Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rugóstagok (nem teleszkópok) - általános eszmecsere

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
5897 hozzászólás a témában

Mew

Mew

törzsvendég

• fórumtag
  • 392 hozzászólás
dhx4 szervizelés:
becsuszonál lévö porlehuzot hogy szedjem ki a helyérõl?
most szedtem szét a tagot,nagyon minimális por volt belül a porlehuzon
cseréljem vagy hagyjam igy inkább?

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis
Már többször írtátok, hogy az X-factorban a Fox rugóstagok szemtávját tudják csökkenteni (egy kis távtartó segítségével).
Ugyanazt el lehet játszani más, levegõs tagokkal is? Az egyik cimborámnak Specialized FSR XC-be kellene új rugóstag, de abban egy kb. 180-as tag van. Az apróban általában elég sok 190-es van (Manitou radium, X-fusion, Epicon, stb), jó lenne ha ezeket is vissza lehetne butítani.

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

h734802

h734802

vendég

• fórumtag
  • 23 hozzászólás
Most, hogy utánakutattam a felfogatás "szabványoknak", kiderült, hogy nincs olyan. Csak annyi, hogy a szemfurat mindig nagyobb, mint a rögzítõcsavar. És az esztergapad a megoldás...

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Szerintem kezd azzal hogy belinkelsz egy -egy képet a két tagról ill. a bringáról.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

h734802

h734802

vendég

• fórumtag
  • 23 hozzászólás
Ez egy Bionicon/X Fusion DH villa (több részlet elõbb). A neve Delta Eight. A Bionicon Ironwood nevû bringájába építették bele. Lehetett külön is kapni. Kb 4 éves, új ár 450000 Ft. Olyan, mintha paplanon mennél. K jó! Lehet, kiállítják a bringaexpón a bicómmal, meg lehet nézni (ha nem lesz helyhiány). Egyéb kérdés?
Most én jövök: Ki akarom cserélni a rugóstagomat Foxról X Fusionra. Meg is van már mire. De a mostani csatlakozásomat illetve az X Fusion képét elnézve tök más. Hogy fogom ezt én beszerelni?

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Mondjuk a biniconról írhatnál érdekelne hogy vált be mert õ a következõ kiszemeltem a Golden Wilow vagy a Red

GeriMB

GeriMB

vendég

• fórumtag
  • 101 hozzászólás

Olvasni nem bûn a lustaság inkább.

Néha kell 1 kis lustaság. ;)
Valami bölcs dolgot kéne mondanom, de nem jut eszembe semmi. :D

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Olvasni nem bûn a lustaság inkább.

h734802

h734802

vendég

• fórumtag
  • 23 hozzászólás
FYI: Nekem bionicon fordított, levegõs villám van olaj-levegõ csillapítással. Alul van a becsúszó szár. Kenés nincs száron! Elpusztíthatatlan!
Egyébként azért néztem fel ide (csak megláttam az uccsó hsz-t), hogy egy kis gyorstalpalót vegyek rugóstag szem felfogatás szabványokból. Valaki unalmában tudna írni róla, hogy ne kelljen átolvasnom az egész fórumot?

GeriMB

GeriMB

vendég

• fórumtag
  • 101 hozzászólás

egy levegõs tagot be szabad úgy tenni a vázba(magellan scutum-,közel függõlegesen áll a tag-hogy a "becsúszó" felül van,a légkamra lent.kenést,mozgást vajon befolyásolja-e?

Kiindúlva abból, hogy a levegõs telók hogy kapják a kenést (alúl van a külsõ szár, felül a becsúszó szár) van 1 olyan megérzésem, hogy be lehet simán rakni a rugóstagot is ilyen pozícióba.
USD-s levegõs telóról nem tudok, hogy létezne, tudomásommal az összes USD-s teló spirálrugós.
Van 1 olyan sejtésem, hogy azért szokták úgy berakni a vázakba a levegõs rugóstagokat, hogy a "becsúszó" rész van allúl, hogy a sár menjen le róla.

Louis

Louis

törzsvendég

• fórumtag
  • 802 hozzászólás
egy levegõs tagot be szabad úgy tenni a vázba(magellan scutum-,közel függõlegesen áll a tag-hogy a "becsúszó" felül van,a légkamra lent.kenést,mozgást vajon befolyásolja-e?
Magellan-os

GeriMB

GeriMB

vendég

• fórumtag
  • 101 hozzászólás

Lehet hogy félre érthetõ volt, de a kémiaikalapács egy bizonyos rozsda oldó spraay a legjobb amivel találkoztam.

A Würth termékekrõl jó véleménnyel vagyok (fõleg, ha ingyen kapom). :D

Feltöltött kép

Van pár jó márka még.

GeriMB

GeriMB

vendég

• fórumtag
  • 101 hozzászólás

Befolyásol-e az valamit, ha a tagot úgy teszem be a vázba, hogy a túlfolyótartály nem felül helyezkedik el, hanem alul?
Csökken-e ettõl a tag élettartama? (Értem itt ezalatt, hogy pl. a nyomórúdra így másképp hatnak az erõk.)

Nem. A rugóstagot úgy kell a vázba berakni, ahogy lehet és ahogy nem ér bele semmibe sem.
Csak pár példa:

Santa Cruz Bullit (2007-ig, meg amit legyártottak azt még eladták, amíg el nem vitték):

Feltöltött kép

Santa Cruz Bullit (2007-tõl):

Feltöltött kép

Banshee Scream:

Feltöltött kép

Kona Stinky Primo:

Feltöltött kép

Nekem a régi (gyári) rugóstagom (5th Element Coil) helyett került be 1 Fox Vanilla DH rugóstag a vázamba és ellentétes irányban van a nyomórúg, mert így fért úgy be, hogy a túlfolyót is el tudjam helyezni. Szóval nincs kihatással az élettartamra. ;)

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Lehet hogy félre érthetõ volt, de a kémiaikalapács egy bizonyos rozsda oldó spraay a legjobb amivel találkoztam.

coco11punk

coco11punk

vendég

• fórumtag
  • 34 hozzászólás
Oké!
Köszönöm!

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
WD40, de inkább Kémiaikalapács

Mew

Mew

törzsvendég

• fórumtag
  • 392 hozzászólás
holnap még ráprobálok azzal,szerzek valami minõségi cuccost,olyat ami rá is fér a szelep miatt...

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
meg kell annak indulni, dugókulcs?

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

Mew

Mew

törzsvendég

• fórumtag
  • 392 hozzászólás
hali

adott a címben szereplö rugostag,olaj és tömitések cseréje szükséges

probléma: nemtudom meglazitani a tulfolyo végén levõ csavart,amiben a szelep is van...(inkább a kulcs hajlik,és a csavar nyalódik,minthogy meglazuljon...)
valakinek valami tipp?

üdv

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
semmilyen befolyása nincs a tagra.

Azért ha levegõs akkor levegõ nélkül, ha rugós akkor rugó nélkül nézd meg nem ver e bele valamibe

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/