Jelentkezz be Regisztrálj
Rugóstagok (nem teleszkópok) - általános eszmecsere
Írta 2010. október 28. - 16:38
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Írta 2010. október 28. - 15:47
fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->
Írta 2010. október 28. - 15:29
Így ha teljesen ki akarom engedni a rugót akkor belever a vázba így tönkretenné de én ezt nemakarom.
Ill sokat kellene keményíteni hogy neérjen bele de akkor meg beton kemény lesz a tag. Hozzáteszem nem is rá való rugó ez méretileg.
De így kaptam meg tehát ez van. Amúgy lehet a rugót úgymond vékonyítani? Ahol hozzáér a vázhoz ott kellene 2-4mm-t kireszelni belõle hogy
ne verjen bele. Vagy ez inkább felejtõs, hiszen a rugó is tönkremegy miatta. FOX rugóról van szó.
Írta 2010. október 28. - 15:25
Más:
190-es levegõs tag van most a gépembe de télre leakarom cserélni rugósra hogy a tömítések ne károsodjanak.
Mekkora nyomásra negedjem majd vissza miután kivettem a tagot, hogy aludhassa a téli álmát a szekrényben?
Gondolom ne üzemi nyomáson ill ne is csont üresen.
Megint más.:
Tudom nem aprohirdetõ ez a topik de keresek ilyen rugót (190-es taghoz) reális áron ha esetleg van vkinek eladó.
35mm széles taghoz. Ill mennyibe fájhat egy használt manitou rugó ha lenne. Hirdetésekben is keresek.
Írta 2010. október 26. - 22:30
Írta 2010. október 20. - 11:40
Írta 2010. október 19. - 17:18
Most egy manituo rugó van benne 190-es tagbol valo 550-es és csak 120mm hosszu 2 coll a mozgása
Ugyhogy most egész jo , én viszont arra gondoltamha egy hosszabb rugot teszek rá akkor jobb lessz a mozgása
Írta 2010. október 17. - 12:09
ha rámegy a manitou rugó akkor ok
fuck me, i'm famous!
Írta 2010. október 17. - 08:58
Volna egy nem olyan összetett problémám .
Viszont sok alp kérdésem lenne !
Elöljároban egy BIG HIT-et használok.
Milyen keménységü rugó kell egy 80 kg -os pilotának ?
Okoz e valami komoly problémát ha fox taghoz manitou rugót használok ?
A válaszokat elöre is köszönöm !
Írta 2010. október 16. - 17:39
Még azokat is lehet kapni és igaz, ami a leírásban van Azon igen kevés specik egyike, amibe szabványos tag kell. 200x57-es teljesen jó bele, az más kérdés, hogy ritka. 200x50-es elterjedtebb, de kis kutatással mindent be lehet szerezni olcsón.
rob: ezt azért így nem merném kijelenteni. Más egy Manitou, Fox és RockShox-szal szerelt Enduro SL mozgása. Bár eddig csak a Speci saját AFR tagját, Manitou-t és Fox-ot próbáltam. A Fox és az AFR között szinte semmi különbség, de a Manitou halálosan sz*r benne.
2,25" stroke-u fox azért általában van
marzo meg egy idõben nem is gyártott 2 csak 2,25 stroku tagot ebben a méretben
aztán RS az kb lehetetlen itthon de abból tényleg ritkábban látni aftermarket 2,25 (vagy csak én nem botlok bele(mellesleg a 2" strokutól sem lesz semmi baja csak kevesebbet fog mozogni (132mm)))
Epyc, valami manitukat én kellizben meg konában próbálgattam abban is szar volt
más. egy 200-a szemtávú fox tagról (rp2 (ha nem akarom leereszteni, mozgatni, méregetni etc)) honnan lehet tudni hogy 2 vagy 2,25" stroku ?
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2010. október 16. - 16:35
de ha igaz amit a speci szájton a tech adatokban hazudnak akkor ráadásul mákod van mert szabványos méretû a tag (7.875x2.25) . csak távtartókat kell drehálni.
Még azokat is lehet kapni és igaz, ami a leírásban van Azon igen kevés specik egyike, amibe szabványos tag kell. 200x57-es teljesen jó bele, az más kérdés, hogy ritka. 200x50-es elterjedtebb, de kis kutatással mindent be lehet szerezni olcsón.
rob: ezt azért így nem merném kijelenteni. Más egy Manitou, Fox és RockShox-szal szerelt Enduro SL mozgása. Bár eddig csak a Speci saját AFR tagját, Manitou-t és Fox-ot próbáltam. A Fox és az AFR között szinte semmi különbség, de a Manitou halálosan sz*r benne.
"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"
Írta 2010. október 16. - 14:58
satuba fogd be és mozgasd a tagot, ha elforog anélkül hogy a satubol kitépd akkor jó
ha kézzel elmozdul könnyen akkor az már kopott, rövid idõn belül kotyogni fog
Megnéztem, hát nagy nehezen el tudom fordítani. De ha bele szerelem a biciklibe, és meghúzom a felsõ rögzítõ csavart, akkor nagyon recseg, ha kilazítom a csavart, akkor elhallgat. Ilyenkor mi a teendõ? Egyébként egy 2008-as Speci Stumpjumperrõl van szó.
Írta 2010. október 15. - 20:47
tudományos munkatársak!
a specialized vázakban ami van tag,az mennnyire speci?
szval ha én helyette egy mezei boltban kapható darbot teszek,az mennyire befolyásolj a a mozgást?
09-es enduró sl a konkért darab
de ha igaz amit a speci szájton a tech adatokban hazudnak akkor ráadásul mákod van mert szabványos méretû a tag (7.875x2.25) . csak távtartókat kell drehálni.
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2010. október 15. - 14:19
de jobb nem lesz (mármint rugózási karakterisztikára)
ha megbizhatósági bajod van, azon fog segiteni
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2010. október 15. - 12:37
a specialized vázakban ami van tag,az mennnyire speci?
szval ha én helyette egy mezei boltban kapható darbot teszek,az mennyire befolyásolj a a mozgást?
09-es enduró sl a konkért darab
66 rc3-ast cserélnék lyrik vagy 36ra
Írta 2010. október 14. - 22:51
Üdv mindenkinek!
Kezdõ fulltelós használó vagyok. A vázat használtan vettem Fox Triad taggal. A kérdésem az volna, hogy a mellékelt képen látható (piros) teflonos perselyekben mennyire kell, hogy könnyen mozogjon a benne lévõ alsó, illetve felsõ csap?
Fox triad image by mantid83 on Photobucket
Mert csak a tagot kézben tartva 2 ujjal nem tudom tekergetni. A válaszokat elõre is köszönöm!
satuba fogd be és mozgasd a tagot, ha elforog anélkül hogy a satubol kitépd akkor jó
ha kézzel elmozdul könnyen akkor az már kopott, rövid idõn belül kotyogni fog
fuck me, i'm famous!
Írta 2010. október 14. - 22:11
Kezdõ fulltelós használó vagyok. A vázat használtan vettem Fox Triad taggal. A kérdésem az volna, hogy a mellékelt képen látható (piros) teflonos perselyekben mennyire kell, hogy könnyen mozogjon a benne lévõ alsó, illetve felsõ csap?
Fox triad image by mantid83 on Photobucket
Mert csak a tagot kézben tartva 2 ujjal nem tudom tekergetni. A válaszokat elõre is köszönöm!
Írta 2010. október 11. - 21:51
nincs letekeréskori nyomásvesztés
amit hallasz, az a pumpából távozó nyomás
Igen, az feltekerési nyomásvesztés. A pumpa megtelik levegõvel. Kis méretû kamránál jelentõsebb.
A sebesség mindent megold.
Írta 2010. október 11. - 21:46
nincs letekeréskori nyomásvesztésNem. Az a letekeréskori minimális nyomás vesztéstõl van.
amit hallasz, az a pumpából távozó nyomás
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2010. október 11. - 21:32
Nem. Az a letekeréskori minimális nyomás vesztéstõl van. Ami érdekel, hogy amikor tekerem fel a pumpát a szelepre, mutat egy x értéket. Ha picivel tovább tekerem, akkor feljebb megy a nyomás.
Gondolom még nem nyomja be annyira a szelepet, hogy teljesen át tudjon jönni rajta a levegõ. Ez a manitou tagomnál is megvan. Valahol olvastam hogy úgy kell felfújni a tagot, hogy amikor jelez a nyomásmérõ akkor még fél fordulatot kell rátekerni.
A sebesség mindent megold.