Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rugóstagok (nem teleszkópok) - általános eszmecsere

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
5897 hozzászólás a témában

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
kérdés, hogy mennyire egészséges egy mérnöki tervezést hazavágni egy marós józsinak zsírpapírra firkantott skicc alapján találomra készített alkatrésszel.

GeriMB

GeriMB

vendég

• fórumtag
  • 101 hozzászólás
Nem kifejezetten drága muri az új lengõkar készítése. Nem kérsz róla számlát és maszekkal cisnáltatod, akkor olcsóbb. Szerény véleményem, hogy "occsó" rugóstagot nem érdemes venni (na meg levegõst sem vennék, csak sprirál rugóst, de ez izlések és pofonok témakör, mint ahogy kinek a vékony csinos magas szõke és kinek a molett átlagos). Ha megvan az új lengõkar, akkor egész évben lehet spirál rugós taggal menni.
Valami bölcs dolgot kéne mondanom, de nem jut eszembe semmi. :D

LawrenceDesign

LawrenceDesign

vendég

• fórumtag
  • 121 hozzászólás
I'm sorry :) és köszi...
-----------------------------------
"És olvastam, hogy az út a fontos, hogy soha ne legyen vége
De szerintem a cél is az útnak a része"

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee
1. A teleszkóp NEM rugóstag. Idézem a topik címét: Rugóstagok (nem teleszkópok) - általános eszmecsere :->
2. Neked ez kell: http://forum.bikemag...csere-2-a-2180/

LawrenceDesign

LawrenceDesign

vendég

• fórumtag
  • 121 hozzászólás
Sziasztok..lehet van már ilyen téma akkor irányítsatok oda :) Egy CUBE 2009.es Analog bringám van és huu fejbõl nem megy de talán egy suntour xcm tag van benne. Sokan mondták hogy majd cseréljem le, de most nem is ez érdekel. Nyáron volt egy komolyabb túrám és sok napot áztunk esõbe. A villa azóta nyekeg :) igen nyekeg...nyikorog. Bevittem egy szervízbe mondták most nem érnek rá :D:D:D mondom otthon szétszedem de meg bírtam lazítani az alján az anyákat :) Ötlet? Zsír? Olaj? Csak beken? Mit tegyek? Esetleg valami szétszerelési tanács? Rajz?
-----------------------------------
"És olvastam, hogy az út a fontos, hogy soha ne legyen vége
De szerintem a cél is az útnak a része"

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
ez szép gondolat , bár sztem néhány sebbõl vérzik, de ennél a mûtétnél sokkal ólcsóbb, ha vesz egy puruttya szutyok levegõs tagot télre ha már az eredtit nem meri használni.....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

GeriMB

GeriMB

vendég

• fórumtag
  • 101 hozzászólás
Érdemes lenne csináltatni hozzá új himbakart, amivel befér a spirálrugós tag a vázba.
Ha tudod a váz anyagát, akkor kell olyan anyagot venni (gondolok itt olyanra, hogy pl.: 7005-ös Alu, akkor be kell menni a fém telepre és venni 7005-ös Alu-t) és elvinni 1 marós szakemberhez beméretezett mûszaki rajzzal és õ meg fogja tudni csinálni (némelyik még az anyagot is beszerzi).
CNC-t azért nem ajálom, mert sokkal drágább lenne. Nagy mennyiségnél megérné, de kis tétel esetén a marós is meg tudja csinálni és ha az esztétika is számít, mert nem teccik a színe, akkor pénztárcától függõen lehet por festetni, eloxálni, anódizálni, stb.
Valami bölcs dolgot kéne mondanom, de nem jut eszembe semmi. :D

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Nem, nem. Levegõs tag van a vázában, csak télen a sós latyakban meg akarja kímélni, ezért egy olcsóbb acélrugós taggal kívánja használni tavaszig, csak az meg ugye nem megy bele a vázba.

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Azért erõlteti mert nem gyári levegõs taggal vette a vázat hanem rásózták egy rugós taggal szvsz, csak azt nem értem ha már fórumozik miért nem kér tanácsot, hogy srácok itt ez a keró szerintetek megéri ennyiért és biztos kapott volna olyan választ hogy figyú már milyen tag van abban a vázban?
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Louis

Louis

törzsvendég

• fórumtag
  • 802 hozzászólás
Ehhez a One-five -0 vázhoz sztem ne erõltesd a spirálrugós tagot,nem fog elférni.Ahhoz másik himbakar kellene!:-)

szedrik5

szedrik5

vendég

• fórumtag
  • 107 hozzászólás
A piac diktál :)
lessz annak gazdája
szedrik

Mtbsrác

Mtbsrác

vendég

• fórumtag
  • 263 hozzászólás
Igen és ez a méter lenne a pl 450x2.0.
Tehát 2.0-ás azaz 5"-os rugót keresek aminek a belsõ átmérõje jólenne
a 33,4mm széles rugóstaghoz. Így ilyen rugót is keresek csak jóhazánkba nincs.
Akinek meg lenne az horror áron adná.

manston91

manston91

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.013 hozzászólás
Az igaz.
"Ride today, heal tomorrow"

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Nem, mert honnan tudhatnák, hogy miféle vázba megy.

manston91

manston91

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.013 hozzászólás
A kérdésem az lenne, hogy új tagokhoz (DT Swiss M210) szoktak távtartókat adni?
"Ride today, heal tomorrow"

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Vanni ugyan van egy tagom amin van egy fox rugó de a vázam kialakítása kicsit lehetetlen. Merida One five 0.
Így ha teljesen ki akarom engedni a rugót akkor belever a vázba így tönkretenné de én ezt nemakarom.
Ill sokat kellene keményíteni hogy neérjen bele de akkor meg beton kemény lesz a tag. Hozzáteszem nem is rá való rugó ez méretileg.
De így kaptam meg tehát ez van. Amúgy lehet a rugót úgymond vékonyítani? Ahol hozzáér a vázhoz ott kellene 2-4mm-t kireszelni belõle hogy
ne verjen bele. Vagy ez inkább felejtõs, hiszen a rugó is tönkremegy miatta. FOX rugóról van szó.

mindenképpen szükséged van egy a rugóstag hosszához ÉS a súlyodhoz megfelelõ méretû rugóra.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Feltöltött kép
Lehet hogy egy ilyen taggal tökéletesen mûködne mert hozzávaló:)
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

de a vázam kialakítása kicsit lehetetlen. Merida One five 0.
.

nem lehetetelen az, csak levegõs taghoz van tervezve.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás

rocsipeti , ha hosszab rugót használok hozzá mint amekkora a gyárilag lenne , azzal nem lesz baj ? !

de. mert akkor meg mindig fel fog koppanni a tagod, mivel a rugó még mozogna, a tagod meg már nem.

szedrik5

szedrik5

vendég

• fórumtag
  • 107 hozzászólás
reszelj ki a vázbol ;)