Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rugóstagok (nem teleszkópok) - általános eszmecsere

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
5897 hozzászólás a témában

foxraider94

foxraider94

vendég

• fórumtag
  • 29 hozzászólás
hali
lenne egy fontos kérdésem :íme:van egy 2008 UMF Freddy vázam van benne egy fox dhx3 ,és nekem az a csavar kellene amivel rögzitem a tagot a vázba az akét atnyulo hosszu csavar .Vki segitsen ,nagyon fontos lenne .
üdv :Bence

NTS

NTS

vendég

• fórumtag
  • 196 hozzászólás
vágom nigga, az csak megjegyzés vol, am kerestem anno ugy tod, és azt írták h legk cseho., szal inkább webbót jah!

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
szerintem a kolléga az újakra gondolol...

nem nagyon láttam semmi gyakoribb webshop-ban amit ismerek

crc-n van kettõ de az sem elérhetõ...
X Fusion 02 PVA Rear Shock | Buy Online | ChainReactionCycles.com

NTS

NTS

vendég

• fórumtag
  • 196 hozzászólás

nalunk hol lehet xfusiont venni?

nem akarlak elkeseríteni de szlovákia, vagy csehország, asszem tán cseho.

miskolcon a marikooba van egy x fusion o2 super megmaradva 165ös, decc ól

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás

Amíg a Speci tagom oda volt szervizben, addig egy Radium R pihent a helyén. A pihentet veheted szó szerint is, mert annyira borzalmasan mozgott, hogy inkább nem is használtam a kerót. Magával a taggal elvileg nem volt baj, mert Vargánya bácsitól kaptam kölcsön, de hihetetlen borzasztó élmény volt :) Kis rezgéseket semmit, nagyokat meg csak nagy nehezen akart kimozogni. Mielõtt megkérdeznétek, jól volt belõve a sag :)

Helyette külföldi fórumokon többen használnak Manitou Evolver ISX-6-ot, ami az elmondásuk alapján nem sz*r :) Igaz, nem ócsó, de szívesen kipróbálnék egy ilyen tagot.

evolver engem is érdekelne, mert tényleg nagyon dicsérik.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
nalunk hol lehet xfusiont venni?

tekeyagd

tekeyagd

törzsvendég

• fórumtag
  • 264 hozzászólás
az én Radium RL-em nagyon finoman mozgott, igaz csak 165mm-es, ma befaragtam helyette a foxot, arról még nem tudok nyilatkozni...
akit érdekel eladó az RL, 9 hónap garival.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
ize... letezik olyan, hogy 60at mozog a 200as rugostag? irtam a foszernek, hogy en meg csak 50esrol es 57esrol hallottam (2" es 2.25"), de o valtig allitja, hogy 60mm. xfusion oldalan csak 200/57es van.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
ok koszi, akkor inkabb xfusion - nekem is hasonlo tapasztalataim voltak :) azok nagyon szepen mozognak, vagy ha sikerul hosonlo arban foxot kifognom.

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.317 hozzászólás
Amíg a Speci tagom oda volt szervizben, addig egy Radium R pihent a helyén. A pihentet veheted szó szerint is, mert annyira borzalmasan mozgott, hogy inkább nem is használtam a kerót. Magával a taggal elvileg nem volt baj, mert Vargánya bácsitól kaptam kölcsön, de hihetetlen borzasztó élmény volt :) Kis rezgéseket semmit, nagyokat meg csak nagy nehezen akart kimozogni. Mielõtt megkérdeznétek, jól volt belõve a sag :)

Helyette külföldi fórumokon többen használnak Manitou Evolver ISX-6-ot, ami az elmondásuk alapján nem sz*r :) Igaz, nem ócsó, de szívesen kipróbálnék egy ilyen tagot.

Feltöltött kép

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
a radium rl milyen egy xfusionhoz vagy egy foxhoz kepest? kellene az a lockout, de eddig csak haver cangajan lattam manitou cuccokat, es nem volt tul meggyozo... az xfusion egy +30%al lenne dragabb (most is az van, de ezen csak csillapitast lehet allitani).

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Hja, mondják. Lokkal nem élek, az 1024%.
Radium vs Swinger?
Damping Platform Plus Lockout Shim; spv szelepet spec nem látom a fotókon a swingeren...

Szal
Radium R(L)
S-Type SR(L)
Swinger 3
elvesztem az új marketingjelzõkben, és nem vágom mi a különbség köztük. CRC árakat is nézem, de erõsen függ attól is mi maradt a polcon nekik ha jól látom...

Plusz mitõl inkább xc-re való a radium, lineárisabb? Elsõre úgy tûnik nekem mintha nem állíthatnám a másik kamrát a radiumban és azért olcsóbb (no pogómentesítés?). Valaki valami támpontot legyen szíves adni már ha a *** honlap nem teszi! :(

szerk: Az X3 pumpa nélkül(karral?) állítható SPV-t tud?

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

SID-ek már régi darabok, fiatal (ha nem drága akkor új) darab érdekelne leginkább.
Nem tudom hogy mennyire van szükség pogózásmentesítõ teknyikára a vázamnál, állítólag erõsen indokolt; én meg csak jobbfajta SPV-s tagokkal próbáltam, ezekkel okés. Érzékeny megindulás (relatív persze) és progresszív út amit támasztok a váz+taggal szemben, nem ismerem karakterisztikában mennyi difi van a tagoknál (a 4waynél ugye ezt én állíthattam).

sztem lok vagy vmi pogogátló nélkül halál az a váz
pedig az enyém még csak csak 4"- t mozgott
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Öhm, Radium RL és a Swinger 3X hogy viszonyul egymáshoz?
Swinger progresszívebb és állítható az SPV az a 3. (X)? Mert az új honlapról ezek számomra nem nagyon derülnek ki számomra...
(Ha az új swinger 3 != az enyémmel akkor az enyémhez képest mi a difi? Kaptam használt RL-re ajánlatot, de 30ért elsõre sokallom tekintve hogy a swingert újonnan vettem tavaly annyiért.)

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Volt Sid-em is az enduro bringámban. Nagyon jól mozgott, mintha nem is levegõs lett volna. De sajnos kinyírtam benne a visszaútcsilit (és ez nem bontható darab) egy agresszív lejtõzés közben, összecsuktam.

A sebesség mindent megold.

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
SID-ek már régi darabok, fiatal (ha nem drága akkor új) darab érdekelne leginkább.
Nem tudom hogy mennyire van szükség pogózásmentesítõ teknyikára a vázamnál, állítólag erõsen indokolt; én meg csak jobbfajta SPV-s tagokkal próbáltam, ezekkel okés. Érzékeny megindulás (relatív persze) és progresszív út amit támasztok a váz+taggal szemben, nem ismerem karakterisztikában mennyi difi van a tagoknál (a 4waynél ugye ezt én állíthattam).

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Nincs valóban 100% pogózásmentes tag/váz. Max, ha lockolt :)
Legmegbízhatóbb levegõs tagom idáig az RS Sid volt. Egyben a mozgása is a legszebb. Persze, nincs is benne semmi pogózásmentesítõ technika. Ha ez nem zavar, keress ilyet, amúgy meg Foxot.

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Érdekes, hideget nem szeretheti, idáig mindig hidegben hosszabb állás után ragadt be az spv. A Swinger4 meg immunis volt a -20° is...
Nálad sztem csak a negatívnak ellentámasztó (SPV, nemtomhogykénehívni) kamra icipici mérete miatt lehet (azaz kisebb a nyomás valamivel).

RS-ben milyen spv/propedálszerûség van?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Csattogás. Hirtelen terhelésváltást nem sikerül lekezelnie. Volt már 2× vargánya bácsinál, egy alátéttel javított rajta, de megint elkezdte csinálni. Azt mondja oem tag és picit más a belseje mint a nem oemnek, elmondása szerint sok ötlete nincs már. :(

Értem.
Nekem spv-s stype-om van. Hûvösebb idõben néha minimálisan pogózik egy kicsit a bringám, érezni nem érzem, de a bovdenen látszik. (Lehet ilyenkor jobban fel kéne fújnom az spv kamrát.)

A sebesség mindent megold.

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Csattogás. Hirtelen terhelésváltást nem sikerül lekezelnie. Volt már 2× vargánya bácsinál, egy alátéttel javított rajta, de megint elkezdte csinálni. Azt mondja oem tag és picit más a belseje mint a nem oemnek, elmondása szerint sok ötlete nincs már. :(