozó nyomás

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Nem. Az a letekeréskori minimális nyomás vesztéstõl van. Ami érdekel, hogy amikor tekerem fel a pumpát a szelepre, mutat egy x értéket. Ha picivel tovább tekerem, akkor feljebb megy a nyomás.

Gondolom még nem nyomja be annyira a szelepet, hogy teljesen át tudjon jönni rajta a levegõ. Ez a manitou tagomnál is megvan. Valahol olvastam hogy úgy kell felfújni a tagot, hogy amikor jelez a nyomásmérõ akkor még fél fordulatot kell rátekerni.

A sebesség mindent megold.