Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rugóstagok (nem teleszkópok) - általános eszmecsere

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
5897 hozzászólás a témában

coco11punk

coco11punk

vendég

• fórumtag
  • 34 hozzászólás
Befolyásol-e az valamit, ha a tagot úgy teszem be a vázba, hogy a túlfolyótartály nem felül helyezkedik el, hanem alul?
Csökken-e ettõl a tag élettartama? (Értem itt ezalatt, hogy pl. a nyomórúdra így másképp hatnak az erõk.)

GeriMB

GeriMB

vendég

• fórumtag
  • 101 hozzászólás

20-25 mm emelkedés a középcsapágynál az kb. elb.ssza az egész bicajt. szerintem.

Nem minden esetben. A középrész minden esetben 1 bizonyos magasság alá nem csökkenhet, mert a hajtókar a földbe bele fog érni, ezért a rugóút növekedésével a középrész magassága is nõni fog. Persze aki verseny DH-zik, annak számít. Nekem jó, mert megnõt a rugóút, nagyobb sziklákon átt tudok gurulni. Tény, hogy a stabilítás picit romlott, de nem vészes mértékben (2.6"-os Nokian Gazza Jr. gumik teszik a dolgukat). Bár nekem mindenes célra van gépem (lejtõzés és túrázás), 2 gépet nem tartok fenn (drága muri lenne).
Valami bölcs dolgot kéne mondanom, de nem jut eszembe semmi. :D

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Helló
Lenne egy kérdésem.
7.50x2.0-s tag helyett lehet-e 7.875x2.0-s tagot tenni a bringába?

Köszi.

kb 5 postot olvass vissza

persze vannak vázak amik "engedik" de többnyire nem egészséges
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

xCsaby

xCsaby

vendég

• fórumtag
  • 17 hozzászólás
Helló
Lenne egy kérdésem.
7.50x2.0-s tag helyett lehet-e 7.875x2.0-s tagot tenni a bringába?

Köszi.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
"Csak" kb. 15mm-t emel ennél a váznál és kb. 1,2fokkal lesz meredekebb a fejcsõszög. Eleve magas a középcsapágyháza ennek a bringának, továbbemelve elég instabil lesz és elég brutál hátrahajló nyeregcsõ kell majd, hogy be tudd állítani rendesen a nyerget.

A sebesség mindent megold.

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás
20-25 mm emelkedés a középcsapágynál az kb. elb.ssza az egész bicajt. szerintem.

GeriMB

GeriMB

vendég

• fórumtag
  • 101 hozzászólás

Üdv mindenkinek!

Abban kérném a segítséget hogy van 1 kona one20 vázam és rendeltem bele 1 új tagot (fox rp23) nem itthoni vásárlás és 190es helyett 200as érkezett :( beletehetem-e?

Üdv

Bele teheted, ha belefér, de változni fog a geometria (tompább lesz a fejcsõszög, a középrész picit magasabbra kerül), ha marad az a teló, ami benne van. Ha a rugóstag belefér és nagyobb a rugóstag mozgása, pl. nem 2"-t, hanem 2.25"-t mozog, akkor a váz hátsó rugóútja is megnõ. Célszerû ehez igazodva telót cserélni (magasabb beépítési magasságú teló, mely igazodik rugóútban a váz farának rugóútjához), ami visszapöccinti a fejcsõ szöget. Mivel ez 1 hobbi mindenes gép gondolom, ezért itt olyan nagy jelentõsége nincs az apró dolgoknak, hiszen gondolom nem DH versenyzõ módjára közlekedsz vagy CC versenyeken indulsz, hanem hobbi bringázásra kell.
Nekem is a gyárinál picit nagyobb rugóstag van a vázamban (215-ös helyett 222-es), a váz rugóútja megnõt (7"-ról (178mm) 8"-ra(203mm) ), a középrész magasabbra került picit (kb. 20-25mm-el), nagyobb beépítési magasságú és nagyobb rugóúttal rendelkezõ telót raktam bele és ennyi. Amire nekem kell arra tökéletes.
Mindig mindennek megvan a maga elõnye és hátránya is. Mindenki önmaga tudja, hogy milyen kompromiszumokra hajlandó.

papas

papas

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Köszi akkor nem erõltetem .........

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás

190es helyett 200as érkezett :( beletehetem-e?

Üdv

magasabb középcsapágy, tompább fejcsõszög. plusz nem is biztos,h ki lehet "nyitni" ennyivel nagyobbra a vázat. hanyagold, nem véletlenül van abban a vázban 190es tag.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
ha belefér (pici váznál még ez sem biztos) belerakhatod, de a geó változni fog . (tán középcsapágy alacsonyabb és laposabb fejcsõszög, vagy fordítva már nem emléxem). nem feltétlen egészséges dolog. ha nem Te rontottad el a rendelést, inább cserétesd ki.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

papas

papas

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Üdv mindenkinek!

Abban kérném a segítséget hogy van 1 kona one20 vázam és rendeltem bele 1 új tagot (fox rp23) nem itthoni vásárlás és 190es helyett 200as érkezett :( beletehetem-e?

Üdv

GeriMB

GeriMB

vendég

• fórumtag
  • 101 hozzászólás

Köszönöm szépen :D

Szívesen! ;)

6xxx_tiva

6xxx_tiva

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Köszönöm szépen :D

GeriMB

GeriMB

vendég

• fórumtag
  • 101 hozzászólás

Sziasztok!

Nem tudná valaki megmondani nekem hogy ennek a rugónak mekkora a belsõ átmérõje?
400 vagy 450 erõsségûnek.
Manitou '04 rugó rugóstaghoz 215 x 63mm (Rugóstag | Rugók) | Kerékpár Webshop
és
Manitou '05 rugó rugógstaghoz 240 x 76mm (Rugóstag | Rugók) | Kerékpár Webshop

Elõre köszönöm!

Ha jól emlékszem a belsõ áttmérõje 39mm a Manitou rugóknak olyan 2.5" stroke esetén (215-ös rugóstagok).
A Progressive Suspension rugómnak, ami 425 x 2.5-ös volt olyan 36-39mm volt a belsõ áttmérõje, ha jól emlékszem.

6xxx_tiva

6xxx_tiva

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Sziasztok!

Nem tudná valaki megmondani nekem hogy ennek a rugónak mekkora a belsõ átmérõje?
400 vagy 450 erõsségûnek.
Manitou '04 rugó rugóstaghoz 215 x 63mm (Rugóstag | Rugók) | Kerékpár Webshop
és
Manitou '05 rugó rugógstaghoz 240 x 76mm (Rugóstag | Rugók) | Kerékpár Webshop

Elõre köszönöm!

aszkaribusz

aszkaribusz

vendég

• fórumtag
  • 26 hozzászólás

TF Tuned Shox - Spring Calculator

kösz !!

xenium

xenium

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.448 hozzászólás

Helló

Egy olyan kérdésem lenne, hogy nincs valakinek egy táblázat szerûje , amin megtudnám nézni hogy mekkora súlyhoz milyen rugó kell? vagy ha valaki tud valamit mondani megköszönném azt is!! ill. ha titán rugót veszek akk megint más keménységû kell? Kösz a segítséget!!

TF Tuned Shox - Spring Calculator
Sei, soku Si.

aszkaribusz

aszkaribusz

vendég

• fórumtag
  • 26 hozzászólás
Helló

Egy olyan kérdésem lenne, hogy nincs valakinek egy táblázat szerûje , amin megtudnám nézni hogy mekkora súlyhoz milyen rugó kell? vagy ha valaki tud valamit mondani megköszönném azt is!! ill. ha titán rugót veszek akk megint más keménységû kell? Kösz a segítséget!!

HEX77

HEX77

vendég

• fórumtag
  • 136 hozzászólás
Valaki tudna segíteni abban, hogy elmondja mi a különbség a nyeregcsõre ill. a felsõcsõre szerelt rúgóstagok között?

Pl. itt van két MR bringa:
Canyon Lux 8
Canyon Nerve MR

Ha jól értem elvileg mindkettõ ugyanarra való, csak amíg a lux karbon vázas a nerve alu vázas. Szerintetek milyen megfontolásból nem ugyanoda tették a két gépen a rugóstagot? Mi lehet az elõnye és hátránya a két megoldásnak?

fgabor

fgabor

vendég

• fórumtag
  • 153 hozzászólás
Egyet találtam
Technical Tuesday - Servicing Your Fox Float Shock - Pinkbike.com