Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rugóstagok (nem teleszkópok) - általános eszmecsere

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
5897 hozzászólás a témában

dante05

dante05

vendég

• fórumtag
  • 16 hozzászólás
Üdv !
Van egy Giant Faith 1-es vázam ami 222-es szemtávú, de ha játszom a himbakar megfordításával akkor lesz kb 230mm, kérdésem az, hogy belerakhatok-e egy 240-es szemtávú tagot? Konkrétan egy FOX DHX 5.0 AIR-re gondoltam. Ha nem akkor miért nem?
Válaszotokat elõre is köszönöm.

laciklon

laciklon

törzsvendég

• fórumtag
  • 969 hozzászólás
Triad!
Sziasztok! Most egy 165-ös szemtávú triad tagot használok. / specialized fsr xc pro 2006. / Elõtte rövid ideig egy hasonló méretû Float rp2-es volt alattam. / Focus super bud 2008. /
Kérdésem az, hogy mi az oka a triad gyengébb viszút csillapításának? 82 kg vagyok, a tag beülése rendesen belõve. A csillapító piros tekerentyût teljesen betekerve érzek némi csillapítást. Mi lehet a bibi? Esetleg ne hasonlítsam az RP2-hez? Mik a triad tagok jellemzõ meghibásodása? Esetleg egy karbantartás megoldaná a problémát?
Persze azt nem én csinálnám..
Elõre is köszi a válaszokat!
Élj a mának! Nem baj ha a pokolra jutsz, mert ott egy csomó haverral fogsz találkozni......

http://laciklon.fotoalbum.hu/index

adrikutyu

adrikutyu

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Hi!
Mintha szürcsögne,azt hallottam,hogy ez normális.Nekem úgy tûnik mintha levegõs lenne.Az a helyzet,hogy nincs tapasztalatom és az én fox tagom némán és kiválóan mozog.Lassan kész vagyok vele,majd megnézem az erdõben,remélem nem kell majd lecserélnem...

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Sziasztok!
Most szerelem össze az új bringám,amiben egy specialized brain tag van.Enyhén szólva csalódott vagyok.Bemozdul és még hangja is van:(
Tudna valaki valami biztatót mondani?
Kössz!

hajrá!

(ez remélem elég biztató ;))
a specialized tagok amugy (a nem fox logósak) mindegyike "bemozdul" azaz sosem teljesen zárt.
a hangot nem tudom értelmezni

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

adrikutyu

adrikutyu

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Sziasztok!
Most szerelem össze az új bringám,amiben egy specialized brain tag van.Enyhén szólva csalódott vagyok.Bemozdul és még hangja is van:(
Tudna valaki valami biztatót mondani?
Kössz!

Vakond(Sz.B.)

Vakond(Sz.B.)

vendég

• fórumtag
  • 17 hozzászólás
Ahogy nézegettem a piacot kétféle persely kapható. Fél colos és 12mm-es. Ha megméred a csap mekkora akkor kiderül melyik a Tied. Ha 12-ekk akkor manitou, ha 12,7 akor fox pesely vásárolható hozzá.

fgabor

fgabor

vendég

• fórumtag
  • 153 hozzászólás
X-Fusion O2 rugóstaghoz gyári persely-készlet beszerezhetõ itthon?

Vakond(Sz.B.)

Vakond(Sz.B.)

vendég

• fórumtag
  • 17 hozzászólás
Üdv!
Van valakinek mûhelyrajza fox rugóstag persely szerelõ szerszámhoz? Méretezet, tûrésezett mûhelyrajz érdekelne? Nagyon sokat tudna vele segíteni.
Balázs

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

én már végignyomtam pát telet fullival, de nem éreztem a különbséget

ez szerintem emberi kulonbseg is - vki a kicsit is megerzi, vkinek meg annyira mind1, hogy mi mire van beallitva.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
én már végignyomtam pát telet fullival, de nem éreztem a különbséget

igaz nekem garázsba lakik a bringa
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

hidegre hogy allitjatok be a rugostagot (vagy a telot)? ugyanarra a nyomasra, mint nyaron, vagy kemenyebbre?

5-10%-kal többet fújok bele 0fok alatt.

A sebesség mindent megold.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Hát nem tudom 7-10 bár nyomásnál hány % esik a tagban és azt mennyire veszi észre, most nincs kedvem fizikázni valaki biztos levezeti. Már én is kíváncsi vagyok, azonban a térfogatcsökkenésen kívül még ott van az anyagok dermedése ill. merevedése.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

mert gondolom szobában belövi, kint meg lehûl és csökkent a nyomás.
de, puhulhat. lõdd be kinti hideghez.

ez lett volna a masik kerdes :) hogyha kinnt akklimatizalodik a canga, akkor ott allitsam be?

amugy erezhetoen felpuhul. a viszkozitas miatt a csillapitas is valtozik?

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
mert gondolom szobában belövi, kint meg lehûl és csökken a nyomás.
de, puhulhat. lõdd be kinti hideghez.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Miért puhulna?

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

nem szoktam hozzányúlni

es nem zavar, hogy felpuhul?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

hidegre hogy allitjatok be a rugostagot (vagy a telot)? ugyanarra a nyomasra, mint nyaron, vagy kemenyebbre?

nem szoktam hozzányúlni
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

Nem biztos, hogy hazavágod. Ha olyan lengõkart tervezel, amivel befér 1 spirálrugós tag, de a rugóút hossza marad, akkor csak a súly növekedhet minimálisan. Az anyagvastagságot pedig arányosan növeled a hosszváltozáshoz. ;)

Itt a lényeg.

GeriMB

GeriMB

vendég

• fórumtag
  • 101 hozzászólás

kérdés, hogy mennyire egészséges egy mérnöki tervezést hazavágni egy marós józsinak zsírpapírra firkantott skicc alapján találomra készített alkatrésszel.

Nem biztos, hogy hazavágod. Ha olyan lengõkart tervezel, amivel befér 1 spirálrugós tag, de a rugóút hossza marad, akkor csak a súly növekedhet minimálisan. Az anyagvastagságot pedig arányosan növeled a hosszváltozáshoz. ;)
Valami bölcs dolgot kéne mondanom, de nem jut eszembe semmi. :D