Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rugóstagok (nem teleszkópok) - általános eszmecsere

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
5897 hozzászólás a témában

fgabor

fgabor

vendég

• fórumtag
  • 153 hozzászólás
Megnézném ha van link.
Amúgy biztos légkamra.
A metszeten is tömített alul felül.

Louis

Louis

törzsvendég

• fórumtag
  • 802 hozzászólás
Üdv mindenkinek!Néztem egy videót,ahol szétszedtek ezt a nagyobb Float-ot.Nekem úgy tûnt,hogy a külsõ "hüvelyt"egy biztosító eltávolítása után egyszerûen lehúzták és annak nincs is légkamra szerepe,a metszeten is úgy tûnik.De tévedhetek...

fgabor

fgabor

vendég

• fórumtag
  • 153 hozzászólás

szerintem a nagyobb pozitiv kamra miatt lineárisabb mozgás, kisebb nyomással

Köszi!

Közben nézegettem fórumokon (mtbr stb) is. A "High Volume sleeve" ahogy fent írtad lineárisabbá teszi a rugózást. A fórumozók egyhangú álláspontja szerint a HV sleeve rosszul teljesít azon vázaknál, amelyek "high leverage ratio" jellegûek. Ezeknél a standard - kisebb kamraméret ideális.

A leverage ratio (kb. emelési arány) azt jelenti, hogy a becsúszó úthossza hogy aránylik a váz rugóútjához???

Ha igen, mikortól magas? Az én Merida 96 vázam melyik kategória (50 mm - 96 mm)?

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc

Üdv! Megérkezett az új rugóstag!

Ezt rendeltem:
FOX RACING SHOX :: BIKE : SHOCKS : FLOAT RPL

Ezt kaptam:
Interbike 2010 » Blog Archive » Float RPL

Mi a különbség a kettõ között? Mi a funkciója a 2. tag felsõ részén levõ szélesebb résznek? Ami egyébként nem szép, és könnyebbé sem teszi a tagot gondolom.

Metszet:
Interbike 2010 » Blog Archive » Float cut away

szerintem a nagyobb pozitiv kamra miatt lineárisabb mozgás, kisebb nyomással

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

fgabor

fgabor

vendég

• fórumtag
  • 153 hozzászólás
Üdv! Megérkezett az új rugóstag!

Ezt rendeltem:
FOX RACING SHOX :: BIKE : SHOCKS : FLOAT RPL

Ezt kaptam:
Interbike 2010 » Blog Archive » Float RPL

Mi a különbség a kettõ között? Mi a funkciója a 2. tag felsõ részén levõ szélesebb résznek? Ami egyébként nem szép, és könnyebbé sem teszi a tagot gondolom.

Metszet:
Interbike 2010 » Blog Archive » Float cut away

GeriMB

GeriMB

vendég

• fórumtag
  • 101 hozzászólás

1. csak saját rugójával mükõdik
2. nehezebben indul meg
3. csak célszerszámmal szervizelhetõ (csak nekem van ilyen itthon)
4. pumpálni csak Sid adapterrel lehet

Kösz! Ez azért gáz, a Rock Shox-tól többet vártam. Elment így a kedvem attól, hogy Vivid 5.1-et vegyek.
Gondolom az a célszerszám nem olcsó dolog vagy éppen a beszerzése macerás? Hogy valami buktató legyen még a dologban. :D

Manitou rugóstagokhoz (Swinger 4 és 6 Way Coil) volt még 1 olyan szerszám nélküli állíthatósági kütyü, ami ha jól tudom a légtartány térfogatát szabályozta. Na, ezt jól meg aszontam, de hulla fáradt vagyok, nem fognak a lánckerekek megfelelõ tempóban már. :D Íme:

Feltöltött kép

Ilyent még lehet valahol kapni Magyarországon?
Valami bölcs dolgot kéne mondanom, de nem jut eszembe semmi. :D

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc

Érdekelne a miért. Velõsen is akár, de nem ilyen velõsen, kicsit részletesebben. ;)

1. csak saját rugójával mükõdik
2. nehezebben indul meg
3. csak célszerszámmal szervizelhetõ (csak nekem van ilyen itthon)
4. pumpálni csak Sid adapterrel lehet

fuck me, i'm famous!

GeriMB

GeriMB

vendég

• fórumtag
  • 101 hozzászólás

dhx

irhatnék regényt de nem teszem.
dhx

Érdekelne a miért. Velõsen is akár, de nem ilyen velõsen, kicsit részletesebben. ;)

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc

DHX 5.0 vagy Vivid 5.1 rugóstag (spirálrugósokra gondolok)? Különbségek? Elõnyök, hátrányok (összehasonlítás)?

dhx

irhatnék regényt de nem teszem.
dhx

fuck me, i'm famous!

GeriMB

GeriMB

vendég

• fórumtag
  • 101 hozzászólás

Fox rugóstaghoz gyárilag nem járnak az alu perselyek?

Ha arra a perselyre gondolsz, ami a rugóstag és a váz közé kell, akkor nem. Rugóstagot veszel, akkor a vázhoz megfelelõ perselyt kell csináltatnod (esztergályos tud csinálni és nem drága dolog). Leméred a rögzítõszemek közötti távolságot (ez váz sajátosság), a rugóstag szem áttmérõjét és szélességét, továbbá a csavar áttmérõjét és az alapján megcsinálja az esztergályos. Ha vázat veszel rugóstaggal akkor kapsz csak perselyt is.

fgabor

fgabor

vendég

• fórumtag
  • 153 hozzászólás
Fox rugóstaghoz gyárilag nem járnak az alu perselyek?

GeriMB

GeriMB

vendég

• fórumtag
  • 101 hozzászólás
DHX 5.0 vagy Vivid 5.1 rugóstag (spirálrugósokra gondolok)? Különbségek? Elõnyök, hátrányok (összehasonlítás)?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

ha olyan mint a triad, akkor eleg mas a ket allas :) en gyk mindig a propedalt hasznalom, kiveve hosszabb lefeleken, ill kiallaskor (ekkor lock). csorlonel sem nagyon erdemes a lockot hasznalni, mert ugy pattogsz a nyeregben, mint egy labdan (hiaba kemeny). a legutobb ketszer tekertunk fel a korisre egymas utan, de sokkal hatekonyabbnak tunt a propedal meg meredek aszfalton is :(

eddig az xfusion pvaja tetszett a legjobban.

ja de én az idie rl-t nem értem

van ugye a propedal állás amikor nem nagyon mozog
meg van a lock amikor semmit

na ezt nem értem mire jó

nekem még mindig az rp2 a legszimpibb. illetve mégsem hanem a dhx air.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

fgabor

fgabor

vendég

• fórumtag
  • 153 hozzászólás

ja valóban
valamér 2 állásra emlékeztem. de a lock elvileg kõkemény lock.

az idei rl-t viszont nem értem. van propedal meg lock állása. tehát egy nem mozog, meg egy alig mozog. az mire jó ?

Ezért választottam a tavalyi RPL-t. Még jó hogy kapni. Akciós.
Eredetileg beértem volna az R modellel is, de idén nincs 7,5 x 2,0 méretben.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

ja valóban

az idei rl-t viszont nem értem. van propedal meg lock állása. tehát egy nem mozog, meg egy alig mozog. az mire jó ?

ha olyan mint a triad, akkor eleg mas a ket allas :) en gyk mindig a propedalt hasznalom, kiveve hosszabb lefeleken, ill kiallaskor (ekkor lock). csorlonel sem nagyon erdemes a lockot hasznalni, mert ugy pattogsz a nyeregben, mint egy labdan (hiaba kemeny). a legutobb ketszer tekertunk fel a korisre egymas utan, de sokkal hatekonyabbnak tunt a propedal meg meredek aszfalton is :(

eddig az xfusion pvaja tetszett a legjobban.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

akkor ez rl, es nem rpl (ami nincs is most) :) az rpl az olyan, mint a triad - open - propedal - lock. a lock olyan mintha baromi kemenyre fujt tag lenne csillapitas nelkul. miert nem mukodik olyankor a csillapitas? tokre ertelmet veszti... siman hasznalnam pl aszfalton, de igy a propedal is hatekonyabb.

ja valóban

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

nem . 2 állású, olyan mint az rp2 csak itt a zárt állás nem többet kevesebbet mozgó propedal, hanem kemény lock. mint a régi (rp3 elõtti) fox float rl tagok

akkor ez rl, es nem rpl (ami nincs is most) :) az rpl az olyan, mint a triad - open - propedal - lock. a lock olyan mintha baromi kemenyre fujt tag lenne csillapitas nelkul. miert nem mukodik olyankor a csillapitas? tokre ertelmet veszti... siman hasznalnam pl aszfalton, de igy a propedal is hatekonyabb.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
már vége...

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc

engem is érdekelne, honnan lehet olya kupakot szerezni

x factor

fuck me, i'm famous!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

ez olyan, mint a fox triad? legalabbis a 2010es sjemen is igy mukodik a kar. hatekonysag szempontjabol szvsz nem tul jo a lock, max ha kiallva teker az ember, kulonben "pattog". jobban elviszi az energaidat, mintha propedalon lenne.

nem . 2 állású, olyan mint az rp2 csak itt a zárt állás nem többet kevesebbet mozgó propedal, hanem kemény lock. mint a régi (rp3 elõtti) fox float rl tagok