Jelentkezz be Regisztrálj
Rugóstagok (nem teleszkópok) - általános eszmecsere
Írta 2011. március 19. - 19:02
Írta 2011. március 17. - 17:51
vagy:
A levegõ átment a negatív kamrába, az húzza össze a tagot. A Fox-omnál is így volt.
Kiengeded a levegõt a tagból, széttekered. Van itt errõl egy videó.
Nekem sikerült kézzel széttekerni, de a durranás az megvolt. Célszerû kicserélni a tömítéseket, fõleg a fõkamráét, mivel valószínûleg annak kopása miatt ment át a levegõ a negatív kamrába. A szokásos kenés után mehet az összeszerelés.
...persze ha nincs tömítéskészleted, akkor szervíz
Az utolsó menet biztos urott a kamráról és a tagról is.
Írta 2011. március 17. - 14:39
fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->
Írta 2011. március 17. - 09:47
Ezt a csillapító részt milyen idõközönként illik szervizeltetni? Ha beadom szervizbe automatikusan ezt is szétszedik, vagy csak a légkamrát takarítják ki?
Írta 2011. március 17. - 02:37
olaj kamra ugye egy henger
ebbe belecsúszik a nyomórúd,ergo az olaj térfogata a nyomórúd térfogatával nõ, tehát az olajnak mennie kell
ezt segiti elõ a rendzser, zárt de még is képes kompenzálni az olaj mozgását
nitrogén helyett lehetne levegõ is, csak a nitrogén hõtágulása elenyészõ és nem korrodál
fuck me, i'm famous!
Írta 2011. március 16. - 19:02
Sajnos teljesen laikus vagyok a témában, úgyhogy lenne még pár kérdésem.
Maradjunk Sala rajzánál. Akkor a világoskék a nitrogén és a sötétkék az olaj.
A pozitív és negatív kamra feladata világos és gondolom a piros tekerentyûvel állítható szelepeken keresztül áramlik ide-oda az olaj ezzel csillapítva a mozgást.
De mire való a nitrogén kamra? Hogy nyomás alatt legyen az olaj?
Írta 2011. március 16. - 13:46
Nincs mondjuk a Foxokról egy rajz, kép vagy robbantott ábra valahol? Olyan jó lenne látni, hogy hogyan is van ez.
Miért van benne nitrogén kamra, a légkamrákon kívül?
none at Interbike in Las Vegas, Nevada, United States - photo by j-peters - Pinkbike.com
Írta 2011. március 16. - 13:07
legalsó kamra a nitrogénes
fuck me, i'm famous!
Írta 2011. március 16. - 12:50
fuck me, i'm famous!
Írta 2011. március 16. - 12:36
Miért van benne nitrogén kamra, a légkamrákon kívül?
Írta 2011. március 14. - 23:31
Plusz sztem ebben nincs is negatív kamra. Mivel sztem egy szelep van csak rajta
mindegyikben van negativ kamra, foxéknál ugye amikor rakod össze eleve nehéz összerakni a negativ kamrában megnövõ nyomás miatt, ez pukkan amikor lerántod a kamrát
most szerelek egy monarch tagot, ott másképp oldották meg, van egy kitüremkedés a kamrán, pont ott ahol a dugattyú áll nyugalmi helyzetben, ergo poz-neg egy kamra
de amint ráülsz és összeül, máris két külön kamra, azonos nyomással.
tagoddal több gond is lehet:
elposszant nitrogén kamra, mivel a nitrogén miatt alapból szét kéne ugrania akármit is csinálsz (30 bar az 30 bar...)
plusz átengedõ tömítés
full generál javasolt szakszervízben. Sajna ez most itthon nem megoldható, az egyetlen nitrogén töltõ hely is megszûnt...
Gondolkodom a töltõcsonk+reduktor megvásárlásán, szóval idõt kérek
fuck me, i'm famous!
Írta 2011. március 14. - 22:46
Írta 2011. március 14. - 19:17
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Írta 2011. március 14. - 18:14
Lementem ráültem a gépre és totálisan eltünt a becsúszó úgy hogy ki se akar jönni
Pumpával 3-at rányomok máris 0-tól 15bárig ugrik a mérce. Tehát nagyon meghótta magát!
Írta 2011. március 14. - 17:17
Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."
Írta 2011. március 14. - 17:00
Írta 2011. március 14. - 16:24
De nála nem ott a baj (szerintem).
Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."
Írta 2011. március 14. - 16:21
Írta 2011. március 14. - 16:14
A levegõ átment a negatív kamrába, az húzza össze a tagot. A Fox-omnál is így volt.
Kiengeded a levegõt a tagból, széttekered. Van itt errõl egy videó.
Nekem sikerült kézzel széttekerni, de a durranás az megvolt. Célszerû kicserélni a tömítéseket, fõleg a fõkamráét, mivel valószínûleg annak kopása miatt ment át a levegõ a negatív kamrába. A szokásos kenés után mehet az összeszerelés.
...persze ha nincs tömítéskészleted, akkor szervíz
Trance
Írta 2011. március 14. - 16:07