Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rugóstagok (nem teleszkópok) - általános eszmecsere

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
5897 hozzászólás a témában

laciklon

laciklon

törzsvendég

• fórumtag
  • 969 hozzászólás

Arra vagy kíváncsi, hogy miért különbözõ a nyomás akkor amikor felfújod a kamrát és akkor amikor letekered a pumpát és újra visszatekered?

Nem. Az a letekeréskori minimális nyomás vesztéstõl van. Ami érdekel, hogy amikor tekerem fel a pumpát a szelepre, mutat egy x értéket. Ha picivel tovább tekerem, akkor feljebb megy a nyomás.
Élj a mának! Nem baj ha a pokolra jutsz, mert ott egy csomó haverral fogsz találkozni......

http://laciklon.fotoalbum.hu/index

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Sziasztok!
Float rp2 magyar nyelvû leírást hol tudnék találni?
Felfújáskor a szelep rácsavarásakor a két különbözõ nyomásérték miértje és jelentõsége érdekelne, meg minden más is ezzel a taggal kapcsolatban! :)
Elõre is köszi!

Arra vagy kíváncsi, hogy miért különbözõ a nyomás akkor amikor felfújod a kamrát és akkor amikor letekered a pumpát és újra visszatekered?

A sebesség mindent megold.

laciklon

laciklon

törzsvendég

• fórumtag
  • 969 hozzászólás

sehol
kb ennyi van
http://xfactornet.hu...ti_utmutato.pdf

Köszi!
Ez tényleg nem sok....
Akkor a gyári CD-t kell valahogy lefordítani.
Élj a mának! Nem baj ha a pokolra jutsz, mert ott egy csomó haverral fogsz találkozni......

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Sziasztok!
!

sehol
kb ennyi van
http://xfactornet.hu...ti_utmutato.pdf
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

laciklon

laciklon

törzsvendég

• fórumtag
  • 969 hozzászólás
Sziasztok!
Felfújáskor a szelep rácsavarásakor a két különbözõ nyomásérték miértje és jelentõsége érdekelne, meg minden más is ezzel a taggal kapcsolatban! :)
Elõre is köszi!

Willmaker

Willmaker

vendég

• fórumtag
  • 202 hozzászólás
koszonom szepen. a rejtely megoldodott, elnezest a lamasagert:)

jocek03

jocek03

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás

Sziasztok! a kerese eredmenyt nem talalt a kerdesemre, tehat megkerdeznem.
ha valaki tudna segiteni abban hogy:
>>>>>2006 IRONHORSE SUNDAY<<<<<<<<<< vazba mekkora tagot kell szereznem???
vettem egy ilyen tipusu vazat, de lenyegeben lovesem sincs mi kell bele. 222re tippelek, de lattam mar 240es taggal, de 200as taggal is.
PLZ HELP!!!!!!!!!!!!

240mm
Rear Shock: Fox DHX 5.0 Coil, 9.5”x3”
2006 Iron Horse Sunday Elite only USD1433, Buy from Pt Kreasi Wahana Group. Indonesia - Raya - Manufacturer Directory, Suppliers, Wholesalers, Traders, Products, Industrial Supplies

Willmaker

Willmaker

vendég

• fórumtag
  • 202 hozzászólás
Sziasztok! a kerese eredmenyt nem talalt a kerdesemre, tehat megkerdeznem.
ha valaki tudna segiteni abban hogy:
>>>>>2006 IRONHORSE SUNDAY<<<<<<<<<< vazba mekkora tagot kell szereznem???
vettem egy ilyen tipusu vazat, de lenyegeben lovesem sincs mi kell bele. 222re tippelek, de lattam mar 240es taggal, de 200as taggal is.
PLZ HELP!!!!!!!!!!!!

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc

vagy azt, hogy az én levegõs rugózásom van az új Dorado villában...
Mármint a Manitou lenyúlta a terveidet?Ipari kémkedés volt?
Vagy kisegítetted õket?:)
Lassan tényleg leborulok maga elõtt...

hát ez egy hosszú sztori, anno csinátlam a levegõs Travist, amit kivittem prezentálni a hayes groupnak, beszélgettünk, elmondtam mikre kell odafigyelni, miért is rossz a solo air, és miért használok dual air rendszert, kamraméretek stb...
A srác amikor kipróbálta csak ennyit kérdezett: " mennyiért csinálsz nekem is?"

rá pár hétre kezdték a fejlesztést, ugyanazokkal a paraméterekkel amiket elmondtam nekik....

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

Zsoles

Zsoles

újonc

• fórumtag
  • 7 hozzászólás

Jut eszembe, voltak annó, úgy 40 éve olyan mérnökök, aki csak a nyugati technika tudásának ellopásában voltak jelen. Ilyen a kfki is. Nem mondom, sok Mérnöknek mondott fazon került ki onnan:)
De sebaj, az õ segítségükkel visszafejtették a japán számológépeket így lett itt is:) Az már egy másik dolog, hogy a nemzetközi jog tudásában azt mondték, ha a keleti piacon kívül az megjelenik, beperelik a magyar államot:D
Kíváncsi lennék, egyes cégek jogállására:D

Zsoles

Zsoles

újonc

• fórumtag
  • 7 hozzászólás
Értettem én, Livermore-n és a tõzsdén nõttem fel:)
Ha van dícsérni valód, azt csak magadban:)
Gondolhatod mi a véleményem az összes többirõl:)

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás

meg ne sértõdj már, nem azt mondtam hogy hozd hozzám!!!!!!Meg sem említettem, hogy másodállásban, teleszkópok és rugóstagok szervízelésével, tuningjával foglalkozom. Vagy azt, hogy több saját villám is van, vagy azt, hogy az én levegõs rugózásom van az új Dorado villában...

Ennek tudatában remélem belátod:

nitrogén tartályod, nincs reduktoros feltöltõ csonkod, akkor hogy akarod 30 bárral feltölteni?
nem kötekedek csak kérdezem...

Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás

A dhx-be rakott egy Boxxer sárga rugót.:D

azt hogy? :o

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás
Salához nyugodtan viheted,ért hozzá.Nekem növelt utat rugóstagon és állított progresszivitást.A dhx-be rakott egy Boxxer sárga rugót.:D

Zsoles

Zsoles

újonc

• fórumtag
  • 7 hozzászólás

meg ne sértõdj már, nem azt mondtam hogy hozd hozzám!!!!!!Meg sem említettem, hogy másodállásban, teleszkópok és rugóstagok szervízelésével, tuningjával foglalkozom. Vagy azt, hogy több saját villám is van, vagy azt, hogy az én levegõs rugózásom van az új Dorado villában...

nitrogén tartályod, nincs reduktoros feltöltõ csonkod, akkor hogy akarod 30 bárral feltölteni?

Dehogy sértõdöm, de viszont sem szeretném. A hátamon a szõrre írtam:) Biztos, hogy nem vagyok egy profi, és az is biztos, nem tudok mindent megcsinálni. Ettõl függetlenül már gyerekként szereltem a saját gépem, tegyük hozzá, azok a pillangó fékek és a sis nem voltak valami bonyolult dolgok. De nem volt pénzem arra, hogy szerelõhöz menjek, mert inkább külsõre és a mindig elhajló elsõ villákra ment a pénz. Megszereti az ember idõvel a hobbyját, ez történt nálam is. Jópár év után ismét kerékre ülhettem, az volt az elsõ, hogy hazaérve minden egyes porcikáját szemügyre vettem. Ez nem az a gép, mint akkor voltak. Néztem csillogó szemekkel, mit kéne rajta "tuningolni", de negyon nincs mit így hirtelen:) Esetleg a tárcsát beállíthatom egy samuval:) Lényeg a lényeg, a telót igencsak messzirõl néztem, hogy szét kéne szedni. Ezért is gondoltam, elolvasom, más hogy csinálja. Persze nekem nem ez a szakmám, meg aztán az a pár év is kimaradt, így aztán nagyon nincs fogalmam, egyáltalán mi is ez? De belátom, ez egy bonyolult dolog, ez egy szakma, és annyira nem tudom milyen ez a tag, hogy inkább nem is lövöm ki vele a szemem:)
Ha meg valaki szaneszét szedi, és úgy viszi szervízbe, akkor meg mi van? Az baj, ha egy önjelölt szerelõ elakad? Én ezt úgy látom, ha valaki bevisz egy tagot, hogy rossz, x ft a szerelés ára. Ha szétszedve, szétbarmolva visz oda egy tagot javításra, akkor a több foglalkozás miatt 2x ft a javítás ára. Mi ezzel a gond? Nem kell visszafogni a profiot;)

Egy szónak is 100 a vége, nitrogén nélkül, csonk nélkül sehogy. De tudás hiányában is sehogy, bár azt nem tudtam, hogy van, aki tisztán nitrogént tud lehelni.:)

Néztem az oldalad különben, láttam mikkel fogalkozol, nagyon tetszik. Remélem, Te tényleg egy komoly szerelõ vagy, aki mellesleg sportszerû is, és szereti azt, amivel foglalkozik. Sõt, meg is tekinteném egyszer a munkáidat, mert amúgy egy mûkedvelõ ember vagyok.:)

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
felfújja szájjal....

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

Zsoles

Zsoles

újonc

• fórumtag
  • 7 hozzászólás

Én is önjelölt szerelõ vagyok mint te és pont ugyanebbõl az okból. De ezt nem lehet otthon megcsinálni, az említett nitrogén miatt. Az x-factor meg tudja csinálni, nekik van hozzá minden és õk a hivatalos fox szerviz.

Köszönöm, akkor inkább csak nézem elsõre.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Nekem meg attól, hogy beírok egy fórumra, és mindjárt az érdekeltek válaszolnak:D
Annak azért van oka, hogy inkább nem viszem szerelõhöz. Tisztelet a kivételnek, mert biztos vagyok abban, hogy van lelkismeretes, szakmáját becsülõ és tisztelõ szerelõ. De sokrszor fakadtam sírva, hogy nyúlnak a gépemhez, és milyen a hozzáértésük. De kezdem megszokni, kb 15. boltból jövök el úgy, hogy nem tudnak kiszolgálni, nincs is kedvük, átküldözgetnek más helyre és majomságokkal oltogatnak.
Ezért gondoltam azt, hátha valaki egy kicsit részletesebben elmeséli, hogy kell szétszedni, mi található benne, esetleg másnak is volt ilyen probléma, mint nekem. Majd ezek fényében eldöntöm, képes vagyok e rá, avagy nem. De döntés az enyém, az biztos:)

Én is önjelölt szerelõ vagyok mint te és pont ugyanebbõl az okból. De ezt nem lehet otthon megcsinálni, az említett nitrogén miatt. Az x-factor meg tudja csinálni, nekik van hozzá minden és õk a hivatalos fox szerviz.

A sebesség mindent megold.

Zsoles

Zsoles

újonc

• fórumtag
  • 7 hozzászólás
Nekem meg attól, hogy beírok egy fórumra, és mindjárt az érdekeltek válaszolnak:D
Annak azért van oka, hogy inkább nem viszem szerelõhöz. Tisztelet a kivételnek, mert biztos vagyok abban, hogy van lelkismeretes, szakmáját becsülõ és tisztelõ szerelõ. De sokrszor fakadtam sírva, hogy nyúlnak a gépemhez, és milyen a hozzáértésük. De kezdem megszokni, kb 15. boltból jövök el úgy, hogy nem tudnak kiszolgálni, nincs is kedvük, átküldözgetnek más helyre és majomságokkal oltogatnak.
Ezért gondoltam azt, hátha valaki egy kicsit részletesebben elmeséli, hogy kell szétszedni, mi található benne, esetleg másnak is volt ilyen probléma, mint nekem. Majd ezek fényében eldöntöm, képes vagyok e rá, avagy nem. De döntés az enyém, az biztos:)