Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rugóstagok (nem teleszkópok) - általános eszmecsere

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
5897 hozzászólás a témában

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Manitou rugó bármely kerékpárboltban megvehetõ, amely kapcsolatban áll a hazai forgalmazóval (Velotrade), akihez szinte mindenki jár. A boltos meg informálódhat a forgalmazónál, így meg tudja mondani a vevõnek szinte azonnal, hogy van e a kívánt változatban, vagy ha nincs, mikor lesz.

NTS

NTS

vendég

• fórumtag
  • 196 hozzászólás

faktorba manitou nem lesz csak fox.....stzar dolog ez a rugó vadászat ahogy látom

tavaj még volt amikor nézegettem meg shock works, az is dücskü méret mint a manitou

Skillberto

Skillberto

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Sziasztok.

Valamelyik szakértõ bringa pajti segítségét kérném. Normális e az, hogy a rugóstag tetején lévõ rúd( amin a távtartók vannak )kotyog egy picit a tag perselyében, illetve benne kotyog egy picit a csavar. Ha nem húzom meg kurvára izomból a csavart, akkor az egész segge kotyog-innen eredõen. Szóval szerintem ez nem oké. Szerintetek? Egyáltalán nem lenne szabad egyiknek sem kotyognia és szorulnia kéne?

Elõre is köszi a választ. :)

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
faktorba manitou nem lesz csak fox.....stzar dolog ez a rugó vadászat ahogy látom

NTS

NTS

vendég

• fórumtag
  • 196 hozzászólás
xfaktor oldalát túrd át ott lehet h lesz

Mtbsrác

Mtbsrác

vendég

• fórumtag
  • 263 hozzászólás

a nagyobb szám a keménység fontban a kisebb tört (vagy egész is lehet:)) szám pedig a rugóstag útját adja meg - ez arra kell, hogy mekkora tagra tod rátenni (a te 190-es tagod 50 mm-t mozog azaz neked a 2es rugó kell.

Ha jólértem akkor nekem egy 400X2.0-ás rugó lenne a jó kb. Mert máshol láttam hogy a manitou 550-es rugó kicsi a csávó 70-80kg-jához.

Hidd el hogy kemény a 450x2.8-as FOX rugó 190-es tagon megfeszítve :D. Mikor nagyobb döccenõ jön akkor mozog egy keveset és kész.

Ill hol tudok akár rendelni is itt magyarországon rugót hozzá az ebike-o n ill a ridebike-on kívül??

Kössz Mtbsrac!

NTS

NTS

vendég

• fórumtag
  • 196 hozzászólás
a nagyobb szám a keménység fontban a kisebb tört (vagy egész is lehet:)) szám pedig a rugóstag útját adja meg - ez arra kell, hogy mekkora tagra tod rátenni (a te 190-es tagod 50 mm-t mozog azaz neked a 2es rugó kell.

le van a menüpontok mellé írkálva minde egyébként :) a Metel R tag egyébként nem egy csoda cuccos, lehet h kissé kemény lesz mindigis, mivel csak tömegébe adja olcsón vázakba a manitou, meg kell próbálni szerezni hozzá akár kipróbálásra eegy manitou rugót is vmien keménységben és akkor tudsz következtetni (a fox és a manbitou rugók keménysége eltérõ lehet)

kissé bizarrnak érzõdik egyébként, hogy kemény a 450es rugó 100 kilohoz, de akkor nézz egy 400ast, esetleg 350est

lehet olyan eset is, hogy túlságosan puha a rugód és annyira összeül a vázad (ugye a tag is), hogy már neem tud eléggé szépen mozogni, nincs mit mozognia - éppen ezért ülj rá a bringára, mittomén, akár egy kirakat elõtt és nézd mennyira ül össze a bike, ha túlságosan összeülne, tekerd beljebb a rugót, az is segíthet (de ezt egyébként is megpróbálhatod anélkül h nézegetnéd mi van vele)

Mtbsrác

Mtbsrác

vendég

• fórumtag
  • 263 hozzászólás

Mountain Bike Spring Rate Calculator V4.0 - Mountain Bike Forums

például talán egy ien

Kössz de ehhez nemértek :D. Röhöghetsz akkorse tudom miket kell ott beírni.
% in n.n meg nemtommik vannak ott amitól elszörnyedtem.

A rohadtkemény egy 450*2.80-as FOX rugó. Nem rávaló tudom de csak ez volt.
Erre kellene a rugó, 190mm-es szemtávu
Így ismét kérdezném hogy mekkora lenne nekem jó a paraméterek a kövik:
Õ rá
Merida One Five 0 3000 15,5colos. én alulról 100kg vagyok.
Ill honnét lehetne rendelni vagy van-e vkinek eladó rugója.

Másik kérdésem mi jelentenek a rugón a számozások?
miszer mennyi mert seholse találtam róla semmi infót.

NTS

NTS

vendég

• fórumtag
  • 196 hozzászólás
Mountain Bike Spring Rate Calculator V4.0 - Mountain Bike Forums

például talán egy ien

NTS

NTS

vendég

• fórumtag
  • 196 hozzászólás
mégis hanyas az a rohadtkemény? :) egyébként vannak neten rugókeménység számláló pprogik, ecerûbek meg komplikáltabbak is - meg kell adnisúlyod, tagméretet (meg a tag rugóútját), váz rugóútját, esetleg másegyebeket és azkidobja a keménységet amijo leht neked, érdemes rákeresni (tudod "google is our friend")

Mtbsrác

Mtbsrác

vendég

• fórumtag
  • 263 hozzászólás

elég fontos kérdés h mien vázba és mire használod majd

Õ rá! Kicsit nyomi kép :D
Merida One Five 0 3000 (2008-as kiadásu asszem ez volt az elsõ),
vázba lenne és egy igazi mindenes gépnek használom.
Most rohadtkemény fox rugó van egyenlõre a manitou tagon. Ami nem is rá való,
Egyenlõre a kényszerhelyzet volt a nagy úr.

NTS

NTS

vendég

• fórumtag
  • 196 hozzászólás
elég fontos kérdés h mien vázba és mire használod majd

Mtbsrác

Mtbsrác

vendég

• fórumtag
  • 263 hozzászólás
Ha volt BOCSI!

190-es szemtávu rugóstagra (Manitou Metel R-re) milyen rugót ajánlotok ami az én 90-100kg-omhoz jóm rugózna?
Linkeljetek pls de ha vkinek van eladó nekíméljen :D

stex

stex

vendég

• fórumtag
  • 19 hozzászólás
romic rugóstagról várnék véleményeket vagy gondolatokat!

köszi a segítséget!

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
át tudják neked lemezelni

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

madgab

madgab

vendég

• fórumtag
  • 146 hozzászólás

faktorban biztos meg tudják ha lehet

de sztem ha nyitva szépen mozog, inkább hagyd. pp úgyis inkább csak aszfalton meg dózeren kell, ott meg meghülyülsz egy idõ után a pogozástól. azért a kona nem egy pogomentes váz (szerencsére :))

De nincs szükségem lockoutra;), az idegeimre megy, hogy ha átkapcsolok propedalba, a váz gyakorlatilag nem mozog semennyit, ha ugrálok a nyeregben csak akkor moccan meg picit, technikás mászásnál pl. jó lenne, ha a nagyobb göröngyöket kivenné, most pp-ban olyan mászni, mintha a kulán ülnék plusz egy kilóval nehezítve. Egyébként az rp23 asokat is a kettes pp állásban használják a legtöbben. A legközelebbi o.cserénél majd megkérdezem mit lehet vele csinálni.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Az én kérdésem is ehez kapcsolódik, van egy rp2-es tagom a legmagasabb compression és rebound tune-al egy kona four deluxe vázban. A problémám az vele, hogy túl nagy a különbség a nyilt állása és a propedal között. Nyitva a megadott sag-ot beállítva nagyon szépen kimozog mindent, de a propedalt bekapcsolva beton kemény lesz, 74 kg vagyok és jobb lenne egy olyan pp beállítás, ami aktívabb pp-os mozgást engedne, mtbr-en olvastam, hogy lehet variálni a kompressziót belülrõl, ezt itthon meg tudják oldani mondjuk a következõ olajcserénél, ha igen hol (xfactor, sala mester pl?) és kb. mennyiért? Elõre is köszi.

faktorban biztos meg tudják ha lehet

de sztem ha nyitva szépen mozog, inkább hagyd. pp úgyis inkább csak aszfalton meg dózeren kell, ott meg meghülyülsz egy idõ után a pogozástól. azért a kona nem egy pogomentes váz (szerencsére :))
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

madgab

madgab

vendég

• fórumtag
  • 146 hozzászólás

Sziasztok!
Nem tudja valaki véletlenül, hogy a cannondale rushokban milyenre hangolt fox tagok vannak? (compression és rebound tunera gondolok)

Az én kérdésem is ehez kapcsolódik, van egy rp2-es tagom a legmagasabb compression és rebound tune-al egy kona four deluxe vázban. A problémám az vele, hogy túl nagy a különbség a nyilt állása és a propedal között. Nyitva a megadott sag-ot beállítva nagyon szépen kimozog mindent, de a propedalt bekapcsolva beton kemény lesz, 74 kg vagyok és jobb lenne egy olyan pp beállítás, ami aktívabb pp-os mozgást engedne, mtbr-en olvastam, hogy lehet variálni a kompressziót belülrõl, ezt itthon meg tudják oldani mondjuk a következõ olajcserénél, ha igen hol (xfactor, sala mester pl?) és kb. mennyiért? Elõre is köszi.

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.977 hozzászólás
Elszórtam tegnap az RP23 as tag ProPedal csavarát valahol (az olda alsó részén a kék csavar+videó)
FLOAT RP23

A saját provizórium csavar sajnos nem zárja, igy állandó nyilt PP n van.
A fokozat viszont állitható 1-2-3 között.
Hol kaphatok ilyen kék PPs csavart?
Lehet elszórtam 1-2 kis golyót is?
http://fstatic1.mtb-...et-exploded.jpg

NTS

NTS

vendég

• fórumtag
  • 196 hozzászólás
esztergályos vagy csavarbolt (12.9 alatt semmien:))