Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rugóstagok (nem teleszkópok) - általános eszmecsere

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
5897 hozzászólás a témában

Mtbsrác

Mtbsrác

vendég

• fórumtag
  • 263 hozzászólás

légkamra könnyet niytható, same fox

és igen minden ilyen tipusu tagban van nitrogén, ebben is, azt ne piszkáld!!!! (~30 bar) tud fröcsögni!

Oké de vhogy kitudom csalni azt a majdnem 1cm-t a tagból? :D

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
légkamra könnyet niytható, same fox

és igen minden ilyen tipusu tagban van nitrogén, ebben is, azt ne piszkáld!!!! (~30 bar) tud fröcsögni!

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

Mtbsrác

Mtbsrác

vendég

• fórumtag
  • 263 hozzászólás
Nos adott egy ilyen rugóstag.
SR SUNTOUR Cycling
Ami furcsa produktummal szolgál. Tavaly vettem használtan, az elõzõ tulajánál kb 6 hónapot állt, a szobában dísznként (de elõtte 1hónapot ment)
levegõt sose eresztette el ill most se. Mikor megvettem akkor fellett fújva mert semmi levegõ nemvolt benne, jó is volt megvolt a happy, bár a lock mint a legtöbbön ezen se mûködött, ami engem spec nemérdekel. Most télre levettem a géprõl és betettem a szobába 3 bar nyomáson. Eddig minden ok.
Tegnap visszatettem a gépbe és ismét felújtam 14 bár nyomásig ahogy eddig használtam.
Tünete most hogy mintha olyan 6-9mm még hiányozna a becsúszóból. Egyáltalán nemtudom kiszedni a tagból akármennyi levegõt nyomok bele.
Így mikor ráülök a eléggé hülyén néz ki a bicaj, de a mûködése jó csak épp hiánycikk lett az a mennyiség a becsúszóból.

Amit régebben olvastam a honlapján(régin mostmár újvan) hogy ez egy egyszerü olajfürdõs szerkezet, mostmeg már
Hydraulic with nitrogen gas-t írnak erre is. Nemértem.

Kérdésem kilehet csalni belõle azt a majdnem 1cm-es részt ami bennemaradt? Jólenne.
Esetleg szétszedni és megnézni a bibit. Gondolom ezt is "szét kell csavarni" mint a foxokat.

wins

wins

vendég

• fórumtag
  • 69 hozzászólás
Beállítottam a nyomást. kb 200psi-nél lett jó. nagyon király:D

Louis

Louis

törzsvendég

• fórumtag
  • 802 hozzászólás
Húzz a rugóstag "becsúszójára" egy vezetékkötegelõt v.húzózárat v mifenét.Told föl ütközésig a légkamráig,majd óvatosan ráülsz a bringára.Akkor a légkamra letolja a kötegelõt a becsúszón,amikor meg leszállsz a géprõl(megint csak óvatosan),le tudod mérni vonalzóval,mérõszalaggal,tolómérõvel,stb.,hogy mennyi a SAG,azaz a beülés.Szerintem is 50mm-t moccan az a tag.Ezek után már ki tudod számolni,hogy kb.mennyi levegõ kell még a 25-30% SAG-hoz.
Magellan-os

wins

wins

vendég

• fórumtag
  • 69 hozzászólás

mindattól független. 150 Psi n sem kéne közel teljesen beülnie....szerintem

jó nem teljesen, de nagyon beült. tovább pumpálni nem mertem, amíg nem kérdezek meg valakit.

köszi a válaszokat.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Bocs, ennyire vak vagyok...

mindattól független. 150 Psi n sem kéne közel teljesen beülnie....szerintem
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

manston91

manston91

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.013 hozzászólás
Bocs, ennyire vak vagyok...
"Ride today, heal tomorrow"

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Itt a "Setting SAG"-ot kell nézned. Ha nagyon puha értelemszerûen fújj még bele kb 180psi-re . Súlyra nem lehet pontosan megmondani milyen nyomás kell Neked, sok mindentõl függ. A linkhez még egy kis segítség: Ha 165mm a szemtávolság akkor 1,5" ha 190mm akkor 2" a rugóút.

írta, one five o váza van, abban 7,5*2 -es tag van . -de írta is hogy 50 milit moccan a tag-

amúgy a táblázat szerint az ajánlás 25% sag körüli, de az enyém pl úgy szarul mozog.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

manston91

manston91

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.013 hozzászólás
Itt a "Setting SAG"-ot kell nézned. Ha nagyon puha értelemszerûen fújj még bele kb 180psi-re . Súlyra nem lehet pontosan megmondani milyen nyomás kell Neked, sok mindentõl függ. A linkhez még egy kis segítség: Ha 165mm a szemtávolság akkor 1,5" ha 190mm akkor 2" a rugóút.
"Ride today, heal tomorrow"

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

HI!

Szeretném a segítségeteket kérni. Fox rp23-as tag van a bicajomban, kb 2008 vagy 2009-es. Mekkora nyomást állítsak be rajta? jelenleg 150psi-re van fújva, de túl puha és szinte teljesen beül a 90 kilóm alatt. a bicaj merida one five o. a himba áttétele 3, a rugóstag 50mm-t mozog.

Közben találtam egy ilyet a fox oldalán: Pressurize your main air chamber to a minimum of 50 psi and no more than 300 psi. You will tune to a more specific air pressure in the Setting Sag section below. az a 300psi az nem túl sok?

180-185 psi körül jónak kéne lennie
nekem a dawgban (szintén 1:3 az áttétel) 180 psi. 102 kiló vagyok, így olyan 30% körüli a sag.

wins

wins

vendég

• fórumtag
  • 69 hozzászólás
HI!

Szeretném a segítségeteket kérni. Fox rp23-as tag van a bicajomban, kb 2008 vagy 2009-es. Mekkora nyomást állítsak be rajta? jelenleg 150psi-re van fújva, de túl puha és szinte teljesen beül a 90 kilóm alatt. a bicaj merida one five o. a himba áttétele 3, a rugóstag 50mm-t mozog.

Közben találtam egy ilyet a fox oldalán: Pressurize your main air chamber to a minimum of 50 psi and no more than 300 psi. You will tune to a more specific air pressure in the Setting Sag section below. az a 300psi az nem túl sok?

SanDiablo

SanDiablo

törzsvendég

• fórumtag
  • 443 hozzászólás

remeltem, hogy vmi olyasmit irsz, hogy letekerem a kupakot, aztan ranezek, es jo lesz :D

Ha mindenkinek ilyen szeme lenne, a szerelõk éhen halnának... :D
"Aki embernek hitvány, az magyarnak alkalmatlan." Tamási Áron
Durung forever!

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

tán, fénypost x- faktor csepel city

remeltem, hogy vmi olyasmit irsz, hogy letekerem a kupakot, aztan ranezek, es jo lesz :D

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

speci fele fox triad - a csillapitasnal (ill propedal karnal) folyik az olaj a tagbol. mit lehet vele csinalni? .

tán, fénypost x- faktor csepel city

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
ez meg feluton volt... hazatekertem vele, es a csillapitas el is tunt a vegere.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
speci fele fox triad - a csillapitasnal (ill propedal karnal) folyik az olaj a tagbol. mit lehet vele csinalni? mar a multkor is furcsa volt, mert a mintha szivargott volna, de most amikor szepen vegigfolyt menetkozben a vazon, eleg egyertelmu lett a dolog.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
azonos lökethossz mellett minnél erõsebba rugó, annál hosszabb, szóval nincs konkrét méret.

MIvel a rugóutat a rugó tekercsei közti hézag határozza meg, igy minél erõsebb a rugó, annál vastagabb anyagból csinálják, ergo hosszabb lesz

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

szedrik5

szedrik5

vendég

• fórumtag
  • 107 hozzászólás
az nem lehet !
2,8 coll az = 7,112cm (mert egy coll az 2,54cm)
ez csak a rugó mozgását adja meg . azaz egy 2,8 collos rugo hozávetölegesen 7cm mozog

ha valaki eböl ki tudja számolni,h milyen hosszu rugó való gyárilag egy 222-es tagra azt megköszönöm
az is jo ha valaki megmérné a sajátját
szedrik

Mew

Mew

törzsvendég

• fórumtag
  • 392 hozzászólás
2.8-as